View Full Version : Ученици,вземате ли стипендия?
Sisito941
02-07-2011, 07:28
Мисля,че въпроса е ясен.
Айде аз първа:Не вземам стипендия,понеже се оказва,че доходите ни са високи..според изискванията за стипендия минималния доход трябва да е 240 лв. май беше на човек от семейството..Както каза баща ми,според изискванията ние сме едва ли не богаташи.. :)
SmilezZz
02-07-2011, 07:33
За стипендия за отличен успех до колкото знам,не е нужен дохода на родителите..Просто това няма значение,защото взимаш стипендия за отличен успех,а не социална стипендия..
За "Социалната стипендия" е нужен успех над 4,50 и дохода на родителя да е между 180-220.. (Доколкото знам)..
Аз не взимам стипендия,тъй като съм осми клас..
Jus7DreamBoy
02-07-2011, 07:49
аххааха няма шанс да имам 5.50 за стипендия :D
LoVeLiFe
02-07-2011, 07:56
Аз взимам за отличен успех. 21 лева е при нас. Не е много ама и 10 лева да ми дават ей тъй пак няма да ги откажа 8-) . От доста време са около 20 лева тъй че няма да ги увеличат :lol: . Стипендията за успех не зависи от доходите на семейството.
Sisito941
02-07-2011, 07:59
Ами той моя успех е 4,50..
xWandereRx
02-07-2011, 12:12
от де успех за стипендия :D :D
IWannaBeSedated
02-07-2011, 12:16
Не взимам, още не съм завършила основното образование, в подготвителен клас съм.
blue_ice
02-07-2011, 13:22
взимам, но честно казано не изкарвам отличния успех, заради някакви си 21 лв на месец (тя само картата ми за автобуса струва толкова :D ), ами заради дипломата
sasheto0o
02-07-2011, 13:25
Да,взимам.Успехът ми от първи срок е 5.50 ;д
SmilezZz
02-07-2011, 13:25
Ами той моя успех е 4,50..Ами трябва да е 5,50 и тогава няма да ти искат доход от родител..
simplewiSh
02-07-2011, 13:37
И аз не получавам стипендия, тъй като успехът ми е под 5.50 ..
SK0RP10N
02-07-2011, 13:51
Първия срок получавах, но сега - не, защото успехът ми падна точно на 5.00
Не ми пука особено, защото тези 21 лева няма да ме оправят в живота, а и не са версатилни за това, което уча.
+ това се готвя и за кандидат-студентски изпити под химия и биология, което ми отнема останалото за учене време.
Да, със сигурност има хора, които се справят и с двете, но аз не съм такъв човек, който да си дава зор за подобни неща.
mArMaLaDkA
02-07-2011, 14:10
Не получавам по простата причина, че съм 9 клас в езикова гимназия.
ludiqtzubar96
02-07-2011, 14:13
8 клас съм и затова не получавам.
smiirnoff
02-07-2011, 14:28
Получавам ^^
Хубаво е някой да оцени труда ти, макар и със скромните 21 лева :lol:
Е, поне при нас ни ги дават наведнъж за няколко месеца и така ми изглеждат повече, а и мога да си взема нещо, а не като ми дават всеки месец по 21 лева да се чудя как да ги опазя или кво да си взема ;Д 8-)
Ми аз преди взимах нещо като заплата около 600 лв на плаване (учех в Морската Гимназия) и беше кеф голям 8-)
сега за първия срок взех първа стипендийка..доволно 84 лева..едни апрески..хубав гланц...и свършиха.. :lol:
за втори срок няма ..успеха ми е 4.90 :cry: :cry: :cry:
Да, взимам.
Дават ни ги на всеки два месеца в тлъсти пачки от по 2лв.
kombarka
02-07-2011, 17:45
Аз взимам по 21 лева на месец (за успех над 5,50). Дават ми я наведнъж за три месеца- 63 лева. Хич не се оплаквам.
Чудя се дали да кандидатствам за 1001 стипендии. Уж се водело само за социално слаби, а нашите са над средната класа. Е, ще опитам все пак. 500 лева, кой ти ги дава... 8-)
mrazqkindergarten
02-07-2011, 21:34
Да, взимам. :)
chemist9009
02-07-2011, 22:00
вземах от 9 до 12 клас 8) 8)
geranium
02-08-2011, 04:07
Взимам 21 лева всеки месец. :)
Взимам някви пари за успех в Университета... Ако трябваше да се надявам те да ми плащат таксата...
Първия срок вземах, но сега 5,333333333 размина ми се стипендията на косъм :lol:
watergirlblue
02-08-2011, 07:14
Аз взимам за отличен успех. 21 лева е при нас. Не е много ама и 10 лева да ми дават ей тъй пак няма да ги откажа 8-) . От доста време са около 20 лева тъй че няма да ги увеличат :lol: . Стипендията за успех не зависи от доходите на семейството.
Ти да не си в НТБГ.Щото аз уча там и моята стипендия също е 21 лева на месец...
ThisIsMe
02-08-2011, 07:17
Получавам стипендия за отличен успех.
21 лв.Не е много,но все пак е по-добре от нищо.
kuklichka_bg
02-08-2011, 07:37
взимам за успех.. 8-)
Мисля,че са много щедри 21 лева 8-) ттцтцт....
взимах , но ми я спряха заради отсъствията :razz:
anonymous546178
02-08-2011, 14:23
Ще взимам последните си 5 стипендии... противно на очакванията ми, имам висок успех и не е спряна заради отсъствия.
аз получавам социална с успех 5.33 другия срок ше се бора за 6 че за тая социална са си 300 разправии докато се оправят документите 8-)
по принцип не треа да я взимам щото доходите са ни малко по високи от 240 лв на човек ( 30 лв от горе) ама нали знаете че в България всичко може да се уреди
Moderatorius
02-08-2011, 17:49
Взимам за успех. 21лв, както при всички почти. Не е много, ама съм много доволна. :D
anonymous708973
02-08-2011, 18:45
Взимам за успех. 21 на месец. Не са много, ама... кой ти ги дава? 8-)
Доволна съм не заради парите, а заради това, че ще ми го пишат в училищното досие, което е голям плюс при кандидатстване в чужбина.
Първия срок не взимах , сега втория се очертава да ми дават по 21лв. месечно.
FairYoFdaRknEsS
02-08-2011, 21:33
Ами аз щях да взимам за 5.50 и даже бях помолила класната за една единица отгоре защото не ми стигаше, а днес като си взехме бележниците се оказа, че една от практиките ми няма срочна и паднах на 5.45, ако не се бях овободила от физическо сега щях да взимам стипендия, за която ми трябва само една бележка, че имам отличен успех, а сега трябва да събирам един куп бележки за доходите на родителите ми...Това ми е последната година и се надявах поне последния срок да се добера до тази стипендия без да трябва да се занимавам с такива неща като бележки от социално подпомагане и бележки за болнични... :x бива ли такова нещо за 3лв по-малко да ни побъркват :x Просто оставам без думи за стипендиите, които получаваме :x
ImmortalSportFreak
02-12-2011, 21:38
10 клас съм,взимам стипендия и стипендията за отличен успех не зависи от доходите на родителите.
ImmortalSportFreak
02-12-2011, 21:42
Чудя се дали да кандидатствам за 1001 стипендии. Уж се водело само за социално слаби, а нашите са над средната класа. Е, ще опитам все пак. 500 лева, кой ти ги дава... 8-)
Това пък какво е? :-o Кажи по-подробно. 8-)
Ами да сигурноо ще взимам успеха ми е 5.85 а и кой ти дава 100лв добре дошли са ;)
7ми клас съм, не взимам стипендия 8-) Дал бог успех на състезанието по Физика, по 120 кинта на месец ще взимам половин година 8-)
ledenakrasota
02-13-2011, 08:16
Някой знае ли, дали 12 клас ще вземем стипендии за май и юни ? Защото завършваме април и си мисля,че не трябва да ни прецакват. :(
anonymous708973
02-13-2011, 08:22
Само да вметна... колко безкрайно жалко и грозно е да се взима социална стипендия при добър доход. :?
ledenakrasota
02-13-2011, 08:26
Само да вметна... колко безкрайно жалко и грозно е да се взима социална стипендия при добър доход. :?
Тъпото е,че деца,които наистина имат нужда от пари, взимат тази с по-малкото пари.А ако искат високата, трябва да се откажат от социалната. :x
kombarka
02-13-2011, 08:33
Чудя се дали да кандидатствам за 1000 стипендии. Уж се водело само за социално слаби, а нашите са над средната класа. Е, ще опитам все пак. 500 лева, кой ти ги дава... 8-)
Това пък какво е? :-o Кажи по-подробно. 8-)
http://1000stipendii.org/
Прочети го най-добре, защото едва ли аз ще ти кажа как стоят нещата по-добре от сайта. :D
kombarka
02-13-2011, 08:37
О, колко си готина. Много ме засегна.
Не искам да съм в тежест на моите родители и да ги карам да ми купуват книги, да плащат за частни уроци и каквото и да било. Аз знам сама за себе си, че ако получа пари, ще ги похарча за нещо стойностно, а не за разни парцалки и боклуци. :wink:
пп сега разбрах, че 1000 стипендии (които споменах в по-горния пост) не са за социално слаби, а за амбицирани ученици, които искат да се изявяват. Дишай дълбоко, не се стряскай.
ledenakrasota
02-13-2011, 08:41
Тези стипендии са общи и от всички изявени ученици музиканти,миналата година само най-добрия пуснаха.Момчето в момента е в Брюксел.
Така,че се откажете,защото са общи и трябва да имате изключителни постижения. :)
kombarka
02-13-2011, 10:53
Виж, мила.. Недей да твърдиш, че тук няма изявени ученици. :)
Аз спечелих първо място за есе и като награда началото на март отивам в Брюксел. Изкарах изпита за сертификат на Cambridge с 92/100. Редактор съм на училищния вестник, пиша статии, участвала съм в рецитали.
Ако това не е достатъчно за минималната стипендия, не знам какво е. :lol:
ledenakrasota
02-13-2011, 11:12
Те са стипендии!И тъпото е, че като нямат категории са от раз. :) Трябва да си най от най. :-o
:)
ChildOfBodom
02-13-2011, 12:48
Вземам за отличен успех.
mlakniwe2
02-13-2011, 12:56
Не, но аз незнам за кво се взима тази стипендия и не ми си занимава, пък чух и че е към 20лв-за ко ми е? :-o
Аз взимам редовно и първоначално си виках "голяма работа, 20 лв, кво ще направя с тях", но въобще не е така - иначе няма да мога да си купувам Black Devil 8-)
ledenakrasota
02-13-2011, 13:25
Не, но аз незнам за кво се взима тази стипендия и не ми си занимава, пък чух и че е към 20лв-за ко ми е? :-o
Как така за какво ти е?!? И 5 лв. са пари,а 20 да не говорим. :)
littlebee
02-13-2011, 14:33
Взимам за успех. 21 на месец. Не са много, ама... кой ти ги дава? 8-)
Доволна съм не заради парите, а заради това, че ще ми го пишат в училищното досие, което е голям плюс при кандидатстване в чужбина.
Вярваш ли си на тези глупости. Никой не го интересува училищното ти досие и няма абсолютно никакво значени дали си взимала стипендия или не когато кандидатстваш в чужбина.
anonymous708973
02-13-2011, 14:57
Да, вярвам.
За кандидатстването в чужбина се се иска зубрене като тук, а да покажеш, че не си си пропилявал годините в училище. В Германия например не ти пишат 6.00 ей така- при тях най-високата оценка е единица, но гледай принципа - при тях успех от 1.9 [малко над 5 по нашенски] се счита за УОУ! Затова и много се впечатляват от сптипендии и прочее, понеже за да заслужиш техните, трябва да си скъсаш гъза и те си мислят, че е така и при нас. Изглежда, че ти не си наясно. Един приятел е полугерманец и учи в Германия, така че е ... ъъ, доста добре информиран. 8-) Имам един куп приятели, които ще кандидатстват там тая година, така че... да, вярвам си.
Трябва да покажеш АДМИНИСТРАТИВНА ИЗВАДКА - това е дипломата плюс цялата информация за отсъствия, наложени наказания, стипендии, спечелени състезания, олимпиади. Освен това искат извънкласни занимания, постижения в хоби/спорт и т.н. :)
littlebee
02-13-2011, 15:36
Да, вярвам.
За кандидатстването в чужбина се се иска зубрене като тук, а да покажеш, че не си си пропилявал годините в училище. В Германия например не ти пишат 6.00 ей така- при тях най-високата оценка е единица, но гледай принципа - при тях успех от 1.9 [малко над 5 по нашенски] се счита за УОУ! Затова и много се впечатляват от сптипендии и прочее, понеже за да заслужиш техните, трябва да си скъсаш гъза и те си мислят, че е така и при нас. Изглежда, че ти не си наясно. Един приятел е полугерманец и учи в Германия, така че е ... ъъ, доста добре информиран. 8-) Имам един куп приятели, които ще кандидатстват там тая година, така че... да, вярвам си.
Трябва да покажеш АДМИНИСТРАТИВНА ИЗВАДКА - това е дипломата плюс цялата информация за отсъствия, наложени наказания, стипендии, спечелени състезания, олимпиади. Освен това искат извънкласни занимания, постижения в хоби/спорт и т.н. :)
Аз съм доста по наясно от теб, защото уча в Sheffield University, който е 60ти в света. Така че съм минала през всички тези неща и знам какво гледат и какво не. Администраривната извадка включва оценките за последните три години (без последния срок на 12ти клас) и НЕ ВКЛЮЧВА информация за отсъствия, стипендии, спечелени състезания, олимпиади.... И понеже крайния срок за кандидатстване в повечето университети в чужбина е май а ти все още нямаш официална издадена диплома, затова предтставяш тази админастративна извадка. В момента, в който ти издадат дипломата нямаш нужда от админастративна извадка. Също така на всички им е известно как се пишат оценките и какво представлява образователната система във България, затова не тe приемат по резултат от дипламата а изистват резултати от изпити като TOEFL, SAT, GMAT...........
Foreverbg
02-13-2011, 16:11
1000 стипендии за нищо не струва да не говорим ква им е мизерна стипендията!
vagarious
02-13-2011, 17:41
Да, взимам за успех.
Наистина са смешна сума и реално погледнато така да ги цъкат всеки месец - да се чудиш какво да ги правиш, не е приятно.
Но щом мога да източа скромната сума от 21лв. от "хубавата" ни държава - естествено, че ще го направя.
С тях, без тях - не е кой знае какво, но пак е по-добре да си ги взема, отколкото да са за някой друг. хах
мда, вземам "стипендия".. интересно как е била 21лв когато средната заплата е била 200лв, а сега, когато средната заплата е ~700лв... тя ПАК е 21.. тая стипендия не е мръднала откак се помня, че и отвъд!
Но не си я харча веднага, събирам си примерно за лятото или за черни дни или.. абе събирам си.. и като ми потрябват пари - знам, че имам :)
Вземам, за успех - 21лв.
Реално погледнато доникъде не стигат, с тях и без тях няма голяма разлика, но пък кой ти ги дава 8-)
anonymous708973
02-15-2011, 08:26
kombarka, нямах предвид теб с поста за социалната стипендия. Освен това 1 000 стипендии не са за социално слаби :)
littlebee, в Германия се гледа и дипломата. :)
MakeMeHappy
02-15-2011, 08:34
Не,не съм взимала.. ноо относно стипендия за успех колко трябва да ти е минималния успех долу-горе?Благодаря предварително
NomNomNom
02-15-2011, 08:52
Ние взимаме само за успех от класа - 20 човека , над 5.50 трябва да имаш.
Един взима заради неравностойно положение, с един родител е - 18.50 , като трябва да има успех над 4.50 .
Няколко човека от класа взимат и тези от 120лв.
ЕДИТ: За успех над 5.50 е 21лв.
NomNomNom
02-15-2011, 08:58
О, колко си готина. Много ме засегна.
Не искам да съм в тежест на моите родители и да ги карам да ми купуват книги, да плащат за частни уроци и каквото и да било. Аз знам сама за себе си, че ако получа пари, ще ги похарча за нещо стойностно, а не за разни парцалки и боклуци. :wink:
пп сега разбрах, че 1000 стипендии (които споменах в по-горния пост) не са за социално слаби, а за амбицирани ученици, които искат да се изявяват. Дишай дълбоко, не се стряскай.
Все още има нормални хора ( по моята система на оценяване) .
И аз се надявам да ми започнат едни доходи, свързани с учебна дейност, за да си доплатя сама английския и сертификационния.
А има толкова хора на 19-20 , които все още родителите им ги издържат, за да учат в мижав колеж, където при редовна форма на обучение си цъкат по цял ден уоу .
kindergarden
02-15-2011, 15:49
дааа и винаги съм взимала :grin: :D
За 1000 стипендии,ако не си получавал предходната година,е почти сигурно,че ще те одобрят.Необходимо е само да имаш отличен успех и да напишеш едно добро есе :)
Специалната стипендия е вече друго нещо.... трябва да имаш взети места на национални състезания,за да те одобрят
За спора за прием в чуждите ВУЗ-ове.
Гледат да имаш добра диплома (ако не си завършил все още,искат въпросната извадка,за да им покажеш,че имаш добър успех) и гледат добър резултат на изпит по езика.В плюс са извънкласните дейности,които вписваш в мотивационното си писмо при кандидатстване или са написани в препоръката от даден учител.Никой не го грее дали си взимал стипендия или не,важен е успехът :)
kombarka
02-16-2011, 18:43
kombarka, нямах предвид теб с поста за социалната стипендия. Освен това 1 000 стипендии не са за социално слаби :)
littlebee, в Германия се гледа и дипломата. :)
А, извинявай тогава. Моя грешка. :)
mitzubi6i
02-19-2011, 20:14
Вече три години подред взимам стипендия за успех над 5.50
mitzubi6i
02-19-2011, 20:15
Вече три години подред взимам стипендия за успех над 5.50
IAmJustAKid
02-19-2011, 22:04
Не взимам ; )
MissNothing
02-20-2011, 11:48
Я моля ви да ми разясните. Значи уча в езикова гимназия, кога може да се взима стипендия, като се има предвид, че разказвателните предмети са с едан година назад, т.е. сега съм 9ти клас и уча разказвателни за 8ми.. и успехът трябва да е над 5,50 нали?
mrazqkindergarten
02-20-2011, 21:15
Я моля ви да ми разясните. Значи уча в езикова гимназия, кога може да се взима стипендия, като се има предвид, че разказвателните предмети са с едан година назад, т.е. сега съм 9ти клас и уча разказвателни за 8ми.. и успехът трябва да е над 5,50 нали?
Да, с една година назад ти е материала все едно.. А стипендия трябва да взимаш от тази година, щом си в езикова. ;)
Взимам от началото на учебната година.
tinkiwinkidipsi
05-02-2011, 20:55
Взимам стипендия за отличен успех от 9ти клас и ми идват много добре парите .. и аз ва началото и мислех ,че 20лв не са нищо , обаче от 10ти клас ни ги превеждат в дебитна карта и много по-малко е харчат , така де аз отивам накрая на годината и си ги тегля всичките и ми идват много добре :grin: А и като знам , че тези пари са ми нещо като заплата , и че са си лично мои пари ми е много по-сладко да си ги харча :D
Да,взимам.Успехът ми от първи срок е 5.50 ;д :? :shock: :( какви стипендии бе за кво говорите ас съм 7кл.успехът ми е 5.50 никога не съм взимала стипендия не съм и чула за такова нещо.В кои клас се взима стипендию?
Стипендия се взима след 10 клас въз основа на успехът от втория срок на предходната учебна година. Това важи за всяка следваща година. Стипендия се получава при или над успех отл. 5.50.
А мнението ми за стипендиите - голяма тъмница, както всичко в нашата държава. Фестивали се провеждат, стипендии се уреждат, никъде не се упоменава, а държавни сладки парички текат в нечии джобове благодарение на фиктивни конкурси и проекти. Никога и никъде няма да има яснота за всички национални конкурси, проекти, съзтезания, олимпиади, а наградите за съответните 1, 2 и 3-то места не се знаят. Провеждат се фиктивни междушколни и междуорганизационни конкурси, под патронажа на МОМН, субсидирани от нашите данъци, от общинските бюджети и т.н., под предтекст, че са национални конкурси. А защо като са национални не е уведомен нито един ученик, нечленуващ в определена организация (от тези, на които "техните хора" взимат стипендиите).
И още нещо - мнението ми за стипендиите, давани по успех в училищата: трябва да се спрат, докато не се изгради стабилна образователна система, в която учениците да бъдат научени да учат за знания и реализация в близко бъдеще, а не да учат за оценки, бележки или поради натиска на роднини. Освен това - ако се дават, да се дават по-високи стипендии - за да имаш поне малък стимул като ученик да учиш.
Получавам, тъй като успеха и е 6.00 8)
cherrygloss
05-15-2011, 14:12
взимам, но честно казано не изкарвам отличния успех, заради някакви си 21 лв на месец (тя само картата ми за автобуса струва толкова :D ), ами заради дипломата
Същото. Сега са ми важни оценките повече, защото искам после да кандидатствам в чужбина. Ама пак няма да откажа стипендия де 8-)
Същото. Сега са ми важни оценките повече, защото искам после да кандидатствам в чужбина. Ама пак няма да откажа стипендия де 8-)
мн ясно :D
SilverRain
05-16-2011, 06:47
Взимам
Rossenova
08-05-2011, 13:41
искам да попитам тези, които взимат стипендия за отличен успех, нужно ли е да се подават някакви документи, понеже никой нищо не ни е информирал засега
Moderatorius
08-05-2011, 14:34
^ В началото на годината класният ви трябва да ви даде листчета, които трябва да попълните. Пишеш си името, училище, егн-та, глупости и после има въпрос, заради какво искаш да взимаш стипендия :D Смисъл по успех или например по някакви финансови проблеми (което е дълга и широка). Но за успех предполагам питаш. Там пишеш само с колко си завършил и после пишеш дали имаш наложени наказания. Подпис и тва е горе-долу. А ако класният не се сети - подсети го, че нашия беше забравил, ние го подсетихме в последния момент, а ако не бяхме - щяхме а го убием ;d
anonymous708973
08-05-2011, 17:37
А как ви ги дават?
Щото ние взимаме по 21 на месец на ръка и никакъв шанс да спестя нещо 8-) Има гимназии, в които им ги превеждат по сметка или им ги дават веднъж на срок по 100 лв.
Colouring
08-05-2011, 17:41
От тази година вече мога да взимам и ЩЕ взимам. :)
Относно това как се получават..ами,не знам,мисля,че в различните училища различно.Аз предпочитам да ми ги дават всеки месец. :)
DesireToFire
08-05-2011, 18:23
Всеки месец :Д И аз не мога да ги спестя. Просто след училище минавам и купувам всичко което съм си наумила че ми трябва, но не е било достатъчно необходимо, че да си харча от джобните :Д От тях вече съм по-склонна да спестявам.
Audiophile
08-05-2011, 19:26
Взимаме, то е цяло чудо, че отпускат тези 21лв, защо да не ги точим и тях 8)
wildheart
08-05-2011, 19:31
Абе знаете дали ако човек получава стипендия от държавата за лауреат на нац. олимпиада, отделно може да получи и тея прословути 21 лв от у-ще ?
Moderatorius
08-06-2011, 09:43
А как ви ги дават?
Щото ние взимаме по 21 на месец на ръка и никакъв шанс да спестя нещо 8-) Има гимназии, в които им ги превеждат по сметка или им ги дават веднъж на срок по 100 лв.
При нас много смотано ги дават. Някой път ги дават всеки месец, друг път не ги дават 3 месеца, и после ти дават за 2 месеца на едно и няма никакъв ред. Иначе и при нас е на ръка. Така е и по-добре, щото ако сме с карти, тогава от тия 21лв, като вземат по стотинки за разни глупости, в края ще си останем с по 10лв стипендия ;д
nessparty
08-06-2011, 10:37
аз още не знам ;д..сега ще съм 9ти клас, зависи как ще го завърша ..
Успехът ми е 5.40... ии няма да взимам
DieselBlood
08-12-2011, 20:11
Не взимам,но не съм и умрял за някви керлива 21 лева,с които не мога да си издухам носа.
brutaLxxbunny
08-13-2011, 08:41
Сега,на есен,ще взимам за 1ви път.
Взимах две години социална стипендия,а от тази-за отличен успех :) Иначе-при нас първоначално ни ги даваха всеки месец,но после цялата стипендия за три месеца 8-)
bebeemalko
08-13-2011, 10:16
Аз също вземам стипендия... по-точно ще вземам, но и до сега си вземах по 21 лева на месец, защото успеха ми е 5.75 за завършен 9 клас. :P :-P
Colouring
08-13-2011, 10:23
Не взимам,но не съм и умрял за някви керлива 21 лева,с които не мога да си издухам носа.
Абе кирливи или не,пак са нещо,колкото и малко да е то.
Да,взимам.
Аз получавах , обаче тия 21 лева, не знам защо, ама както идваха -така си отиваха.
1. нямах нерви да ти пестя за нещоси 2.в училище винаги изникваше нещо, за което трябва да ги дам буквално два дни след като съм ги взела. : \
Бих предпочела да ми ги даваха наведнъж, да.
vesito95
08-16-2011, 10:54
Сега,на есен,ще взимам за 1ви път.
и аз 8)
musicbaby97
08-17-2011, 05:35
Странно.Казвали са ми,че и осми клас имат право на стипендия.Аз догодина ще се пробвам да взема.Там е мисля около 22 лева.Не съм сигурна,но толкова горе-долу.А за успех 6.00 ги водят около 11 човека (от 8 до 12 клас :shock: ) на Брюксел насам натам.Трябва да си скъсаш задника от учене,за да идеш с тях.Да печелиш проекти за доброто бъдеще на училището.И чак тогава...Едно момиче имаше успех тази година 5.98 и нямаше да я вземат :shock: но имаше спечелен проект и направиха пеинтбол в двора на училището.Затова я взеха... :shock:
[quote="musicbaby97"]Странно.Казвали са ми,че и осми клас имат право на стипендия.Аз догодина ще се пробвам да взема.
Всяко училище е различно. В моето например чак от десети клас, доакто в училището на моя приятелка-от осми. А и двете са езикови гимназии в София о_О И аз не знам каква им е системата..
MissShine
08-18-2011, 10:31
Тази година за първи път ще вземам. В моето у-ще дават парите на един път, не месец за месец. :)
А във всички училища ли се получава стипендия? Може би въпросът е малко тъп, но все пак... И класният/класната трябва да ни каже в началото на годината, така ли? Аз тази година ще съм 9 клас. А щом е за отличен успех нужни ли са разните му там бележки за доходите?
Barbie47
09-06-2012, 18:48
Ами за завършен 9-ти клас имам успех 6.00 и ще взимам стипендия, но си нямам представа как я дават- дали на месец, или през 2-3.
Dagichka
09-06-2012, 18:49
ъм да, във всички общински училища. ако имаш годишен успех над 5,50 от осми клас, в девети първия срок ще получаваш стипендия за миналата година. класната трябва да ви даде едни формуляри, на които се попълва информация за родители, теб, по какъв начин да се получат парите (по банков път или на ръка- някои училища ги превеждат само по сметка, което за мен е тъпо, много по-удобно е направо на ръка да ти дадат 21 кинта) и това е. ако е за социална стипендия (успех над 4,50 и соц. слабо семейство) предполагам трябва и бележки за доходите, за да се потвърди, че си социално слаб. принципно трябва всеки месец по 21лв да дават, но много често парите се бавят и ти дават за 2-3 месеца наведнъж със закъснение..
pet1tety
09-06-2012, 20:17
Да вземам стипендия по успех.
blaaablaaablaaa
09-26-2012, 18:21
Въпрос!!... Аз вземам за отличен успех (уча в гимназия).. А мога ли да вземам в същото време и социална стипендия за нисък доход? Смисъл... Мога ли да вземам и двете едновременно?