.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27
    Повече от фен Аватара на UnForgettableDream
    Град
    Русе

Олимпиада БЕЛ

Здравейте. Записах се на олимпиада по български език и литература с желание, но сега вече направо не ми се ходи. Нито знам кога ще е, нито нищо. Учителят ни не ни поясни нищо, дори не знаем събота или неделя ще е. Става въпрос за Русе. Може ли да ми кажете кой ден е, от колко часа (ако е еднакво за всички училища) и също така за 8 клас при интерпретативното съчинение позволено ли е да си носим листи с изучаваните произведения, за да ги използваме при съчинението. Друг въпрос, който имам е възможно ли е Блага Димитрова да влиза в списъка с автори, защото ние тъкмо днес започнахме да изучаваме "Жена", а тази седмица имаме само още два часа и няма да успеем да го вземем. Нямам си и на идея кога ще ходя и какво ще правя, никой нищо не ми казва...
    Много съжалявам за глупавите си въпроси, и аз се чувствам като глупачка, но няма откъде да разбера и никой нищо не знае от моя клас...

При нас, в Плевенска област, олимпиадата по БЕЛ е на 20 февруари, от 9 часа.
    Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    При нас е на 13 февруари.. От девет до 1 часа..5 часа олимпиада..
    Не мисля,че е възможно да ви се падне Блага Димитрова (но не съм все пак напълно сигурна),тъй като не всички училища ще успеят да вземат Блага Димитрова,а нали трябва да се съобразяват и с това..
    Четвъртък ще попитам господина за по-подробна информация,че и аз се записах на олипмиадата..
    Иначе не се притеснявай,все пак нали трябва да ви кажат кога е олимпиадата ((:
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Град
    Русе
    Хайде, моля ви, някой ако миналата година е бил и знае нещо да ми отговори дали може да се гледа произведението ако го имаме преснимано или ще трябва да помня??

Град
    Русе
    Доколкото знам не се разрешават помощни материали..
    Нали все пак на олимпиадата си,за да докажеш,че знаеш.

Здравейте! При нас олимпиадата по БЕЛ е на 13.02 и искам да помоля ако някъде е била по-рано да кажете каква е била темата за ДЕВЕТИ клас. Благодаря Ви предварително.

Супер фен Аватара на gabri3lla
    Олимпиадата в Русе е на 13 февруари от 09:00.И аз съм се записала.

Цитирай Първоначално написано от UnForgettableDream
    Хайде, моля ви, някой ако миналата година е бил и знае нещо да ми отговори дали може да се гледа произведението ако го имаме преснимано или ще трябва да помня??
    Може да се гледа произведенито да,но да си е лично твое не да до подмятате с още някого.Моята г-жа дори каза да си носим тетрадките с писаното вътре.Не се впрягай чак толкова много,би трябвало да бъде ЕСЕ или ИС,така че не е нужно да знаеш съдържанието 1/1.

Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от gabri3lla
    Може да се гледа произведенито да,но да си е лично твое не да до подмятате с още някого.Моята г-жа дори каза да си носим тетрадките с писаното вътре.Не се впрягай чак толкова много,би трябвало да бъде ЕСЕ или ИС,така че не е нужно да знаеш съдържанието 1/1.
    Днес научих за текста, но все пак много БЛАГОДАРЯ! Сега се чудя да си преснимам ли целия крадец на праскови, че е повече от 40 страници.. Иначе бих предпочела есе, по-лесно ми е да изказвам моето мнение по дадена тема, отколкото да гадая мнението на автора по текста.

Град
    Русе
    Ааа това за тетрадките как, те дават ли да гледате от тях?!

Град
    Русе
    Не мога да разбера, в сайта на МОН, в регламента за провеждане на олимпиадата пише, че се позволява да се гледа текста. Това значи ли, че може да си нося учебника или трябва да преснимам. Не ми се дават 3 лева за "Крадецът на праскови" за еднократна употреба на листите.... Охх.. голямо притеснение ме е налегнало, както винаги преди нещо по-важно..

Не мога да разбера, в сайта на МОН, в регламента за провеждане на олимпиадата пише, че се позволява да се гледа текста. Това значи ли, че може да си нося учебника или трябва да преснимам. Не ми се дават 3 лева за "Крадецът на праскови" за еднократна употреба на листите.... Охх.. голямо притеснение ме е налегнало, както винаги преди нещо по-важно..
    Можеш да използваш учебник,да, или христоматия,ако имаш. Относно тетрадката не знам как ще стане,едва ли ще може да я ползвам по време на самото писане,а да я нося колкото само да прочета рецензиите,за да си припомня за какво става въпрос.Не съм много наясно и аз.

Re: Олимпиада БЕЛ

в Неделя е поне в нащо даскало

Повече от фен Аватара на IfeTyy
    просто си вземи книга от библиотеката??? не можеш да гледаш коментари и разработки по произведението и разбира се, че може самото него, все пак цитати ала бала.. пък и най-малко от училището могат да ви дадат произведенията (или поне при нас така правят, а и общинския кръг в повечето училища е за отбий номер...)
    Само, когато всички около мен са различни, тогава ще бъда на мястото си!

Готова съм да се обзаложа на един захарен памук, че няма да ви дадат "Крадецът на праскови". Абсурд е изобщо да ви дадат нещо толкова дълго. Ще ви дадат изучаваните досега стихотворения. Миналата година даваха избор между "Потомка" и "Жена" за 8 клас. Кое беше ЛИС, кое беше есе нямам спомен вече. И да, и мен никой не ме предупреди, че трябва да си нося материали и от пръстите си смуках цитати. Така че си вземайте преснимани(примерно) стихотворенията и така. Бъдете подготвени. По-нататък вече не се позволява носенето на материали, но на тоя етап няма проблем.

А колкото до това за тетрадките - фейл. Аз не знам кои ще са тия квестори, че да те пуснат с тетрадки и анализи на олимпиада, дори и да се намираш в Долно Канаре.

Тъй като сте почнали да питате за олимпиадата по БЕЛ ,искам и аз да попитам. Класирах се на областния (от Кърджали съм) но не разбрах в кое училище съм, някой да има идея как мога да разбере ? Няма кой да попитам , и затова така.

Град
    Русе
    Би трябвало преподавателя ти по БЕЛ да ти е казал..Ако не - обаждаш му се,свързваш се по някакъв начин и попитай..
    А иначе за Русе е в неделя,областния кръг.. Аз съм в СОУ "Възраждане"..

Цитирай Първоначално написано от ralicaaa123
    Здравейте! При нас олимпиадата по БЕЛ е на 13.02 и искам да помоля ако някъде е била по-рано да кажете каква е била темата за ДЕВЕТИ клас. Благодаря Ви предварително.
    При нас темата беше Трагичното в образа на Едип.

Здравейте! Нали днес е втория кръг на олимпиадата по БЕЛ? Понеже съм болна и неможах да отида искам да ви помоля да ми кажете каква е била темата за 9-ти клас

Цитирай Първоначално написано от pup4ica
    Тъй като сте почнали да питате за олимпиадата по БЕЛ ,искам и аз да попитам. Класирах се на областния (от Кърджали съм) но не разбрах в кое училище съм, някой да има идея как мога да разбере ? Няма кой да попитам , и затова така.
    може ли да ми кажеш каква е била темата на втория кръг за 9-ти клас

Цитирай Първоначално написано от ralicaaa123
    Цитирай Първоначално написано от pup4ica
    може ли да ми кажеш каква е била темата на втория кръг за 9-ти клас
    Темата за есе беше ''Цената на истината в древногръцката литература''. Другият вариант беше ЛИС върху ''Електра'' (Изключително глупаво, защото не всички училища са взели прозиведението).

Супер фен Аватара на scrooper
    някой да е бил на втори кръг от 10 клас? Темите бяха приятни : )
    always late but worth the wait!

anonymous708973
    Guest
    Не съм, ама я кажи какви бяха, че ми е интересно

Супер фен Аватара на scrooper
    ^ ЛИС отмъщението в "Хамлет"
    и есе по "Тартюф" относно цитата, че един грях не е грях, докато не стане публично достояние.
    always late but worth the wait!

Някой да знае темета за 8-ми клас ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си