View Full Version : Дайте съвет.....?!?
NotMyEmergency
01-04-2011, 19:19
Здравейте, аз съм момиче на 16г...преди време почувствах остри болки в яичниците и ме пратиха на ехограф.Там ми казаха, че имам киста на левия яичник с размери 4,6см и сега ме пращат на детско юношески гинеколог!Та въпросат ми към вас, е който знае естествено...какъв преглед ще ми правят там?Дали ще ме питат девствена ли съм или не, защото майка ми ще е с мен а аз не съм девствена и не искам да разбира все още??Какво мога да направя и по този въпрос...?Ако някой е изпадал в такава ситуация или подобна на тази ако може да помогне??Благодаря :) :) :)
Extremescream
01-04-2011, 19:41
Винаги може да помолиш лекарят да не споделя тази информация с майка ти.А и тя рано или късно трябва да разбере,ако е разбрана жена надали ще ти създаде някакъв проблем.Успех с лечението :)
marin4itu
01-04-2011, 19:47
Кажи, че веднъж си си объркала чина в училище, била си с къса поличка, и си седнала на надървения чеп на твой съученик :)
Колко проницателно.. :?
Помоли майка ти да те чака отвън или просто й кажи, че вече не си девствена, защото гениколът ще те попита. Не знам какво представлява прегледът при детско-юношески гениколог, ходила съм на нормален :D Не е страшно. Влизаш и те питат дали си девствена, дали ти е редовна менструацията и т.н. После се качваш на "магарето" (май така се казваше) и би трябвало да ти вземе цитонамазка от матката и после те опипва отвътре, не знам как, обаче чак до яйчниците пипа... Като цяло е неприятно, не боли и цялата работа трае 3 минути.
kalpazanka
01-05-2011, 06:27
Цитонамазка от матката... потрес...
Авторке, виж, по начало майка ти може да изчака отвън. Друг вариант да й намекнеш, е да й споделиш, че си имаш приятел, с когото се познавате отдавна/добре и все в тоя стил и ... нали. ;) Станалото, станало. Може да ти поврещи малко, но може и да оцени факта, че си споделила.
Винаги може да помолиш лекарят да не споделя тази информация с майка ти.А и тя рано или късно трябва да разбере,ако е разбрана жена надали ще ти създаде някакъв проблем.Успех с лечението :)
+
kiki1991
01-05-2011, 07:16
+
+ пък и аз мисля че едва ли някой ще тръгне да опдъжда дали си правила секс или не,поне при мен беше тъка когато преди 3-4 години още ходех с майка ми по лекари,но все пак ти казаха какво да правиш
генеколога задалжително ще те попита дали си девствена, ако си прегледа ще ти е само с УЗИ, моя съвет е да споделиш с майка си че вече си имала контакт ,не си толкова малка и няма от какво да се притесняваш