Влез

View Full Version : ОБЪРКАНА СЪМ ..... АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ИЗПИТИ

jakata1
09-25-2010, 12:37
11 клас съм от софия . Уча икономика но не съм решила какво да уча като висше. Разбрах че обучението в дания е безплатно и искам да попитам има ли и други страни къдесто е безплатно и ли достъпно за българи - Холандия . Швеция, финландия ..... Мислех тази година да се подготвям за сертификат по английско CAE,но видях че повечето университети искат TOEFL или IELTS , някой може ли да ми каже каква е разликата между тези двата знам че са за 2 години но към кой да се пренасоча (кой ще е по полезен според вас) ,защото съм чувала че ТОEFL e за Сащ ама като гледам и в европа го приемат навсякъде пише Тоефл/ ielts и мн рядко CAE .... :x :x :x :x :x :x :x

silver_moon
09-26-2010, 07:58
тъй, и аз съм се насочила към безплатните :D но номер 1 ми е Шотландия, после Дания
безплатни са Шотландия, Дания, Финландия, не съм сигурна за Уелс (ако е беплатно и за там ще се се поогледам),
Един ден, като разглеждах какво се иска в Дания, забелязах, че искат IELTS, а не TOEFL, така че по-дбро към IELTS се насочи, той важи навсякъде в Европа :)

EsteticLoff
09-26-2010, 08:02
не беше ли SAT за Сащ :-o

ginny
09-26-2010, 09:33

И аз така съм чувала

Crazytu
09-26-2010, 10:04

И аз така съм чувала
За Сащ май трябваха и SAT и TOEFL. SATa е математика.
По темата по-добре се насочи към IELTS, него го приемат навсякъде в Европа.

LeDa
09-26-2010, 10:24
тъй, и аз съм се насочила към безплатните :D но номер 1 ми е Шотландия, после Дания
безплатни са Шотландия, Дания, Финландия, не съм сигурна за Уелс (ако е беплатно и за там ще се се поогледам),
Един ден, като разглеждах какво се иска в Дания, забелязах, че искат IELTS, а не TOEFL, така че по-дбро към IELTS се насочи, той важи навсякъде в Европа :)
Напълно безплатно ? И за чужденци ?

silver_moon
09-26-2010, 11:06
Напълно безплатно ? И за чужденци ?
еми за граждани на ЕС е безплатно - една полза от членството ни :D