View Full Version : Изследвания за ХИВ/СПИН - отказ?!
MyPleasureMyPain
10-26-2010, 09:04
...
LovelyGirl
10-26-2010, 09:19
А знаеш ли, че тестът отчита правилно най-малко 3 месеца след рисковия контакт?
В интернет намерих тези адреси:
СРИОКОЗ
София
ул. "Враня" No 20
ет. 5, стая 502
тел./факс: 02/ 833 40 99
Електронна поща: kabkis@siokoz.com
Център за сексуално здраве
Сдружение „Здраве без граници”
София
Майчин дом
ул. „Здраве” №2, кабинет 164
тел: 952 33 99; 952 02 88
Електронна поща: cshbulg@hotmail.com
Национална Потвърдителна лаборатория по ХИВ
София
бул. „Столетов” 44А
тел . 931 80 71
Електронна поща: kabkis11@yahoo.com
kremen4eto
10-26-2010, 09:20
Ох, тия лекари все повече ме изумяват.Вчера ме накараха да стоя повечко време в кабинета, за да си починели ... а хората отвън чакаха. :?
Защо въобще ти питат защо искаш да се тестваш? Това си е твоя работа. Сигурно си имат по-сериозна работа от твоите съмнения и не им се занимава, но това не е причина да ти откажат. Права си.
Не съм от София и не мога да ти помогна, но ей сега някой ще ти каже. :)
LovelyGirl
10-26-2010, 09:23
Те по никакъв начин нямат право да ти отказват тест, дори и девствена да си.Дори и не си длъжна да казваш защо искаш да се изследваш.Отиди в някоя друга клиника и настоявай докато не ти направят теста.За какви олигофрени става въпрос щом такъв тест отказват..
TheManTheLegend
10-26-2010, 09:28
Винаги има шанс, затова е и теста за да разбереш. Те нямат право да ти откажат. Пък и като те питат защо-ти длъжна ли си да им обясняваш с кого си правила секс и на кого си духала :-o
POKEMONFOREVER
10-26-2010, 10:34
Колко време продължи половият акт ?
Има си риска изглежда :).
MyPleasureMyPain
10-26-2010, 10:36
...
TheAnnoyingAwesomnes
10-26-2010, 11:15
LovelyGirl извинявай ама си в голяма грешка ! Началото на лятото ходих в студентска поликлиника беше ми любопитно какво представлява (а и е безплатно, та какво ми пречи да си знам ХИВ статуса?). Лекарката, която беше там беше страшно учтива, мила и ми обясни всичко с големи подробности. 2 седмици след "фаталния" ден тестът може да отчете резултат. Въпреки, че дали ще разбереш 2 седмици след заразяването или 3 месеца ЗА ТЕБ разликата е никаква. В днешно време лекарите са тотални идиоти и да ти кажа, не се учудвам, че само търсят как да се скатаят и да работят по-малко. Отиди в студентска поликлиника там няма да те върнат. Също така не е нужно да обясняваш ЗАЩО мислиш, че може да си се заразила с ХИВ.
Успех !
truthseeker
10-26-2010, 11:45
Да ти откажат е недопустимо! Няма значение какви са ти поводите за притеснение. Ако щеш и девствен да си, пак нямат право да ти отказват.
Но истината е, че изследването е безсмислено след толкова кратък период от време след "фаталния" ден, както някой го нарече. И да, LovelyGirl е права, когато каза, че трябват минимум 3 месеца, за да бъде тестът 100% сигурен. Даже, аз съм чел и да се опуменава период от рода на 5-6 месеца. Но 2 дни- не, не не.. :? :?
LovelyGirl
10-26-2010, 12:21
Аз също съм се изследвала, както ти каза от любопитство, но беше преди 2 години.Тогава ми казаха така - 3 месеца.Също правихме кампания, относно СПИН (затова и ни беше интересно, отидохме няколко човека да си направим теста) и в кампанията също се казваше, че след най-малко 3 месеца се прави тест.Не знам, ако за тези 2 години се е променило нещо, някакви други тестове ли, възможно е.
като на вскеки прайш свирки ела и на мене една :) ама с презерватив :D
MyPleasureMyPain
10-26-2010, 15:09
...
Не съм правила на всеки свирки :) Явно не сте прочели следващия ми пост. Както казах случката беше преди години и въпросното момче ми беше гадже. Не знам защо съм се въобразила, че може да му има нещо и че ми го е лепнал и на мене при положение, че дори не сме спали...
Благодаря на всички за отговорите. Утре ще отида на друго място да се изследвам
малко кел файда щом е било преди години пък и ако е заразена отърване от болеста няма дали сега или след 2 год ще разбереш ... както и да е пиши ако искаш и на мене да ми напрайш една :D ама с презерватив :)
DarkTemplar
10-26-2010, 16:27
Тоя пък, свирка с презерватив... (facepalm)
Тоя пък, свирка с презерватив... (facepalm)
после да няма теми дали си болен от спин и т.н. :)
DarkTemplar
10-26-2010, 16:59
Пич не съм на 12 и мога да преценя на коя да дам да ми го лапа. А и ако недай Боже някога го докарам дотам, няма да разчитам на тийнфорума да ми реши проблема. 8)
:D ЛАПАЙ , ЛАПАЙ ТО ПОЛЕЗНО :-D
YouAteMyHeart
10-27-2010, 17:10
Отиди пак на същото място и им кажи,че искаш да ти бъде направен тест.Хич да не ти пука!Теста е безплатен,анонимен и е за всеки,които прояви желание.На тях не им влиза в работата защо си решила да се тестваш.Знай си правата и си ги отстоявай!Според мен всеки човек,водещ полов живот трябва да се проверява поне 1х в годината!