Влез

View Full Version : Вегетарианство

Страници : 1 [2]

smiirnoff
10-31-2010, 17:11
^пълен смях си.
Всъщност да. То едно пише, тя си прави съвсем различни заключения. 8-)

Хой си бе :lol:
Аз пиша т'ва, където съм си напрайла труда да го прочета :Д
Говорете си е така, спорете за глупости, пха :Д:Д

anonymous708973
10-31-2010, 17:34
Абсолютно.

Начи... 100 човека спорят на 20 страници по тая тема и о, чудо! - изведнъж се появява Тя с някава велика статия и решава спора!
Сериозно, за по-умна от половин форум ли се имаш?

Пак повтарям, от месоядните съм, но ме дразнят "цифра многознайковци", които решават спор на 20 страници с една кирлива статийка.
Хъх, смехории.

Само ще кажа, че учените откриха, че не е вредно да се ядат повече от 3 яйца на седмица едва преди 4-5 години. Нещо, което аз знам от началото на съзнателния си живот. Винаги съм яла по 7-8 яйца на седмица минимум и нищо ми е нямало.
С вегетарианството е същата работа.

Rebirthing
10-31-2010, 17:36
Трагично :lol: :lol: :lol: .

Вече наистина ще обяснявам като за малоумни:
- повечето витамини се разрушават при готвене още при температура от 54 градуса по целзии
- витамините А, Д, Е и К се разрушават
- нивата на витамин C спадат драстично
- нивата на витамин Б могат да спаднат до 48%
- ензимите се разрушават още при 46 градуса по целзии
- минералите се отделят във водата и стават неорганични и дегенеративни

Свободни радикали се образуват в мазнините в които пържите, печете и обработвате месото. На колкото по-висока температура готвите, толкова повече свободни радикали ще имате. Явно не знаете какво е това, но не ви пречи да си баете едно и също нещо. Ето част от заболяванията с които се свързват:
- онкологични заболявани или просто казано рак
- преждевременно стареене
- увреждане на спермата
- сърдечносъдови заболявания
- белодробни заболявания

Как организма може да се предпази от свободните радикали ? С помощта на ензими и витамини които се намират в суровите плодове и зеленчуци които вие заклеймихте като най-токсичния отпадък на света.

Мита с протеина или как за пореден път ще повторя, че протеините могат да се усвоят само на 50%, другите са денатурирани, тоест тялото не може да ги използва и се свързват с болести като:
- сърдечни съдови заболявания
- рак
- артрит

Аминокиселините:
- аминокиселините лизин и глутамин се разрушават
- аминокиселината метионин при нагряване възпрепятства производството на хемоглобин в тялото.

При готвене, мазнините в месото се превръщат в транс мазнини. Да, те могат да бъдат добивани изкуствено чрез катализатор, но се образуват абсолютно "естествено" в месото. До какво водят:
- повишават лошия холестерол, понижават добрия холестерол
- запушват кръвоносни съдове
- възпрепятстват клетъчното дишане което може да доведе до сърдечно съдови заболявания и рак.
- причиняват диабет тип 2
- увеличават трайно кръвното нялагане
Тъй като месото се готви в мазнина, а когато мазнината бъде нагрята над своята "точка на кипене" и бъде изядена след това, може да причини:
- запушени пори
- акне
- екзема
За това някой като пусне тема "имам пъпки" всички пискат "спри пърженото и мазното", но дали изобщо осъзнават защо ?!

Та, в крайна сметка аз не виждам полза от консумацията на месо и тъй като повечето вещества се унищожават при готвенето му, не знам защо си мислите, че растителните източници не са по-добри ?

LuniChkaa
10-31-2010, 17:50
Оф какво ви пука кой повече живее и кои не? Един живот живеем аз предпочитам ако ще с 10 години по-малко да живея, но да правя това което ми харесва, а не постоянно да мисля " а.. това ако го изям ще живея с един месец по малко, а това ако го изям ще живея с 4 месеца повече; ами това ако го изям след 40 години ще умра, но ако изям това още 70 години ще живея" :?

smiirnoff
10-31-2010, 17:58
Ама покъртителни сте тука :Д. Не се мисля за по - умна, просто изрових статията, за да ви покажа факти - пха, не съм я писала аз, ти к'во си мислиш - че се представям за неква баси умната ли ? Ми не :lol:
Просто няма смисъл от 20 страници пълни с простотии. При т'ва не знам дали въобще някой си спомня за какво е темата, ама айде.
Въобще няма смисъл от какъвто и да е спор. Намерих статията, стори ми се, представете си, че може да ви се стори интересно, а и тези, които говорят неподготвено все пак да видят за к'во става въпрос.
Пак всеки спори и си дърдори. Се тая.
С месо, без месо, кой както си иска.
Никой не може да убеди един ''месояден'' (така да го нарека) човек, че да яде зеленчуци е по - здравословни и че вегетарианството като цяло е по- здравословен начин на живот, нито някой може да убеди някой вегетарианец, че месото е по - полезно от зеленчуците и плодовете.
Въобще к'во ви пука кой какво яде о.О
В тоя форум в половината теми се водят баси залухавите спорове на още по - глупави теми. И що? Щото някой е решил, че е прав и че няма друго мнение. :lol:
Ае, я се осъзнайте 'сичките и спрете да спорите :Д
Ще си улесните живота е така :Д

Това, че един не вижда смисъл в яденето на месо, вас що ви засяга. Толкова много ли се интересувате от мнението на другите или сичко е да си покажете уменията в споровете о.О

EarthShaker
10-31-2010, 18:17
Шото статията е научна, видиш ли

аминокиселини, около двадесетина

организъма

месото е безценен продукт

Тия са само от 1вите редове.

Това е една от малкото теми в тоя форум, която протича с разгорещен спор, оборват се теории и т.н. 20 страници простотии било, никой нямало да убеди другия.

Хуя ми Янко.

smiirnoff
10-31-2010, 18:36
А защо, обясни ми, някой трябва да убеждава другия в нещо о.О
Ще е цифра заблудено всички да правят едно и също, всеки си има разбирания и вкусове. Какъв ви е на вас зора да упреквате някой, че яде месо или не?! о.О

WaterLilly
10-31-2010, 20:38
Въобще прочете ли какво се изписа в миналите 20 страници? Нищо, ще кажа пак. Темата е създадена за да споделим вегетарианците защо сме станали такива и да обменим някаква информация за това, може би. Нещо лошо да виждаш в това, че се получи спор? Аз не виждам никакво упрекване в темата от наша страна, виждам няколко основни тези за вегетарианството и съответно доказателства. Много ясно, че като не можеш с нищо да отречеш или да "обориш" доказателствата, ще се почне с въпроси като "вас какво ви интересува кой какво яде" и ще кажеш, че упрекваме някой.

smiirnoff
10-31-2010, 20:50
Е, добре, щом казваш, че не е спор - окей.

Minerva
10-31-2010, 21:02
Нямам мерак да ви чета, ама погледнах да видя дали още се карате. Go on :D :D :D

Rebirthing
11-01-2010, 07:17
Доста неща се подминават и се набива все една и съща песен... :)

Ами те подминаха повечето от моите постове в темата :D явно обясненията са твърде сложни...знам ли ?! Май материала ги затруднява и им е по удобно да го заобикалят :).

katericArofl
11-01-2010, 08:52
какво означава да се подминава!?
прочетохме и какво? мислите, че с някви си статийки ще докажете, че месото не е най-полезното-ами добре. само се повтаря „ не давате никакви аргументи„, но ако някойсе опита да каже нещо, веднага се решава, че е грешно 8-) .. разбира се, че може без месо и нито един продукт не е незаменим, но това не означава, че трябва да се отказваме от него. то може и да не си мием зъбите, ама го правим. :-P

Evcheto
11-01-2010, 09:31
Ям единствено риба, от нея не мога да се откажа. Иначе всякакво друго месо ме отвращава. Не го правя по здравословни причини, а просто ми е ужасно да ям нещо, което е било живо.. Но риба много обичам.

WaterLilly
11-01-2010, 09:47
Ям единствено риба, от нея не мога да се откажа. Иначе всякакво друго месо ме отвращава. Не го правя по здравословни причини, а просто ми е ужасно да ям нещо, което е било живо.. Но риба много обичам.
Ама рибата не е била жива, викаш. :lol:

Evcheto
11-01-2010, 09:59
Е нали това викам- не мога да я откажа. Пробвала съм да не ям дълго време, но не се получава, накрая винаги ми се дояжда. Месото и на вкус ми е отвратително и ми е много по- лесно да не го ям.

Rebirthing
11-01-2010, 10:25
katericArofl :lol: точно ние сме тези които даваме аргументи против яденето на месо, а вие си изсмуквате от пръстите статии с остарели догми.
Не съм тръгнала да карам някой да става вегетарианец, но пък защо никой не успя да обори написаното от мен ?!
Все пак съм в очакване някой да ме опровергае, но едва ли, по-лесно е да се заобикалят истини.

Nam3less3
11-01-2010, 11:04
katericArofl :lol: точно ние сме тези които даваме аргументи против яденето на месо, а вие си изсмуквате от пръстите статии с остарели догми.
Не съм тръгнала да карам някой да става вегетарианец, но пък защо никой не успя да обори написаното от мен ?!
Все пак съм в очакване някой да ме опровергае, но едва ли, по-лесно е да се заобикалят истини.Аз лично много често ям месо от селски домашни животни, та тия животни са гледани както трябва(не са тъпчени с боклуци), и месото им е още по-вкусно. Та не виждам нито 1 аргумент против това да не ям това месо, който ми даде ще го черпя нещо :D

Rebirthing
11-01-2010, 12:30
Аз лично много често ям месо от селски домашни животни, та тия животни са гледани както трябва(не са тъпчени с боклуци), и месото им е още по-вкусно. Та не виждам нито 1 аргумент против това да не ям това месо, който ми даде ще го черпя нещо :D

В поста ми на 20-та страница има достатъчно аргументи.
Иначе браво, че не ядеш от месото по магазините, това е най-добрата алтернатива за месоядните...

Nam3less3
11-01-2010, 13:17
Аз лично много често ям месо от селски домашни животни, та тия животни са гледани както трябва(не са тъпчени с боклуци), и месото им е още по-вкусно. Та не виждам нито 1 аргумент против това да не ям това месо, който ми даде ще го черпя нещо :D

В поста ми на 20-та страница има достатъчно аргументи.
Иначе браво, че не ядеш от месото по магазините, това е най-добрата алтернатива за месоядните...Всъщност тия аргументи мога да ги контрирам с факта, че месото е много вкусно, доста наяжда, а не съм чувал за масови болести сред месоядните. То всяко нещо е вредно, и въздуха даже е мръсен и осеян с радиовълни, така че за мене това месо не е по-вредно от дишането :D
Единствената причина да не се яде месо за мен е здравословна или духовна(но тя е само за малцина, родени за това).

StopTheViolence
11-01-2010, 16:17
аз съм .. правя го за себе си, природата и животните =)

Nam3less3
11-01-2010, 18:04
аз съм .. правя го за себе си, природата и животните =)Съмнява ме да помагаш така на природата и животните, това че даден брой хора не купуват животински продукти, засега не е накарало индустрията да западне. А и животните са създадени за да служат на нас, а не ние на тях, така че намирам за противоестествено пренабрегването на хората за сметка на животните.

Greennight
11-01-2010, 18:50
Rebirthing,не че са ми свършили аргументите просто се уморих.Повтаряме едно и също.Доказах защо не вредите по-малко от нас на природата,доказах,че предците ни са били месоядни ХИЩНИЦИ,а не плодоядни шимпанзета,каза се че спортист по вдигане на щанги вегитарианец няма.Админе тия дето ми ги прати не ми ги хвали,никой не ги е чувал.Ония от ММА дето ми го прати,гледах клипове как го спукват от бой,а световният шампион по ММА Феодор Емалйенко сам потърси в нета от какво се състои диетата му.

Nam3less3
11-02-2010, 05:19
Nam3less3,
аз смятам, че хората като теб са създадени, за да бъдат гаврени, унижавани, бити от по-силните от тях. Противоестествено е да не бъдеш баннат от този форум, защото имам възможността...

Явно за теб силата на правото и правото на силата са взаимноизключващи се понятия. После идвай да ми говориш за духовно израстване... :lol:Май ти първо спомена духовното израстване, а това ми се струва нелогично, защото:
1. ако си атеист, то за теб този термин не би имал смисъл;
2. ако си вярващ(примерно християнин), би трябвало да знаеш, че човека е в главната роля, а животните просто му служат като храна, ресурси и т.н.

Rebirthing
11-02-2010, 07:38
Greennight, да, уморил си се да пишеш глупости.
Как доказа, че 3-4% от населението на земята вредят толкова колкото останалите 96-97% ?! Никак ! Само неща изсмукани от пръстите...
Как доказа, че всъщност сме били хищници ?! Първо, че има нови, десетки изследвания които показват, че вероятно не е така. Второ, ако наистина си се интересувал от конспирации, изобщо нямаше да спориш на тази тема.
Има спортисти вегетарианци и вегани, както казах и гугъл има за да потърсиш.
Nam3less3, аз лично не съм атеистка, нито пък вярваща, тогава според теб защо ли не ям месо ? Истинското духовно израстване пък изобщо няма нищо общо с религията или поне за мен.

Nam3less3
11-02-2010, 07:41
Нима духовното израстване може да е свързано единствено с религиозни виждания, а не примерно с философски, морални и други такива?

Източните религии са много повече философия отколкото чиста, организирана религия в смисъла, който ние(вие) влагаме... :)Духовното израстване е едно, но може да бъде постигнато по различни начини, а яденето на месо е по-скоро индивидуален фактор, а не свързан с дадена религия/философия. Макар че доста от тях не го препоръчват, то е поради духовни причини, а не за да не се убиват животните.

Nam3less3
11-02-2010, 07:43
Nam3less3, аз лично не съм атеистка, нито пък вярваща, тогава според теб защо ли не ям месо ? Истинското духовно израстване пък изобщо няма нищо общо с религията или поне за мен.Е каква си тогава? А иначе целта на религията е духовно израстване, каквато и е целта на всички нерелигиозни организации(примерно йога и т.н.). А най-истинското духовно израстване се постига с религията, т.е. тя е най-правия път, което не омаловажава другите.

Nam3less3
11-02-2010, 08:06
В повечето източни филосфии основният елемент на постигане на духовно израстване е състраданието, за християнството също си мислех, че е така, но явно християните не изпитват състрадание към другите живи същества, които са творение на Бог, а ги възприемат като ресурс.

Например във вайшнавизма основна част от вярата се изразява в чисто и неподправено състрадание към всички живи същества с души, а диетата им се базира на това, какво Вишну би приел за жертвоприношение - т.е. всичко, което не е живо (съответно негово чедо). Неубиването на животни е продиктувано точно от подбудата на състраданието..

Аз лично не мога да възприема, че има духовно извисен човек, който гледа на друго живо същество, като на нещо по-низшо от него, създадено само да му служи.Християнството не говори специално за животните, но то е ясно, че един добър човек няма да се отнася зле към някое животно. На един добър християнин не му пречи да си има домашни любимци за които да се грижи, и отделно животни за храна, т.е. не храната ни води към духовното израстване.

Nam3less3
11-02-2010, 08:16
Акта на набавянето на храната обаче може да води до "омърсяване". Когато колиш животно е убийство, а не начин човек да постигне някакво духовно съзряване. :)

А храната е това, което сме и ние - знанията ненапразно се наричат "духовна храна", която засища нашият интелектуален глад, защо тогава и конвенционалната храна, която засища тялото ни да не е в уравнението - тяло-дух? :)

Аз много обичам да повтарям, че моето тяло е храм, а не гробница... :)Заради това има пости, за да се пречисти човек от негативните ефекти от убийството на животното.

Nam3less3
11-02-2010, 08:34
Значи в другия случай поне от това ще е перманентно чист и няма да има нужда от пречистване все пак, това не ни ли води към позицията, че неяденето на месо е път към духовно съзряване? :)

За мен състраданието трябва да е водещото чувство, когато говорим за извисяване в такъв аспект, защото е достатъчно чисто и алтруистично (загърбването на егоизма). :)Принципно да, но яденето на месо е дребен фактор, и лично за мене е едно от най-малките неща, за които да се притеснявам. Освен ако не тръгна да правя окултна медитация, не виждам причина да спра да ям месо, именно за това са постите, човек може да си хапва от вкусното месо, и отвреме на време ако е нужно, да премахне малките негативни последици.

Rebirthing
11-02-2010, 09:22
О, да, в библията има такова състрадание, да не повярва човек :lol: всеки които сгафи в нещо си "да бъде избит с камъни".
Поста ми не е с цел заяждане, ама "най-истинско духовно израстване" не мисля, че ще постигна молейки се на брадатия старец които живеел горе на небето и който би ме утрепал с камъни, само, защото съм работела в събота или защото съм видяла случайно някоя роднина гол/а.

Та, така, не ми се спори на тема религия, просто изказвам мнение :).

Nam3less3
11-02-2010, 10:26
О, да, в библията има такова състрадание, да не повярва човек :lol: всеки които сгафи в нещо си "да бъде избит с камъни".
Поста ми не е с цел заяждане, ама "най-истинско духовно израстване" не мисля, че ще постигна молейки се на брадатия старец които живеел горе на небето и който би ме утрепал с камъни, само, защото съм работела в събота или защото съм видяла случайно някоя роднина гол/а.

Та, така, не ми се спори на тема религия, просто изказвам мнение :).

Greennight
11-02-2010, 18:31

Та, така, не ми се спори на тема религия, просто изказвам мнение :). Тука вече не мога да се сдържа,въпреки че реших тука да не пиша много.От къв чеп оръщаш темата на религиозна? Сигурен съм,че дори не си си направила труда да прочетеш Бибилята,но иначе даваш обективни мнения как всеки,който сгафи трябва да бъде убит с камъни.Тва не ти е корана госпожичке,в Библията пише,че всеки човек прави грешки и е човешко да съгрешиш.И дори най-големите убийци и крадци не трябва да се убиват.И си личи колко духовно израстнала си с постовете ти.Аз ли нещо не разбирам,или ти проявяваш огромно състрадание към животните,чиито души явно не са "духовно израстнали" и лично Христос е убивал агнета и е ял месо,а в същото време не ти дреме за основни морални ценности ?

WaterLilly
11-02-2010, 18:53
Аз ли греша или в 10-те божи заповеди се казва "Не убивай", и то без уточнение какво точно да се убива?

Greennight
11-02-2010, 19:13
Аз ли греша или в 10-те божи заповеди се казва "Не убивай", и то без уточнение какво точно да се убива? Е то не е много трудно да се подсетиш какво да не убиваш...то по тая логика Христос е изстрадал за всички ни,минал е през невероятни мъчения не е лъгал,не е крал и какво..... не е спазвал божите заповеди ? :razz: То просто едно време е нямало такива като вас и изобщо не им е минавало,че трябва да се уточни... :lol:

Rebirthing
11-02-2010, 19:43
Тука вече не мога да се сдържа,въпреки че реших тука да не пиша много.От къв чеп оръщаш темата на религиозна? Сигурен съм,че дори не си си направила труда да прочетеш Бибилята,но иначе даваш обективни мнения как всеки,който сгафи трябва да бъде убит с камъни.Тва не ти е корана госпожичке,в Библията пише,че всеки човек прави грешки и е човешко да съгрешиш.И дори най-големите убийци и крадци не трябва да се убиват.И си личи колко духовно израстнала си с постовете ти.Аз ли нещо не разбирам,или ти проявяваш огромно състрадание към животните,чиито души явно не са "духовно израстнали" и лично Христос е убивал агнета и е ял месо,а в същото време не ти дреме за основни морални ценности ?

Ами миличък, време е да прочетеш Старият завет ;) и не, не съм обръщала темата към религия, просто преди мен заговориха за духовно израстване. Ако обичаш не ми говори по този начин, тъй като нито съм вярваща, нито ще стана.
Пу, язък, само си загубих времето да чета толкова страници за убийства с камъни.
Основни морални ценности имам и в тях не включвам изтребването на животинския свят и изхабяването на ресурсите на планетата която ми е дала ДОМ !

И вегетарианци е имало още преди Исус Христос (в който лично аз не вярвам) да се роди или може би не си чувал за Буда, Платон, Питагор или Аристотел ?!

Nam3less3
11-02-2010, 19:50
Ами миличък, време е да прочетеш Старият завет ;) и не, не съм обръщала темата към религия, просто преди мен заговориха за духовно израстване. Ако обичаш не ми говори по този начин, тъй като нито съм вярваща, нито ще стана.
Пу, язък, само си загубих времето да чета толкова страници за убийства с камъни.
Основни морални ценности имам и в тях не включвам изтребването на животинския свят и изхабяването на ресурсите на планетата която ми е дала ДОМ !

И вегетарианци е имало още преди Исус Христос (в който лично аз не вярвам) да се роди или може би не си чувал за Буда, Платон, Питагор или Аристотел ?!А ти е време да прочетеш малко повече литература по тая тема(и най-вече Новия Завет) и да помислиш, защото мнението ти за библията е тотално грешно, и мога да те уверя, че "най-истинското духовно израстване" се постига именно чрез християнството, което не умаловажава другите религии и духовни учения. Казвам ти го като човек, от години чел и сравнявал текстове както от библията, така и за другите религии, агни йога, херметизъм, окултизъм, теософия и т.н.

Rebirthing
11-02-2010, 19:56
Да, разбира се, религиозните винаги игнорирате Стария завет :-o или интерпретирате двата завета както ви е удобно. Не, не смятам, че истинско духовно развитие ще постигна с ядене на месо и религия която разединява хората. Хайде да не спорим на тази тема, окей ?!

Nam3less3
11-02-2010, 20:00
Да, разбира се, религиозните винаги игнорирате Стария завет :-o или интерпретирате двата завета както ви е удобно. Не, не смятам, че истинско духовно развитие ще постигна с ядене на месо и религия която разединява хората. Хайде да не спорим на тази тема, окей ?!Яденето на месо няма почти нищо общо. А не религията разединява хората, а самите те са си виновни. Нищо не игнорирам, но нещата са твърде комплексни, за да тръгна да обяснявам в един пост. А като не искаш спорове, поне не пиши неверни неща за християнството, и аз ще спра да пиша, щом толкова не искаш да повярваш(в истината) :D
Най ме дразни това, че говориш за духовно израстване и морални ценности, пък изцяло отричаш техният най-святият им източник.

Nam3less3
11-02-2010, 20:02
^ това не е ли по-скоро въпрос на лично мнение или и тук ще се налагате?

:)

В нещата, които аз съм чел - намирам много повече в други течения - много повече дълбочина, смисъл и т.н. ;)Какви неща горе-долу си чел

Greennight
11-03-2010, 06:16
Буда не ми го хвали,тва че той е бил вегитарианец въобще не ме интересува.Този пък е най-нарисуван от всички седял си под едно смокинено дърво и му дошло просветление,започнал да пропвядва и станал бог :razz: Исламът е същата работа,имат един Мохамед и тва им е :lol: А те там не ядат свинско не от състрадание към животните,а защото смятат,че свинете са недостойни дори да бъдат ядени-сами си правете изводи кой е правилния път и коя е най-хуманната религия,а не тука гледам няква тема 50% от съфорумниците атеисти 30% будисти :-x За Христос има стотици доказателства,че е изцелявал болните и всеки един от учениците му има евангиеле и самият той,божият син е ял месо,така че аз лично не мисля,че ако му поддръжавам и се държа като него ще бъда грешник вие как мислите ?

Rebirthing
11-03-2010, 07:52
Ъъъ, Greennight има си раздел за тая цел, пък и мисля, че модератор вече предупреди тук да не се обсъжда тази тема тук - http://www.teenproblem.net/f/viewforum.php?f=26 ако искаш заповядай, но като те гледам теб, не си особено духовно израснал.

И за да не ми е спам поста - http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=511572.0;topicseen скоро попаднах на тази тема в друг форум и в началото има изключително много полезна информация и събрани линкове на куп за вегани и вегетарианци :) мисля, че ще са от полза.

anonymous708973
11-03-2010, 11:39
За Христос има стотици доказателства,че е изцелявал болните и всеки един от учениците му има евангиеле

Чуваш ли се?! СТОТИЦИ ДОКАЗАТЕЛСТВА?! 8-)
А евангелие имат ЧЕТИРИМА! Неслучайно са избрани Матей, Марко, Лука и Йоан... ама какво ти обяснявам, нали всичко знаеш...

Greennight
11-07-2010, 20:30
Оф,ае стига с тия клипчета.Клал съм кокошки и агне съм клал,и няма да ми мигне окото да го направя пак,ако ми се яде месо.Просто такава съдба им е отредена.Защо хората сме нещо повече от животните ? Еми щото Господ така е решил съжалявам...Против мъчителното убиване на животните и съдизмът върху тях съм,но вмомента животните се убиват бързо и ефективно,а и прерязване на гърлото не е мъчителна смърт животните умират доста бързо,заради венозен кръвоизлив,извинявайте по време на Инквизацията хората са ги горяли на бавен огън-ХОРАТА!,и са преди да ми скочите,че петлите скачали по 5 минути с откъснати глави,тва са НЕРВНИ окончания,животното вече е мъртво...И знаете ли какво,хич не ми пука,повече съм от животните във всичко.Господ ми е отредил те да са мойта храна,не аз тяхната.

Greennight
11-08-2010, 07:00
Еми дай ми една пушка и ще ти докажа,че съм повече от всеки хищник,въпреки че не бих искал да го убивам,защото няма да имам никаква полза от него,но ако имаш такова желание....И да,възползвам се от чуждите постижения,просто защото не съм на 200 години и съм нямал възможност да ги измисля тия неща,но са ги измислили други ХОРА,ето защо сме по-велики,що не ги измислиха елените например тия неща ?

Greennight
11-08-2010, 07:14
Ако мислиш,че преди 200 000 години не сме убивали с голи ръце се лъжеш,но защото имаме едно нещо което се нарича МОЗЪК сме почнали да мислим,как да не се нараняваме и сме започнали първоначално с най-обикновени пръчки да си помагаме,а иначе съжалявам не съм роден в гората,иначе сигурно щях да мога....

Nam3less3
11-08-2010, 07:46
И знаете ли какво,хич не ми пука,повече съм от животните във всичко.Господ ми е отредил те да са мойта храна,не аз тяхната.

Просто искам да потвърдиш това си твърдение по някакъв начин - ти, лично, с какво си нещо повече от един дъждовен червей. :)С всичко е, защото е човек. Всичко съществува заради хората, ние сме единствените разумни и мислещи индивиди, а животните както казах, са просто ресурс. Цялата Вселена е ресурс за нас. Ти ако си мислиш, че може да задаваш такъв въпрос(с какво някой човек е повече от животно), явно ти липсват доста фундаментални познания по същността на живота. Такъв въпрос подобава само на атеист, които си мисли, че хората са просто една случайна еволюирала форма на животно.

Nam3less3
11-08-2010, 08:04
А ти си нещо като божествен-икономист явно, който преразпределя ресурси, но така и не получих отговор с какво вие двамата сте повече от друго живо същество. Сигурно подобен въпрос приляга добре на атеист, който е погнусен от промитите мозъци на религиозно обременени фанатици, които крият липсата на каквато и да е добродетел, зад сянката на някаква създадена от подобни на тях религия. :)Поставянето на животните над хората е липса на добродетел, аз ти казвам просто фактите, потвърдени от всякакви религии и духовни учения. А и ние не сме просто някакви си живи същества, а сме души.

Nam3less3
11-08-2010, 08:25
Поставяне на всички живи същества на едно равнище... май е редно да не изкривяваш толкова фрапантно чуждите тези.

И кои са тези "всички" религии и духовни учения, защото май говориш наизуст. И сега е редно да ми спестиш поредното словоблудство за християнството като най-добрата, величествена и бла-бла религия.
За нея най-добре говорят последователите като теб... :)Ами то истината по въпроса е една, и всяка правилна религия или учение не трябва да и противоречи. Както се казва, на тоя свят има 3 неща - Бог, хората и всичко останало. Т.е. разумът е най-ценното нещо, ако животните имаха разум, тогава можеха да бъдат сравнявани с хората.

Nam3less3
11-08-2010, 09:20
Истината е ЕДНА, всяка ПРАВИЛНА религия...

Окей, ти си ясен... :)

Чудя се дали ще спорим дали животните имат разум или това е дарба за такива като теб само (макар и да отказвате да я използвате)...
Нека видим доказателства, че животните нямат разум, моля... :)Истината за която говоря е една, защото хората или са повече от животните, или не са(ако не са, може да са равни и т.н. като цяло). Това имам предвид, че в случая вярно е само едно нещо. Под правилна религия или учение имам предвид тия, които не са разни секти или измислици на хората, а такива, които водят по пътя. Животните имат инстинкти а не разум, което го казва и науката, и се споменава в различните духовни учения. Ако се интересуваш от тях, може да знаеш, че според тях съществува единна животинска душа, но тя е по-различна от човешката.

Nam3less3
11-08-2010, 10:54
А може ли да боравим с факти и доказателства, а не с твърдения?

А това с измислиците на хората - как разграничаваме правилната религия от измислиците на хората?Все пак тук не гововим за наука и няма доказателства. А иначе - ами сравни християнството с мормонската му версия например. Веднага става ясно, че 2рото е измислица на хората.

oTPoBHa
12-23-2010, 08:19
Яка тема, ама много насрана :) Чат-пат някое смислено мнение, другите буквално не знаят за какво са писали тук :) Просто да си трупат мнения.. Начетох се на много глупости и бих искала да опровергая някои основни заблуди и митове за вегетарианството, които е добре келешите, дето яко хранят, барем да попрочетат нещо смислено и да си обогатят познанията по тая тема, преди да спорят...

1 - относно белтъците / протеините - за тези макромолекули е характерно, че се синтезират, т.е. "виреят" при температура от 10 до около 22-23 градуса MAX. Има животински и растителни белтъци. Ще разясня за животинските - хората не ядем сурово месо като хищниците, а го обработваме при температури от -20 до 200 градуса преди да го изядем - първо го замразяваме, после го печем/пържим (т.е. подлагаме го на топлинна обработка), при което ВСИЧКИ БЕЛТЪЦИ загиват. Тогава кво ядеме? Баластра.. Остатъчни баластни вещества, в които няма нищо полезно и организма яко се затормозява, докато ги изхвърли Е ТАКА :)
Тези факти няма да ги чуете по националната телевизия или по здравните предавания, защото има риск да се понижат акциите на фирмите-производители на месо... :D

2 - нещо, което видях и не е много свързано с вегетарианството, но държа да го отбележа - "ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА Е РЕСУРС ЗА НАС"
Вселената не е ресурс за хората... ние сме една милионна част от нея и я творим всеки изминал ден с мисленето и съзнанието си... От това как ще мислим, зависи какво ще допуснем до себе си като информация да бъде вярно. А доказателства има много. От нас се иска просто да ги потърсим и да се осъзнаем кво се случва...

3 - Greennight, доста си неинформиран относно убиването на животните и за сметка на това се опитваш да си налагаш примитивното мнение, затова мисля да те оборя. Попринцип не споря с тъпаци като тебе на ниско ниво, но просто говориш твърде много глупости и все трябва някой да ти затвори устата. Няма никакви съврменни методи за "хуманно" убиване. Това е мит. Казва се, за да се манипулира съзнанието на слабоумните като теб, т.е. на 40-50% от обществото, за съжаление. Всички животни се убиват чрез прерязване на гърлото. Едно прасе, преди да бъде убито, издава звуци над 200 децибела. Някои от животните дори са още живи, докато започне ИЗРЯЗВАНЕТО на тяхните телесни части.
После всичко това ти се сервира в една тарелка, примесена със супер много консерванти и оцветители, за да заприлича на нещо и месото в действителност да е ЧЕРВЕНО (понеже животните биват третирани ужасно в кланиците и биват хранени с отпадъци и некачествени продукти и месото им е .. ужасно) за около 10-15 лв килото, от което ти ще си набавииииишшш.. необходимите ПРОТЕИНИ (или белтъци), за които писах по-горе и за целия тоя филм при кви температури виреят.. :D :D Ебати, колко лесно се манипулира съзнанието на тъпаците!
Звучи доста яко! :) И ако действително искаш да участваш в този холокост, който се случва в 21-ви век, в ИНФОРМИРАНОТО и напреднало общество, hf :) Стани като всички! Можеш и ти да се чувстваш горд и информиран like everybody! Cheers xo! :)

3 - преди хиляди години, когато още се е формирало човечеството, хората са яли предимно растителни продукти в продължение на милиони години! Когато обаче настъпил ледниковия период, хората вече били принудени да убиват животни, за да се нахранят. Някои от общностите дори загивали, защото не искали да се включат в този нов начин на хранене. Така постепенно консумацията на животинско месо станала редовна и се наложила в човешкия свят. Ние преспокойно бихме могли да живеем и на растителни храни, защото видиш ли, устройството на организма ни не е като на хищниците (нямаме ензим, който да разгражда месото и затова то загнива 3-4 дни в организма, докато бъде изхвърлено; нямаме устройство на зъбите като на хищниците и т.н. и т.н.) и да си живеем щастливо до 100 години и да бъдем здрави през целия си живот и да не страдаме от разни болести, но просто сме лакоми за още и още. Лакоми сме за храна, за пари, за по-висок пост в службата, лакоми са ни политиците и т.н. Това ни е заложено в съзнанието като индивиди, като биологична единица и всеки ден го "подхранваме", консумирайки месо. Доказано е че това, което ядеш ти влияе на съзнанието.
Ядейки месо, не допринасяш с нищо добро на себе си, на своето съзнание, на своя организъм, на обществото и общественото мислене, на горките животни и нехуманното отношение към тях, и даже се принизяваш много по-ниско, дори от тяхното ниво и си мърсиш тялото със смърт и трупове, демек ставаш изверг :-D
Кажи ми още нещо!

katericArofl
12-23-2010, 09:03
Ядейки месо, не допринасяш с нищо добро на себе си, на своето съзнание, на своя организъм, на обществото и общественото мислене, на горките животни и нехуманното отношение към тях, и даже се принизяваш много по-ниско, дори от тяхното ниво и си мърсиш тялото със смърт и трупове, демек ставаш изверг

Мога ли да попитам защо? Защо да не допринасям нищо добро на съзнанието си. Как тревата ще ти допринесе нещо по-добро?

Другият ми въпрос е: да приемем, че горепосочените аргументи са истина, така така... какъв АДЖЕБА е проблемът да ядеш и зеленчуци, барабар с всичките треволяци, и хубава топла пържолка, ей така да ти е кеф на душата???

Rebirthing
12-23-2010, 09:52
Когато едно животно бъде убито, отделя много голямо количество адреналин, който после се пренася на консуматора на месото. В тези неща има и научно и езотерично обяснение.
Плодовете и зеленчуците са заредени със слънчева енергия, за това се смята, че допринасят повече на съзнанието.
Индианците са четели специална молитва преди да убият животното, даже го молят за прошка, правели са го с цел да не им влияе на кармата....един вид. Никой в днешно време не прави така, пък и повечето хора не вярват в тези езотерични неща.

Infinity
12-23-2010, 10:43
Всичко , котео прочетох дотук в общи линии ми е познато , но ми стана интересно за адренализа , за който спомена Rebirthing ? :-o
Искаш да кажеш , че този адреналин , който се отделя по време на убиването на животното се пренася на консуматора на месото , но по какъв начин ? 8-)
:-o

Rebirthing
12-23-2010, 11:44
Адреналина просто се отделя в кръвта на животното и по този начин хората го поглъщат при консумацията на самото месо.

Впрочем, някъде четох, че пред години в Русия, човекът които трябвало да заколи прасето, първо се "сприятелявал" с него, след което в най-неочаквания момент го убивал. Това се правило с цел да не стресират животното преди смъртта, съответно предполагам то не отделя толкова адреналин.

ri41
12-23-2010, 12:07
чувала съм и аз, че ако животното е убито на сила месото пренася в консуматора отрицателни емоции, аз цяла седмица ядох пилешко и съм отвратена, погнусена, спирам всякакво месо, просто не го обичам и като се замисля е наистина странно да ям животни, една пържола бих я преживяла, дядо се бъзика с мен, че съм саботянка :-D

thinkgreen
12-23-2010, 13:19
"ако животното е убито на сила "

^ а кои животни ги убиват по тяхно желание ?

ri41
12-23-2010, 13:48
"ако животното е убито на сила "

^ а кои животни ги убиват по тяхно желание ?
ами точно това искам да кажа, че никое животно не иска да бъде убито насила, за да се превърне в парче месо, между другото по тв даваха преди време, за някакви ферми в които отглеждат прасета и ги правят щастливи, осигуряват им добри условия на живот, екстри, за да умрат щастливи :D също съм чувала за спрециални начини на умъртвяване на животното без да го боли и да страда, но не мога да намеря информация, иначе ще разясня, това е просто по спомени :)

Nam3less3
12-23-2010, 14:18
Зависи от човека.
Аз цял живот ям само месо(и няма причина да спра), пък отрицателни емоции имам изключително рядко, и нито имам здравословни, нито "слабосъзнателни" проблеми. А ако говорите за езотеризъм и окултизъм, те препоръчват вегетарианството, но поради причини, които не важат за нас.
Въпросът за храната е индивидуален, а колкото по-развит е човек, толкова по-независим е типа на храната, която яде. Тъй че вегетарианството е само временен път на хората, на които им е необходим.

WaterLilly
12-23-2010, 14:55
Nam3less3, какво е независим тип храна?

Доста по-логично е месоядството да е преходно и временно, ако се замислиш. Вегетарианци са били всички хора преди да са били принудени да избират между това да ядат животни и смърт. Сега, след като няма такава принуда и не се налага този избор, би трябвало да сме се върнали към вегетарианството. :) Може пък някой ден да стане...

Nam3less3
12-23-2010, 15:28
Nam3less3, какво е независим тип храна?

Доста по-логично е месоядството да е преходно и временно, ако се замислиш. Вегетарианци са били всички хора преди да са били принудени да избират между това да ядат животни и смърт. Сега, след като няма такава принуда и не се налага този избор, би трябвало да сме се върнали към вегетарианството. :) Може пък някой ден да стане...Един развит човек може да яде каквато и да е храна, без тя да му афектира съзнанието, емоциите, финноста и т.н. Т.е. за него няма значение дали яде месо, или растения. Е, ако яденето на месо води до глобално затопляне(или тялото му не е здраво и води до здравословни проблеми), тогава може да го откаже :D

Rebirthing
12-23-2010, 15:44
Nam3less3, а ти защо си мислиш, че си от тези развити хора (под развит човек, аз имам предвид духовно развит, а не физически или интелектуално) ? И след като си толкова развит, защо изобщо се храниш (надявам се си чувал за феномена "слънчево хранене") ?
Иначе това което казваш е вярно...човек може да не си вреди каквото и да яде, но това става чрез силата на мисълта. Колко хора мислиш, че владеят някакви си висши духовни практики или по-скоро повечето ще си кажат "това са глупости" ?!

Nam3less3
12-23-2010, 15:59
Nam3less3, а ти защо си мислиш, че си от тези развити хора (под развит човек, аз имам предвид духовно развит, а не физически или интелектуално) ? И след като си толкова развит, защо изобщо се храниш (надявам се си чувал за феномена "слънчево хранене") ?
Иначе това което казваш е вярно...човек може да не си вреди каквото и да яде, но това става чрез силата на мисълта. Колко хора мислиш, че владеят някакви си висши духовни практики или по-скоро повечето ще си кажат "това са глупости" ?! Не знам колко съм развит, но се стремя мислите ми да не позволяват на храната да ми вреди :D
А иначе не се интересувам от хората, които мислят че духовността е глупост. Да се оправят както си знаят. А и другите хора да не ги владеят тия духовни практики, поне четат и се стремят към това.
Иначе, и аз бих предпочел това "слънчево хранене", хем ще спестя някой лев от истинска храна, хем няма да съм зависим от нея, хем ще имам повече време за по-важни неща :D
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=379916

Shia
12-23-2010, 20:53
Щом не са се обособили вегетарианците като основна група хранещи се,а това са месоядните значи има нещо там,колкото и всичко в месоядните да е отвратително,нехуманно.

oTPoBHa
12-23-2010, 20:57
Ядейки месо, не допринасяш с нищо добро на себе си, на своето съзнание, на своя организъм, на обществото и общественото мислене, на горките животни и нехуманното отношение към тях, и даже се принизяваш много по-ниско, дори от тяхното ниво и си мърсиш тялото със смърт и трупове, демек ставаш изверг

Мога ли да попитам защо? Защо да не допринасям нищо добро на съзнанието си. Как тревата ще ти допринесе нещо по-добро?

Другият ми въпрос е: да приемем, че горепосочените аргументи са истина, така така... какъв АДЖЕБА е проблемът да ядеш и зеленчуци, барабар с всичките треволяци, и хубава топла пържолка, ей така да ти е кеф на душата???

Ми просто е труп, бате, как да ти го обясня по-добре, ядеш трупове е такова.. 8-) 8-) 8-) Ядеш части от умрели животни. Замислял ли си се, че това ти влияе? Замислял ли си се, че повечето месоядци сте адски агресивни? Знаеш ли липсата на тоя ензим за смилане на месото колко много енергия яде на организма? Тая енергия вместо да я изразходваш за нещо друго, тялото ти я изразходва за да смели и изхвърли непотребното месо. Около 80% от месото е съставено от токсини. Енергията от него е не повече от 10-20 процента.. От друга страна пък от консумирането на зеленчуци например тялото консумира 80-90% от енергията и полезните вещества, останалото е целулоза, което ти прочиства стомашно-чревния тракт и те предпазва от рак на червата.
Братле, нямам намерение да те убеждавам да зарежеш месото и ако чакаш някой да те убеди, няма да стане. Не писах в тая тема с целта мнението ми да създава конфликти, а просто за да оборя вече съществуващите написани глупости. Избора си е твой и кой каквото и да ти говори, ти си решаваш кое е полезно за теб и какво да ядеш. Ти си това, което ядеш!
А това за марихуаната беше доста неадекватно включване и не се разбра кво искаш да кажеш е такова.. не е зле да поясниш

Vikito0o
12-24-2010, 08:31
Ами ям,но рядко.Много ми е гадно да гледам горките животи как са живи и после да ги изям.Винаги като има месо си го представам и ми става гадно. :D

EarthShaker
12-27-2010, 12:13
дае, ся покрай коледа ми се 'наложи' да изям 1 кюфте.. викам айде, ше се прежаля и познайте. стана ми лошо хахаха 8-)

вече ич не ми се яде месо, не е като в началото

Rebirthing
12-27-2010, 13:39
Аз на Коледа ядох едно чудо което се води като заместител на месото, казва се сайтан и е от пшеничен глутен. Наистина има вкус и мирис на месо, с гарнитурата си беше много вкусно :grin: .

katericArofl
12-27-2010, 13:45
нали протеините се губели при термична обработка, не мислите ли, че по този начин и водораслите ви си губят „полезните вещества„, защото не сте суровоядци... :lol:

Rebirthing
12-27-2010, 13:54
Този въпрос е напълно безсмислен :lol: водораслите не са термично обработени :-o .

manliftingbanner, не че го откривам чак сега... :D чак сега се сещам да си взема, по-принцип не си падам по заместители на животински продукти, но това наистина е много добро ! Препоръчвам и на месоядните да пробват ;).

CanisDirus
12-27-2010, 14:23
Идеята да пробвам сейтан ме изкушаваше преди да разбера, че това си е чисто и просто глутен.
Е за къв ми е да ям лепило бе? Е сега знам, защо вегитата сте толкова откачаени - лепилари сте си и тва е.

Иначе глупостите, че протеините се разпадали от термична обработка (някой случайно да е варил яйце? А белтъка разпада ли се?),
че в стомаха липсвал ензим за смилане на месото (eнзимите са протеини - катализатори) или поне го кажете, кои е тоя ензим.

НИкой до сега не успя да ми каже, от къде си набавят вегитата достатъчно витамин А (не ядете по 3 кила моркови на ден, нали?)
Витамин Б12
DHA и EPA Omega3

И отговори като "Б12 имаше там в едни дълбоководни водорасли в Тихия Океан" са малко смешни, щото така изключват възможността хората в Европа да са имали достъп до тях до 1990 година примерно.

Целуловата не прочиства червата. АКо прочиства от какво? Това не е канал, където да дереш с дарак.
Излседвания сочат, че повишения прием на целулоза се свързва с по-високи нива на рах на червата.

ВЕгетарианците трябва а внимават повече с термичната обработка, защото най-податливи на разпад и окисление са ненаситените мазнини, които всеки знае, че са от растителен произход.

Daisy11
12-27-2010, 14:28
Aз съм вегетарянка, защото ме е гнуц че са оли живо животно прави ли са там нещо от него и са мо го дали да го ям :-&

CanisDirus
12-27-2010, 14:29
Aз съм вегетарянка, защото ме е гнуц че са оли живо животно прави ли са там нещо от него и са мо го дали да го ям :-&

Ма той умрял ма!

Винаги можеш да станеш мършоядна :D

anonymous708973
12-27-2010, 14:59
Целуловата не прочиства червата. АКо прочиства от какво? Това не е канал, където да дереш с дарак.
Излседвания сочат, че повишения прием на целулоза се свързва с по-високи нива на рах на червата.

Другото няма да коментирам, защото отчасти съм съгласна, но това тук е ПЪЪЪЪЪЛНА тъпотия! Във всеки учебник по биология ще прочетеш, че целулозата засилва перисталтиката на червата, ПРЕДПАЗВА от рак на червата и е изключително употребяема при диети, тъй като дава усещане за ситост в комбинация с малко калории. :)

CanisDirus
12-27-2010, 15:08

Другото няма да коментирам, защото отчасти съм съгласна, но това тук е ПЪЪЪЪЪЛНА тъпотия! Във всеки учебник по биология ще прочетеш, че целулозата засилва перисталтиката на червата, ПРЕДПАЗВА от рак на червата и е изключително употребяема при диети, тъй като дава усещане за ситост в комбинация с малко калории. :)

Което е една приятна хипотеза БЕЗ НИКАКВИ доказателства.
Повече по въпроса в

http://www.second-opinions.co.uk/bran_and_cancer.html

И в книжката:
Moore T. Dietary fibre: food or fetish? Lancet 1986

И преди някой да скокне, че 1986 е преди 24 години - човешкия организъм и тогава е бил същия.

Факт е, че няма и едно изследване, което да сочи, че фибрите по някакъв начин прочистват червата.

А колкото до ситостта - ми да напълваш си стомаха и си сит. Това и с кюспе става.

oTPoBHa
12-28-2010, 07:29
нали протеините се губели при термична обработка, не мислите ли, че по този начин и водораслите ви си губят „полезните вещества„, защото не сте суровоядци... :lol:

То затова хората са измислили спциални рецепти как да си приготвяш храната за да и запзазиш полезните вещества в нея.. но в момента не обсъждаме тях :D Говорим за вегетарианство, а ако се интересуваш конкретно от такива рецепти си отвори друга тема и пиши в нея, брат :D

oTPoBHa
12-28-2010, 08:52

Което е една приятна хипотеза БЕЗ НИКАКВИ доказателства.
Повече по въпроса в

http://www.second-opinions.co.uk/bran_and_cancer.html

И в книжката:
Moore T. Dietary fibre: food or fetish? Lancet 1986

И преди някой да скокне, че 1986 е преди 24 години - човешкия организъм и тогава е бил същия.

Факт е, че няма и едно изследване, което да сочи, че фибрите по някакъв начин прочистват червата.

А колкото до ситостта - ми да напълваш си стомаха и си сит. Това и с кюспе става.

Конкретно доказателство, базирано на изследване няма, но не е и нужно! Факт е, че на болни от затлъстяване преди всичко им предписват хранителен режим с много целулоза за изчистване на организма и след диетата се установява значително подобрение, базирано на изследванията, които им правят постоянно! Факт е, че експертите по хранене включват целулоза в диетите, които изготвят с цел да се изчисти организма. Когато се приема в нормални количества, целулозата има полезен ефект и няма как да предизвика рак.
Не мисля че цялата тая история е шанаджийска, щото аз лично усещам ефекта върху себе си и вече знам действието и не ми пука дали има конкретни доказателства върху тфа... :D :D :D

EarthShaker
12-28-2010, 09:15

Ма той умрял ма!

епично 8-)

CanisDirus
12-28-2010, 09:27
Е аз задоволителни отговори не видях.
Ако не дайте едно линкче към мнеията, където точно и ясно са описани растителните източници на:
Витамин Б12
ретинол (бета-каротина се превръща в ретинол в долната част на тънките черва, но за съжаление рецепторите за ретинол са млако по-нагоре. същото важи и за витамин Б12)
Омега-3 мастни киселини, но от тези, които се намират в човешкото тяло и мозък, а не Алфа-линолеова киселина.

Аз пък усещам на себе си ефекта от големи количества месо и животински мазнини И мога да подкрепя твърденията си с изследвания.

Отровната да си подкрепи и тя твърденията с изследвания, щом ги имало. Да видим.

Обяснете моля, как се прочиства организма. От какво се прочиства? Къде се съхраняват тези "замърсители"?
Ще ви дам малък бонус - в тъкани, които не са директно кръвоснабдени. Тоест със сигурност не е в лигавиците на червата и стомаха, нито в мускулите.

А колкото до manliftingbanner, който някак си се опитва да приравни йерархията и социалните отношения на животните към тези на човека.
Не те ли е срам, да притежаваш друго човешко същество лишавайки го от собствена воля и наричайки го свое?
Смешно е да разглеждаш семейството - вол, крава, теле като човешко семейство.

CanisDirus
12-28-2010, 10:02
Не те ли е срам да държиш живо същество като своя собственост?

И да - всеки, които премине от силно преработена храна на натурална и започне да спортува ще му се подобри здравето. Обаче:
1. Твойте изследвания не са представителни
2. Какво щеше да стане, ако твоят брат-близнак бе минал на диета главно от месо примерно?

В момента не мога да намеря линка, но при проведено контролирано изследване на 3 групи подложени на едно и също физическо натоварване се установява най-голяма загуба на мастна тъкан и запазване на мускулната маса при групата подложена на високомазниннна-нисковъглехидратна диета (мазни мръвки и салати), следвана от равномерно-балансираната група - 30-40-30 и най-накрая остава групата с малко мазнини и много въглехидрати.

CanisDirus
12-28-2010, 10:19
Всъщност, това което най-много ме дразни е начина по които вегетарианците си защитават тезите.
Много от тях в професионалното си поприще боравят с факти, доказателства и логически изводи, но стигне ли се до защита и пропагандиране на вегетарианството се носи вода от 100 кладенеца.
За монасите от манастирите в еди-коя-си планина.
За древните философи, за които не знаем дори годините на раждане и смърт, чиито трудове масово са унищожени, но съществуват точните им менюта, които "О, чудо" не съдържат месо.
За хранещите се само с чиста роса и слънчеви лъчи индуси.
За превръщащите се по чудодеен начин химични вещества в организма ни.
и тн. и тн.

Също така се защитават и откровени глупости като например, че храносмилателната система на човека е същата като тази на растителноядните. Естествено функциите на жлъчка, апандисит, дванадесетопръстник някак не се споменават.

Говори се, колко били вредни животинските продукти и холестерола, без да си имат ни най-малка представа, що е то холестерол, от къде идва по-голямата част от него в човешкото тяло (80% от холестерола в човещкото тяло се произвежда в черния дроб) и каква функция изпълнява.

Не се прави разлика между наситени и транс-наситени мазнини.

Гликемичния индекс си е тера-инкогнита, заедно с инсулиновата сензитивност. Каква е всъщност функцията на инсулина?

Нямам нищо против да си обяснявате, колко е неморално и лошо и как грубо се нарушават животинските права и тн.
Обаче когато като дърти комунисти започнете да пишете за отровното месо, отровния адреналин и тн. - опа, извинете. След това до безкрай се словослават петимата вегетарианци спортисти и философи.

Rebirthing
12-28-2010, 10:26
Айде отново се почна :? отговорите са дадени в темата, който чел, чел ! Това за б12 го обсъдихме милион пъти.

Ако имах недостиг на каквото и да е, до сега да съм се гътнала или поне да съм се разболяла. Хора които от 20-30-40 години не ядат месо и млечни продукти сигурно трябва да са едва мърдащи скелети, а ?

CanisDirus
12-28-2010, 10:26
Ето сам виждаш, че волята и интелекта на кучето не са на нивото на човешкия. Кучето един вид ви е припознало като стопани и при ситуацията да речем - решите да се местите в друг град. то няма да има думата, че му се остава в сегашното жилище. То е зависимо от вас.
Няма как то да има равни права.

А колкото до налагането - аз на никого нищо не налагам, но също като аналогията със СССР съм против да се пропагандират неверни неща.

CanisDirus
12-28-2010, 10:29
Айде отново се почна :? отговорите са дадени в темата, който чел, чел ! Това за б12 го обсъдихме милион пъти.

Ако имах недостиг на каквото и да е, до сега да съм се гътнала или поне да съм се разболяла. Хора които от 20-30-40 години не ядат месо и млечни продукти сигурно трябва да са едва мърдащи скелети, а ?

Хората и в концлагерите са оцелели на по един картоф на ден, че някои са живи и до ден днешен, но трябва ли да си го причинявам това?
Това, че човешкото тяло е способно на големи издевателства не означава, че ще си ги причиня доброволно.

Rebirthing
12-28-2010, 10:37
Хората в концлагерите са били кожа и кости, грозна картинка...
Много вегетарианци и вегани се чувстват добре до края на живота си и изглеждат също толкова добре колкото се чувстват. Ако не се чувстваш добре без месо, просто не го спирай...но да казваш, че хората които не се хранят с животински продукти едва ли не си причиняват нещо смъртоносно, е не просто... :?

CanisDirus
12-28-2010, 10:51
Знаеш, че децата до една възраст са зависими от родителите си, но след тази възраст могат да бъдат напълно самостоятелни и не се очаква от тях да си търсят стопани. Пък и пропускаш факта, че да отгледаш потомство е по-различно от това да отгледаш домашен любимец. Или ти отглеждаш децата като компания, за да се забавляваш с тях и тн.?
Малките кученца си имат майка примерно, която ги учи на определени неща. просто при децата този срок е удължен поради редица фактори.

Не държа на никого сметка за избора.
Просто искам да ми се отговори на определени въпроси за функционирането на човешкото тяло.
Изисквам ги защото се говори примерно:
1. За липса на ензими за разгражане на месото
2. За разпадане не белтъци от температура
3. Растителни източници на Б12

Всичко това се отговори с - има изследвания, които го показват. Само дето тия изследвания явно са потънали вдън земя. Няма конкретен отговор на конкретен въпрос. И да - съзнателно изкривени и грешни твърдения, които следва да се приемат за неподправена истина се наричат пропаганда. Поне в моя речник де.
Опровержението ми на пропагандираната теза, че храносмилателната система на човека е по-близка до тази на тревопасните, отколкото на месоядните с общоизвестни факти (намират се в достатъчно учебници по зоология и анатомия) някак не му се обърна внимание и продължава да се твърди, че човешкото храносмилане е пригодено само за растителна храна. Това се вписва класически в определението на пропаганда. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D 0%B4%D0%B0
И да настоявам за общовалидни отговори по общовалидни въпроси.
Както не се задоволявам с обясненията на кремчето за Свищов и нейното семейство като общовалидни. Последно и ти не се задоволяваше с тях за доста въпроси, но за храненето твоите изследвания стават най-важни.

CanisDirus
12-28-2010, 11:19
Всъщност извинявам се, че подлагам на съмнение доктрините на вегетарианството.

Покорно моля да бъда извинен и заявявам, че няма да търся никакъв допир с вегетарианския лагер, а ще продължа да живея в месоядния свят.

CanisDirus
12-28-2010, 11:30
Аз не съм видял пушачите и пиещите да тръбят, че това, което правят е по-по-най здравословно и да твърдят, че непиенето и непушенето са вредни.

По-горе ви се извиних де.

А колкото до решението ти да се запишеш в SS (колко хубаво се съкращава само) то си е твоя работа.
Иначе бях дълбоко потресен, когато прочетох за това, как въпросната организация в решителността си са блъснали своя свръхмодерен кораб в японски китоловен.
Замислих се, каква ли би била реакцията на някой когато чуе, че САЩ са построили нов свръхмодрен бомбардировач стелт и са го блъснали в казарма край Багдад. :shock:

awerw
06-03-2011, 13:21
Аз съм на 90% вегетарианец ;д малко се дразня като ни наричат "тревопасни" все едно сме животни :( а вегетарианството не пречи на нищо стига да не си пристрастен към месото, от малък не ям месо, просто не ми е вкусно, карали са ме насила да ям в детската градина, но НЕ. Сега си хапвам квот си искам бомба съм си :booooomb: :D

galet0
06-03-2011, 13:25
Аз съм на 90% вегетарианец ;д

това не е възможно
или си или не си

Аз съм си 100% :D

MissBianka
06-03-2011, 14:03
Не ям месо просто защото не ми харесва.Никак не ме кефи :? Пък и не мисля че това, което купуваме от магазина е месо... тъпчат животните с какво ли не само и само по-бързо да ги угояват и хората приемат с това месо всякакви токсини... ужас просто

xxKiFlAx
06-03-2011, 14:10
вегетарианство -това е най тъпия начин на хранене :razz: :razz:

koshtramba
06-03-2011, 14:28
^ Съгласна съм. Както и с CanisDirus. Който е вегетарианец пропуска невероятното блаженство от това месото да ти се топи в устата.

koshtramba
06-03-2011, 14:35
Адреналина просто се отделя в кръвта на животното и по този начин хората го поглъщат при консумацията на самото месо.

Извинявай, с какво адреналинът е неполезен? Защо да влияе зле на организма? Някой хора, почти ежедневно се наслаждават на адреналина, забележи, НАСЛАЖДАВАТ. Не мисля, че по никакъв начин този адреналин може да навреди за каквото и да било на един човек.

WaterLilly
06-03-2011, 14:37
^ Съгласна съм. Както и с CanisDirus. Който е вегетарианец пропуска невероятното блаженство от това месото да ти се топи в устата.
Ммм, изпечен труп на убито същество, вкуснооо.

koshtramba
06-03-2011, 14:39
ММмм, изтръгнато, раззеленяващо се растенийце, наслаждаващо се на слънцето... Вкусно...

Замислете се, бре :lol:

koshtramba
06-03-2011, 14:44
^ А ти пък ме разби с ултра умното си мнение :

"аз също съм вегетарианка... не мога да ям месо просто като си помисля, че е било живо... "

:lol: :lol: :lol: Растенията и те са живи, и са к'во прайм?

WaterLilly
06-03-2011, 14:55
Айде само да не се правиш на интересна, че не се получава много.
Не знам що за малоумник трябва да си, че да сравняваш едно животно, което като го удариш ще почувства същата болка и страх, които и ти (за самото убийство да не говорим), с растение.
:lol:

Задръж си мнението за себе си, щом няма нищо ново/вярно да кажеш. Не знам дали се опитваш да притъпиш чувство за вина или просто да се изкараш ебаси остроумната и печеливша, но няма смисъл. :) Никой не те е спрял да ядеш каквото искаш, не се опитвай ти да натякваш какво другите да ядат.

galet0
06-03-2011, 15:04

Maлоумна ли си или да?
Ти не разбра ли че вегитарианците или не обичат месо или ги е жал или и двете?
Като не ти харесва имам идея-чезвай

koshtramba
06-03-2011, 15:19
Тва трябва да имаш IQ като на кокиче, за да го кажеш :lol:
Тва, че растението не го показва, не означава, че не го чувства. Растение ли си, че да знаеш?
:lol: Убиваш ли го - убиваш го. 2 мнения няма, логиката ви е неоснователна.

galet0
06-03-2011, 15:24
Тва трябва да имаш IQ като на кокиче, за да го кажеш :lol:
Тва, че растението не го показва, не означава, че не го чувства. Растение ли си, че да знаеш?
:lol: Убиваш ли го - убиваш го. 2 мнения няма, логиката ви е неоснователна.

добре бе,пате русичко,колко пъти да го кажа.
Като не ти харесва,ЧАО
отивай да плюскаш месо

koshtramba
06-03-2011, 15:34
Аз просто изразих мнение, за това, какво губите, а ти започна да се заяждаш.Аз само подчертавам, просветлявам. Детс ол. :lol:

galet0
06-03-2011, 15:37
Аз просто изразих мнение, за това, какво губите, а ти започна да се заяждаш.

а аз започнах защото ти не просто изрази мнението.
ти се опитваше да си наложиш мнението

koshtramba
06-03-2011, 15:41
Каквото правят всички вегетарианци в темата :)

VikitoRia
06-03-2011, 16:40
http://image.spreadshirt.net/image-server/image/composition/7368339/view/1/producttypecolor/99/type/png/width/378/height/378/pink-love-me-don-t-eat-me-t-shirt_design.png

Konstantina
06-03-2011, 18:09
аз съм била вегетариянка, и заради животните и че се замърсява природата чрез преработката на месо, а и аз самата не обичам месо. Но имах много проблеми с храненето и ми бяха нужни много протеини( за изграждане на тъкани и лекари и тн. ми казаха че трябва). Сега ям месо и мисля че това е важно за здравето, но разбира се не е основната мии храна максимум няколко пути седмично заедно с рибата)

FuckingFreak
06-03-2011, 19:09

Ами в живота няма как да не умира по някое същество, как ще живее цялата земя? Още малко ще измислят и теории че въздухът е жив и че 'страда' и намалява, всеки път когато дишаме.. Айде моля ви се. И какво ядете вегетарианците? Салати,плодове, какво друго? Всички десерти съдържат мляко и/или яйца, ако са приготвени от вас, или мляко на прах. Както и хляба. Храната е едно от най-големите удоволствия, наистина пропускате доста. Но ваш си избор. :?

galet0
06-03-2011, 19:23

Ами в живота няма как да не умира по някое същество, как ще живее цялата земя? Още малко ще измислят и теории че въздухът е жив и че 'страда' и намалява, всеки път когато дишаме.. Айде моля ви се. И какво ядете вегетарианците? Салати,плодове, какво друго? Всички десерти съдържат мляко и/или яйца, ако са приготвени от вас, или мляко на прах. Както и хляба. Храната е едно от най-големите удоволствия, наистина пропускате доста. Но ваш си избор. :?

правиш ли разликата между вегетарианец и веган?

FuckingFreak
06-03-2011, 19:57
Всъщност, не.. Мислех че не ядете каквито и да било животински продукти.. :) Съжалявам, моя грешка.

galet0
06-03-2011, 20:04
няма проблем,и аз ги бърках преди да спра да ям месо
8-)
иначе без млечни продукти аз не мога.
най-много 1 месец
повече не ;д

VikitoRia
06-03-2011, 21:39
Какво означава да си вегетарианец?

Вегетарианец е някой който не яде месо, риба, месни продукти и всякакви други продукти, които са произведени след убиване на животни - като например желатина. Вегетарианците се хранят със зърнени храни, семена, ядки, зеленчуци и плодове, като диетата им може да включва и яйца от гледани на свобода птици, мляко и млечни продукти. Вегетарианци, които не консумират никакви животински продукти като млечни произведения и яйца се наричат вегани.

tanch3t093
06-03-2011, 22:07
Аз също съм, но не от легня или нещо друго .. Никога не съм го яла, вкусът ми е гаден, гади ми се и направо ... Изобщо не ям

Rebirthing
06-04-2011, 09:38
Ако трябва да избера между това да убия животно или растение, ще избера растението, като по-малкото зло. Поне няма да го гледам как кърви и се дави в кръв.

А и вече има заместители на месото и като хранителни качества и като вкус, не мисля, че пропускам кой знае какво.
А това за десертите изобщо не е вярно, даже в момента ям едни бисквити на Престиж в които и следа няма от мляко, камо ли от сухо мляко. А ако си приготвя десерта сама, още по-добре, винаги мога да заместя яйцата и млякото. А за купешки хляб сефте чувам, че има мляко и яйца ?! На етикетите винаги пише "питейна вода" .

galet0
06-04-2011, 09:43
Ако трябва да избера между това да убия животно или растение, ще избера растението, като по-малкото зло. Поне няма да го гледам как кърви и се дави в кръв.

А и вече има заместители на месото и като хранителни качества и като вкус, не мисля, че пропускам кой знае какво.
А това за десертите изобщо не е вярно, даже в момента ям едни бисквити на Престиж в които и следа няма от мляко, камо ли от сухо мляко. А ако си приготвя десерта сама, още по-добре, винаги мога да заместя яйцата и млякото. А за купешки хляб сефте чувам, че има мляко и яйца ?! На етикетите винаги пише "питейна вода" .

oo ти веган ли си?
а трудно ли се свиква?

Rebirthing
06-04-2011, 10:44
Не, никак не е трудно :) даже ми е по-леко на стомаха.

Pamaa
06-04-2011, 11:16
Ааа, значи намирате за отвратителен начина, по който са убити животните. В момента кланиците нямат нищо общо с онези, описани в пътеписа на Алеко, никой не се дави в кръв, никой не се гърчи на земята!
Прочетох, че доста хора ядат риба. Хмм. . я се замислете по колко хуманен начин е сложен края на живота й. 2 месеца, да речем, 100 пъстърви са се блъскали една в друга, поставени в някаква си дупка метър на метър, а после биват изкарвани и слагани в кофи, пък евентуално, ако някой "се смили" над тях ги удря с тигана по главата и така агонията им продължава 10, вместо 20 минути :? . Ама нали рибКАТА е полезна за мозъка :) , ще я хапваме и ще се самозаблуждаваме. Айде следващия път идете до някой рибарник и поискайте да ви дадат прясно уловена, пък после и се радвайте и си я гледайте как се мята в чантата.

Нищо против нямам вегетарианците, ама ми идва малко двулично това, да обесняват колко им е мъчнико за "горките" прасенца, а веднага след това да заявят, че си хапват риба, като се има предвид как живее и умира тя :)

koshtramba
06-04-2011, 11:47
Мдаааа, странно противоречие има тука.

galet0
06-04-2011, 11:58
Ааа, значи намирате за отвратителен начина, по който са убити животните. В момента кланиците нямат нищо общо с онези, описани в пътеписа на Алеко, никой не се дави в кръв, никой не се гърчи на земята!
Прочетох, че доста хора ядат риба. Хмм. . я се замислете по колко хуманен начин е сложен края на живота й. 2 месеца, да речем, 100 пъстърви са се блъскали една в друга, поставени в някаква си дупка метър на метър, а после биват изкарвани и слагани в кофи, пък евентуално, ако някой "се смили" над тях ги удря с тигана по главата и така агонията им продължава 10, вместо 20 минути :? . Ама нали рибКАТА е полезна за мозъка :) , ще я хапваме и ще се самозаблуждаваме. Айде следващия път идете до някой рибарник и поискайте да ви дадат прясно уловена, пък после и се радвайте и си я гледайте как се мята в чантата.

Нищо против нямам вегетарианците, ама ми идва малко двулично това, да обесняват колко им е мъчнико за "горките" прасенца, а веднага след това да заявят, че си хапват риба, като се има предвид как живее и умира тя :)

Съгласна съм с теб
Затова не ям и риба

Rebirthing
06-04-2011, 14:42

Била ли си ?! Защото аз съм била два пъти и да ти кажа гледката не е особено приятна, а хигиената още по-малко.

Иначе за рибите съм съгласна, не ям риби, не ям нищо с очи общо взето, но да ти кажа живота на прасетата, телетата и други животни също не е лек, а смъртта им не е никак безболезнена. Всъщност много по-лесно да е уловиш риба и да я убиеш от колкото да уловиш нещо доста по-масивно...

galet0
06-04-2011, 14:49
.
.
.
Да не забравяме че в Китай ядат и кучета и котки
:(

Feliz
06-04-2011, 15:54
Не ям месо, рядко по някое кибапче или кюфте, защото ме карат, риба също не ям. Не е заради здравословния начин на живот, просто за мен нито месото, нито рибата имат някакъв вкус. Все едно дъвча нещо подобно на сочна гума :shock: Инъче си ям мляко, сирене, яйца... :)

Pamaa
06-04-2011, 16:47
То е ясно, че в която и да е каница няма да кой знае колко приятна обстановката. Става ми смешно, защото хора, смятащи се за "вегетарианци", разправят напред-назад колко им е мъчничко са животинките, а после се изцепват "Ама ям риба". Тъпо е, най-малкото двулично. Друго е, когато не лицемерничиш, и мислиш това, което твърдиш :)

xxKiFlAx
06-04-2011, 17:25
Какво ви е жал за животни след като са за ядене :razz: :razz: . Баба ми e клала зайци и кокошки и др животни а аз съм снимала с телефон :D Пък който не вярва- на лс и пращам клипа :D

digitalgirl93
06-04-2011, 18:20
^ ти верно си била гномо тъпа

scrooper
06-04-2011, 18:26
а и пропускате, че едно хващане на риба с въдица си е пробиване на главата :smt059

RaisedOnRock
06-04-2011, 18:36
Честно казано не съм мислила обширно по въпроса,просто в един момент драстично намалих месото,не ми беше вкусно.После пък съвсем го отказах.
Не съм го правила умишлено,просто не ми харесва.

galet0
06-04-2011, 19:45
Какво ви е жал за животни след като са за ядене :razz: :razz: . Баба ми e клала зайци и кокошки и др животни а аз съм снимала с телефон :D Пък който не вярва- на лс и пращам клипа :D
тогава какво правиш във темата бе миличка?
ЧЕЗВАЙ

xxKiFlAx
06-04-2011, 20:49
:D глупавите да мълчат
Такива като вас които мислят--че животните Не се ядат с психични проблеми и да се лекуват

adizitk1
06-04-2011, 21:51
Аз винаги съм била вегетарианка. Като малка като ме караха да ям супа топчета аз изчаквах наще да се наядат, да излезнат от кухнята и после хвърлях топчетата или в тоалетната или зад леглото на баба ми. :D Причината е много проста - никога не ми е било вкусно! Нито съм някаква природозащитничка, нито пък фенка на диетите, то просто само като го помириша и ми се гади. :D Постоянно ми повтарят хората, че било много вредно и тн, ама аз не мога да го ям и тва си е.