View Full Version : Прическа Сутрин ??
bonbonzamilion
10-05-2010, 19:21
Здравейте!Искам да ви попитам как мога да си направя косата сутрин(за училище) без да използвам преса но да седи и ефектно :) просто искам незнам .. нещо по различно. Косата ми е права на пластове и е до раменете (малко по дълга даже).Ще се радвам ако ми дадете примери за прически а ако има снимки или клипчета още по добре :) :)
Може да си я намачкаш с пяна за коса : )))) също така може да се накъдриш с маша на плитки може да се направиш ...Експериментирай :)
Когато ходих преди на училище, си правих следните прически :
1) Вечерта след като се изкапя, още докато косата ми е мокра я сплитах на няколко едри плитки и пръсвах малко лак за коса. И на сутринта я разплитах и ефекта беше доста добър.
2 След като се изкапя пак, докато ми е мокра косата леко я намачкам с лак и пяна, и я омачкам хубаво след това я хвана с ластик ама не я хващам както поприцип ами я овия и след това ластика го слагам само да я задържи и тя да се начупи ... (дано си ме разбрала) http://www.teenviewsofia.com/upload/fck_editor/Image/bun723.jpg нещо такова ми е връзването (4-тата мацка от ляво на дясно)
3 Вечерта просто я намачкам с пяна и така си лягам. На сутринта само я пооправям ако има нужда.
4 Сутрин само я топирвам (но не с мега ОБЕМ),а по-леко и естествено да стои.
5 Хващам я с ластика и опашката я сплитам. И бретона го правя ето така http://4.bp.blogspot.com/_K-3cJPG8hu4/SaPg-35HXVI/AAAAAAAABk8/pQ1zFAVealI/s400/14.jpg нещо такова, нз как се води този тип бритони. Еми това е общо взето.
SmilezZz
10-06-2010, 07:59
А имаш ли бретон ? А ако да - какъв,крив-прав..Дълга,къса ?
Иначе намачкай я с пяна за коса или вечер,преди да си легнеш си направи няколко плитки и на сутринта си я дооформи..Ако имаш по-дълъг бретон,може да го дигнеш нагоре..Да се получи нещо като "пух ефект"..
Pliok0019
10-06-2010, 08:18
Moята коса е подобен тип на твоята - права, на етажи... Аз се къпя сутрин, суша се и пръскам малко лак в корените (с пяна е по-добре, но времето не го позволява) и суша...но пък съм 2ра смяна, а при теб ще е голяма занимавка да се къпеш и сушиш сутрин. Можеш да правиш всичко това вечер, а след това просто да се решиш :Д тя косата си седи.
asdfjkfkklsdlslf
10-06-2010, 08:40
Пяна/ролки/плитки. :)
MissNothing
10-06-2010, 10:10
ira9 а на аватара с плитки ли си се направила?
Можеш да я начупваш с пяна, да си правиш плитки, ако искаш да е вдигната- някаква по-небрежна опашка или кокче, или я хващай с шнола.
___mimity___
11-30-2010, 16:22
Здравейте! :) Мисля,че няма смисъл да отварям нова тема,затова и аз ще пиша в тази .. :) Моят въпрос е същият .. :) Искам ефектни прически за училище и някак си да се задържат .. ( ако имаше някакъв вариант без лак ) Моята коса е дълга почти до кръста .. може би с няколко см по-нагоре и имам прав бритон,който обаче го хващам с фиби :) Много пъти съм опитвала с пяна за коса и така както беше споменато с това за вързването на косата, но при мен няма никакъв ефект (забравих да кажа,че косата ми е права) а не искам всеки ден да я горя с преси и лакове :) Много ще съм благодарна ако отговорите :)
___mimity___
11-30-2010, 16:26
Здравейте! :) Мисля,че няма смисъл да отварям нова тема,затова и аз ще пиша в тази .. :) Моят въпрос е същият .. :) Искам ефектни прически за училище и някак си да се задържат .. ( ако имаше някакъв вариант без лак ) Моята коса е дълга почти до кръста .. може би с няколко см по-нагоре и имам прав бритон,който обаче го хващам с фиби :) Много пъти съм опитвала с пяна за коса и така както беше споменато с това за вързването на косата, но при мен няма никакъв ефект (забравих да кажа,че косата ми е права) а не искам всеки ден да я горя с преси и лакове :) Много ще съм благодарна ако отговорите :)
Вържи се/Сплети се, намачкай косата с пяна миналата вечер ... има доста варианти.
мисля, че в почти всички мнения се казва едно и също - вържи я, мачкай я с пяна и т.н. няма голям избор без преса...
suNnykaty96
11-30-2010, 17:40
А с дифузер пробвала ли си ? Ефектът е страхотен, стига да харесваш по - начупена коса. Иначе ако нямаш време, може просто да я оформиш с сешоар и гребен :P
пп. А аз искам да ви питам как да си изправя косата, но по възможност без преса ? :-)
аз не хода със кой знае какви прически. моята коса е като твоята, понякога си вдигам бретона, друг път е пуснат, слагам си интересни диадеми, сплитам я на рибена кост, хващам я със шнола и всякакви такива лесни и удобни прически
anonymous708973
12-01-2010, 19:33
Същото. Дълга почти до кръста коса, изправям я, защото абсолютно не се задържа къдрава. Бретон не мога да нося ("лизната съм"), затова го прибирам леко пухкав назад с фиби. Ще взема да я подкъся, не ме кефи така вече.
pilencaaa
12-02-2010, 19:23
Прическа сутрин :D :D Ами не ставам в 6 часа за да си оправям косата :D :D Изправя я малко от малко да не е къдрава ии просто всигна бритончето наготе .. Нищо особено .. или си вържа косата и остявя само бритона пуснат :)
почти всяка вечер си плета косата на около 8 плитки а пък си е дълга и не бухва като на малките плитки, а пък и е лесно само ги разлиташ и си готова ;]]] :) :) :)
Ами аз сутрин.. може да си направя 2 опашки набързо.. или с лента и да си оставя малко бретанче.. (много е бърза, само трябва да си оправяш често косата, за да стои назад.. по-хубаво стои) .... Вдигам си бретона - топирам го назад.... можеш да си правиш една опашка, но долу и от едната страна... можее също да връзваш прадните 2 кичура отзад (да ги свързваш).. има многоо варианти.. :-)
zlatit0o
01-21-2011, 10:26
Миналата сутрин пробвах с пяна и лак от вечерта, и докато стигнах до училище косата ми падна, а при това бях сложила много лак.
Извод: във влажно време се ходи с естествена коса или хваната на кок или опашка/плитка.
По принцип моята коса е почти права (на леки вълни, които супер ме дразнят :D ) затова сутрин се изправям с пресата и ми държи около 5-6 часа :].. във влажно време ако искаш хубава и издържлива прическа няма как да стане без преса.. или поне на мойта коса нито къдраво нито начупено се задържа ;xxx
ейй хора помогнете плсс.. може да звучи тъпо но как да обясня на фризиорката че искам бретон който да започва малко над веждите и постепенно да се увеличава надолу.. ако имате снимки пратете!Тенкс предварително :)
FATALITY
01-21-2011, 17:15
Миналата сутрин пробвах с пяна и лак от вечерта, и докато стигнах до училище косата ми падна, а при това бях сложила много лак.
Извод: във влажно време се ходи с естествена коса или хваната на кок или опашка/плитка.
По принцип моята коса е почти права (на леки вълни, които супер ме дразнят :D ) затова сутрин се изправям с пресата и ми държи около 5-6 часа :].. във влажно време ако искаш хубава и издържлива прическа няма как да стане без преса.. или поне на мойта коса нито къдраво нито начупено се задържа ;xxx
Моята коса е същата :(
А по темата: ами аз мога да предложа много прически, но или са казани от другите потребители, или са свързани с преса или маша :)
DesireToFire
01-21-2011, 18:40
ейй хора помогнете плсс.. може да звучи тъпо но как да обясня на фризиорката че искам бретон който да започва малко над веждите и постепенно да се увеличава надолу.. ако имате снимки пратете!Тенкс предварително :)
http://www.e4.com/images/mb/E4/skins/series%203/editorial/twins-510.jpg
Нещо подобно?
ммм нещо такова но някак си да е по истънено..
MeLikesPie
01-21-2011, 19:56
Двустранно или на страна?
Рядък или плътен бретон?
ами на страна и да е филиран
DesireToFire
01-22-2011, 18:03
http://www.fashion-lifestyle.net/images/broi37/01s_Broi-37_Pricheski.jpg
третата от ляво на дясно?
shokoladd
01-22-2011, 19:12
http://www.vbox7.com/play:0a35272c
http://www.vbox7.com/play:ebc6d1c9 :P