Влез

View Full Version : Бенки - възможно ли е да се премахнат ?

suNnykaty96
02-01-2011, 11:57
Имам няколко, които много ме дразнят и много ми се ще да ги махна по някакъв начин, само да не е оперативно, страх ме е, все пак това ми е лицето.
Въпросът ми е дали изобщо съществува нещо като крем, или подобно, с което да могат да се махнат, или поне да са по - незабележими.
Ако някой знае, да пише. Мерси предварително (:

ValLoveYa
02-01-2011, 12:33
Мисля, че няма мазило с което да могат да се махнат бенки. Могат да се заличат с пудра или фон дьо тен но само ако са светли и малки. И да могат да се махнат по оперативен път, но лицето е нежно а могат да ти останат белези.
Ето ти повече информация: http://www.tialoto.bg/forum/viewtopic.php?t=8671

lamoon
02-01-2011, 14:14
Има един човек от Бургас, който ми ги намаза с нещо и след 1 седмица паднаха. Ако се интересуваш ще ти дам телефона му.
Остава съвсем малък кръгличък белег/колкото леща/ с 1 тон по - светъл от кожата. Болката е минимална, усеща се само леко парене когато ги намаже. Единственото условие е да са изпъкнали, не съвсем плоски.

Infinity
02-01-2011, 14:22
Чела съм , като любопитни факти за рициновото масло , че заличавало бенки при редовна употреба върху проблемната зона вечер , но не съм сигурна доколко това е истина. :)
Ако имаш интерес можеш да пробваш , не смятам , че ще ти навреди самото масло по някакъв начин.

ELiTyYy
02-01-2011, 15:05
възможно е да...
и аз искам да премахна 2 .. ама още не съм се решила ..
Някои знае ли човек,който се занимава с това в Русе ? .. (освен тези в клиниката зад болницата..) ... някой,който ги маха с този азот ,който сте споменали по-горе... а не операционно? ...

lamoon
02-01-2011, 15:10
не знам за Русе, но за този от Бургас гарантирам, че е много добър. Можеш да се поразровиш в интернет, аз го намерих доста пъти в Гугъл след като ми маха първият път..
ПП. Има такъв от Пловдив и Казанлък мисля...

suNnykaty96
02-01-2011, 17:22
^ А в София има ли ?

gabri3lla
02-01-2011, 18:04
Толкова е опасно да се закачат тия бенки, оставете ги по-добре..........

Kalliaa
02-01-2011, 18:15
ДА, ама не мога да ги понасям.
Едното чудовище е на ЛИЦЕТО МИ!! :-x
УЖАСНО ЕЕ!!
а за софия, имало някакъв хирург от военно-медицинска, който
ги махал, ама можело и без операция, с горене или нещо такова.
Ще си запиша час при него, майка ми ходи при него също.
Много е добър.
Той ѝ направи операция на ухото.. толкова нежно, нито белег, нито нищоо.

ELiTyYy
02-02-2011, 09:26
УЖАСНО ЕЕ!!
Много е добър.
и моята е на лицетооооо .. искам да я махна.. ама ..извън Русе няма как да отида...

marin4itu
02-02-2011, 09:40
Имам една приятелка, която като беше малка имаше малка бенка на устната и като беше малка, някъде 5ти клас, я бяха азвели и й я махнаха оперативно.

LoveHurT
02-02-2011, 09:52
с лазер! Не остават никакви белези, а болка почти няма. Аз искам да си махна общо взето почти всички от тялото, които изобщо не са много и са малки ама аз като си ги знам ме дразнят.. при това съм ги получила повечето от солариумите. Та още не съм се решила, но най-вероятно лятото вече ще ходя.

JCoutureJunkie
02-02-2011, 14:33
^Говори за себе си...Белезите остават при по-големите бенки,някои от тях израстват наново,а болката за мен беше непоносима.После цял ден се чувствах зле.Все едно кожата ти гори и едновременно някой я боцка с иглички.И не се ходи лятото,а есента,поне така знам от моя доктор.Не трябва да мокриш мястото докато коричките не паднат,а лятото трябва да се къпеш всеки ден,т.е. никак няма да ти е удобно.Не си е работа това с лазера,още повече,че този,който ти ги гори дори не знае дали е по-добре да ги оставят или не.В някои случаи е по-добре да не се пипат,а изгориш ли ги с лазера става по-зле.Не знам за вас,но аз повече пари да ми предлагат пак няма да се съглася на такова мъчение,което и струва много.

suNnykaty96
02-02-2011, 16:07
А я кажете как точно става това с козметик ? Смис колко горе - долу е цената, боли ли и къде в София има такова студио ? Или с рициновото масло, от къде се купува, и за колко време се виждат резултати ?

koni
02-03-2011, 17:34
Аз си махнах две на лицето при козметичка. Бяха различни и едната я гори с азот а другата с електрокоагулация. Белези не ми останаха, но не всички е безопасно да се махат.

Pamaa
02-03-2011, 20:56
УЖАСНО ЕЕ!!
Много е добър.

Да, във ВМА махаха бенка на майка ми, но оперативно. Като ти казвам оперативно, не се шашкай, просто би някаква съвсем лека местна упойка и след това я изряза / но нейната беше станала вече като израстък /. Но и аз те съветвам, да не ходиш при някакви народни лечители и т.н., наистина с бенки шега не бива - може и рак да ти се образува :shock:

Kalliaa
02-04-2011, 06:51
Мхм, точно! Докторът е казал на мама, че ако не е безопасно да се изреже, ще ми я махне оперативно. Изобщо не ме притесняват ножчета и игли.. така че.. смятам да й се обадя и да си запиша час :)
А остана ли белег на майка ти?

anonymous708973
02-04-2011, 09:43
А я кажете как точно става това с козметик ? Смис колко горе - долу е цената, боли ли и къде в София има такова студио ? Или с рициновото масло, от къде се купува, и за колко време се виждат резултати ?

Бенки не се махат от козметички! Може да ти направи адски проблем с кожата. Освен това, когато се реже бенката, се изрязва и част от кожата около и под нея, защото би могло да е злокачествено образувание.
Прави се от лекар!

ThisIsMe
02-04-2011, 12:11
Бенката е доброкачествено петно на кожата,получило се поради голям брой меланоцити на епидермиса.Не е препоръчително да се премахват,защото е възможно да се превърнат в злокачествени и да доведат до рак на кожата-меланом.Не си струва да си ''играеш'' с бенките.

StolenBliss
02-04-2011, 12:16
Могат да се премахнат, обаче е рисковано и опасно. Тва бенките са доброкачествени ракови образувания, които при едно махане могат да станат злокачествени. Аз лично не мисля, че си струва да се поема този риск.

Ssummerjam
02-04-2011, 15:40
Прекалено си суетна. :?

suNnykaty96
02-04-2011, 16:42
Не, просто ме дразнят, и защото съм чувала, че наистина може да се премахнат, реших да се пробвам.
Ще опитам с това масло, за което споменаха по - горе, искам да се махнат някакси... постепенно, нали ме разбирате.... Мерси за отговорите на всички (:

ledenakrasota
02-04-2011, 18:16
Могат да се махнат с лазер,но има опастност да хванеш рак.Както може и да имаш такъв,когато една бемка започне да променя цвета си и размира.Тогава отиваш на дерматолог и той ще ти каже какво да правиш. :)

Когато бях малка си рацчовърках бемката на врата и просто я обелих(беше изпъкнала и ме дразнеше).Имаше много кръв,но нашите ме заведоха на дирматолог и каза,че няма нищо страшно.Сега там имам само малък изпъкнал белег. :)

koni
02-04-2011, 18:55
Почти всяка ненужна употреба на лазер може да предизвика рак на кожата, защото у нас не поддържат лазерите по европейските норми.

b3rrynkuu
02-04-2011, 19:08
Аууу даа :-x .. Имам бемка тооочно до устната .. най-много 1 см да е .. Ама е отвратителна .. Толкова ме дразни . . 'Ше зема да пробвам с фдт .. :x .. Ама не съм толкова смела, за операция или нещо такова .., :-D :)

mike_mindslicer
03-11-2012, 08:19
понеже Бургас ми е доста далече можеш ли да ми кажеш името на това мазило за да пробвам да си го намеря ?

kalpazanka
03-11-2012, 08:20
Никакви масла и химии недей да слагаш там!!!!! Зарежи дивотиите и си вземи направление! Прави се с местна анестезия и не е болка за умиране!!!

anonymous708973
03-11-2012, 17:23
Аууу даа :-x .. Имам бемка тооочно до устната .. най-много 1 см да е .. Ама е отвратителна .. Толкова ме дразни . . 'Ше зема да пробвам с фдт .. :x .. Ама не съм толкова смела, за операция или нещо такова .., :-D :)

1 см е супер много за бенка.

Hayashi
03-11-2012, 17:55
Глупости на търкалета! Недейте да наплашвате момичето. Аз също имам няколко бенки над 1 см и след консултация с дерматолог ми казаха, че всичко си е съвсем наред, и дори няма нужда от премахване.

Така че вместо да се мажеш с кой знае какви гадости, по-добре посети лекар и ако има нужда да се махне той ще ти каже.

BamByNa
03-25-2012, 20:36
И аз имам една гадна под мишницата точно.. гадно и е опасно за обезкосмяването, като ходя на кола маска няма проблем, ама тръгна ли да ги бръсна.. няколко пъти я закачих и вече ме е мн. страх и ми се иска поне нея да я махна, вече другите..

StolenBliss
03-28-2012, 19:25
Ох така ме е страх винаги да не закача някоя бенка, нещо кат фобия ми е ама не чак толкова силно изразено де :D

kalpazanka
03-30-2012, 06:01
И аз имам една гадна под мишницата точно.. гадно и е опасно за обезкосмяването, като ходя на кола маска няма проблем, ама тръгна ли да ги бръсна.. няколко пъти я закачих и вече ме е мн. страх и ми се иска поне нея да я махна, вече другите..
Махай я по-добре. Трие ли се в дрехи, подложена ли е на дразнене, си е бомба със закъснител.

BikerGirl
03-30-2012, 06:14
Мисля, че само оперативно може. Сама недей, може да си докараш рак на кожата, опасно е...

therichbitch
03-30-2012, 18:17
Всяка бенка е потенциален рак, така да се каже. Дори беНката да бъде окачествена като доброкачествена в момента на консултация,премахвахе, операцията да мине уж успешно и т.н., дори след години може да се получат рецидиви...ии няма да казвам нататък. Това, че сме в 21 век и вече се предлагат какви ли не процедури, не означава на всяка цена, че те са за доброто на хората, някои от тях просто са машина за пари :) Не виждам проблем в няколко бенки, дори могат да придадат чар на нечие излъчване, затова не мисля, че си струва рискът:>

ELiTyYy
04-19-2012, 12:30
преди 6-7 месеца премахнах от челото си оперативно ... има няма за 10тина минути всичко беше готово... не е болезнено....

пAteNцЕ
04-21-2012, 13:53
аз пък имам едни на врата и но изпъкнали и адски много ме дразняяят :mad: