Влез

View Full Version : "Просто приятели"

ivansss
11-08-2010, 19:35
Не мислех, че някога ще напиша тема тук... Явно дойде и моя ред.
Просто искам да споделя и ще се радвам да получа някакъв съвет.
Има едно момиче...момиче, което промени цялата ми представа за всичко.
Преди да се запозная с нея за мен всички момичета бяха или тъпи, или к*рви
или тъпи К*рви... Звучи доста клиширано, но тя не е такава, а пълна противоположност.
Запознахме се преди месец и половина...първоначално беше просто едно момиче...
Излизахме няколко пъти докато не започна да ми допада. После разбрах от нейна
приятелка, че и тя ме харесва...Вече мина доста време и реших да и кажа, че
я харесвам. Казах и го, но тя нищо не ми каза... (преди да и го кажа нейната
приятелка ми каза, че чакала "да и предложа"...) това стана миналата седмица
два дни след това започна да ме отбягва да ме лъже по доста плосък начин и го разбирах..
През тази седмица се чувставх адски гадно...не спирах да мисля за нея...
Реши следващия път, когато я видя да и кажа отново колко много я харесвам и този път
да я питам дали и тя изпитва нещо към мен... тя постоянно отказваше да се видим
дори един път на улицата ме подмина(после каза че не ме е видяла)...Питах я да се видим
само за минута да и кажа нещо, но тя все измисляше тъпи оправдания...
Днес казах на приятелката и да я пита какво мисли за мен и ако иска да спра да я търся
просто да ми го каже директно...
Настоявах днес да си видим... и накрая ми писа в скайп, че съм и станал добър приятел, но
нищо повече и и е станало много кофти заради това че съм и казал че я харесвам и затова ме
отбягвала...
Приех да и остана "просто приятел"..., но осъзнах, че това е невъзможно на този етап...
От една страна искам да я имам като приятелка, но от друга немога да я приемам като
"просто приятелка".
Незнам какво да правя...просто незнам...
Ако можете дайте някакъв съвет как да се опитам да си я върна, ако може така да се изразя.

w0sh
11-08-2010, 19:37
Няма как.

Минеш на брега на приятелите само Харон може да те върне обратно.

Burn94
11-08-2010, 19:40
Виж колкото и да те съветваме истината е една ако е променила живота ти по някакъв начин и е останала в сърцето ти никога няма да има "само приятели" винаги има чувства може би при следващо гадже и нещо по-сериозно ще отшуми това нещо но ще го има :) Не знам дали въобще мога да ти дам някакъв съвет но това е и аз съм го изпитвал това нещо общо взето си ги тая чувствата в себе си и се правя че сме "само приятели".

ivansss
11-08-2010, 19:40
Няма как.

Това принципно го знам... но не искам да го приема :(

w0sh
11-08-2010, 19:45
Няма как.

Това принципно го знам... но не искам да го приема :(

Ами и аз не мога да приема,че след 20 години българите ще сме малцинство, но това не променя фактите.

BaXyPu4ePBa
11-08-2010, 20:14
И аз съм в същото положение. Отвратително се чувствам, но нищо не мога да направя. От половин година я харесвам, но поради различни причини неможех да и предложа. Изведнъж преди няколко седмици коренно и се промени отношението към мен. Затова реших бавно да се отдръпна от нея колкото и трудно да ми е. Немога да понеса да я гледам с някой друг. По добре и ти направи така. Веднъж каже ли че те има само за приятел много трудно се постига нещо повече.

ronky
11-08-2010, 20:56
И аз съм в това положение с тази разлика,че аз съм момиче.Не мисля,че има какво да се направи.Не можеш да заставиш човек да чувства нещо.Явно приятелката на момичето се е объркала,тя те приема просто като приятел.Доста е трудно да останеш приятел и да подтискаш чувствата си.Аз се опитах и не успях,затова спрях всякакви контакти с момчето,поне временно,докато успея да се примиря,пък след време ще опитам да сме приятели..

LofYou
11-09-2010, 07:41
Аз съм била от другата страна, на мястото на момичето и знам колко е гадно (и все пак зависи от човека). не всеки е способен да остане с някой просто приятел щом има чувства към него. Аз бих те посъветвала да си помислиш добре дали ще се справис тази задача, в един момент тя ще излиза с други момчета, дори и гадже може да има и ти ще си до нея но просто като приятел боли, може да те боли но може и да го преживееш леко. Изборът е само твой .. Успех :)

puhi14
11-09-2010, 07:49
Сигурно е много гадно и болезнено за теб, но всички сме били в подобни ситуации, затова е по-добре да извлечеш поуките:

1. Никога не разчитай на "приятели" и "приятелки" да ти дават информация "от кухнята"

2. Винаги действай, когато прецениш, че искаш ТИ - не си търси извинения и оправдания да го отложиш за утре, другата седмица или "рожденния й ден другия месец, когато ще й направиш супер подарък и бла-бла"/
В подобен род взаимоотношения тайминга е много важен, а понякога е по-добре леко да избързаш, но да видиш накъде отиват нещата и да не си губиш времето, нервите и да затъваш все повече.

:smt023

sasha_90
11-09-2010, 11:21
Как мразя израза "просто приятели"....
За съжаление,не можеш нищо повече да направиш,освен да се надяваш на чудо.А това не е препоръчително.Защото знам колко много боли от празните надежди.

unusual89
11-09-2010, 11:48
Всичко е въпрос на гледна точка. И мен ме е рязало момиче и съм страдал и причината да страдам си беше моят филм, моите СЛАБОСТИ!!

Преодоляваш тях, преодоляваш страданието :) За да те иска само за прител значи има причина и обикновенно тя е че няма привличане към теб.. Ти би ли ходил с приятелка, с която много споделяш , но е грозничка и не изпитваш грам привличане ?! НЕ нали ! Ooох а пък тя така те "обича" хаха ;p ;) За да те иска само за приятел най-вероятно не вижда в теб това момче от което тя има нужда :) Съветвам те да промениш отношението си към нея и сам ще видиш как всичко се променя :)

NeZaPoznat
11-09-2010, 14:14
Настоявах днес да си видим... и накрая ми писа в скайп, че съм и станал добър приятел

До тук си омбре - надежда няма :? знам че не искаш да прочетеш точно това но .... сорка :?

ivansss
11-10-2010, 11:49
Реших да се отдръпна и тя да прави каквото иска няма да и досаждам, ако тя реши да ме потърси и тва е.

NeZaPoznat
11-10-2010, 12:03
Реших да се отдръпна и тя да прави каквото иска няма да и досаждам, ако тя реши да ме потърси и тва е.

Много правилно 8) а ако междувременно си потърсиш и гадже - направо 6+ 8)

ivansss
11-10-2010, 13:10

Много правилно 8) а ако междувременно си потърсиш и гадже - направо 6+ 8)
Стига някоя да ми хване окото .. все още ми е кофти, но .. хД

jghgh
11-10-2010, 17:24
Свестните хора са точни хора.
Точните хора са тези, които не шикалкавят и не пускат въдички, ами са категорични, точни и коректни - не си играят на игрички тип "Не те виждам в момента", "Не мога да изляза днес, ама и утре не мога, че и вдругиден", "Не знам кво чуФствам" и т.н.
Приятелката ти не е точна.
=>
Приятелката ти не е свестна.

Казвам ти го, защото не си загубил кой знае колко според мен, след като ти е правила такива лигави номера.
И следващият път забрави да си признаваш толкова бързо чувствата, както и да разговаряш с приятелки - те винаги клюкарят, а момичетата имат един гаден навик да изпитват безразличие и безинтерес към момчета, които прекалено бързо са им "паднали в скута" - а ти бързичко си се издал, че я харесваш.
Разбери, момичетата искат да има интрига и игра - да не са сигурни дали ги искаш, за да се мотивират.

Проиграл си си картите, но не мисля че толкова си струва и за един човек, който го е страх да си каже от самото начало какви са му чувствата, а се крие като мишок.
Пълни лиготии...

А това за "приятелите" - no comment - на това му се вика "деликатно" срязване на човек, на когото не му пука за теб - иначе нямаше да се крие от теб и да те избягва..

**и я..

130995
11-10-2010, 17:47
разбирам те, бях така...само дето не му казах...

ivansss
11-10-2010, 17:54
Свестните хора са точни хора.
Точните хора са тези, които не шикалкавят и не пускат въдички, ами са категорични, точни и коректни - не си играят на игрички тип "Не те виждам в момента", "Не мога да изляза днес, ама и утре не мога, че и вдругиден", "Не знам кво чуФствам" и т.н.
Приятелката ти не е точна.
=>
Приятелката ти не е свестна.

Казвам ти го, защото не си загубил кой знае колко според мен, след като ти е правила такива лигави номера.
И следващият път забрави да си признаваш толкова бързо чувствата, както и да разговаряш с приятелки - те винаги клюкарят, а момичетата имат един гаден навик да изпитват безразличие и безинтерес към момчета, които прекалено бързо са им "паднали в скута" - а ти бързичко си се издал, че я харесваш.
Разбери, момичетата искат да има интрига и игра - да не са сигурни дали ги искаш, за да се мотивират.

Проиграл си си картите, но не мисля че толкова си струва и за един човек, който го е страх да си каже от самото начало какви са му чувствата, а се крие като мишок.
Пълни лиготии...

А това за "приятелите" - no comment - на това му се вика "деликатно" срязване на човек, на когото не му пука за теб - иначе нямаше да се крие от теб и да те избягва..

**и я..

Това наистина ме накара да се замисля и може би си доста прав !

fenastz
11-13-2010, 20:56
Няма как.

Не е вярно.

PoRcHeTaTa1
11-13-2010, 22:59
Няма как.

Жалко но правилно :(