View Full Version : Учите ли за матурата?
Remixa92
10-28-2010, 21:31
Почнахте ли да се подготвяте за матурите 2011 или мислите,че е още твърде рано?
е какво значи "учите ли"? Втората ми матура ще е по математика, но не ходя и няма да ходя на уроци, защото имам по 9 часа седмично в училище. Слушам в часовете, схващам засега задачите, вкъщи не решавам допълнително задачи. Смисъл - не се подготвям, но не е и като да съм зарязала предмета и да разчитам март месец да седна да уча материала за матурата.
Матурата не ми е такава болка, колкото кандидат-студентския изпит.. Български имам 8 часа седмично, и също класния организира допълнителни часове, където ще се готвим допълнително, а география имам 5 часа седмично и ми е голям плюс, че съм я учил от малък и доста ое нещата си ги знам, от обща култура.. :)
Мисля, че има още време.. :)
Cybershot
10-29-2010, 13:42
Твърде много се филмирате с тия матури и простотии. Ако си учил редовно през годините поне минимум 5,00 се изкарва на матурата.... Евентуално месец преди матурата (на мен и седмица ми стига) се прави 1 преговор ако има нещо забравено. Математика ще е моята 2ра матура.
Remixa92
10-29-2010, 16:09
Добре,с тая логика успех да изкараш повече от 3-ри,май нещо много се надценяваш ми се струва .
Cybershot
10-29-2010, 16:45
Добре,с тая логика успех да изкараш повече от 3-ри,май нещо много се надценяваш ми се струва .
Извинявай, ама ако за 18(19) години не си научил български език грамотно, няма за кога вече! Пък при математиката всичко е навързано. Там е един цикъл в който не може да си пропуснал нещо и да продължиш...
victimofpain
10-29-2010, 17:52
Логиката е напълно правилна.Матурата е смешна в сравнение с някои кандидатстудентски изпити.
Remixa92
10-29-2010, 18:03
Ти карала ли си матура да знаеш и карала ли я по всичко,че да си сигурна.
Ха :Д аз Януари меcец реших какфа ще ми бъде 2рата матура :Д Bие Bече даже и ce готBите ! БРАО БРАО ;]
Remixa92
10-29-2010, 18:06
Извинявай, ама ако за 18(19) години не си научил български език грамотно, няма за кога вече! Пък при математиката всичко е навързано. Там е един цикъл в който не може да си пропуснал нещо и да продължиш...
Глупости на търкалета,аз съм го научил българския език достатъчно добре и граматиката му,но кажи ми,тъй като се имаш за много умен,знаеш ли литературата перфектно,знаеш ли всички автори изучени за последните три години и можеш ли без да учиш да отговориш на въпрос този цитат от кое произведение на кой автор е ?
Cybershot
10-29-2010, 18:15
^
Ти мен не ме мисли, какво знам и какво не знам си е моя работа. Иначе да - мога да отговоря и на тези въпроси. Че аз 11 клас като се хванах да реша матурата по бел изкарах 60т от тестовата част, по математика 78... (без никаква подготовка)
Remixa92
10-29-2010, 19:18
Вярвам ти,напълно ти вярвам.Може да си някакъв феномен.
Cybershot
10-29-2010, 19:25
Не, просто ти 4 години си лапал мухите и сега си се сетил че трябва да си седнеш на четирибуквието и да започнеш да учиш. Добре че си се сетил от рано а не седмица преди матурите. Матурата е направена и най-големия идиот да я взема. Има кандидат-студентски изпити които сравнени с матурата са от друга галактика, но оценката накрая при приема е с еднаква тежест от матура/кандидат-студентски. За тези които ще държат по математика им е ясно, че на такава матура се отива ако последните години не си лапал мухите в часовете по математика. Матурата по БЕЛ има ли смисъл да я коментирам, по-лесно от това не знам дали могат да измислят.
Аз ще подкрепя Cybershot, само че по география. Тъй като всяка година ходя на олимпиадите, сравнение с матурите са.. много по-трудни. Или по химия същата работа, олимпиадите са много по-трудни, отколкото матурите.
Който се е интересувал знае.. :)
Матурата не ми е такава болка, колкото кандидат-студентския изпит.. Български имам 8 часа седмично, и също класния организира допълнителни часове, където ще се готвим допълнително, а география имам 5 часа седмично и ми е голям плюс, че съм я учил от малък и доста ое нещата си ги знам, от обща култура.. :)
човече, ако съм на твое място, щях да се гръмна... точно 2та ми "любими" предмета :D в промишлени количества...
човече, ако съм на твое място, щях да се гръмна... точно 2та ми "любими" предмета :D в промишлени количества...
Аз пък географията много я харесвам, кефи ме като наука.. интересна си е. :)
А по български ме притеснява, литературата.. има толкова смотани произведения. И ако се паднат, не знам как ще ги анализирам. 8-)
Remixa92
10-30-2010, 11:22
Не, просто ти 4 години си лапал мухите и сега си се сетил че трябва да си седнеш на четирибуквието и да започнеш да учиш. Добре че си се сетил от рано а не седмица преди матурите. Матурата е направена и най-големия идиот да я взема. Има кандидат-студентски изпити които сравнени с матурата са от друга галактика, но оценката накрая при приема е с еднаква тежест от матура/кандидат-студентски. За тези които ще държат по математика им е ясно, че на такава матура се отива ако последните години не си лапал мухите в часовете по математика. Матурата по БЕЛ има ли смисъл да я коментирам, по-лесно от това не знам дали могат да измислят.
О колко си прост.Показваш го само с мнението си.Ти карал ли си матура изобщо.
Също не,не съм лапал мухи.Уча в едно от най-елитните училища в Пловдив и успеха ми тея 3 години е над 5.50.
Cybershot
10-30-2010, 12:08
Че аз от 5 клас съм имал успех над 5,70-5,80 винаги (понякога и 6,00). Щом се притесняваш за матурата, това говори колко ти е елитно училището.
Remixa92
10-30-2010, 12:46
Така ли и ти кой клас си сега ,6 ли? :lol:
И сега ако ми кажеш,че учиш в някое СОУ в Перник и много ще те уважавам.
Cybershot
10-30-2010, 12:57
Така ли и ти кой клас си сега ,6 ли? :lol:
И сега ако ми кажеш,че учиш в някое СОУ в Перник и много ще те уважавам.
Сам показваш колко ти е ниско умственото ниво. В момента съм в 12 клас още в 11 клас ходех на примерни изпити с формат на матурата...
ПП бая далеч от Перник съм.
Аз пък географията много я харесвам, кефи ме като наука.. интересна си е. :)
А по български ме притеснява, литературата.. има толкова смотани произведения. И ако се паднат, не знам как ще ги анализирам. 8-)
не знам, моите учители ли ме отказаха или просто не ми се отдава, но с географията сме много скарани.. не си говорим :D
а литературата, поне специалността, която аз уча, не ми е нужна.. и няма да правя анализи на произведения цял живот.. българския съм го усвоил.. малко от малко и като пиша на кирилица на компа.
Е да, но все пак навсякъде ти гледат оценките по български език и литература.. то даже като се замислиш е срамно 12 клас ученик да не може да анализира някое произведение.
Но успех пожелавам на всички кандидат-студенти и ученици да си вземат дипломите.