Влез

View Full Version : лесотехнически университет

kikondarcho
02-13-2011, 06:41
Здравейте.Мечтата ми е да уча вътрешен дизайн и са ми казвали че в ЛСУ е ммного добро обучението.
ИЗпитът е по матеематика и рисуване.Сега съм 11 клас, горе долу иммам основата по математика.Заслужава ли си а тръгвам на уроци или съм много закъсняла?Много ли е труден изпита по математика?Ако може да ми покажете нещо за пример за математиката.
иии последно тази професия има ли бъдеще в България

anonymous708973
02-13-2011, 08:38
Кандидатствай в Италия. Братът на една съученичка учи в Милано дизайн. Не са и скъпи таксите. Ако искаш, мога да разпитам. :)

AliceSw
02-13-2011, 13:34
Вътрешен дизайн в Лесото няма. Има инженерен дизайн и ландшафтна архитектура.

Интериорен дизайн със сигурност има в НБУ, мисля че и във Варненския свободен.

Иначе в Лесото не е зле, но не е хич това, което искаш - специалността включва проектиране на мебели, но не и подреждането и украсяване на стаички, което най-вероятно искаш. В Нов български специалността е под всякаква критика - да си далтонист и да не говориш български пак ще завършиш. Като цяло в България няма смисъл да се учи интериор - ако искаш да практикуваш и да се занимаваш с това сериозно заминаваш да учиш в чужбина. Ако не - търсиш работа тук без образование, учиш се постепенно сам и ако си добър/ имаш познати с нови жилища в някакъв момент се налагаш и отваряш фирма.

blackstreet
08-08-2011, 22:13
темата е старичка, но не се здържах. Специалността в ЛТУ ВКЛЮЧВА подреждане на стаички или там както го каза момичето преди мен. А и въобще не си помисляй за Нов български. Ако имаш въпроси за изпитите в ЛТУ пиши на лично ще ти помогна.

victoria_g
02-09-2013, 19:40
Здравейте.Тази година ще кандидатствам в ЛТУ и се интересувам от изпитите по рисуване.Разбрах,че единия изпит е сменен -Графика - рисуване в зала на група от обемни форми, с цветни моливи без уреди за чертане.Някой знае ли какво представлява?

FlowerPower
02-11-2013, 13:45
Имам отзиви от познати, които учат в ЛТУ. Въобще не са доволни и сериозно обмислят да продължат образованието си в чужбина.