Влез

View Full Version : Пестене на пари

florence
11-21-2010, 13:04
Така.. до края на учебната година трябва да съм спестила грубо казано 700 лева, което прави около 100 лева на месец. Това са си доста пари и търся всякакви начини да припечеля някой лев и да си намаля разходите, но нямам кой знае колко добри идеи. За намаляването на разходите е ясно - ще си взимам храна от вкъщи, ще излизам по-рядко и харча по-малко като излизам. Как ще изкарвам пари обаче не знам.. Учебната година не е подходящо време да започна работа, освен като промоутър от време на време, ама тук няма такива и това отпада.. Не взимам стипендия, но ще се опитам да си подобря успеха този срок и да вземам втория (20 лева отгоре). И остава да продавам нещо, не знам..

Какво друго мога да направя според вас?
Освен това, колко пари най-много сте успявали да съберете и за колко време?

mog1
11-21-2010, 13:48
Разбираш ли добре английския или българския? Понякога ми трябват хора за писане на статии на различни теми.

Плащам си в предплата винаги.

Ако си заинтересуван/на ми пиши едно ЛС да ти дам данни си за контакт.

Biskfitka
11-21-2010, 14:34
Стани дистрибутор на орифлейм или ейвън.Ако повече хора ти поръчват ще изкарваш някакви пари пак..може да не е много,но все пак :)

Neftochimic
11-21-2010, 15:12
гарата...
магистралата...

по темата... - еми доста трудно се спестяват пари.. тряа да ти дават например по 10 лвл на ден и да заделяш 5 и 5 да харчиш иначе е трудничко, казвам го от личен опит 8-)

Vikito0o
11-21-2010, 15:42
Стани дистрибутор на орифлейм или ейвън.Ако повече хора ти поръчват ще изкарваш някакви пари пак..може да не е много,но все пак :)
+1 :)

tuff
11-21-2010, 15:43
Няма да успееш да събереш точно колкото искаш... казвам ти го от опит.. все пак имаш нужди .. :)

dPa3HuTeJl
11-21-2010, 15:53
Абе имам една идея ама...няма да ти хареса :lol:

experiment_m
11-21-2010, 18:12
Така или иначе парите ще бъдат събирани от тези, които ти дават родителите. На практика те са техни. Защо не говориш с тях, че имаш нужда от тези пари и да ти ги съберат до края на годината. Безмислено е да гладуваш и да се лишаваш от приятните моменти за там някаква глупост или каквото е всъщност.

Greennight
11-21-2010, 18:28
За Коледа и Р-Д сигурно могат да ти дадат 50-100 лева на ръка,отделно ако си малка винаги можеш да си сурувакаш....

florence
11-21-2010, 18:55
mog1, не мисля, че английския ми е на ниво за писане на статии.
Biskfitka, мерси за идеята, може да опитам!
experiment_m, аз съм говорила с тях на тази тема и според тях е нещо незначително и не си струва парите, а за мен е много важно. До колкото ги познавам, ако успея да си събера необходимите средства биха осъзннали, че е наистина важно за мен. Няма да се лишавам от приятни моменти, камо ли да гладувам, просто сама се усещам, че има разни дребни неща, които не са ми много важни, а отиват излишни пари за тях. При всички положения няма да изкарам годината на храна от вкъщи и разходки сред природата.
Greennight, не съм достатъчно малка, за съжаление. :cry:

azkazvam
11-21-2010, 19:03
Стани дистрибутор на козметика (напр. Avon) :) :P

LoupGarrou
11-21-2010, 19:46
Към авторка: Участвай в ученически конкурси за есета, спечелиш ли някой от по-големите си ги събрала наведнъж : ) !

teodora87
11-21-2010, 20:24
ох и аз имам почти същия проблем
Просто не излизам,не харча на даксало ходя с 1-2 лева в джоба.Като ме канят на кафе отказвам намирам си оправдание-трябва да уча или ще чистя.А като имам по 10 лв в джоба харчааа 8-)
Почти винаги си крия парите от самата себе си.По някакви джобчета на яке или на портмонето и като след 3-4 месеца намеря 20 лв мн готино става.Сега се замислих пък да си вадя спестовна карта,щото не мога да пестя пари.Питай как стоят нещатат,ако можеш и ти си извади

wtfff2
11-21-2010, 20:34
епа залагай еврофутбол , но ти си момиче верно тогава пестене

aniie
11-23-2010, 13:56
пфф хора тва с Ейвън и т.н са пълни глупости,нищо не се печели,само дето се разкарваш...от личен опит ;хх
нз ..сега към Коледа,Нова година гледай да се мазниш на ваще да ти дадат повечко хД.. или пък ако можеш и ако искаш ест през зимната ваканция или там някъде не можеш ли да започнеш няква работа за месец някъде ;хх или..нз,без идеи съм ;х

iLovePussyJuice
11-23-2010, 15:14
Разбираш ли добре английския или българския? Понякога ми трябват хора за писане на статии на различни теми.

Плащам си в предплата винаги.

Ако си заинтересуван/на ми пиши едно ЛС да ти дам данни си за контакт.аз съм 8-)

чакам по-подробно лс, в което фигурират данните...

едит: забравих да пиша нещо по темата...
пести разходи, от закуски, излизания и т.н
най-добре си намери някакъв допълнителен доход...
било то работа, разпространение на леки (или тежки наркотици), хазарт или нещо друго 8-)
(ебавам се за 2рото...че ше ми изтрият поста xD)

CryToDie
12-25-2010, 17:39
Направи като мангалите: Ало! :D :D :D :D :D Базикам се :P :P Пробвай да разхождаш кучетата на съседите :) :-)