Влез

View Full Version : Сънищата - един реален, но по-добър свят?

Nam3less3
10-25-2010, 06:11
Абе сега като гледах Inception(Генезис) и обърнах специално внимание на тия сънища, като бягство от реалността и начин да правиш всичко което си поискаш.

И се поразрових из нета, прочитайки изключително интересни неща за сънищата, които не знаех(и се чудя как научно са доказали някой от тия факти):
http://www.boredpanda.com/15-interesting-facts-about-dreams-dreaming/
http://www.spiritual.com.au/articles/dreams/dreams-facts.htm
http://listverse.com/2007/11/14/top-10-amazing-facts-about-dreams/
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82_%D1%81% D1%8A%D0%BD
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucid_dreaming

Вижте поне набързо първите 4 линка.
Най ми хареса частта за осъзнаните сънища(lucid dreaming). Пише, че до 10 минути след като се събуди човек забравя 90% от съня си, но ако през тези 10 минути се замислите за съня си, ще може да запомните голяма част от него. Аз така специално запомних няколко сънища, за който си спомням много добре, че бяха осъзнати(и всичките интересни неща, които ми се случиха по време на такъв сън(примерно помня че бях с отворени очи и виждах стаята, но бях парализиран) ги намерих описани в нета като нормални биологични реакции - включително парализирането). Та няма да забравя тези осъзнати сънища, които са толкова реални, хем знам, че сънувам, хем сънувам как карам с бърза скорост кола и всичко изглежда толкова реално, включително чувството на ускорение по време на този сън беше 1 към 1 с чуството за ускорение в реална кола. Така само като спах, изпитвах удоволствието да карам бързо(истинско удоволствие, както това, което изпитах като карахме с голяма скорост по магистралата), и то реално и пълно. Не съм чел допълнително дали подобни чувства по време на сън са "реални", или само съм си въобразил или е работа на подсъзнанието и т.н., но за мен беше достатъчно добро. Голяма работа са тоя тип сънища. Вие имали ли сте подобни, осъзнати и с чувства?

gandalfepi4
10-25-2010, 06:25
че то нема ли всеки такива

Nam3less3
10-25-2010, 06:28
че то нема ли всеки такиваИ да има, сигурно повечето хора ги забравят. Аз едва на скоро запомних какви чудесни преживявания съм имал в тия сънища. И за това ще видя методи за по-често сънуване на осъзнати сънища, защото досега няколко пъти в тях са ставали хубави неща, които в реалността трудно ще станат. Тия сънища са като наркотик :D

gandalfepi4
10-25-2010, 06:45
реалността е по-ценна.

да правиш така е като да си биеш чикии - просто не е добре да прекаляваш щото навънка има една съвсем истинска путка която остава празна заради теб 8-)

Nam3less3
10-25-2010, 06:56
реалността е по-ценна.

да правиш така е като да си биеш чикии - просто не е добре да прекаляваш щото навънка има една съвсем истинска п***а която остава празна заради теб 8-)Така е. А и не можеш да сънуваш вечно - ще се събудиш сутринта и те чака поредният ден. Но осъзнатите сънища могат да се превърнат в едно от най-ценните преживявания за всеки човек, могат да бъдат полезни, и в тях да правиш всичко, което не можеш в реалния свят.

gandalfepi4
10-25-2010, 07:40
хммм...

http://media.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/928265/80866162.jpg

да. прав си. аз отивам да подремна

MyImmortal22
10-26-2010, 17:51
Наистина е доста интересно и мисля да се разровя относно тези осъзнати сънища. Лично на мен не ми се е случвало да помня такъв вид сънища, но за мен е обичайно, попринцип много рядко помня това, което сънувам. Трябва някога да опитам да си спомня нещо.
Мерси за цялото инфо. Надявам се и аз да сънувам нещо подобно (като изключвам всички предложения на gandalfepi4 :D ). =]

Nam3less3
10-26-2010, 19:33
http://www.beinsadouno.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8?record=48p

burpp
10-27-2010, 14:58
15 Интересни факта относно сънищата.
Превел съм ги от първия линк, който автора на темата е постнал

[size=6][i]1. Забравяме 90% от сънищата си.

2. Слепите хора също сънуват.

3. Всички сънуваме.

4. В сънищата си виждаме само лица, който вече познаваме

5. Не всички сънуват в палитра от цветове (дано ме разбирате)

6. Сънищата са символични, те крият някакъв смисъл.

7. Отрицателните емоции са по-чести, отколкото положителни.

8. Може да сънувате 4-8 пъти за една вечер.

9. Животните също сънуват

10. По време на съня тялото е парализирано.

11. Умът ни интерпретира външни стимули.

12. Около 70% от героите в съня на човека са други мъже.

13. Около 70% от хората получават просветление в съня си (d

MiMcHeToOo
10-27-2010, 18:46
14. Ако хъркаш, не можеш да сънуваш.

Не мисля, че това е вярно. Доколкото знам хъркането е свързано с носоглътката и трахеята, докато сънят е начинът на мозъка да почива и просто няма как да не сънуваш.

По темата - всичките ми сънища са с абсолютно реални емоции. Също така сънувам изключително често и колоритно, което всъщност е много забавно. 8-)

burpp
10-27-2010, 19:02
Ако започнем да водим дискусии за хъркането, ще се разпростре на дълго и широко ...

Но иначе доста често ми се е случвало сънищата да се прехвърлят в реалния живот и да бъдат достижими . :)

DREAM95
10-31-2010, 14:44

HRaBr0TyYKeBaPcHe
10-31-2010, 17:05
14. Ако хъркаш, не можеш да сънуваш.

Не мисля, че това е вярно. Доколкото знам хъркането е свързано с носоглътката и трахеята, докато сънят е начинът на мозъка да почива и просто няма как да не сънуваш.

По темата - всичките ми сънища са с абсолютно реални емоции. Също така сънувам изключително често и колоритно, което всъщност е много забавно. 8-)

За хъркането е така.Няма нищо общо 1то с другото.

А иначе какво ще рече че често сънуваш???Попринцип когато спиш сънуваш минимум 3-4 съня.Това че не ги помниш е 2ри въпрос. :)

SmilezZz
11-03-2010, 19:55
Може да съм имала повече и от един
"осъзнат" сън,но помня само единия - в който
имах чувството,че го преживявам..Като,че ли е
реално..В съня си също сънувах,абе сложно
е за обясняване - но беше много яко..

Niakoitam
11-04-2010, 13:52

Някои явно бъркате осъзнат сън с реалистичен сън.
Осъзнатият сън е сън, в който по някое време от него осъзнаваш че всъщност това не е реалността, а сън, който в момента сънуваш. От това, което съм чел реакцията на мозъка в тази ситуация е следната. Да се опита да те заблуди че всъщност сънуваш че си осъзнал че в момента се намираш в съня си или да ти отклони вниманието с друг сън. При успех и успяване да задържиш вниманието си върху мисълта че се намираш в съня си реакцията е моментално събуждане при това осъзнаване. При дълги многомесечни упражнения, които са описани в книги на подобна тематика може да се достигне до ниво, в което човек не се събужда осъзнавайки че в момента сънува, а вече може да води насоката на съня си и да го развива както той си пожелае и да прави каквото си поиска. Според много книги и опитали го хора това работи безотказно. Само че има един проблем. Още не знаем как влияе това на мозъка ни и на нас самите и доколко е полезно. След като веднъж уменията на контрол над сънищата са придобити напълно, сънищата стават зависими от човека, който ги сънува. Ако иска вече отново сънища му да си се развиват сами, а не той постоянно да решава какви да са трябва отново да приложи дълги методи и упражнения за отучването на тези нови умения, които е придобил за да са му подвластни сънищата му. :)

HRaBr0TyYKeBaPcHe
11-05-2010, 07:23

Някои явно бъркате осъзнат сън с реалистичен сън.
Осъзнатият сън е сън, в който по някое време от него осъзнаваш че всъщност това не е реалността, а сън, който в момента сънуваш. От това, което съм чел реакцията на мозъка в тази ситуация е следната. Да се опита да те заблуди че всъщност сънуваш че си осъзнал че в момента се намираш в съня си или да ти отклони вниманието с друг сън. При успех и успяване да задържиш вниманието си върху мисълта че се намираш в съня си реакцията е моментално събуждане при това осъзнаване. При дълги многомесечни упражнения, които са описани в книги на подобна тематика може да се достигне до ниво, в което човек не се събужда осъзнавайки че в момента сънува, а вече може да води насоката на съня си и да го развива както той си пожелае и да прави каквото си поиска. Според много книги и опитали го хора това работи безотказно. Само че има един проблем. Още не знаем как влияе това на мозъка ни и на нас самите и доколко е полезно. След като веднъж уменията на контрол над сънищата са придобити напълно, сънищата стават зависими от човека, който ги сънува. Ако иска вече отново сънища му да си се развиват сами, а не той постоянно да решава какви да са трябва отново да приложи дълги методи и упражнения за отучването на тези нови умения, които е придобил за да са му подвластни сънищата му. :)

Всичко е абсолютно точно.Само това, че след като придобиеш умнието започваш да контролораш съня.Ти винаги го контролираш по някакъв начин,било то съзнателно или несъзнателно.Винаги ти го предизвикваш.

Niakoitam
11-05-2010, 08:38
Имах предвид напълно съзнателен и осъзнат контрол. Научно е доказано че през третата фаза на съня РЕМ тялото е напълно парализирано от една естествена упойка на организма, която се създава в мозъка. Всичко най нужно работи на забавени обороти и все пак всички дялове на мозъка работят на пълни обороти като изключим предният дял, който е за логиката и за логическото мислене. В краткото време от по 5-6 минути, в които мозъка се намира в тази фаза на съня се нуждае от два пъти повече кръв отколкото в будно състояние.Според мен осъзнатият контрол на сънищата се получава чрез вдин вид отключване и събуждане на частта за логиката и за логическото мислене, която по време на тази фаза е напълно изключена чрез тези упражнения. Но дали не вреди това включване при положение че по дефаут по време на тази фаза е заложено да се изключва не се знае. Знае ли човек може и да е вредно, а може да е просто следващ етап на еволюцията ни, защото стига да знаеш как можеш да си отговориш на много въпроси, които те вълнуват. Не малко открития са направени именно по време на сън. Но тук идва и друг въпрос. В будно състояние се разчита предимно на логиката и съзнанието. По време на сън може би предимно на подсъзнанието. Ако включим логиката и в сънищата ни няма ли тя да пречи да видим отговорите на подсъзнанието както става в будно състояние.

gonimshoparo
11-11-2010, 20:12
След като веднъж уменията на контрол над сънищата са придобити напълно, сънищата стават зависими от човека, който ги сънува.

Но и човекът става изключително зависим от тях и това може да доведе до психични проблеми.
Иначе за занитересованите бих препоръчал книгата "Хакери на сънища"

POKEMONFOREVER
12-09-2010, 01:57
Аз също,мисля,че не помня да съм имал такъв сън.
Ако някой е имал ИЛИ Е ИМАЛ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ИМА,да разкаже ако иска?

Също така да каже как успява да разбере,че е само сън?

gandalfepi4
12-09-2010, 08:12
Аз също,мисля,че не помня да съм имал такъв сън.
Ако някой е имал ИЛИ Е ИМАЛ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ИМА,да разкаже ако иска?

Също така да каже как успява да разбере,че е само сън?

при мен става напълно случайно - или изведнъж се сепвам "ама аз сънувам бе" или когато почти съм се събудил и ставам по-в съзнание и тогава що-годе имаш контрол.

а за другото, просто се знае. няма обяснение, усещаш го и това е

asp1r1n94
12-31-2010, 22:32
"В сънищата си виждаме само лица, който вече познаваме"
Напълно грешно!
:oops: ....

NomNomNom
01-01-2011, 11:38
Аз се придържам изцяло на положението на Фройд за сънищата.
Може нещо да не присъства в буквалната му форма, а да е представено символично.
Примерно сексуалният акт с майката / бащата може да е представен като шише с вода, от което пиеш.
(Усещам как ще бъда изгаврена)
Иначе , имам много крехък сън , сънувам почти постоянно , когато съм полу-будна - също. (няма да използвам терминология за състоянията на мозъка по време на сън, че не съм много навътре )
Като осъзнат сън по-скоро бих нарекла сън, който изцяло си разтълкувал . Инак, то така и така сънищата ни са контролирани изцяло от подсъзнанието ни, почти винаги темата в тях е нещо несъзнавано. Но има контрол. И не знам защо е нужен съзнателен контрол, като по-добре да дадеш на подсъзнанието да говори за истинските ти кофликти вътре в теб .
Примерно, братовчедка ми беше сънувала как си седи в общежитието, мен ме няма, само двете са с другата съквартирантка. 'чедката е много близка с другото дете, защото хем са в един клас, хем моето момиче си няма никого друг там (и вкъщи може би ) . Та, сънува как съквартирантката Ш. си събира багажа и си тръгва, но на врата ги среща човек , който иска да ги избие . Бр. я е страх , че ако Ш. излезе лошият чичко ще влезе (изглеждал й като сериен убиец).

В крайна сметка идеята беше, че бр. не иска да остава без Ш. последната седмица на училище. Ако Ш. не е на училище и Бр. се прибира обезателно.
Както съм го представила не изглеждаше много трудно за отгатване, ама го мислех цял ден, 'щото половината обяснения не ми бяха дадени.

При моите сънища понякога нещата са буквално представени (когато става въпрос за някакви едипови желания), но пък друг път са много усукани - предполагам , че е желанието ми да насиля, да убия , замаскирано, защото не го допускам на съзнателно ниво .
А също и тези скрити желания ми докарват много страхове.
Примерно, снощи баща ми като искаше да ни изгони и да се самозапали вкъщи умрях от ужас, защото знам , че и аз съм способна на това. По-лошото беше обаче, че се чудех с каква нагласа да съм . В крайна сметка го съжалих, паднах на колене и му се молих в истерия, ама следващият път сигурно аз ше го довърша, ако смее да посегне на майка ми .
(Всички бяха много афектирани, накрая майка ми уволни баща ми от работа и той реши, че вече ще е шефа вкъщи, при положение, че предимно съзнада проблеми, но все тая)
Та, страх ме е да не му посегна някога.
Както и да е, излизам за работа, че стана късно.

01-01-2011, 21:20
Защо да тълкуваме сънищата?Ние ги предизвикваме!Всички сънища са предизвикани!

jeezloxxy
01-01-2011, 21:43
[quote=burpp][b]

Nam3less3
01-02-2011, 14:16
Защо да тълкуваме сънищата?Ние ги предизвикваме!Всички сънища са предизвикани!В сънищата често се подават символи, които трябва да се тълкуват, защото обикновено носят полезна информация.

01-02-2011, 19:35
Защо да тълкуваме сънищата?Ние ги предизвикваме!Всички сънища са предизвикани!В сънищата често се подават символи, които трябва да се тълкуват, защото обикновено носят полезна информация.

Да, и да нарисуваме картинка на сънуваното и да турим стъклената топка отгоре и да викнем врачка...
Ние предизвикваме сънищата си...

Nam3less3
01-03-2011, 12:39

Да, и да нарисуваме картинка на сънуваното и да турим стъклената топка отгоре и да викнем врачка...
Ние предизвикваме сънищата си...Ти не си сънувал такива сънища за които говоря иначе щеше да знаеш, че това не е напълно вярно.

01-03-2011, 13:52

Ние предизвикваме сънищата си...Ти не си сънувал такива сънища за които говоря иначе щеше да знаеш, че това не е напълно вярно.

И какви не съм сънувал...

Nam3less3
01-06-2011, 11:45

И какви не съм сънувал...Такива, за които говоря. 8-) 8)

ZipFail
01-06-2011, 11:56
Дори ние да ги предизвикваме, каква е логиката да не могат да бъдат тълкувани ? :-o

Меделсон е сънувал периодичната таблица.
Мели Шели, авторката на Франкейщайн го е видяла насън.
Томас Едисон е получавал повечето си идеи насън или в медитация.
Джеймс Уатсън е открил двойната структура на ДНК насън.
Идеята за структурата на атома е дошла на Нилс Бор насън.

Подсъзнанието е доста по-дълбоко, отколкото ние си мислим и най-вече ти, дето имаш супер алтернативна теория за цялото човешко познание ;)*

ПП: Нещо друго да имаш да кажеш ?

Nam3less3
01-06-2011, 11:59
Дори ние да ги предизвикваме, каква е логиката да не могат да бъдат тълкувани ? :-o

Нещо друго да имаш да кажеш ?Не случайно са сънували тия неща. Знанията се подават на човечеството чрез подобни методи, това е известно от древността.

01-06-2011, 12:25

Подсъзнанието е доста по-дълбоко, отколкото ние си мислим и най-вече ти, дето имаш супер алтернативна теория за цялото човешко познание ;)*

Еми точно...Каквото си мислиш се прехвърля в сънищата....Предизвикваш го...Какво повече да бъбрим...

Niakoitam
01-06-2011, 14:51

Еми точно...Каквото си мислиш се прехвърля в сънищата....Предизвикваш го...Какво повече да бъбрим...

Защо ли пък тогава е трябвало да го изсънуват след като преди това са си били главите сумата и време в реалността и то безуспешно? :)

01-06-2011, 15:37

Защо ли пък тогава е трябвало да го изсънуват след като преди това са си били главите сумата и време в реалността и то безуспешно? :)

Именно....Те са го мислили....Но не са си представяли, че е реалност...И в съня си мислят, че е пратен от Бог този сън и им дава сили и го осъществяват...И аз съм имал подобни случай....Смисъл мислил съм нещо и то се пръква в съня ми...Не че Бог дрън дрън прас...

Niakoitam
01-06-2011, 22:59
Говорихме за тълкувания в случая.

За другите сега разбирам, но за двойната структура на ДНК знаех и преди.

Затова един въпрос от мен. Кажи дали го знаеш или не. Ако не го знаеш ще ти кажа.

А въпросът е?

Как въпросният учен Джеймс Уатсън е решил да провери дали структурата на ДНК не е случайно двойна, а не единична като РНК за което си е бил преди това сумата и време главата за отговор без никакъв успех.

Подсказка: Чрез тълкуване на съня.

Въпросът ми е знаеш ли какъв точно е бил сънят му? :)

01-07-2011, 07:42
Попринцип не знам какъв е.....Но никога не може да си сигурен/а 100%...Зависи кой ко е казал....

Niakoitam
01-07-2011, 12:04
Попринцип не знам какъв е.....Но никога не може да си сигурен/а 100%...Зависи кой ко е казал....

Попринцип съм го срещал на няколко места.
Той е сънувал две преплетени змии една около друга. Попринцип според съновниците да сънуваш змии не е на хубаво, но всичко си зависи и от усещания, чувства и мисли в съня. Той просто се е сетил.Ето и още малко информация за сънищата:
http://chitanka.info/lib/text/15967/10

На мен например сънят ми от онзи ден, който не съм разтълкувал все още(не твърдя че все още се справям както трябва) беше че нося на средният си пръст на лявата ръка красив златен пръстен.
Ето какво е тълкуванието за пръстен в съновника, който отвреме навреме като ми скимне използвам за да си помогна:
http://sanownik.sdobreff.com/sanovnik.php?search=%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82 %D0%B5%D0%BD&selecteddictionaries=&selectedsearchsettings=&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8+%D0%B2+%D1%8 1%D1%8A%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0
Тук вече опира и до усещания. А в съня си бях много горд и доволен че нося този пръстен, но ту го слагах до го махах, защото изпитвах някакъв страх от нещо че ако съм с него няма да мога да премина напред. И така.

Ето например едно време сънувах че съм пред входа на училището ми. Там една шарена котка започна да ме хапе и дере по ръцете(котката в съновниците не е добър знак, но ако е черна е много опасна, ако е шарена по-малко и ако е бяла почти безопасна) Целите ми ръце стнаха в драсктони. Болеше ме и течеше кръв. Опитвах се да се отскубна от котката, но без успех. Накрая успях да я махна от мен. Тя отново ме нападна и пак се вкопчи в ръцете ми. Този път успях да се отърва по-лесно като този път я убих.

Тълкуванието ми е следното пък дали е вярно незнам:
Котката-едно момиче, в което бях влюбен несподелено и разни хора с недомлъвки ми казваха че не е точно такава за каквато я мисля
Училището ми-научил съм се да го тълкувам като уроци на живота
драскотините и болката- душевната болка
невъзможността да се отърва от котката-невъзможността да я забравя
кръвта-в съновниците често отговаря на истината
убиването на котката-забравата и продължаването на живота ми напред.
Мисля че вече съм преодолял всичко това и сега въпреки че сме приятели във Facebook като гледам липсата на интерес дори и нямам желание да я търся и да и пиша.
Смятам че има и други сънища, които съм успял да разтълкувам или поне отчасти нещата от които
изживявам и в момента. Понякога на момента ми идва вдъхновението, друг път ми идва много по-късно. Друг път пък го променям с времето или когато мине се сещаш че съм имал такива усещания. В общи линии се сещам за даден сън по усещанията, които изпитвам в реалността и съм ги изпитал преди това в даден сън.

01-07-2011, 16:24
Попринцип да сънуваш нещо лошо е на добро...
Но не се тълкуват...Ти ги предизвикваш...
Аз като по-малък, а дори и сега понякога сънувам разни сънища в които участват Том и Джери(много ги гледах и им се кефя), покемони разни, там Ю-Ги-О и други подобни(като по-малък бях зарибен по подобни простотии) или пък някаква игра....Това не е за тълкуване...Просто съм се филмирал и искам да стана част от екшъна и го предизвиквам..несъзнателно .А има и съзнателно предизвикване...

ZipFail
01-07-2011, 19:37
Не всеки сън означава нещо, а дори тези, при които подсъзнанието ти представя някаква информация, едва ли биха могли да бъдат разтълкувани от съновници ;)

01-07-2011, 20:23
Еми не само някои са такива...Всички са предизвикани по един или друг начин...

Niakoitam
01-08-2011, 08:50
Ще ти дам малко информация:
По време на третата фаза на съня наречена Р.Е.М. цялото тяло е парализирано от една естествена упойка в организма изпращана директно от мозъка. Доста органи са или изключени или работят на доста по забавени обороти. И въпреки това всички части на мозъка като изключим частта за логиката и логическото мислене, която по дефаут се изключва, работя на пълни обороти. Може би частта за логиката и логическото мислене може да се включва по време на сън след много упражнения и може би именно това става когато успеем да контролираме съзнателно съня си и сме наясно че се намираме в сън. Не знам дали е препоръчително да го правим при положение че по дефаут тази част се изключва, защото можем и да си навредим на психиката, но пък от друга страна може би това първо трябва да се научи да се прави за да може впоследствие да ни помага в живота. Както четенето и писането или ученето на език например.По дефаут не го можем, но впоследствие го учим и ни помага много в живота. Та мисълта ми беше че точно през тази трета фаза, която се повтаря по няколко пъти на нощ и трае по 5-6 минути въпреки че ни се струва часове, дни и години (тогава точно се появяват и сънищата)при обикновен човек всички части на мозъка без тази, която споменах са включени и работят на пълни обороти. И въпреки че почти всичко в организма е изключено или работи на по забавени обороти, мозъкът тогава се нуждае от два пъти повече кръв отколкото му е нужна в будно състояние. Няма логиката сънищата да са просто измишльотини на мозъка или просто един скринсейвър. Ако погледнем тялото като един компютър, мозъкът като процесор, а съзнанието като софтуера му това ще ознава следното нелогично нещо. Оставяш твоя компютър на скринсейвър да ти пести ток. Вместо това обаче докато е включен този скринсейвър процесорът му се товари на пълни обороти и гълта два пъти повече ток. В тоя случай твърде вероятно е да имаш в компютъра вирус. В нашият случай точно от нещата, които много мислим може би мозъкът се опитва да изчисли всички възможни варианти и да ни помогне чрез подсъзнанието, което е видяло неща в будно състояние, но ги е пренбрегнало заради други фактори на съзнанието. Подготовката за тази трета фаза също говори нещо такова. Тя протича много по забавено отколкото в будно съдтояние или близко до него. През предните две фази се извършва упояване на организма, прочистване на мръсотитите в него и не на последно място прочистване на невронните връзки с цел по-добра проводимост между тях. Предните две фази протичат за много по-дълго време по единично отколкото третата. :)

Niakoitam
01-08-2011, 08:53
Не всеки сън означава нещо, а дори тези, при които подсъзнанието ти представя някаква информация, едва ли биха могли да бъдат разтълкувани от съновници ;)

Съновниците биха могли да ти помогнат да рабереш някои от детайлите в сънят ти какво означават като ги навържеш впоследствие с твоята реалност и мислите и усещанията ти в сънищата и в реалността. :)

01-08-2011, 12:23
Еми не видях нищо да отрича това което казах...
Както казах ние го предизвикваме....Съзнателно (демек да го искаме) или несъзнателно(свързано с подсъзнанието, което оработва много повече информация от тази кояти ние осъзнаваме)...