View Full Version : Пиърсинг на ухото...
Скоро смятам да си направя пиърсинг горе на хрущяла на дясното и втора дупка на лявото ухо.
Та въпроса ми е:
Колко струва г/д?
Боли ли? ( за хрущяла)?
Една приятелка се проби миналата година.. две седмици не можеше да спи на страната от която е обицата. Сама си прави изводите за болката.
За цената - незнам, майка й е лекарка и й проби ухото в къщи, но предполагам,че около 15-30лв.
Една приятелка се проби миналата година.. две седмици не можеше да спи на страната от която е обицата. Сама си прави изводите за болката.
За цената - незнам, майка й е лекарка и й проби ухото в къщи, но предполагам,че около 15-30лв.
Ауу значи доста боли...
n3zabrawiimaa
01-30-2011, 15:22
Боли, и според мен стои грозно.. Не си заслужава болката.
FuckingFreak
01-30-2011, 15:28
Боли. Много. И то не само по време на пробиването. Не е по темата, но само да вметна, че това е най-бавно зарастващият пиърсинг - трябва му минимум половин година ..
sunshine01
01-30-2011, 16:03
Не боли толкова много.Една приятелка има и ми каза, че няколко дни след като си е пробила ухото горе на хрущяла вече не я е боляло, но при всеки е различно.Не можах много да разбера къде е ходила да и го пробият мисля че в нещо като козметичен салон, но правели и дупки на ушите с пистолет и е струвало 5лв. - почистване за дезинфекция на мястото където ще е обецата, пробиването и самата обеца (медицинска е била явно, не знам).Този вид пиърсинг се нарича хеликс и наистина зараства по-бавно в сравнение с другите. Освен това не трябва да пипаш пиърсинга с мръсни или мокри ръце. :)
FuckingFreak
01-30-2011, 16:13
^ На хрущяла няма само хеликс. Има руук, трагус, анти трагус, индъстриал и други. Според мен момичето иска стандартна дупка, а не както при хеликса вертикална. Също така хрущял НЕ се дупчи с пистолет!! Има много малък шанс от "счупване" и от спукване на тъпанчето , но все пак има, нали? Също така с пистолета те продупчват директно с обицата, а ако е медицинска тя е тъпа и боли двойно повече, отколкото с абокат ..
ето какво може да ти се получи, хората със слаби сърца да не гледат :
http://img.medscape.com/pi/emed/ckb/plastic_surgery/1271089-1298013-783.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_DfVCwV5Rxj0/TQj2yKGD1vI/AAAAAAAAA4M/H70fcchx44M/s1600/ear-piercing-infection.jpg
http://www.ghorayeb.com/AURICULAR_ABSCESSGG.JPG
ThisIsMe
01-30-2011, 16:18
Аууу^ :?
Като видях снимките се замислих,че не си струва да рискуваш.Иначе съм виждала доста момичета с пиърсинг на хрущяла.Също така съм чувала ,че е болезнено.Ако толкова ти е мерак,давай,но пак си помисли!
Felicityy
01-30-2011, 16:19
^ малко ме съмнява да са се получили тези неща точно от пробиване на хрущяла с пистолет, особено първите две :) :-o
иначе първата дупка която си направих, ме болеше около 1-2 седмици и то само когато се опитвах да спя на нея.. втората дупка ме болеше няколко дена не повече от 2-3 и си спях съвсем спокойно на нея страна :) а цената е около 10 лева
BrainDamage
01-30-2011, 17:27
^ Луд/а ли си? Хрущяла не се пробива с пистолет!! При никви положения.. С пистолет само меката част на ухото, макар че и за там е по-добре с абокат, защото самия пистолет къса, а не дупчи, но почти навсякъде точно тая част от ухото с пистолет я пробиват.
Към авторката - вниматилно подбери студиото, в което ще се дупчиш, за да не съжаляваш после. Редовното промиване е повече от задължително. За болката не знам, но ако наистина искаш, ще траеш. 8-)
Отказах се ще си направя само втора дупка.Просто не мога психически да издържа имам фобия от абокадиии :D :D :D :D
princess941
03-09-2011, 20:02
Скоро смятам да си направя пиърсинг горе на хрущяла на дясното и втора дупка на лявото ухо.
Та въпроса ми е:
Колко струва г/д?
Боли ли? ( за хрущяла)? Аз си пробих хрущяла .. на 14.02 и сега все още ме боли .. честно казано .. пиши ми в скайпа krusy_94 да ти пратя снимка ако желаеш
TheGirlNextDoor
03-09-2011, 20:44
аз си го пробих преди 2 години.С пистолет беше..знам за рисковете,но все пак го направих.За щастие нищо не се случки,но ти недей рискува-препоръчвам ти абокат.Болката е индивидуално-мен ме боля малко (поносимо) ,но някой приятелки се наложи да ги свалят даже.
XxNymphetaminexX
03-10-2011, 07:08
Мен хрущяла ми го дупнаха с пистолет.. боля ме само първата вечер .. после 2-3 дни ме болеше при допир .. на 4-я смених медецинската ...
до организъм си е ..
marin4itu
03-10-2011, 07:46
Самото пробиване не боли, но после и аз не можех да спя на страната, на която ми е обицата..
MaLkaTa_LaDy
03-10-2011, 07:53
Като ще се пробиваш дай малко повече пари, ама да те пробият качествено. Та към 40лв трябва да ти излезе заедно с обецата. Боли според човека дали може да търпи болка. Със сигурност не е болка за умиране и колкото повече се притесняваш, толкова повече ще те боли. Иначе има и възможност за местна упойка. Нещо от сорта на 5см в радиус. Тя се плаща допълнително, ама просто няма нужда от нея. След това няма да можеш да спиш на страната, която си пробила известно време. Ама аз не помня да ме е боляло иначе... Обаче бавно зараства. 2 месеца ще му трябват докато смениш обецата.
sladyr4eto95
03-19-2011, 16:32
аз имам горе на хрущяла,пробих си я сама с медицинска обица,не боли много,може би защото аз го правих бавно..не можах да спа на едната страна известно време,ноо мен мн ме кефи как стой..съмнявам се да ти се получи някаква инфекция ако сложиш сребро или злато докато зарастне самата дупка,после след около месец можеш да слагаш квато и да е обица,но аз съм си пробивала няколко пъти ушите сама и не е болка за умиране :)
DesireToFire
08-31-2011, 19:59
Ъпвам някой последно да ме ориентира за цена, защото някъде казват 10, другаде 15, другаде 40.. :Д
Имам 3 дупки на хрущяла - индъстриал и трагус.Всичко ми е пробивано с пистолет , докато те пробиват не боли , вечерта също не боли , просто те дразни като спиш на тая страна.
Josefinne
09-01-2011, 07:38
Аз мисля, че това за болката е супер, ама супер индивидуално. Зависи и от човека, и от мястото, на което си правиш пиърсинга, и от това как ти е направен и от самата обеца.
За сравнение - в 8ми клас си пробих ухото долу, на меката част ( две допълнителни дупки си направих) и един месец не можах да спя от болки на тая страна . Какво ли не направих, но раната не зарасна и накрая махнах обеците. Мъка...
Имам пиърсинг на пъпа. Е, мога да кажа, че самото пробиване не боли изобщо, все едно отиваш на ваксина, а след това боли малко няколко дни, така все едно имаш охлузване. Според други тоя пиърсинг боли много.
Имам и тату на глезена - мъчко, но докато ми го правеха си болеше.
Мисълта ми е, че докато не пробваш, няма как да знаеш колко боли.
eminemfenka
09-01-2011, 09:40
моят индустръл много ме болеше, пък и после хрущяла ми хвана гной и буквално почна да се разкляпва .. :shock: тъй,че много внимавайте, аз си го свалих и сега даже следа от него няма :)
Боли, и според мен стои грозно.. Не си заслужава болката. +1
DesireToFire
09-01-2011, 17:02
Не си заслужавала болката.. пълни глупости. Убедих се че е строго ИНДИВИДУАЛНО. Защото вчера толкова коментари изчетох едва ли не как се умира от тези болки, някъде даже, че можело да припаднеш. Е извинете, но мен инжекция не ме боли толкова. Просто те пробиват с игла, после режат иглата, за да не се налага да я изкарват даже, и слагат обицата. За секунди става. Сега ме боли само като я пипам, иначе е само някакво леко пулсиране, но абсолютно нищо сериозно.
Аз имам на хрущяла и не боли .. малко е кофти първата седмица като спиш на тази страна. А за цената - мен ме пробиха за 5 лв и нямах никакви проблеми след това. :)
Ами около 5 лв е за втора дупка. Боли малко, а на хрущяла незнам
malkasladkabishkotka
09-03-2011, 10:48
Мога да ти кажа,че не е чак такава зверска болка,както другите го изкарват ! Нормално е да те боли .. все пак това е хрущял и зараства бавно,но е поносимо ! Аз се пробих преди 2 години,че и малко повече и то с пистолет и нямам никакви проблеми :) даже мисля да си направя още една ;Д но както ти си прецениш ;)
lovelysister
09-03-2011, 19:48
аз имам на хрущяла..
но първо да споделя историята ми:Д
Направих си първата горе на хрущяла преди 2 години и половина..
МНОГО СЕ ПОДКЕФИХ, ТОЛКОВА.. ЧЕ ДА ИСКАМ ОЩЕ ЕДНА ПОД НЕЯ :D
направих си.. имах две.. обаче новата (долната) ми съсипа живота :Д
събудих се на сутринта с мега подуто ухо.. и я махнах разбира се.. седя подуто 1 2седмици..
а на горната нищо и нямаше (слава богу)
е.. понеже съм .. инат.. смотан инат след няколко месеца ПАК си направих на същото място.. АМА ПАК ЗАБРА 8-) и я махнах..
та сега съм си само с горната .. и не ме е боляло толкова много честно казано.. ( имайки предвид 4е три пъти се подложих на това) .. Не можеш да спиш няколко вечери на тази страна но пък е готино.. на всеки различно му понася.. ти решаваш :РР :-)
Не плашете момичето 8-) .. пробиването с пистолет изобщо не боли, само гледай да не спиш на тази страна първата седмица и всичко ще е ок .. аз имам на хрущяла 3 :-D
DesireToFire
09-04-2011, 07:42
Само не се пробивай с пистолет.
защо да не се пробива с пистолет ? :-o
На мен миналата година ми я пробиха с пистолетче. Не беше болка за умиране. Е, спях м/у 2 възглавници, за да не си натискам ухото и след 1 месец забра и я махнах. После ухото ми леееко клепна отгоре дето беше обицата :o Абеее, по - добре не се занимавай (но пък е готино) :D
DesireToFire
09-05-2011, 07:11
защо да не се пробива с пистолет ? :-o
Cosmo Съвети: Ето нещо, което трябва да запомниш добре - никога не използвай пистолет за пробиване! Той е предназначен само за меката част на ушите, но дори там е по-добре да се използва абокат. Силата, с която пробива пистолетът засяга сериозно деликатната област на хрущяла на ухото и при някои хора се налага дори хирургическа намеса след това.
Това беше от първия сайт, който се показа, но общо взето тази информация е навсякъде.
DesireToFire
09-05-2011, 07:13
На мен миналата година ми я пробиха с пистолетче. Не беше болка за умиране. Е, спях м/у 2 възглавници, за да не си натискам ухото и след 1 месец забра и я махнах. После ухото ми леееко клепна отгоре дето беше обицата :o Абеее, по - добре не се занимавай (но пък е готино) :D
Я издай трика с двете възглавници, че не ми стана много ясно :Д Защото аз сега спе само на дясно (на лявото ухо ми е обецата), но принципно се въртя и само да се обърна на другата страна и се будя от болката :Д
^ То не е точно трик, но поне те боли по - малко. Ами не спиш на 1 възглавница, а слагаш 2 една до друга и спиш така, че ухото ти да е м/у 2те .. така ухото ти се натиска по- малко и боли по - малко. Е, надявам се да ти помогне, при мен помагаше, защото аз почти винаги заспивам на дясната страна (и на дясното ухо ми беше и дупката) ии иначе беше невъзможно :? Не знам дали при теб ще помогне, но поне можеш да опиташ .. :)
DesireToFire
09-05-2011, 10:26
^ Оо това е гениално :Д Сега го пробвах, мерси. Иначе аз как ли не се подпирах и не си извивах ръцете и после мръдна ли-край :Д
thegreenzombie
10-05-2011, 17:27
ъпвам :D тамм... щях да си пробивам дясната вежда, ам се отказах..... и сега реших, че ще си пробивам хрущяла 8-) случайно някой да знае колко ще ми излезе ... може и опит да споделите :D
DesireToFire
10-05-2011, 18:08
ъпвам :D тамм... щях да си пробивам дясната вежда, ам се отказах..... и сега реших, че ще си пробивам хрущяла 8-) случайно някой да знае колко ще ми излезе ... може и опит да споделите :D
На мен в На Тъмно Варна ми излезе 20лв и съм доволна. Не боли толкова, колкото го изкарват. Не е страшно :D
marin4itu
10-05-2011, 18:40
Ако си от Варна или Русе аз мога да те пробия :D (пробивала съм хрущял споко!)
DesireToFire
10-05-2011, 18:53
Късно идва офертата :Д Иначе там нали може да се засегне нерв, как се наемаш да пробиваш :D Не че нещо де, мен просто ще ме е страх да поема такава отговорност.
thegreenzombie
10-05-2011, 19:24
нещо за София да ми предложите :D и аз обмислям варианта "На Тъмно" :)
И аз искам съвет за обица на хрущяла.Пробиха ме преди 4 дни(с пистолет) и беше добре,но тази сутрин ме болеше повече от обичайното и самият хрущял ми се беше подул и зачервил.Промивам го с кислородна вода,обаче все още не се е оправило това подутото.Да махна ли обецата или да продължавам да промивам?То като цяло сега ме боли прекалено много и дори да я махна не мога :D
marin4itu
10-05-2011, 21:33
Късно идва офертата :Д Иначе там нали може да се засегне нерв, как се наемаш да пробиваш :D Не че нещо де, мен просто ще ме е страх да поема такава отговорност.
Абе то навсякъде нерви, ама ако си мислиш, че тези от пиърсинг студиата много изчисляват тука има, тука няма... И те дупчат на око.. Но честно казано само уши съм се навивала да пробивам, пъпове, устни, езици не смея..
DesireToFire
10-06-2011, 11:39
И аз искам съвет за обица на хрущяла.Пробиха ме преди 4 дни(с пистолет) и беше добре,но тази сутрин ме болеше повече от обичайното и самият хрущял ми се беше подул и зачервил.Промивам го с кислородна вода,обаче все още не се е оправило това подутото.Да махна ли обецата или да продължавам да промивам?То като цяло сега ме боли прекалено много и дори да я махна не мога :D
И на мен ухото ми беше червено пъртвите 10тина дни. Промивай го по-често. Купи си крем с който да го мажаш (на мен ми казаха ацербин, но май навсякъде предлагат различно). Но най-добре ще е просто да се обадиш в студиото и да попиташ.
vanesa.mitkova.1
08-03-2012, 14:25
Аз лично имам и на двете си уши на хрущяла и не ме боля много почти. При всички е различно.Пробиха ги със пистолет и сега нямам оплаквания !
а колко пари ви е излязло горе-долу заедно с обицата ? :)
Anichkaxxwee
08-03-2012, 14:46
Една приятелка си направи и много я болеше
Според мен, седи грозно и не си заслужава болката, но ти си решаваш
nikol.toncheva
02-18-2013, 16:21
Не боли толкова много.Една приятелка има и ми каза, че няколко дни след като си е пробила ухото горе на хрущяла вече не я е боляло, но при всеки е различно.Не можах много да разбера къде е ходила да и го пробият мисля че в нещо като козметичен салон, но правели и дупки на ушите с пистолет и е струвало 5лв. - почистване за дезинфекция на мястото където ще е обецата, пробиването и самата обеца (медицинска е била явно, не знам).Този вид пиърсинг се нарича хеликс и наистина зараства по-бавно в сравнение с другите. Освен това не трябва да пипаш пиърсинга с мръсни или мокри ръце. :)
kato se probiva hry6tql s pistolet to ne zarastva i ima opasnost za infekcii i t.n. imenno zatova ima studio kude se probiva s abokatt te se pak sa go pomislili Az su6to 6tqh da se podloja shoto edno momche kaza che ne boli ama nema da riskuvam :)
kato se probiva hry6tql s pistolet to ne zarastva i ima opasnost za infekcii i t.n. imenno zatova ima studio kude se probiva s abokatt te se pak sa go pomislili Az su6to 6tqh da se podloja shoto edno momche kaza che ne boli ama nema da riskuvam :)
Ами то си боли ама не е за умиране. Ако болеше толкова много, нямаше сума ти народ да има обеци, че и флешове по ушите. Темата е стара и пишеш на латиница.
mery_Jane93
03-03-2013, 05:22
преди 4 години и аз реших че ще си пробия хрущяла и отидох в един златарски магазин където пробиват с пистолет .. самото пробиване + обицата ми струваше 5 лева .. с пистолет болка изобщо не се усеща а само леко щипене както и след пробиването .. болеше ме само като въртях обицата (което ми препоръчаха да правя за да падат засъхналите корички лимфа) и без проблем спях на страната .. една година по-късно отидох да си направя още една дупка под тази и също нямах никакви проблеми .. само първата седмица когато косата ти се оплете във винтчето на обицата се усеща съвсем лека болка но това не трябва да те плаши защото е все едно да се убодеш на трън :))
Трън... странно сравнение. Само казвам.
malko e nepriqtno ne dokato ti go probivat a posle do dve sedmici sled tova individoalnoe az sum si gipravila sama imampistolet iiskam da vikaja che e dosta zaribqvasto dovolna sum ot moite usichki i ne iskam da vi nasurchavam da si slagate po mnogo obeci no si zasujava i tova s riska sa gluposti slagat se za sekundi
izchakai da se vastanovi purvata podutina i 4ak sled tova misli za oste
Les twins the best
12-11-2015, 17:14
Zdraveite
Iskam i az da si probiq hrustqla no me e strah. Chetah komentari i kazvat che s pistolet moje da se potroshi hrushtqla. Moq priqtelka si probi uhoto i mi kaza che sa i go probili s pistolet i che ne e bolka za umirane. No ako mi se vuspali uhoto nz . Minalata godina si probih ushite na mekata chast i lqvoto mi uho se vuzpali i se nadu.
Отиди в студио за пиърсинг?