PDA

View Full Version : Майка ми ...



BlackEyedPeas
11-15-2010, 19:03
Напоследък майка взе да става много по-различна. Постоянно съм й виновна за нещо. Писнало ми е вече. Твърди, че цял ден седя на компютъра, а при положение, че като се върна в 2 от училище, седна до 3 - най-късно 4, а после чак към 9-10(Или когато се върна) сядам пак. Ей сега аз си слушам музика, а оная идва да ме пита дали съм яла, аз и казах "Да", ама съм го казала по-силно и оная ей ся затвори вратата (Другите да не ни чуват) и започна да ми се кара, за к'во съм й викала. Що съм и викала/крещяла, а тя ме питала като човек. Аз и отговарям, че не съм го направила нарочно, просто слушам музика със слушалки и говоря по-силно. Но тя като започна "Ама съм сигурна, че като се върна от работа, ти дори няма да ме погледнеш. Пребирам се вечер, през целия ден те виждам за 3 часа общо. Дори малката ми обърна внимание и ме посрещна (Племенницата ми, която е на 3 години), а ти стойш тука на компютъра. Като е толкова важен за теб, стой си на него цял ден и си го плащай сама. Аз съм до тук. Писна ми аз да ти говоря като човек, а ти да ми крещиш.". И ся не ми говори. Знам, че това не Ви засяга и си викате "Мен К'во ме интересува, оправяй се сама", но каквото и да й кажа, тя винаги успява някакси да ме "блокира", та да излезе, че аз съм виновна. Но ми писна едно и също всеки път. Само аз съм и била виновна, все съм й крещяла, когато ме пита за нещо. Не съм й обръщала внимание, правела съм се, че не я виждам. Моля ВИ, кажете ми какво да правя, как да поговоря с нея или нещо друго, защото ми писна за всичко да съм им виновна на всички.

teenexes
11-15-2010, 20:23
Та тя ти е майка.Обърни и малко внимание.Моята сега е на хиляди километри и така ми иде да я гушкам,но не мога.А ти имаш тази възможност ,а не се възползваш.Майка ти иска да си обръщате повече внимание,грижа я е за теб.И ти самата може би знаеш колко е вредно да се стои по много часове на компютъра.Тя ти го казва за твое добро.Не иска да ти навреди.Помни,че една истинска майка,никога не мисли лошо на детето си!Защо не погледнеш на думите на майкати от добрата им страна!Просто махни тези слушалки,наистина си е изнервящо това.Майка ти иска да те види,да поговори с теб,а ти си се затворила в стаята си ,обръщайки внимание единсствено на вещите.Тя ти е майка.Тя ти е дала живот.Забрави тези детинщини и помисли трезво!Ако нямаше майка какво щеше да правиш?По-добре ли щеше да бъде?
1.Промени начина си на живот.Ако трябва направи и подарък.Просто така,без повод.Едно цвете пак би я зарадвало!
Не казвам,че в случая си виновна.Просто помни,че всичко което тя прави,е за твое добро!Тъй,че само този факт е достатъчен ,за да и покажеш колко я обичаш :):):)

mArMaLaDkA
11-15-2010, 20:25
Има си някакви проблеми, затова ти се нервира за глупости.
Интересувай се от нея, излезте, направете нещо заедно, помагай й, с квото можеш, за да й олекне поне малко.
Пък ако не се получи - просто не й се мяркай известно време.

BlackEyedPeas
11-15-2010, 21:06
Благодаря Ви за отговорите, ще се постарая малко да й обърна повече внимание и да се пробвам да поправя грешките си. Но както казах, тя не ми се кара само за това, много често все за нещо аз съм виновна. Просто ми се струва понякога, че си търси поводи да се скара с мен, дори съм й го казвала. За нещо дребно да е, тя го прави от мухата - слон. И повярвайте ми, знам какво е да нямаш един родител! За родния ми баща не му пука за мен, по улиците се разминаваме и онзи не може да ме познае. Единственния човек, който чувствам за баща е приятеля на майка, с който са от вече близо 10 години заедно. Винаги се е грижел за мен, докато баща ми не му мига окото за мен и сестра ми, която сега е в Гърция, но поне и тя го е заличила от живота си. Една приятелка пък например майка и е починала (Мир на праха й), когато е била на 6-7 от Рак. Понякога, когато някой случайно, без да иска я обиди с думичката "майка", това адски много я наранява и започва да плаче. Може аз да имам майка, но виждам болката на това момиче в очите й и до някаква степен, дори и много малка, аз я разбирам. Просто, само като я гледам как плаче, няма как поне малко да не разбереш болката й, а ако дори и малка част от нея не видип, то тогава си човек с каменно сърце! Но все едно, много се отклоних от темата.

Jessie
11-15-2010, 21:26
С времето или ще й мине, или ти като попораснеш ще спреш да й обръщаш внимание. :)