View Full Version : Кой пълнозърнест хляб предпочитате ?
Infinity
01-22-2011, 15:48
Бях пуснала същата тема , но обърках темата и сега реших , че след като никой не я премести ще я пусна на правилното място. 8-)
Та , кой пълнозърнест хляб предпочитате ? :)
Аз лично обожавам Вита-та , най-вече тази без брашно с шест вида зърна.
http://vita-bg.com/images/upload/images/prodline_img_4.jpg
Не съм сигурна дали наистина е без брашно , но пък ми е вкусен. 8-)
FuckingFreak
01-22-2011, 16:07
Как така хляб без брашно?И без това тези които се продават са направо 'баш хлебове' пък и без брашно не си представям..
Иначе какъвто има в магазина 8-)
kalpazanka
01-22-2011, 16:14
Не ми харесва изобщо. Особено пък Вита-та ми мирише като гранулираната храна за кучета.
И без това ям само коричките на една филия, не мисля че е кой знае какво престъпление, ако хапвам бял хляб.
anonymous708973
01-22-2011, 16:18
Вита без брашно (и аз не виждам как ще стане, ама шанс), Вита с кълнове, Фреш със слънчогледови семки.
Разбира се, предимствата на домашно направения в хлебопекарна хляб са неизброими.
Обичам и онези филийки, които са по 4 и имат ааааадски много видове ядки, но те са доста скъпи.
Infinity
01-22-2011, 17:20
Ето съдържанието на хляба / без брашно / :
Пшеничен шрот
Сусам, мак, лен, слънчогледови семена, овесени ядки, соеви зърна - 10%
Кисела ръжена закваска
Малцов екстракт
Вода питейна
Мая пресована
Йодирана сол
Подобрители (ензими; антиоксиданти - аскорбинова киселина (витамин С); емулгатор - натриев стерол лактат; калциев пропионат)
като ми се дояде ям 1 филия бял хляб, черния е два пъти по-голям боклук и изобщо не наяжда, нито е вкусен, нито мирише на хляб, за този вита говоря, иначе харесвам Органик
Infinity
01-22-2011, 18:03
За първи път чувам мнение , че Вита-та не наяжда , защото според мен е супер хранителен и засища много , но все пак .. :)
katericArofl
01-22-2011, 18:04
и аз ям същия като този на infinity
не е заради диети нито се заблуждавам, че е диетичен. просто препечен ми хруска и ми харесва повече от обикновение хляб!
Infinity
01-22-2011, 18:10
^ Хах , и аз го ям само препечен. Обожавам го по този начин !! 8-)
Усещат се самите семена и зърна. :)
и мерише убиииствено добре
и хрупка
и със сирене и доматче
и кафе
На мен ми харесва на Нилана, мисля че този Австрийския.
Infinity
01-22-2011, 18:39
Ауу , HexGirl ще ме накараш да отида да си сложа две филийки сега в тостера .. 8-) Мирише страхотно , да. :)
почакаи до сутринта
тогава е наи вкусен
Филииката да те пари по пръстите
да е препечена идеално
да не и разваляш вкуса с гадни намазани неща а просто да си гризваш о т нея да отпиваш топло кафе и да си хапваш сочно доматче :)
Има ли по прекрасно начало на деня ?
Infinity
01-22-2011, 18:49
Права си , сутрин е най-вкусен. 8-)
А иначе по темата
обичам ръжен хляб ина един на малки квадратни филиичици страшно малки това ми е любимия
Обичам и този многозърнестия на вита
vagarious
01-22-2011, 20:59
Оооо сменили са опаковката на Вита-та ли бее !?! 8-) 8-)
Аз сега разбирам със сигурност, понеже допреди 1 седмица не посмях да си купя, заради опаковката. 8-) 8-) 8-)
Иначе и аз него го обичам най-много, особено този без брашно уж дето е .. :grin: :) :)
Хляб без брашно ее малко изкуствен ми се струва а и е твърд, който е казал че е пълнозърнест и е за отслабване се лъже много. ;)
Rebirthing
01-23-2011, 08:31
Наистина има хляб без брашно и аз в скоро време смятам да пробвам Витата. По принцип купувам хляб от био магазина тъй като 100% пълнозърнест хляб не съм намирала :-o всичките са смес пълнозърнесто и бяло брашно.
Впрочем, скоро в ДМ пробвах ръжен хляб и отделно ръжен хляб намазан с табаско :D та се сетих, че 100% ръжения хляб е влажен отвътре ;).
Punisherrr
01-23-2011, 08:53
http://www.maksoft.net/web/images/upload/nilana/products/ZarnenaMozaika.jpg
:smt040
anonymous708973
01-23-2011, 12:17
та се сетих, че 100% ръжения хляб е влажен отвътре ;).
Какво, какво? Това пък за пръв път го чувам...
Макар че като се замисля, вярно, че като си правя хляб вкъщи, е леко влажен отвътре, но си мислех, че си внушавам... :-o
ха, вземете прогледнете, Витата е пълен боклук, нищо влажно няма в нея, пресовани отпадъци това е тя, за домашно омесения хляб съм съгласна, че е вкусен и полезен щото знаеш к'во си слагал вътре
Rebirthing
01-23-2011, 12:27
Дааа, 100% ръжения хляб е влажен, ако сте яли сух хляб значи има и друго брашно освен ръженото.
anonymous708973
01-23-2011, 14:35
ха, вземете прогледнете, Витата е пълен боклук, нищо влажно няма в нея, пресовани отпадъци това е тя, за домашно омесения хляб съм съгласна, че е вкусен и полезен щото знаеш к'во си слагал вътре
Мацка, не мислиш ли, че не искаме някой, дето твърди, че черният хляб е боклук, да ни "просвещава"? Не че нещо, ама само с това изказване доказа колко много не разбираш от хляб. :)
Мацка, не мислиш ли, че не искаме някой, дето твърди, че черният хляб е боклук, да ни "просвещава"? Не че нещо, ама само с това изказване доказа колко много не разбираш от хляб. :)
щом като не разбирам и не съм просветена колкото си ти мацка, вземи се поинтересувай малко как се прави този хляб и най-важното от какво, синът на наш близък беше председател на някаква комисия по храните и напитките(вече не е) та това момче само си казва, че всичкия този черен и "здравословен" хляб е блъскан с утайка от кафе и в т'ва е целия майсторлък, а да не говорим, че е омесен от смлените отпадъци на белия хляб, който вие не признавате, но всеки има право на избор какво да яде, аз за себе си съм избрала и мнението на някой друг изобщо не ме грее!
anonymous708973
01-23-2011, 14:59
Мацка, ям черен хляб от 15 години (а съм на 16).
Черният хляб въобще не се прави от смлените остатъци, просто се взима цялото зърно. Белият пък се прави само от вътрешността, като се маха по-твърдата обвивка, в която са всички полезни вещества. Черният хляб е по-твърд именно заради участието на тази твърда обвивка.
А смешното обвинение с утайката от кафе въобще няма да го коментирам.
Мацка, ям черен хляб от 15 години (а съм на 16).
Черният хляб въобще не се прави от смлените остатъци, просто се взима цялото зърно. Белият пък се прави само от вътрешността, като се маха по-твърдата обвивка, в която са всички полезни вещества. Черният хляб е по-твърд именно заради участието на тази твърда обвивка.
А смешното обвинение с утайката от кафе въобще няма да го коментирам.
много ясно, че след като не знаеш няма как да коментираш "смешното обвинение" можеш да си запазиш компетентните словоизлияния за себе си
anonymous708973
01-23-2011, 16:11
хахахаха, не беше ли ти тази, която не знае как да се храни?
Щом искаш, ще коментирам, нямам проблем да говоря по тема, по която съм адски добре информирана. :wink: Оцветеният хляб е онзи измислен "типов хляб", които лаиците си купуват, мислейки си, че е истински черен, а синът на вашия близък е очевидно незапознат, щом отправя такива обвинения към Вита, която е доказана марка на истински пълнозърнест хляб. А това, че нещата са пресовани... ами ти да не искаш цели ядки да ти набутат вътре? :)
Считам спора за приключен.
и къде съм споменала, че не знам как да се храня, храня си се много добре
Infinity
01-23-2011, 17:49
ri41 извинявай , обаче всички много добре знаем колко " добре " се храниш. 8-) Оскъдното количество и качество на храната ти не я категоризира , като " добра " .
Рядко съм засилача в темата за менютата , твое здравословно меню.
Храниш си изключително неправилно и мнението ти не е съвсем на място , но въпреки това имаш право на такова. Все пак добре е когато взимаш отношение по даден въпрос да се информираш по него. :)
Rebirthing
01-23-2011, 19:28
Възможно е към хляба да има добавен "оцветител", но аз лично се надявам пълния състав да е изписан на етикета и да няма нищо скрито-покрито :D . Даже се бях сблъскала с "нерафинирана кафява захар" която си беше чисто бяла, но оцветена и като потърсих в гугъл, ми ми се изтопоса статия от уикипедия, че в търговската мрежа, често се предлага бяла захар оцветена с меласа и това си е направо практика :D.
Яла съм различни видове пълнозърнест хляб и почти всичките се различават по вкус 8-) така, че смятам да я пробвам тази Вита.
има един хляб..фитнес..малки филийки..абе много ми е вкусен...пълнозърнест е , но съм го виждала само в магазина до нас.. :/
MeLikesPie
01-23-2011, 20:41
и мерише убиииствено добре
и хрупка
и със сирене и доматче
и кафе
Ахх, как обичам с фъстъчено масло... И банани...
има един хляб..фитнес..малки филийки..абе много ми е вкусен...пълнозърнест е , но съм го виждала само в магазина до нас.. :/
с него съм 8-)
ri41 извинявай , обаче всички много добре знаем колко " добре " се храниш. 8-) Оскъдното количество и качество на храната ти не я категоризира , като " добра " .
Рядко съм засилача в темата за менютата , твое здравословно меню.
Храниш си изключително неправилно и мнението ти не е съвсем на място , но въпреки това имаш право на такова. Все пак добре е когато взимаш отношение по даден въпрос да се информираш по него. :)
мога да те уверя, че този период на безапетитие отмина, днес ядох в огромни количества, понеже след 2 дни ще ми идва, но и от преди седмица се храня по-добре и си позволявам десерти дори, но това е извън темата и мисля, че няма нужда от излишен спам