View Full Version : Много езици
watergirlblue
02-03-2011, 19:00
Ако нещо не ви е ясно по италиански,испански,китайс ки или английски питайте...А тези дето знаят др езици също да помагат...Например на ме ми трябва един превод на немски...който може да ми каже...И така...
Мен не ми е ясно как е на китайски 'слон'. :grin:
Extremescream
02-03-2011, 19:33
象 <~~~ чете се xiang (шиан)
А как е 'Обичам те'? :oops:
StolenBliss
02-03-2011, 20:28
Аз мога да помагам по английски и холандски :lol: Ся уча френски хах
mecheeeee
02-03-2011, 20:49
Незнам как се пише , но се произнася : Йо ай ний :)
Extremescream
02-03-2011, 21:01
Незнам как се пише , но се произнася : Йо ай ний :)
Йо,йо,ама друг път.Произнася се 'wo ai ni' или по булгарише 'уо ай ний'.
Йероглифите са 我爱你。
Foreverbg
02-03-2011, 21:44
Бати гадния китайски :shock: :lol: Не е лесно да си китаец ей 8-)
Extremescream
02-03-2011, 21:45
Супер якият език е :grin:
TheNewReligion
02-03-2011, 23:29
Как е " да ви еба майките смотани миризливи" на китайски?
SmilezZz
02-04-2011, 06:24
Аз също изучавам китайски - така,че с каквото мога ще помогна,относно този език..
Учила съм и руски - но не съм експерт..
DaVinciCode
02-04-2011, 06:50
А можете ли да ми кажете от интернет дали мога да уча език?И някакви линкове да дадете ли не знам..
zlatit0o
02-04-2011, 08:05
Аз мога да помагам по руски и английски :)
SmilezZz
02-04-2011, 08:15
А можете ли да ми кажете от интернет дали мога да уча език?И някакви линкове да дадете ли не знам..Не знам дали ще ти е от полза,все пак провери - http://www.ezicionline.com/
watergirlblue
02-04-2011, 09:51
我爱你
чата се уо ай ни
anonymous546178
02-04-2011, 11:16
Аз мога да помагам с руски :) :) :)
anonymous708973
02-04-2011, 20:36
Аз мога да помагам с немски и английски.
StolenBliss, къде и защо учиш холандски? Готин език е :)
watergirlblue
02-05-2011, 08:55
В интернет може да се учи,но не е като да си на уроци...Аз например почнах китайския в Интернет и продължих със самоучител...Не е трудно,ако си се нахъсал да учиш...Сега по китайски говоря почти перфектно...Другите езици дето съм писала в началото съм експерт...Така,че домашни,въпроси:питайте...
CookieMonster
02-05-2011, 09:08
StolenBliss, къде и защо учиш холандски? Готин език е :)
И аз това щях да кажа. :D
Аз мога да помагам с френски, перфектен руски и горе долу английски. :)
Аз мога да помагам с немски, английски и латински :)
anonimchetou
02-05-2011, 10:47
Аз мога да помагам на руски.Завършвам руска гимназия , но определено не съм го изучила перфектно.
LoupGarrou
02-05-2011, 17:22
От мен английски и френски, но френският ми е на по-слабо ниво ; ) !
Btw, утре съм на олимпиада по АЕ, някой друг скоро ще ходи ли ? :)
minionka
02-05-2011, 17:39
Как е млъкни на италиански, китайски и френски?? :) Сериозно питам..
аз знам немски и английски :grin: ...ама китайски :shock:
LoupGarrou
02-05-2011, 17:50
Tais-toi ! (те тоа) френски
На италиански бях чувал две думи, нещо от сорта на "тачи" и "цитто", но не не съм компетентен в езика и не мога да кажа, нека някой италиано-говорящ ме поправи : ) !
Extremescream
02-05-2011, 17:51
аз знам немски и английски :grin: ...ама китайски :shock:
Е не е невъзможно.Знам английски,руски,испански и сега уча китайски.
tItEufFf
02-06-2011, 08:01
Млъквай на френски е или tais-toi (те тоа) или ta gueule (та гьоль) .. ама второто е по-скоро 'затвори си човката'
Мога да помагам с френски на много добро ниво ! :)
SmilezZz
02-06-2011, 19:24
Мисля,че на китайски "млъкни" беше 口静 (kǒu j
anonymous708973
02-06-2011, 20:17
Хора, а как учите китайски? Наизуст ли учите как се рисуват/изписват йероглифите? Разкажете малко
:)
ludiqtzubar96
02-06-2011, 20:49
Аз знам английски,руски и знам да броя до десет на японски.
Extremescream
02-06-2011, 20:54
Хора, а как учите китайски? Наизуст ли учите как се рисуват/изписват йероглифите? Разкажете малко
:)
Както се учи всеки език,с много старание и писане.Има си правила за изписване на йероглифите,всеки е с различни компоненти и като знаеш компонентите какво означават,е много по-лесно да ги запомняш.
SmilezZz
02-07-2011, 05:35
:)Както всеки останал език - с доста упражнения..Както вече казаха - има си правила за изписване на йероглифите и така става по-лесно..Всеки йероглиф си има ключ/компонент,следователно това помага да се запомня по-лесно..Не е трудно,колкото си мислите..В началото доста ме бяха наплашили,ама всъщност не ми е никак труден езика..
Colouring
02-07-2011, 06:09
Малко може да се отклоня от темата,но искам да питам изучаващите китайски.Защо избрахте точно този език?Имам предвид,има толкова много по-лесни и достъпни езици от този.Чисто любопитство или..? :)
watergirlblue
02-07-2011, 06:28
Наще все ми повтарят,че в Китай е бъдещето..и след време китайския ще е един от най-говорените езици...затова избрах китайския
watergirlblue
02-07-2011, 06:36
Tais-toi ! (те тоа) френски
На италиански бях чувал две думи, нещо от сорта на "тачи" и "цитто", но не не съм компетентен в езика и не мога да кажа, нека някой италиано-говорящ ме поправи : ) !
Sta'zitto! на италиански
闭嘴! на китайски (ЧЕте се би зуий)
SmilezZz
02-07-2011, 06:53
Малко може да се отклоня от темата,но искам да питам изучаващите китайски.Защо избрахте точно този език?Имам предвид,има толкова много по-лесни и достъпни езици от този.Чисто любопитство или..? :) Исках да изучавам нещо по-различно..Нещо,което знаех,че ще ми е интересно и забавно..
SmilezZz
02-07-2011, 06:55
Да`м,точно така беше..Съвсем бях изключила за този йероглиф,а толкова се мъчех да се сетя.. :lol:
watergirlblue
02-07-2011, 13:43
Да`м,точно така беше..Съвсем бях изключила за този йероглиф,а толкова се мъчех да се сетя.. :lol:
Не можах да го напиша тук щото не го разчита...Не се прави на много важен....
watergirlblue
02-09-2011, 07:33
Ето който разбира италиански да види какво стана с Яра и защо още не са я намерили...
Yara Gambirasio sembra definitivamente scomparsa nel nulla: la ragazzina, di cui non si hanno pi
Extremescream
02-09-2011, 09:21
Не съм се замисляла дали този език ще стане задължителен (едва ли не) след няколко години.Просто от малка харесвам китайската култура ииии така.
minionka
03-07-2011, 20:35
Мерси мноого :-) :-)
ELecTro95
03-07-2011, 23:08
Мога да помагам със следните езици (перфектно ниво - четене, писане, говорене, разбиране + акцент): британски и американски английски, испански и чешки :)
watergirlblue
03-08-2011, 08:02
Мога да помагам със следните езици (перфектно ниво - четене, писане, говорене, разбиране + акцент): британски и американски английски, испански и чешки :)
lele...ne ti zavijjdam...4e6ki...mn truden ezik... :( :( :(
Чешкия не е труден.. поне така мисля аз..... Чичо ми живее от много години в Чехия (с жена си са се запознали там, но тя не знае български) и го знае..когато са си в България слушам стринка как говори..и доста неща съм ги научила, а и за произношение не са трудни :)
Аз мога наистина да помогна с английски (по-добре от българския ми е).
Испански - за граматика, subjuntivo, oraciones subordinadas и condicionales мога също да ударя едно доооста стабилно рамо.
Немски знам малко по-зле. Учил съм 9 години и съм учил в немско училище за кратко (в Германия).
Руски горе-долу.
Арменски знам много добре, но само разбирам. Не мога да чета, пиша говоря. Много е смешно...майка ми, баба ми и дядо ми си говорят на арменски, аз им отговарям на български, аз на арменски, те на български и да. 8-)
имам нужда от превод от БГ на немски на добро ниво, но текста не е много труден ... ако някой може да ми помогне да пише, за да му пратя текста :)
Здравейте всички!Спешно ми трябва превод на едно изреченийце от бг на италиански...
ето го и него...----> Не знам дали животът
е по-велик от смъртта...
но любовта е по-силна от двете!
Търсих в гугл но там всички преводи са буквални...:) моля ви за помощ
Благодаря ви предварително! ;)
Djudjinku
09-02-2011, 11:42
Аз мога по английски да помагам. Почти перфектно го знам !