View Full Version : Въпрос
6ibanqka
02-13-2011, 18:56
Искам да поитам при първа среща между момче и момиче, правилно ли е момчето да поеме сметките в даденото заведение. Също така при втора, трета ако има такава как би трябвало да е ... Знам, че се вижда банален въпросът но е важно.
againstyou
02-13-2011, 19:02
Ми според мен е правилно момчето да плаща сметките.
ScarletBite
02-13-2011, 19:02
Всички момчета напират да плащат. :) Признак на доминация е... :)
Аз обаче не обичам да ми плащат сметките и рядко позволявам.
FuckedUp
02-13-2011, 19:04
Ясно колко ти е умствения капацитет.
Abigoria
02-13-2011, 19:05
Зависи. На мен примерно не ми харесва да ми плащат и се дразня, когато го правят. Ако момчето много напира, следващия път аз черпя. Обикновено обаче делим, което си е най- приемливият вариант според мен :) И все пак- момичета всякакви...
Т'ва не променя фактът, че от стиснат мъж по-лошо няма. Отблъскващо е.
Според мен това с плащането е нещо като с първоначалното дърпане на жените, преди да се отдадат на някой мъж - нещо като кумова срама и досаден ритуал, без който не може.
Аз съм с противоречиви чувства за прословутата сметка. И аз като ScarletBite обикновено не давам да ми се плати, особено ако е някой, към когото имам интерес. Не искам да ме купува по тоя начин, а и да покажа, че не съм муфта. Рядко ще позволя някой да ме почерпи, но понякога давам, защото това носи удоволствие на самия плащащ - да ме зарадва. :-P
Много според зависи е ;] И определено не е свързано с това, че нямам капацитет или че искам да съм на аванта. Точно обратното.
В тия времена на феминизъм понякога се смята за обидно някой да иска да те почерпи. Но понякога пък е гот. Човек си прави преценката. Някои имам чувството че го правят за да те "купят" или си личи че очакват нещо - как да ги оставиш да ти платят, втф. После си мислят, че им дължиш нещо, или все едно им се е откъснало от сърцето едното кафе. Тия неща не трябва да се правят проформа според мен, а по взаимно желание.
Ако мъжът е супер сладур пак не върви да го оставиш да те почерпи, защото пък не искаш да го прецакваш и т.н.
Много сложно взе да става. И тия напъни в 22:11 не ми се удават, ама убивам напрежението и разцъквам яко в тоя форОн..а ах ахах
DesireToFire
02-13-2011, 19:12
Според мен момчето трябва да предложи да плати цялата сметка, но момичето да изяви желание да поеме собствените си разходи.
againstyou
02-13-2011, 19:15
Ам познаваме ли се, че да знаеш дали сам умна или не ?! Всеки с мнението си,пич ! ;) И с риск да не ме помислите за някаква материалистка-когато съм излизала с едно момче винаги делим сметката.За мен тва е най-разумното решение.
ivcheto0o
02-13-2011, 19:20
Зависи. На мен примерно не ми харесва да ми плащат и се дразня, когато го правят. Ако момчето много напира, следващия път аз черпя. Обикновено обаче делим, което си е най- приемливият вариант според мен :) И все пак- момичета всякакви...
На моите години не мисля че някой ми е длъжен,особено че в повечето случаи и неговите пари идват от родителите му.
SuperBadSuperFresh
02-13-2011, 19:22
За първа среща да платиш е ОК.Нататъка си делете,остави я някой път тя да почерпи.
После не ти трябвали пари, за да излизаш с момиче.
NOT
againstyou
02-13-2011, 19:25
За първа среща да платиш е ОК.Нататъка си делете,остави я някой път тя да почерпи.
Точно и аз имах предвид за първата среща ама не се изразих правилно.
6ibanqka
02-13-2011, 19:29
А при положение, че момчето е поканило, мисля че е признак на кавалерство това. Прав ли съм? До колкото знам момичетата не хареставт пинтиите :D
Налага ни се, защото иначе изглеждаме като някакви стиснати пинизчии (не е като да не съм срещал такива)
Питайте ни после. Аз като трябва да си смятам храната за всеки месец, за да не осъмна една сутрин с празен хладилник, дали ще искам да плащам на момичето, което е решило да си поръча Горещ шоколад с диаманти?
FromAutumToAshes
02-13-2011, 19:33
То вие всичките не се изразявате правилно, ама карай :lol:
По темата - лично аз ако ще й мис свят да е пак няма да й платя сметката. Не виждам абсолютно никакъв смисъл. Особено пък на първа среща. За много работи, мисля че съм кавалер, ама моето уважение, това е пълна простотия. От къв зор? Аз да ближа една бира в диското цялата вечер, пък мацката на коктейлчета и прочие, после върви плащай... да бе да, мен да не ме е ебал лудия :?: :lol: И ще кажете щото е момиче. И к'во ?? В крайна сметка въпрос на виждане и преценка. За мен това е глупаво, но пак казвам всеки си преценя.
kombarka
02-13-2011, 19:53
През първите излизания- да.
Аз пък съм на принципа - който кани, той плаща :)
modjodjodjo
02-14-2011, 05:30
А при положение, че момчето е поканило, мисля че е признак на кавалерство това. Прав ли съм? До колкото знам момичетата не хареставт пинтиите :D
Точно така, признак на кавалерство е. Ама жените не го осъзнават и почват да се вкарват в някфи филми, че по този начин искаш един вид да ги купиш и да доминираш над тях. Естествено няма нищо такова.
VaMpiRKaTaaa
02-14-2011, 05:44
Аз НЕдавам,който и да било,да ми плаща сметката.
Щом съм могла да ида кафе или ресторант,съответно трябва да имам пари,зада си платя сметката.Смешно е някой да ми плаща...освен,ако не ме е поканил на рожден ден в ресторанта или пицарията.Тогава,да.Иначе нe.
. . .
В дискотека много ясно че не. Срещата е друго нещо.
Зависи. Мога да плата в кафето, примерно, ама тя ша земе сладоледите. Все в тоя порядък. Не е правилно мъжът да плаща за всичко, и винаги ми прави впечатление от тия неща... Щом са борите за равнопоставеност, и да плащате от време на време тряа се научите.
6ibanqka
02-14-2011, 11:58
Щом съм могла да ида кафе или ресторант,съответно трябва да имам пари,зада си платя сметката.Смешно е някой да ми плаща...освен,ако не ме е поканил на рожден ден в ресторанта или пицарията.Тогава,да.Иначе нe.
е искаш да кажеш, че е грешка да предложи той да плати , като те е поканил ала бала ... ?
VaMpiRKaTaaa
02-14-2011, 12:11
е искаш да кажеш, че е грешка да предложи той да плати , като те е поканил ала бала ... ?
Е,разбира се,че не е грешка.
Така би постъпил един кавалер.
Спомням си,че на първата среща,гаджето ми плати сметката и аз приех.
Но не позволявам винаги да плаща,сметките сам.
Колкото и да е богат примерно не обичам да се възползвам.Сега не се хваля,защото знам,че някой това биха си помислили .Напротив гаджето ми е нормално момче,нито е супер богаташ ,нито е беден.Въпроса е,че аз не се чувставм на мястото си,ако оставя другия да плаща всичко постоянно.
eXxXciTeD
02-14-2011, 16:53
К`ви глупости приказвате, няма да я "купи", ако и плати колата...намирам го за правилен жест, да, трябва да е така.
MakeMeHappy
02-14-2011, 16:55
Жест е,ако той плати сметката,но не виждам и проблем тя да плати или да си я поделят
splendour
02-14-2011, 17:05
ако предложи да плати окей ако не аз си плащам...прави добро впечатление на 1 среща да плати...но не и всеки път понякога аз пък искам да почепря...но за 1 среща да...
babylove
02-14-2011, 18:02
На първа среща, според мен, е добре момчето да предложи да плати, но все пак момичето да си плати. Но пък примерно после момчето да купи сладолед на момичето, кавалерство. :)
antifashionshit
02-14-2011, 19:12
хахах.. ми зависи от мацката. някои момичета предпочитат момчето да плаща, други пък да си поделят сметката.
FuckedUp
02-17-2011, 17:35
Има огромна разлика.
againstyou
02-17-2011, 18:50
Има огромна разлика.
Добре де знам,ее .. голямо натякване . :D
tanch3t093
02-17-2011, 20:22
Аз лично никога не съм позволявала на момчето да ми плаща сметката. Не знам, такъв човек съм - не искам и не обичам да завися от никого и от нищо. Ще кажете - да, ама това е една сметка и момчето го прави от уважение и защото иска. Е, не знам, не го приемам!
vpowerrr
02-18-2011, 08:25
Аз обикновено настоявам да платя на първа среща, но гледам да го направя така, че да не изглежда сякаш искам да я "купя", защото не е така. За мен т'ва е просто жест на добра воля. Не трябва да си мислят, че после ще искам нещо в замяна. За 1,20 кафето к'во може да искам в замяна? :-o Разбира се си е до човек.
MaLkaTa_LaDy
02-18-2011, 09:28
Абсолютно! Жената трябва да му даде да се почувства мъж. А по-нататък вече или си разделайте сметката, което също не го харесвам. Или просто единия път момчето ще я плати, другия път момичето ще му върне жеста.
GossipGirl89
02-18-2011, 10:02
Тази тема ме подсеща за една историйка, която наскоро ми разказаха. Една позната отива на дискотека, запознава се с някакво момче и той я черпи. Тръгват да си ходят вече и той я натиснал ама тя започнала да се дърпа, при което й казал "Са се дърпаш ама водката я изпи, нали?" :lol: Затова и никога не съм позволявала по такива места да ме черпят, защото после едва ли не ще те изкарат, че си им длъжен за нещо 8-)
Иначе не обичам някой друг да ми плаща нещата. Случвало се е понякога, но в повечето случаи си делим сметката.
TheTiger
02-18-2011, 10:35
Студенти сме ! Всеки си плаща неговото :lol:
БТВ:
Не е задължително, като съм излязал с някое момиче, че имам намерения към нея, и че ще се получи непременно нещо :shock:
Предпочитам 1вите сметки да си ги поделяме, а по-нататък някоИ сметки да плащам аз !
То вие всичките не се изразявате правилно, ама карай :lol:
По темата - лично аз ако ще й мис свят да е пак няма да й платя сметката. Не виждам абсолютно никакъв смисъл. Особено пък на първа среща. За много работи, мисля че съм кавалер, ама моето уважение, това е пълна простотия. От къв зор? Аз да ближа една бира в диското цялата вечер, пък мацката на коктейлчета и прочие, после върви плащай... да бе да, мен да не ме е е*** лудия :?: :lol: И ще кажете щото е момиче. И к'во ?? В крайна сметка въпрос на виждане и преценка. За мен това е глупаво, но пак казвам всеки си преценя.
Каква бира бе какви пет лева :lol: ако разбираш първа среща в дискотека значи нищо незнаеш :razz: На първа среща се ходи на кафе и то си личи дали момичето ще си плати или не. Но в крайна сметка момчето поема и плаща.;)
AnotherNiceGuy
02-18-2011, 11:37
Нормално е да плати този, който е поканил. Поне аз така процедирам. За следващи срещи и когато станете близки си делите сметките.
MissCoFFeTearOfl
02-18-2011, 11:41
Според мен, само на първата среща, ако момчето настоява и има сериозни намерения тогава да плати сметката. Но дотук! После вече всеки си поема своята половина. Никой не е длъжен да плаща сметките на другия... Лично мое мнение : )))))))))))
ем ... повечето мъже сериозно се обиждат след като момичето се опита да плати своята част от сметката..... няма какво да се цупите тука... пък и какво ако платите кафето на някое момиче ще обеднеете с 2 лв ли какво :D ... не че искам да обиждам ама ... много се смях като четах някои коментари и нападките на мъжката страна ... :D
Абсолютно! Жената трябва да му даде да се почувства мъж. А по-нататък вече или си разделайте сметката, което също не го харесвам. Или просто единия път момчето ще я плати, другия път момичето ще му върне жеста.
Не мога да се съглася че е признак на доминация, въпреки че не оспорвам психологичните ти познания, ScarletBite
Т'ва с кафето винаги е според/зависи.
Има мъже-скръндзи, които искат да те доминират, ама им се свиди кафенцето от сърчицето и правят нещата 'проформа', а не от искрено желание да те почерпят. Зависи от човека.
Аз мога по друг начин да го накарам да се чувства мъж, не е нужно да ми плаща.
Винаги зависи ...
Живеем в такива времена, в които жените трябва да забравят да стоят като муфти и да очакват да ги почерпят, както и мъжете да не се надяват че с едното кафе ще си уредят "натискането" (по-горната история с водката...). Да, не всички са такива, има и кавалери, но .. не знам, това е отживелица. Не разбирам майките, които учат дъщерите си да стоят наготово в кафе и да очакват винаги мъжа да им плаща, независимо дали имат интерес към него или не. Аз винаги съм готова да си платя и не скланям да ходя по заведения, ако съм без пари. Преценявам, кога човекът не е мръсник и тогава му правя удоволствието да ме почерпи (ако настоява). Както казаха по-горе, винаги можеш да прецениш. Мъжът да прецени дали момичето изпитва готовност да плати (най-добрия вариант), а жената преценява дали жестът с кафето е кавалерски жест или просто някво просене или проформа.
Ако има някъв сексизъм в главата ми 8-), той е свързан с това, че мъжът трябва да оправя пцто на приятелката си и от време на време да се грижи за нея, да я "дюндюрка"... Яко е. :P Въпреки, че не съм сигурна дали това не ми е повреда от факта, че моят баща често пътува(ше) и подсъзнателно търся родител във връзките си. Не че и аз не обичам да глезя де...
Дълго стана...
tigity, aз пък като ти гледам подписа, и мен ме напушва смях.
Преди да стана студентка и аз много се бунтувах срещу черпенето. Много мрънках, винаги си оставях моята част от сметката, макар да остане като бакшиш и ми беше супер противно, имах чувството, че ме купуват. Сега, откакто парите винаги не ми стигат нямам нищо против да ме черпят. Даже последния път моичкия го подредих сам да плати за хотела, когато ми гостуваше. Необходими са ми доста средства на месец за да се издържам и да изглеждам добре, в случаите когато нямам съществен интерес към човека нямам против да ме черпят/кпуват/или там каквото правят.
по принцип съм съгласна с казаното по-горе, че никой не е длъжен да поема сметките на другия, но все пак на първа среща най-логично е момчето да плати сметката...
Нормално е да плати този, който е поканил. Поне аз така процедирам. За следващи срещи и когато станете близки си делите сметките.
Ем,аз съм на същото мнение (: :)
TheBeliever
02-18-2011, 21:29
Некомфортно ми е някой да ми плаща сметката. Стърже ми по гордостта.
А да стоя и да чакам да ме почерпят, защото "така трябвало"? Би ми било неудобно.
bratignat
02-18-2011, 21:37
Ако си джентълмен по-добре би било ти да плащаш сметките. Всъщност, като изключим противното феминистко движение, ние мъжете, трябва да плащаме сметката. Друго правило, е че който кани, той плаща.