View Full Version : Крали ли сте от родителите си?
Темата ми дойде на ума покрай един приятел, дето си взима от парите на баща си по 20 лева примерно и се прави на яж ме гъ*а, при положение, че не са богати (не са и бедни де). Примерно той си краде ваучери за Пикадили или Била, ходи, яде си, пие си, като несе замисля, че те са на майка му за домакинството, това й е един вид част от заплатата (тя ги получава то работата). Това искам да ви питам - вие крали ли сте, крадете ли? АЗ съм взимала някви по 1 лев или 50ст. от чанти на мама, ама тя е разбирала и нищо. Все пак никога не бих взела повече от 5 лв. без тяхно знание. Вие?
Местя темата по желание на авторката.
kalpazanka
Infection
01-05-2011, 13:28
Еми аз съм крал от нашите но не ейтака от портмонето ми...
когато има някаква екскурзия от даскало тогава си побарвам по 20 лв
отгоре на тва ми дават и за екскурзията иначе аз ги уважавам и не бих им взел повече от 10 лв
SmileToTheWorld
01-05-2011, 13:49
Ми аз разни стотинки от мама, ама и да е разбирала- нищо...Иначе повече от 5лв., както каза fuckme, не бих взела... Все пак тея пари са изкарани с много труд, а ваще се мъчат за вас... :) :)
fUcKsMiLe
01-05-2011, 14:21
когато са ми трябвали пари (наистина ако са ми трябвали) съм взимала (не повече от 3-4 лв.) .. имам си свои спестени пари и не смятам че е нужно да го правя, плюс това, тези пари са изкарвани с труд.. с труда на МОИТЕ родители :)
selenium
01-05-2011, 15:26
Не, никога! Ако наистина ми трябват ще поискам, но не бих взел без разешение.
CookieMonster
01-05-2011, 15:35
Точно!
Наще винаги ми дават пари, дори и да не питам. :) Просто ги е грижа за мен...
blackfireXx
01-05-2011, 16:02
от майка не, ама от баба и от дядо ДА ! :D
elito0o0o0
01-05-2011, 16:02
Точно!
Наще винаги ми дават пари, дори и да не питам. :) Просто ги е грижа за мен...
Не съм. Винаги, когато ми трябват допълнително, освен джобните, ги моля, но това се случва много рядко.
Greennight
01-05-2011, 16:11
Крал съм.Правя го,само когато е крайно наложително(нямам пари за даскало и трябва да гладувам),защото наще ако ми свършат парите от 20 лева на седмица ми казват да съм си правил сметките...
това, че гие грижа за вас, не значи, че винаги ще ви дават пари. моите родители естествено се интересуват от мен, но не винаги ми дават пари точно поради тази причина.
никога не съм крала.
Имам си мои пари и когато ми трябват си вземам от там.
Плюс това ми отпускат добра сума джобни, които в повечето случаи дори остават.
Нямала съм нужда да крада от нашите парите които те ми дават ми са ми предостатачни.
mitkoyyy
01-05-2011, 19:25
Аз от брат ми не съм крал пък камоли от родителите ми ;0 ако ми трябват пари спешно казвам им и ми дават, но сам да взема никога ;)
SmilezZz
01-06-2011, 07:56
НЕ съм..Но и без това родителите ми ми дават пари,
дори когато не съм ги питала..Просто ми казват парите са
еди-къде си и ако ти трябва - вземи си..
GossipGirl89
01-06-2011, 08:13
Случвало ми се е да взимам някакви дребни пари от сорта на 1 лв, 2 лв или 5 лв. без присъствието на майка ми, но винаги след това съм я уведомявала. Не ми се е налагало (и не мисля че ще ми се наложи) буквално да крада и да крие от нашите.
veska666
01-06-2011, 08:25
Аз никога не съм взимала , защото като поискам и те ми дават.Пък и на мен не ми трябват много пари..Всеки ден получавам по към 4 лева-2 за даскало и 2 като съм вънка с приятелки
От тях не.. но от непознати да.
Не никога не съм крал.
10 ст или 10 лв или 100лв или 10000 лв все си е кражба. Сумата няма никакво значение в случая. Оправдания от рода на 50 ст и 1 лв не са чак толкова много, не са валидни, защото не е въпросът в това, а в ценностите и постъпката.
С наще се карам за пари най-редовно, но не, защото не ми дават, а защото ми дават твърде много, а аз не искам толкова.
Никога не ми се е налагало да си поискам пари по много причини:
1) В 99% от случаите има нпкой вкъщи и като кажа, че излизам и къде отивам, ми се дават без да попитам, без значение трябват ли ми или не.
2) Ако няма някой вкъщи и все пак ми трябват пари, знам къде стоят определени финанси, обаждам се на някой от двамата, казвам взимам толкова и това е. Или пък взимам от моите собствени пари и после ми ги връщат.
Но да им бръкна джоба/ чантата/ портмонето или да взема пари без да кажа няма да стане просто. :)
mynichka
01-06-2011, 14:51
Не съм крала и стотинка.
blue_ice
01-06-2011, 15:04
Никога не съм крала от тях.. те не биха ми отказали пари, ако ги помоля и са за разумно нещо. Дали ще питам и ще ми дадат или ще открадна, и в двата случая ще ги получа, само дето при втория ще ми тежи на съвестта
НЕ съм..Но и без това родителите ми ми дават пари,
дори когато не съм ги питала..Просто ми казват парите са
еди-къде си и ако ти трябва - вземи си..
Същото е и при мен... казват ми къде стоят парите и когато ми трябват да си зимам,но и да не знаех никога нямаше да открадна няма значение дали е 1 или 100 лева.
НИКОГА не бих откраднала пари от наще.Те винаги ми дават когато им поискам.Пък и дори когато мама ме помоли да и донеса протмонето и нося цялата чанта.Или тати ме накара да си взема пари от якето аз му нося якето да ми ги даде той.Просто съм честен човек и според мене няма смисъл да крада точно от тях се пак винаги мога да ги помоля да ми дадат. :)
HoBoJIyHuE
01-07-2011, 21:05
Не !!! Глупости ! :shock: Как ще крада от собствените си родители ?! ;xx Те си ми дават пари и без да ги питам.. Е т'ва да крадеш е много долно нещо ! Камо ли пък от майка си и баща си ! Пълен абсурд.. :?
bunnyskeleton
01-08-2011, 06:52
Не, никога не съм крала от родителите си! Даже и от приятели, магазини и т.н. не съм крала. Спомням си, че преди 1,2 години един циганин от класа беше откраднал 20 лв. от родителите си. :?
zlatit0o
01-08-2011, 08:21
Никога не съм крала, джобните си ми стигат ако не ги харча глупости, дори ми остават :)
А когато имам нужда от пари ги моля
Vikito0o
01-08-2011, 12:10
никога не съм крала.
Имам си мои пари и когато ми трябват си вземам от там.
Плюс това ми отпускат добра сума джобни, които в повечето случаи дори остават.
И при мен беше така. :)
И при мен е така