Влез

View Full Version : приятеля ми ?

Princessani
01-20-2011, 21:16
С приятеля ми сме заедно от почти 5 месеца .Той е на 23 ,а аз на 19 .От последните 2 месеца за всичко почти ми казва '' искам да те науча,искам да ти покажа'' :( ,за всеки удобен момент ми казва неща ,който са минало и са забравени (може би ревност или за да ми натяква ,за връзки в които не съм искала да се обвързвам ,това ме дразни много и той го знае.Каквото и да направя мисля ,че няма да ми повярва ,че той е единственият човек в живота ми :( :-# :-# .Преди него съм имала само една по сериозна връзка ,ако може да се каже така за 4 месеца.А той не е имал много връзки с момичета бил е по -постоянен от мен ,''не разбирал какво е да си с някой без да се обвързваш.За всичко иска да ме пази и понякога не се държи като мое гадже ,а като родител , иска да ме предпази от всичко и всички :( не ме оставя да се уча от моите си грешки :( незнам как да се държа с него вече :( :( :(

sasha_90
01-20-2011, 21:24
Пробвай да му обясниш как се чувстваш и че не ти е приятна пресалената му грижа.

babity
01-20-2011, 22:20
Говори ми. Приятелят ми постоянно ме поправя и ми обяснява как правел това или онова... Когато му кажа, че ще го направя по моя си начин, следва едно "Ама според мен трябва да е еди-как-си, защото когато аз го правех така вършеше страхотна работа". Наистина, говори с него. Меко, без да се карате, просто нека да е ясно, че това е важно за теб. И силно ще стискам палци да проработи, защото когато аз говорих с моя и му казах как ми е писнало да ме поучава и да се пробва да ми се налага (защото всъщност не може) отново получих "Ама аз мисля, че когато двама души са заедно...".

saskou
01-20-2011, 22:46
С приятеля ми сме заедно от почти 5 месеца .Той е на 23 ,а аз на 19 .От последните 2 месеца за всичко почти ми казва '' искам да те науча,искам да ти покажа'' :( ,за всеки удобен момент ми казва неща ,който са минало и са забравени (може би ревност или за да ми натяква ,за връзки в които не съм искала да се обвързвам ,това ме дразни много и той го знае.Каквото и да направя мисля ,че няма да ми повярва ,че той е единственият човек в живота ми :( :-# :-# .Преди него съм имала само една по сериозна връзка ,ако може да се каже така за 4 месеца.А той не е имал много връзки с момичета бил е по -постоянен от мен ,''не разбирал какво е да си с някой без да се обвързваш.За всичко иска да ме пази и понякога не се държи като мое гадже ,а като родител , иска да ме предпази от всичко и всички :( не ме оставя да се уча от моите си грешки :( незнам как да се държа с него вече :( :( :(
Sweety тия неща трябва да ги кажеш на него. Аз мисля, че ако му ги представиш точно по този начин 100% ще те разбере, защото ако толкова много те пази, значи те обича достатъчно за да направи промяна в себе си. Успех!

mincheto
01-21-2011, 04:09
Трябва да говориш с него открито.

SmilezZz
01-21-2011, 07:06
Поговори с него..Няма друго какво да правиш..
Обясни му как се чувстваш..Кажи му всичко това,което
каза и на нас..

FromAutumToAshes
01-21-2011, 07:24
Да ти имам представите за сериозна връзка ;д ;д. И к'во лошо има, че човека е загрижен за теб ? ... Ама и вие като не знаете к'во искате, никак не ви е лесно...

valdesbg
01-21-2011, 16:08
Ама няма угода бе....

Ей, ако знаете какво искате, ще е много добре.

Варианта прост - намери си някой несериозен на твоята възраст за да сте на един акъл и да не се налага да ти се показва какво и как. Или да си седнеш на д-то и да почнеш да мислиш ПРЕДИ да действаш. Тогава ще видиш че не е нужно да направиш грешка за да натрупаш опит.

mArMaLaDkA
01-21-2011, 16:36
^ Има разлика между обменяне на житейски опит и опит за насаждане на собствените ти нагласи/мнение/етц. в тиквата на някой друг.

Не може през 5 минути човекът до теб да ти прави забележки и да ти казва как правиш нещо така, а пък то се правело иначе. Обикновено на такива мъже с годините им растат и комплексите, и стават още по-досадни и нагли.
Едно е да кажеш "Може би ще е по-добре да постъпиш по еди-какъв-си начин, за да извлечеш максимална полза от ситуацията", съвсем друго е да се изцепиш "Грешно е да действаш по твоя си начин, действай по моя, аз направих така и се получи, значи и при теб да се получи". Трябва да имаш усет и нужния подход, за да успееш да прокараш идеята си, а не да си на всяка манджа мерудия. И отново - няма нищо лошо в конструктивните критики от време на време, нито от приятелските съвети, стига да не се прекрачва една определена граница. Оттам нататък се получава едно навлизане в личното пространство и някаква жалка мания за величие, когато човекът се опитва да моделира половинката си по свое подобие.

notlike
01-21-2011, 18:59
Обича те и иска да те предпази, нормално...

monics
01-21-2011, 19:40
Ти си отделна личност, обясни му как се чустваш! А ако е много зле положението спри да му обръщаш внимание :)

Viche
01-24-2011, 21:15
Поговорете просто и му обясни,че не искаш да те третира така