PDA

View Full Version : Аборт.Малко повече информация?

SlowDownBaby
02-06-2011, 16:57
Търсих във форума отговора на въпроса си,но не го намерих и реших да попитам тук.
Какво по точно представлява аборта ? Как се маха ''детето'' и боли ли ? Знам само,че има два начина,но нищо повече.
П.С. На 18 съм :)

sexita
02-06-2011, 17:16
http://www.maichindom-varna.com/blog.php?id=5

kalpazanka
02-06-2011, 19:01
Добавям вакуум-аспирация, препарати за химиотерапия и простагландини.

BeastLover
02-06-2011, 21:18
Аз добавям метода с телена закачалка/кука от '50те,ама тогава и много майки са давали фира.

SlowDownBaby
02-07-2011, 08:10
Това във сайтовете съм го чела.Исках някое момиче ако е минало през това ( предполагам,че има поне едно такова ) да каже какво е било.Просто искам да съм подготвена ако и на мен ми се наложи ... :)

GreenFairy
02-07-2011, 09:24
По-добре гледай да се пазиш от нежелана бременност, от колкото да се подготвяш за аборт!

SmilezZz
02-07-2011, 10:31
"Цените варират между 7 лв. и 400 лв. При процедурата има опасност от трайни увреждания." Novinar.net

"Максималният законов срок за извършване на аборт е 12 седмици след забременяването, оптимално е процедурата да се извърши между седмата и осмата седмица. Пациентките остават в лечебното заведение един предобед. Преди манипулацията задължително се извършва преглед, при който се установява срокът на бременността, разположението на матката. Проверява се и за евентуални инфекции и се предписва лечение, в случай че е нужно. Обикновено по време на процедурата се използва пълна упойка. С помощта на специални инструменти се създава достъп до маточната шийка и каналът на матката се разширява. Самият аборт се извършва с кюрета, след което с вакуум се изсмуква съдържанието и се прави ревизия за остатъци от бременността."

"Абортът може да доведе до непредвидени усложнения..В резултат от лошото почистване на матката тя получава възпаление. Усложненията водят до две извънматочни бременности и стерилитет."
Източник - http://www.novinar.net/news/kolko-struva-abortat_MTQ2OTsxNw==.html

sexita
02-07-2011, 16:21
Едва ли искаш да знаеш... :?
Не съм правила, но се налага да го уча и наблюдавам ежедневно...
Мога само като човек от страни да кажа, че обстановката там е ужасна, самата манипулация е ужасна (единствената на която ми прилоша, след толкова кървища дето гледах преди и след това), етично е гадно в някои случаи, в други е тъжно, когато няма шанс иии... няма нищо добро там. Усложненията могат да са жестоки, особено ако не се е спазвала нужната септика и антисептика или лекарят не внимава...
Ето тук е обяснено, показани са и инструментите.
http://www.novatv.bg/bg/videos/view/2766/

SlowDownBaby
02-10-2011, 19:31
бахти тъпото парче

тва е все едно да не си болна от спин ама да искаш знаеш как се лекуваш

или не си отваряй краката или бъди готова да има изненади

Не знам кой е тъпия в момента ! За да питам явно имам причина,като не знаеш не пиши...и след като темата е тъпа защо за Бога въобще си я отворил/а ?!
И sexita благодаря много за информацията :)

kiki1991
02-11-2011, 07:41
бахти тъпото парче

тва е все едно да не си болна от спин ама да искаш знаеш как се лекуваш

или не си отваряй краката или бъди готова да има изненади

Не знам кой е тъпия в момента ! За да питам явно имам причина,като не знаеш не пиши...и след като темата е тъпа защо за Бога въобще си я отворил/а ?!
И sexita благодаря много за информацията :)

найстина тъпо изказване..аборта е най-лошото което може да се случи!!!Не мисли ,,ако на теб ти се случи...,, а мисли за това никога да не ства тази грешка и да се стигне до там да правиш аборт!!!!!

VaMpiRKaTaaa
02-11-2011, 07:47
Боли,но има и вероятност след аборт да не можеш повече да забременееш.