View Full Version : Дебелее ли се от ...
feelmeinyou
12-13-2010, 13:40
Дебелее ли се от печени картофи?Защото супер много ги обичам :smt007 , а и ме засищат супер много.И ако може кажете какво да си нося в училище(да е здравословно)..
Infinity
12-13-2010, 14:04
От всичко се дебелее , когато се прекали. И обратното - в приемливи количества няма нищо вредно.
За картофите - първо много зависи дали ги печеш с повечко мазнина , добавяш ли масло , кашкавал и т.н.
Второ - картофите са въглехидратна храна и съответно още повече трябва да се внимава. Не е хубаво да прекаляваш , определено.
Аз смятам , че варени са по-вкусни и по-полезни , но всеки с вкуса си.
За училище можеш да си носиш - пълнозърнест сандвич с пуешко и още нещо според вкуса ти. Кисело мляко с овесени ядки , плодова салата и някакви домашни диетични крекери да си правиш , абе доста варинти.
Заваси в какво количество ги консумираш!
От всички нишестени зеленчуци се дебелее.
EarthShaker
12-13-2010, 18:12
Тялото има нужда от МАЗНИНИ, БЕЛТЪЧИНИ и ВЪГЛЕХИДРАТИ.
Не се дебелее, ако се храниш нормално, имаш нормална физическа активност и нямаш проблеми с обмена на веществата.
В пъти по-добре е да изядеш порция печени картофи от пакетче ЧИПС, бейк ролс, активия или не знам ква друга глупост..
katericArofl
12-13-2010, 18:55
ee дебелее ли се, те ти отговориха ^
а от мене: ти тези картофи няма да ги ядеш секи ден сутрин, обед и вечер .. :lol: нали ще ядеш един ден и на др друго 8-)
защо ти е да си носиш храна за даскало - закусваш сутрин и това е :-D
darkness848
12-13-2010, 19:08
Чувала съм, че ако не можеш да ходиш на тоалетна... по... голяма нужда (извинявам се) мм можеш да качиш килограми... Пък тези картофи най-много да те запекат :D
Ако искаш хапни си 2,3 за деня ии така може един път в седмицата...
Greennight
12-13-2010, 20:18
От хляба се дебелее повече.
Infinity
12-14-2010, 11:31
Вече в няколко теми чета за " магическото " хранене на xxKiFlAx , която твърди , че знае как да се храни , за да не наддебелява.
Аз нямам нужда от отслабване , за да се интересувам , но пък смятам , че ако споделиш своя опит би била полезна на доста хора. :)
Вече в няколко теми чета за " магическото " хранене на xxKiFlAx , която твърди , че знае как да се храни , за да не наддебелява.
Мда абс. даже вече става досадно :? :?
дебелеее се дръжки :lol: колко много обичам картофена салата, мусака, но и с тях си отслабвам
Infinity
12-14-2010, 13:11
Мдаа , такива изказвания са на място , определено. :)
Ти случайно да си направи труда да прочетеш какво е написано дотук ? 8-) Съжелявам , но просто не обичам да чета такива мнения , които просто не са на място.
Не мисля , че има някой казал, че от картофите се дебелее в умерени количества !!
feelmeinyou
12-14-2010, 14:38
Еми аз съм 170 висока,61 кг и съм на 15 години.Физическа активност,мм,слаба в последните дни за съжаление.Винаги зимата е слаба.Иначе правя 3-4 часови разходки 1 път в седмицата и упражнения имаше едно Тае-бо Кардио то е много добро и го правя.Ама с този апетит имам чувството,че няма смисъл от упражненията.. :D
Иначе мерси много на всички за съветите :-)
bunnyskeleton
12-14-2010, 14:50
нали съм ви досадна..кво да казвам тогава :?
xxKiFlAx Знаеш ли? Ако се държиш нали малко по-мило (нищо лично, не искам да те обидя с нищо)много хора ще те уважават. Ако и толкова много не се фукаш, всички ще те уважават.
Те не казват, че си досадна, а че става досадно :)
Сега ще споделиш ли? Така ще помогнеш на много хора! А и може такъв да ти е гена. Например познавам едно момиче, което яде доста, но е толкова слаба.
и аз познавам такива-въпрос на метаболизъм ;)
Sunshin3
12-14-2010, 15:34
аз имам приятелка, която закусва с тостер, кроасан и голям пакет чипс :D
през останалото време яде още поне 3-4 пъти по толкова
47кг
47кг
Това определено НЕ е вярно. Попринцип хората които са по пълни имат по-бърз метаболизъм.
Колкото по-слаб си, толкова по бавен ти е. Това че изглежда че яде много, не означава че е така.
Много хора се оправдават, че ядът малко и имат бавен метаболизъм за това са дебели. А всъщност надвишават калорийте който трябва да ядът за един ден и за това се получава така.
Ако искате ще ви намеря едно клипче където обясняват точно това (но е на английски)
anonymous708973
12-15-2010, 06:21
47кг
Това определено НЕ е вярно.
Попринцип хората които са по пълни имат по-бърз метаболизъм.
Колкото по-слаб си, толкова по бавен ти е.
Много хора се оправдават, че ядът малко и имат бавен метаболизъм за това са дебели. А всъщност надвишават калорийте който трябва да ядът за един ден и за това се получава така.
Не е вярно. виж тук (http://www.moetodete.bg/krasota_i_moda/p3_1226_0.html).
Неслучайно има тонове съвети как да си забързаме метаболизма, защото с бърз метаболизъм е къде-къде по-лесно да се отслабне.
Подкрепям пинкпантер-и айде да не спорите,защото знам доста по въпроса ;)
bunnyskeleton
12-15-2010, 13:14
нали съм ви досадна..кво да казвам тогава :?
xxKiFlAx Знаеш ли? Ако се държиш нали малко по-мило (нищо лично, не искам да те обидя с нищо)много хора ще те уважават. Ако и толкова много не се фукаш, всички ще те уважават.
Те не казват, че си досадна, а че става досадно :)
Сега ще споделиш ли? Така ще помогнеш на много хора! А и може такъв да ти е гена. Например познавам едно момиче, което яде доста, но е толкова слаба.
ти ли си дето искаше снимка
Да
n3zabrawiimaa
12-15-2010, 13:40
гледам за метаболизъм говорите :razz:
само може да завиждате на моя и въобще като цяло на всичко в мен :P
и не само тва..щото само аз знам как:P
с метаболизми ще ми се оправдавате :razz:
Малееееееее колко ти завиждам не е истина простоооооо умирам от завист ](*,) баси тъпата _)_
гледам за метаболизъм говорите :razz:
само може да завиждате на моя и въобще като цяло на всичко в мен :P
и не само тва..щото само аз знам как:P
с метаболизми ще ми се оправдавате :razz:
по -тъпа пачавра скоро не бех срещала-кво се фукаш като хлапе на 10?Тук всички сме с добри метаболизми затва трай като нямаш какво да кажеш ,перфектнице
bunnyskeleton
12-15-2010, 14:57
Оф, оставете я! Като не се занимавате с нея, тя няма да пише. Така няма да и четете "глупостите".
PinkPan7her ест. че можем да си забързаме метаболизъма и така ще отслабнем по-бързо. Мисълта ми беше, че попринцип по-пълните хора имат по-бърз метаболизъм от по-слабите, нищо че се оплакват че им е бавен.
Но няма да споря, казвам каквото знам защото съм го учила. Но всеки вярва на това което иска :)
anonymous708973
12-15-2010, 18:11
Никва логика няма в това.
Ох, Кифло, каква си хубава, умна, с бърз метаболизъм, ядяща дюнери без да надебелее... и си толкова харесвана... поклон!
Застреляй се!!
Infinity
12-15-2010, 18:17
Слабите хора , които ядат МНОГО , но са СУПЕР слаби имат ИЗКЛОЮЧИТЕЛНО бързо метаболизъм. 8-)
И точно поради тази причина са слаби , въпреки че хапват доста.
Мисля , че всеки познава поне по един такъв човек.
Лично аз преди да почна с ДИЕТИТЕ бях точно такъв феномен " бездънна яма " . 8-)
Сега също не мога да се оплача, но пък си е факт , че диетите , НЕПРАВИЛНИТЕ , разбира се забавят метаболизма. :)
kindergarden
12-16-2010, 07:27
^тогава защо си започнала с диетите :-o
ах колко завиждам на слабите дето ядат много :x 8-)
Rebirthing
12-16-2010, 08:07
Печените картофи не са никак полезни и да, дебелее се, ако ги ядеш често. При готвене на въглехидратни храни на високи температури, като при печенето и пърженето се отделят ракообразуващи вещества, наречени акриламиди. Може значително да намалиш количествата на това вещество като предварително накисваш картофите във вода за 30 минути до 2 часа, колкото повече, толкова по-добре :) и не ги запичай твърде много.
На даскало може да си носиш домашно приготвен сандвич и още много други неща...потърси, имаше такава тема ;).
Впрочем за метаболизма, дебелите хора имат по-бавен метаболизъм, слабите съответно по-бърз. Точка по въпроса :P .