Влез

View Full Version : Нов телефон..

mocho
12-16-2010, 19:27
Помогнете ми... ще си си взимам за Коледа нов телефон и се чудя какъв да си взема :( .. спряла съм се на Nokia N97 mini gold. Лично на мен страшно много ми харесва, но ми казаха да не си го взимам, защото е с операционна система Symbian и щял да се съсипе бързо, а е около 900 и нещо. Заслужава ли си да го купя? .. Или ако разбирате от тия операционни системи кажете ми кой да си взема за тия пари и да има WiFi, Java и т.н. :)

GLaDOS
12-16-2010, 21:01
Аз пък до сега не съм чувал такова нещо. Преди време имах една много стара нокия с операционна и беше чук.
Сега новите не съм ги разцъквал ,защото нямам пари за толкова .
Разликата е че можеш да си инсталираш приложения и всякакви такива ...то си е джобен компютър .
Но незнам ,аз мисля че няма да имаш кой знае какви проблеми . :)

mocho
12-16-2010, 21:50
Аз пък до сега не съм чувал такова нещо. Преди време имах една много стара нокия с операционна и беше чук.
Сега новите не съм ги разцъквал ,защото нямам пари за толкова .
Разликата е че можеш да си инсталираш приложения и всякакви такива ...то си е джобен компютър .
Но незнам ,аз мисля че няма да имаш кой знае какви проблеми . :)

Мерси за мнението :)

radeberger
12-16-2010, 21:55
Аз съм с Nokia N95 от около 2 години и съм нямал никакъв проблем.

До колкото съм чувал андроидите били добри, но не съм ползвал.

mocho
12-16-2010, 23:25
Да, и аз съм чувала, че са добри.

CookieMonster
12-17-2010, 08:59
И аз съм в същото положение, като теб. :) Аз все още си търся и не съм си избрала никой. Искам да е с WiFi задължително и хубава камера. Аа да - имам въпросче. Има ли начин да се обадя на някого, когато телефона ми е в джоба, тоест не го ползвам?

mocho
12-17-2010, 13:46
Ами ако си го заключиш няма :)

CookieMonster
12-17-2010, 15:43
Тва ми е ясно, ама другите
все се оплакват, че набират
някого. :D

LaChupacabra
12-17-2010, 16:25
една приятелка има nokia n97 много е доволна от него,и камерата е страшна :] а клавиатурката е страшно готина :smt007

Paramour
12-17-2010, 19:35
Ами за операционната система- и моя телефон е със същата, засега не ми прави проблеми.
На външен вид е хубав. Като цяло и характеристиките са добри.
Клавиатурата.. почти същата е като на моя :lol: Удобна е. Аз поне много бързо свикнах. (:

GLaDOS
12-17-2010, 19:44
Взимай го =D>

mocho
12-18-2010, 11:07
Мерси на всички! Вече реших да го взема за Коледа, много ми харесва. :grin:

mocho
12-18-2010, 11:12
Тва ми е ясно, ама другите
все се оплакват, че набират
някого. :D

Възможно е... аз ти препоръчвам да си вземеш такъв с копченце отстрани :D

mocho
12-18-2010, 11:16
Ами за операционната система- и моя телефон е със същата, засега не ми прави проблеми.
Клавиатурата.. почти същата е като на моя :lol: Удобна е. Аз поне много бързо свикнах. (:

А ти какъв телефон имаш? :)

Paramour
12-18-2010, 13:21

А ти какъв телефон имаш? :)

Sony Ericsson Vivaz pro (white) :)

Martio
12-18-2010, 19:28
Честно казано на мене симбиан ми е много скучна и бих ти препоръчал да си вземеш някакъв телефон с Android, защото има по-интересни програмки като детектор на метали, google sky и други.

sladurka122
12-20-2010, 19:14
Тази Nokia N97 mini gold няма да се съсипе бързо, защото една приятелка има и още и работи и то много добре.

bloodyF
12-21-2010, 08:16
мини нокиата няма да се съсипе, спокойно. Една приятелка има и го е изпускала и с калъф, и без калъф и си работи :)

[B]a[N]D[i]T[k]a
12-22-2010, 03:51
щях да ти кажа iPhone ... но съм по голяма фенка на nokia-та :) вземаи го! :) вярвай няма да с1желяваш :)

mocho
12-22-2010, 06:49
Мерси на всички.. значи ще го взимам :grin: ... а само да попитам кой по - ви харесва от Nokia N97 mini gold edition и този медения Nokia N97 mini garnet.. щото се чудя кой да взема и всички ми викат "garnet", а мен по ми харесва gold, въпреки че е по - скъп :D

hotxxmess
12-22-2010, 16:21
garnet !!

Paramour
12-22-2010, 17:04
gold :lol:
просто си падам по светлите цветове телефони 8-)

autista88
12-22-2010, 18:22
Много сте зле. Тва, че е ГОЛД и вече е маниякално добър така ли?
Телефона не си заслужава парите.

1. Симбиан - бъгава, бавна опреционна система. Отдавна и мина времето. Като искаш скъп тел си вземи хубав и се насочи към андроид.
Едно време може Симбиан да е бил върха, а сега а на дъното. Постоянно трябва да се ресва, винаги има по некой бъг, бавна е, цепи, саморестартира се и тн.
2. Камерата - Сорка, майна ама 5МР за телефон за 1300 леа е направо смешно.
Другите работи са горе-долу добре.

HTC е по-добро http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2104/htc-7-mozart

по-добър процесор, операционна, камера и звук.

Ако не те кефят HTC... зимай самсунг http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2107/samsung-i8700-omnia-7

И двата телефона имат мулти-тъч, за разлика от Нокията.

[B]a[N]D[i]T[k]a
12-23-2010, 13:59
Много сте зле. Тва, че е ГОЛД и вече е маниякално добър така ли?
Телефона не си заслужава парите.

1. Симбиан - бъгава, бавна опреционна система. Отдавна и мина времето. Като искаш скъп тел си вземи хубав и се насочи към андроид.
Едно време може Симбиан да е бил върха, а сега а на дъното. Постоянно трябва да се ресва, винаги има по некой бъг, бавна е, цепи, саморестартира се и тн.
2. Камерата - Сорка, майна ама 5МР за телефон за 1300 леа е направо смешно.
Другите работи са горе-долу добре.

HTC е по-добро http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2104/htc-7-mozart

по-добър процесор, операционна, камера и звук.

Ако не те кефят HTC... зимай самсунг http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2107/samsung-i8700-omnia-7

И двата телефона имат мулти-тъч, за разлика от Нокията.

HTC са КУЧА марка! ... имам много познати които имат HTC и постоянно се оплакват че батерията им БЪРЗО пада.
самсунга.. няма нищо лошо в тях НО от както се помня все на нокия си карам и ВИНАГИ на мен ми писва от телефона преди той да се е счупил.
iii само да кажа... самсунги и ериксонзи и там тем подобни са хубави но след известно време много бързо се трошат... системата им е бавна на нокиа-та но се свиква с това :)
имах и blackberry по едно време за много кратък период (около месец два) ЗАЩОТО изтървах го веднъж и топчето му изхвърча.. абе ... нокиа ти е отговора ако мислиш че ще го изпускаш от време на време. . . ако не е нокиа вземи си iPhone (предполагам струва някъде там без договор) и си перкаи с него.

+ този мини gold edition е много сладък :)

Paramour
12-24-2010, 08:57
Ако има вероятност да го изтърваш си вземи нокиа, защото една приятелка има iphone и веднъж го изтърва (преди това не беше падал) и той заби и после трябваше да го носят на ремонт. А тя не го изтърва от високо..
А и нокиата има още един +.. държи й батерията.

ritch
12-24-2010, 12:17
Аз предпочитам iPhone ;-)

CryToDie
12-24-2010, 19:00
Земай Нокиата :grin: :grin:

autista88
12-24-2010, 20:09
Абе чудно ми е колко от вас са имали нокия със симбиян 9.4. Дисплеят е ужасен, не е мултитъч. Процесора е доста бавен и в комбинация с малкото рам сеира е пълен.

Ама вие не сте имали такъв телефон и няма как да ги знаете тия неща.

asimerr
12-24-2010, 20:32
Абе чудно ми е колко от вас са имали нокия със симбиян 9.4. Дисплеят е ужасен, не е мултитъч. Процесора е доста бавен и в комбинация с малкото рам сеира е пълен.

Ама вие не сте имали такъв телефон и няма как да ги знаете тия неща. ei profesore az sam imal i brat mi ima c6 koito e po4ti indeti4en s n97 burz e dori s 8gb 2 class karta pamet ne zasi4a izturval go e nqkolko puti nastupval go e izlival e 4asha voda bez da iska i si raboteshe dori az sega shte si zimam c6 zashtoto e udoben qka qwerty i ne e baven taka da se kaje za parametrite mu

autista88
12-24-2010, 20:46

Ама вие не сте имали такъв телефон и няма как да ги знаете тия неща. ei profesore az sam imal i brat mi ima c6 koito e po4ti indeti4en s n97 burz e dori s 8gb 2 class karta pamet ne zasi4a izturval go e nqkolko puti nastupval go e izlival e 4asha voda bez da iska i si raboteshe dori az sega shte si zimam c6 zashtoto e udoben qka qwerty i ne e baven taka da se kaje za parametrite mu

Че нокиите са здрави НЕ ОСПОРВАМ!

Ама си намери от някъде един Приличен телефон с андройд или нещо с windows phone 7, тествай един-два дена. Тогава ще гАворим пак!

amk933
12-24-2010, 22:45
Симбианите са отврат. Изобщо не си заслужават парите.

Най-добрият ми приятел има Н97, аз имам Н900. Неговият е Симбиан, моят - Линукс.

Еднакви приложения при мен зареждат 3-4 пъти по-бързо и вървят в пъти по-гладко, отколкото при него. Да струва 300-400 кинта повече Н900, но си заслужава парите. Няма Симбиан, няма проблеми. Освен това всичко, което върви на Линукс Дебиан, може да се подкара, което означава огромен набор от програми и инструменти. И пак казвам...изобщо го няма забавянето, което го има при Н97, което е адски изнервящо.

Вече една година правя с моя телефон и не го сменям за нищо.

Ако трябваше да си избера нещо друго, то 100% щеше да е Андроид и НТС или iPhone 4 или BlackBerry. Но нямаше да е някой циклещ Симбиан а-ла 9.4 като при Н97.

Т'ва е моето мнение по въпроса. Не оставяй външният вид да лъже. Може да е много готин на вид, но това не значи, че няма да цикли доволно ;)

SkiCatA
12-25-2010, 09:22
Помогнете ми... ще си си взимам за Коледа нов телефон и се чудя какъв да си взема :( .. спряла съм се на Nokia N97 mini gold. Лично на мен страшно много ми харесва, но ми казаха да не си го взимам, защото е с операционна система Symbian и щял да се съсипе бързо, а е около 900 и нещо. Заслужава ли си да го купя? .. Или ако разбирате от тия операционни системи кажете ми кой да си взема за тия пари и да има WiFi, Java и т.н. :) Вземи си HTC каам ти няма да съжаляваш HTC hd2 върхът е и е гъзарски :D :D