View Full Version : Олимпиада БЕЛ
UnForgettableDream
02-08-2011, 13:47
Здравейте. Записах се на олимпиада по български език и литература с желание, но сега вече направо не ми се ходи. Нито знам кога ще е, нито нищо. Учителят ни не ни поясни нищо, дори не знаем събота или неделя ще е. Става въпрос за Русе. Може ли да ми кажете кой ден е, от колко часа (ако е еднакво за всички училища) и също така за 8 клас при интерпретативното съчинение позволено ли е да си носим листи с изучаваните произведения, за да ги използваме при съчинението. Друг въпрос, който имам е възможно ли е Блага Димитрова да влиза в списъка с автори, защото ние тъкмо днес започнахме да изучаваме "Жена", а тази седмица имаме само още два часа и няма да успеем да го вземем. :( Нямам си и на идея кога ще ходя и какво ще правя, никой нищо не ми казва... :? :?
Много съжалявам за глупавите си въпроси, и аз се чувствам като глупачка, но няма откъде да разбера и никой нищо не знае от моя клас... :(
barovec93
02-08-2011, 13:50
При нас, в Плевенска област, олимпиадата по БЕЛ е на 20 февруари, от 9 часа.
SmilezZz
02-08-2011, 14:10
При нас е на 13 февруари.. От девет до 1 часа..5 часа олимпиада..
Не мисля,че е възможно да ви се падне Блага Димитрова (но не съм все пак напълно сигурна),тъй като не всички училища ще успеят да вземат Блага Димитрова,а нали трябва да се съобразяват и с това..
Четвъртък ще попитам господина за по-подробна информация,че и аз се записах на олипмиадата..
Иначе не се притеснявай,все пак нали трябва да ви кажат кога е олимпиадата ((:
UnForgettableDream
02-08-2011, 15:07
Хайде, моля ви, някой ако миналата година е бил и знае нещо да ми отговори дали може да се гледа произведението ако го имаме преснимано или ще трябва да помня??
SmilezZz
02-08-2011, 15:50
Доколкото знам не се разрешават помощни материали..
Нали все пак на олимпиадата си,за да докажеш,че знаеш.
ralicaaa123
02-10-2011, 14:08
Здравейте! При нас олимпиадата по БЕЛ е на 13.02 и искам да помоля ако някъде е била по-рано да кажете каква е била темата за ДЕВЕТИ клас. Благодаря Ви предварително. :):):):)
gabri3lla
02-10-2011, 15:01
Олимпиадата в Русе е на 13 февруари от 09:00.И аз съм се записала.
gabri3lla
02-10-2011, 15:02
Хайде, моля ви, някой ако миналата година е бил и знае нещо да ми отговори дали може да се гледа произведението ако го имаме преснимано или ще трябва да помня??
Може да се гледа произведенито да,но да си е лично твое не да до подмятате с още някого.Моята г-жа дори каза да си носим тетрадките с писаното вътре.Не се впрягай чак толкова много,би трябвало да бъде ЕСЕ или ИС,така че не е нужно да знаеш съдържанието 1/1.
UnForgettableDream
02-10-2011, 15:41
Може да се гледа произведенито да,но да си е лично твое не да до подмятате с още някого.Моята г-жа дори каза да си носим тетрадките с писаното вътре.Не се впрягай чак толкова много,би трябвало да бъде ЕСЕ или ИС,така че не е нужно да знаеш съдържанието 1/1.
Днес научих за текста, но все пак много БЛАГОДАРЯ! Сега се чудя да си преснимам ли целия крадец на праскови, че е повече от 40 страници.. Иначе бих предпочела есе, по-лесно ми е да изказвам моето мнение по дадена тема, отколкото да гадая мнението на автора по текста. :D
UnForgettableDream
02-10-2011, 15:42
Ааа това за тетрадките как, те дават ли да гледате от тях?! :shock:
UnForgettableDream
02-10-2011, 16:41
Не мога да разбера, в сайта на МОН, в регламента за провеждане на олимпиадата пише, че се позволява да се гледа текста. Това значи ли, че може да си нося учебника или трябва да преснимам. Не ми се дават 3 лева за "Крадецът на праскови" за еднократна употреба на листите.... Охх.. голямо притеснение ме е налегнало, както винаги преди нещо по-важно.. :(
gabri3lla
02-10-2011, 17:10
Не мога да разбера, в сайта на МОН, в регламента за провеждане на олимпиадата пише, че се позволява да се гледа текста. Това значи ли, че може да си нося учебника или трябва да преснимам. Не ми се дават 3 лева за "Крадецът на праскови" за еднократна употреба на листите.... Охх.. голямо притеснение ме е налегнало, както винаги преди нещо по-важно.. :(
Можеш да използваш учебник,да, или христоматия,ако имаш. :) Относно тетрадката не знам как ще стане,едва ли ще може да я ползвам по време на самото писане,а да я нося колкото само да прочета рецензиите,за да си припомня за какво става въпрос.Не съм много наясно и аз.
в Неделя е поне в нащо даскало
просто си вземи книга от библиотеката??? не можеш да гледаш коментари и разработки по произведението и разбира се, че може самото него, все пак цитати ала бала.. пък и най-малко от училището могат да ви дадат произведенията (или поне при нас така правят, а и общинския кръг в повечето училища е за отбий номер...)
mArMaLaDkA
02-10-2011, 23:09
Готова съм да се обзаложа на един захарен памук, че няма да ви дадат "Крадецът на праскови". Абсурд е изобщо да ви дадат нещо толкова дълго. Ще ви дадат изучаваните досега стихотворения. Миналата година даваха избор между "Потомка" и "Жена" за 8 клас. Кое беше ЛИС, кое беше есе нямам спомен вече. И да, и мен никой не ме предупреди, че трябва да си нося материали и от пръстите си смуках цитати. Така че си вземайте преснимани(примерно) стихотворенията и така. Бъдете подготвени. По-нататък вече не се позволява носенето на материали, но на тоя етап няма проблем.
А колкото до това за тетрадките - фейл. :lol: Аз не знам кои ще са тия квестори, че да те пуснат с тетрадки и анализи на олимпиада, дори и да се намираш в Долно Канаре.
Тъй като сте почнали да питате за олимпиадата по БЕЛ ,искам и аз да попитам. Класирах се на областния (от Кърджали съм) но не разбрах в кое училище съм, някой да има идея как мога да разбере ? Няма кой да попитам , и затова така.
SmilezZz
03-04-2011, 10:10
Би трябвало преподавателя ти по БЕЛ да ти е казал..Ако не - обаждаш му се,свързваш се по някакъв начин и попитай..
А иначе за Русе е в неделя,областния кръг.. Аз съм в СОУ "Възраждане".. :grin:
Здравейте! При нас олимпиадата по БЕЛ е на 13.02 и искам да помоля ако някъде е била по-рано да кажете каква е била темата за ДЕВЕТИ клас. Благодаря Ви предварително. :):):):)
При нас темата беше Трагичното в образа на Едип.
ralicaaa123
03-06-2011, 08:46
Здравейте! Нали днес е втория кръг на олимпиадата по БЕЛ? Понеже съм болна и неможах да отида искам да ви помоля да ми кажете каква е била темата за 9-ти клас :)
ralicaaa123
03-06-2011, 12:52
Тъй като сте почнали да питате за олимпиадата по БЕЛ ,искам и аз да попитам. Класирах се на областния (от Кърджали съм) но не разбрах в кое училище съм, някой да има идея как мога да разбере ? Няма кой да попитам , и затова така. може ли да ми кажеш каква е била темата на втория кръг за 9-ти клас
Тъй като сте почнали да питате за олимпиадата по БЕЛ ,искам и аз да попитам. Класирах се на областния (от Кърджали съм) но не разбрах в кое училище съм, някой да има идея как мога да разбере ? Няма кой да попитам , и затова така. може ли да ми кажеш каква е била темата на втория кръг за 9-ти клас
Темата за есе беше ''Цената на истината в древногръцката литература''. Другият вариант беше ЛИС върху ''Електра'' (Изключително глупаво, защото не всички училища са взели прозиведението).
scrooper
03-06-2011, 15:23
някой да е бил на втори кръг от 10 клас? Темите бяха приятни : )
anonymous708973
03-06-2011, 15:28
Не съм, ама я кажи какви бяха, че ми е интересно :)
scrooper
03-06-2011, 21:04
^ ЛИС отмъщението в "Хамлет"
и есе по "Тартюф" относно цитата, че един грях не е грях, докато не стане публично достояние.
ralicaaa123
03-07-2011, 07:57
Някой да знае темета за 8-ми клас ?
SmilezZz
03-07-2011, 11:06
^ ЛИС отмъщението в "Хамлет"
и есе по "Тартюф" относно цитата, че един грях не е грях, докато не стане публично достояние. Мхм.. Аз се паднах в една стая с 10 клас и такива си си бяха темите..
И между другото - всички избраха да пишат за "Тартюф" :lol:
Някой да знае темета за 8-ми клас ?
"Фамилна книга" и лична история в стихотворението "Потомка" на Елисавета Багряна.. (Литературно интерпретативно съчинение)
"... но аз съм само щерка твоя вярна,моя кръвна майчице-земя" (Есе върху стихотворението "Потомка" на Елисавета Багряна"...
Аз писах ЛИС,но сега съжалявам.. Но минало-заминало.. ТА искам да попитам - "Кога и къде ще излязат резултатите.. В смисъл ще бъдат ли пуснати в интернет ? Или отново ще ни кажат резултатите в училищата,които учим ?
vesito13
03-07-2011, 17:34
В интернет не вярвам да ги има. В училищата, които учим, би трбявало да ни ги кажат.
И аз писах за "Тартюф", макар че темата за "Хамлет" беше много лесна, но ме примързя да я развивам. :)