View Full Version : Дали ще ми зачете задачата?
Значи хора имам 1 въпрос.Вчера правих контролно по математика та беха дълги задачите та най-трудната Беше с 3 радикала и можеше да я реша ли със схема на Хорнер или със Дефиниционно множество.Та почнах да я пиша с дефиниционно множество.Накрая ми излезе че решенията са в интервала от -2 до +4.И почнах хамалската да проверявам за решения.-2;-1;0;1;2;3;4.Та изкарах отговорите.По този начин решена дали ще ми я зачете за решена?
anonymous546178
02-11-2011, 09:45
съмнявам се... а ако числото 1/2 е решение? С дефениционното множество намираш, познай кво, дорустимите стойности на Х. Не знам какво е условието на задачата, но според мен е трябвало да я решиш чрез схема на Хорнер :)
Съгласен съм с muscle. Единственият вариант да ти го счетат е, ако си изчерпала всички решения. Ако намериш част от решенията по този начин, можеш да използваш хитрината на идеята, за да заместиш в схемата на Хорнер и да си разложиш функцията на такива от по-ниски степени и там вече ще ти е по-лесно и ще ти е ясно, намерила ли си всички решения, не си ли.