Влез

View Full Version : Малко насоки биха били полезни : )

wasp93
02-12-2011, 08:18
Здравейте на всички! Казвам се Ирина, на 17 години съм от София. Не съм преполагала, че мога да споделя проблема си така директно във форум, но ето, че се нуждая от съвет. Ситуацията може да ви се стори смешна и детинска, но никога не знаеш какво може да ти се случи ... През септември започнах посещавам извънкласни занимания, където се запознах с едно момче от моя випуск (разбира се, ние се знаехме по физиономия от кой клас сме, но нищо повече). Никога не съм предполагала колко свестен човек е, но постепенно започнах да го опознавам. Знаете как се започва - скайп, бъзици, няколко пъти навън с общи приятели... докато един ден не ме покани да отидем на кино сами. На първата ни среща не се случи нищо особено - говорихме си, изпрати ме до вкъщи и така. Постепенно започнахме да се опознаваме и станахме доста близки. Сближава ни и дейността, с която и двамата се занимаваме. След това излизахме още няколко пъти, покани ме у тях и сега също ходим на кино и излизаме (излизаме от около два месеца), но той все още не е направил крачката да ме целуне да речем, което всъщност ме притеснява. Не мога да определя дали има нещо повече от приятелство, опитвала съм се с намеци, но той не разбира от намекване. Не смея и да заговоря на тази тема, защото ме е страх, че ще каже "ние сме просто приятели" и не знам как ще го погледна след това. От една страна цялата история не ми изглежда просто приятелска, но това, че не е направил първата крачка, ме разколебава ... Съвети наистина ще бъдат от полза, колкото и смешна да ви се стори ситуацията, благодаря ви предварително :)

Abigoria
02-12-2011, 08:51
И аз имах такава ситуация... Момчето беше от моя клас (Да го наречем Васко) и в продължение на 3- 4 месеца всяка вечер излизахме заедно.. Бях убедена, че иска да е с мен, но не правеше нищо. После се запознах с едно друго момче и тръгнах с него. Когато казах на Васко, той само се усмихна и не каза нищо. И изведнъж спряхме да излизаме..

Около седмица след това се.. понапих, и му се обадих. Казах му колко съжалявам, колко съм влюбена в него и т.н. Отговори ми, че никога не е изпитвал нищо повече от приятелство спрямо мен. Почувствах се ужасно. Реших, че щом Васко не иска да е с мен, ще остана с тогавашния ми приятел. Не бях хлътнала по него така, както по Васко... Трябваше ми някой, който да ми вдигне самочувствието. Гадна използвачка съм, ама така се случва :)

Та тая случка се повтори още веднъж. Този път обаче бях блокната от скайп и всячески игнорирана. И така вече трета година.. :)

Боли, когато знаеш, че си наранил някого (защото аз съм убедена, че е така...), и се налага да го виждаш всеки ден от живота си.

Мога само да те посъветвам да не правиш това, което аз направих. Аз съм сигурна, че ако моят Васко нямаше нищо към мен, нямаше да реагира така остро.. Като си спомня как планирахме аз да съм му дама на бала и колко яко щеше да е.. Ето го бала, а аз си нямам кавалер :)

Уатевър.
Говори с него. Ако те смята замо за приятелка, ще ти го каже, но няма да те изключи от живота си :) Щото много ще те боли, ако го направи...

wasp93
02-12-2011, 12:03
Благодаря много за съвета! А относно историята ти - не мисля, че трябва да се обвиняваш за това, което е станало. Човек понякога се уморява от цялото това чакане - не знаеш какво се случва и всичко се обърква още повече с появата на друго момче. В край на сметка дори да сгрешим, следващия път ще знаем как да постъпим и няма да продължим да нараняваме хората, на които държим :)

djipsito
02-12-2011, 13:37
А защо не действаш ти първа ? Целуни го и виж как ще реагира... кво толкова..
Иначе ще е тъпо да водиш някъв такъв мега сериозен разговор, пък и може да се притесниш, да не се изразиш правилно... ще стане каша.

Не говори, действай ;)

wasp93
02-12-2011, 17:54
Истината е, че ме е срам ужасно много. :D Може би съм и консервативна, не мога да си представя да действам първа. Страх ме е от това, което ще последва. Вече ми се е случвало да ми казват, че съм изключително ценна приятелка, когато съм признавала какво изпитвам. След това момчето се отдръпна и не останахми дори приятелите, които бяхме : |

alpina
02-13-2011, 15:20
Любовта е като танц...дръпни се в страни и виж дали и как ще те последва.Ако не си му безразлична ще си го покаже,ако пък не го покаже....можеби няма любов помежду ви :) защото нея или я има или я няма....не идва от небето след няколко месеца.Другия вариант е просто да изчакаш колкото и да ти е трудно.

xinfamous
02-13-2011, 16:28
защо винаги момичетата чакате момчето да ви целуне..винаги съм се чудел

van1
02-13-2011, 16:43
защо винаги момичетата чакате момчето да ви целуне..винаги съм се чудел

Консервативните момичета имат проблеми с това те да направят първата крачка.
Същите тези момичета имат повече проблеми => пишат повече теми :D

marin4itu
02-13-2011, 17:34
Еми да ти кажа повечето момчета не разбират от намеци и явно и твоето момче е от този тип :D Аз ако бях на теб, бих си признала или бих го целунала, или щях да измисля нещо. Така като се чудиш само се измъчваш. Работата е 50 на 50: или ще ти каже, че и той те харесва, или че те има за просто приятелка. Няма как да разбереш, ако не действш. Пък може и той да е срамежлив като теб и за това нищо да не е предприел. Действай! Успех!