PDA

View Full Version : Проблем с майка ми

bez_ime_
12-27-2010, 09:30
Здравейте!Ето и моята история,имам нужда от съвет
Бях на 8, когато баща ми ме остави. От тогава израстнах само с майка ми, която винаги е правила всичко възможно, за да имам какво да ям, какво да облека. За което съм й благодарна.. но от малка ме бие. Посинявала ми е окото, разкървавявала ми е носът и устата,ритала ме е,всичко..
Постоянно ме обвинява, тъй като вече съм на 18, че искам да излизам, да живея. Работя от 16год, в момента също. За всяко нещо ме обвинява .Как заради мен е пропиляла най-хубавите си години, как жертвала всичко и т.н.Кара ми се за най-малкото нещо и веднага се ядоства и започва да ме бие..но не просто да ме бие,а да ме пребива.Все ме заплашва да се изнасям.Събрах си багажа,махнах се.Тя ме заплаши,че ще се самоубие,че всичко е жертвала и сега аз я оставям сама.Реших,че ще се промени и се прибрах.
Има едно момче,с което съм от няколко месеца.Искам да сме заедно на НГ,обвинява ме,че ще я оставя сама.Вчера говорих с него по телефона,тя се вбеси,че не съм си изсушила косата и че съм говорила с него,обвини ме че аз му се обаждам и правя сметки,а е точно обратното.Удари ме пак,развика ми се.Аз казах,че повече няма да търпя.Облякох се,тръгнах да излизам..Тя ме завлече за косата из целия апартамент,би ме,задушава ме..днес цялата съм в белези.Обади се на сестра ми,която живее отделно да дойдат да ме усмирят.Че съм била истеричка и съм била за психо диспансера.Приятелят на сестра ми дойде и ме изкара от нас.Ако не беше той,не знам как щях да оцелея.След това спах у сестра ми,обясних й всичко,тя не ми вярва.Майка ми се изкарва жертва,казва,че не ме биела.Накара ме сестра ми днес да се прибера,аз говорих с майка ми по телефона и й казах,че искам да се изнасям още сега,че не издържам.Резултат:как съм щяла да я оставя сама,била съм егоист,за всичко аз съм виновна.
Сега не знам какво да правя,искам да се махна,но не искам и в мен да е вината..

ChildOfBodom
12-27-2010, 09:35
На 18 си и й позволяваш да се държи така?
А сестра ти, защо не ти вярва? Не вижда ли белезите?

bez_ime_
12-27-2010, 09:55
Вижда,но не може да повярва..Омаложава го.
А иначе аз се опитах,вчера си сложих ръката,тя ме обвини,че ръката й е синя заради мен

radeberger
12-27-2010, 12:49
На твое място бих се изнесъл и бих прекратил всякакъв контакт с нея. Пък да прави каквото ще.

vagarious
12-27-2010, 15:56
Изнасяй се.Въобще не трябва да търпиш това, как си успявала до сега!? Вярно, майката си е майка - няма как, но пък и това отношение от нейна страна - еми извинявай, но аз това не мога и няма да го търпя.Намери изход от ситуацията възможно по-бързо.Много хубаво, че си имаш приятел, донякъде е хубаво и това, че работиш и изкарваш някой друг лев,но това вкъщи - не, не.Съвета ми е да се махнеш. :?

YoungHollywood
12-27-2010, 16:37
Майка ти ,досега ти е осигорила всичко от което си имала нужда,но щом се държи с теб по този начин,не мисля че трябва дори да стоиш в 1 стая с нея.

А не си ли мислела да се изнесеш при приятеля ти?
Ако и той е при техните,поговорете с тях,едва ли ще те оставят да се прибираш при майка ти.

TheTeen
12-27-2010, 17:18
Мисля,че щом си на 18 си достатъчно голяма да вземеш сама решение и да знаеш какво е добре за теб,но мисля ,че ще е най-добре да се изнесеш,защото такова поведение за една "майка"(ако мога да я нарека така) е доста отвратително,така че не му мисли много,ти си решаваш,но така ще е по-добре и за теб и за нея :)

lolyyy
12-27-2010, 20:18
Изнасяй се и не поглеждай назад!!! Това ако е майка ... Да де отгледала те е , гледала е да си имаш всичко и т.н. ама да те бие и отгоре на тва теб да изкарва луда :o нз нз как издържаш . Въобщи не я съжалявай и още по-малко не вярвай, че ти си виновна за каквото и да е било. Ако заради теб е изгубила най-хубавите години от живота си само и единствено тя си е виновна - като ще създаваш нов живот трябва да си готов и да се грижиш за него без оплаквания . Не че нещо ама майка ти май не е била готова за родител на времето, не се научила и до сега . Оле на мен майка да тръгне да ме бие НЕ НЕ може да ми посегне да съм си го заслужила, но да тръгне да ме бие няма да стане , еднакви сме на ръст , родител или не няма да позволя някой да ме посинява безнаказано .......

poncho
12-27-2010, 20:24
Според мен също трябва да се изнесеш .... аз не бих го търпяла това 'отношение' ... :?
И.. Успех :)

bez_ime_
12-30-2010, 19:02
Искам да се изнеса..не издържам вече.Като видя,че не става с физически тормоз,започна с психически.Изкарва се много болна,че трябвало да стоя до нея на НГ,защото можело да й стане лошо и нямало кой да й даде чаша вода.Казвам й ,че ще си излизам,ще си имам приятели и мой живот.Резултат:ти не мислиш ли за мен,редно ли е да ме оставиш сама.Аз съм сама заради теб..Не е нормално да излизаш през вечер,другите,които излизат се виждат с родителите си.Аз й казвам и аз ,че ще се виждам с нея.Просто ми разиграва циркове едва ли не,за да се чувствам виновна.Взе нож,за да си реже вените..Като види,че не става започва да плаче и да крещи,за да се чувствам зле..Не знам бъркам ли или не,но аз не се чувствам грам виновна.Тя ме изкарва,че заради мен ме биела,че тя дори не ме биела,а само ме удряла.Утре знам,че ако отида с моя приятел да празнувам и примерно се прибера на 1-ви следобяд,пак ще ми мрънка.Тя и сега ми мрънка.че не било редно да я оставя сама.Не знам какво да правя.

bez_ime_
12-30-2010, 19:08
От една страна е вината,която ми насажда майка ми,от друга вината,която сестра ми също ми насажда,тъй като тя вярва само на майка ми и мисли това,което каже тя..

Biskfitka
12-30-2010, 22:14
Празнувай си НГ с приятеля си и ако можеш се изнеси.

TheSunShineGirl11
01-01-2011, 07:10
ИЗНЕСИ СЕ или звънни в ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО или в полицията -------->
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=121087
Майка ти няма право така да се държи с теб!

GirlYyYXD
01-14-2011, 16:50
Ъъъ...На 18 родителите ти вече не могат да те бият и да ти контролират живота. :? Изнасяй се и бегай към свободата си,или ми се струва...ще хукнеш към смъртта си...Плюс това майка ти те бие и иска да се отърве от теб,а като излезеш-прави отчаяни опити да се самоубие и те изкарва виновна,че не си до нея?! :lol: На мен ли ми се струва,или майка ти иска да ти провали живота,или е луда! :shock:

stefan1
01-14-2011, 17:02
Към авторката - майка ти е за 4-ти километър.Поговори с майка ти за проблема, ако не се промени нищо или стане по-лошо, поговори я с роднина, я с приятел.

dPa3HuTeJl
01-15-2011, 20:18
лат да фък? Как може на 18 години да те бие,бе? ЛОЛ! Изнасяй се веднага,само те разиграва като маймуна лелееее .... слаба психика бате ,тва е ! Изнеси се ако има къде да живееш,само да не е при Убавата ти сестра,майка ти (с извинение) нещо болна ми се струва,но не физически ами психически , прав ли съм?? О.о Психолог и трябва на жената най-малко , да живееш с такъв човек ми се струва....НЕВЪЗМОЖНО ?? Изнасяй се ,няма какво да и търпиш шибаните циркове и т.н. -.-

mimencety9009
01-16-2011, 05:54
ако имаш баби дядовци отиваи при тях ако нямаш избор изчакай още малко да заваршиш почваи работа и се изнасяи на квартира нямаш друг избор а повярваи ми маика ти няма какво да ти каже ако се изнесеш не я слушаи кво ти говори дори да ти каже че се самоубива това ще е защитна реакция от неина страна само за да те задаржи при себе си.
А защо не си потърсила помощ от някоя институция примерно закрила на детето? :shock: :shock: :shock: :shock:

ludiqtzubar96
01-16-2011, 14:19
Чакай малко,доколкото разбрах ти вече си се изнесла веднъж.А за що се върна!?Изнеси се пак и да видим какво ще направи онази.Ако пак почне с това със самоубийството и кажи "А дано се самоубиеш,най-накрая ще мога да си почина от тебе"и да видим какво ще стане.Просто се налага да скъсаш всички контакти с нея и може би със сестра ти.

pepinceee
02-06-2011, 16:18
Според мен трябва да се обадиш в полицията моментално. Другия избор е да кажеш на някой друг близък щом сестра ти не ти вярва!!

NomNomNom
02-06-2011, 17:10
Ооо, зарязвай я веднага. И аз съм на път да направя подобно, защото при мен ситуацията е сходна. Не й позволявай да те направи и теб луда , и после да те обвинява ! А сестра ти - как може да е толкова проста.
Майка ти наистина има нужда от психиатрична намеса, но нека сестра ти да се занимава с нея. Много й е удобно на нея - изнесла се е с гаджето си , а ти седиш и се грижиш за майка ви.
Оттърви се от двете. Не заслужават нищо от теб.

RaisedOnRock
02-08-2011, 11:51
На твое място бих се изнесъл и бих прекратил всякакъв контакт с нея. Пък да прави каквото ще.

Подкрепям.