Влез

View Full Version : искам си в България!!!

n3ri7ka
02-19-2011, 18:44
Моят проблем е много объркан и не очаквам мнение, което ще го реши, просто искам да споделя.
От 6 месеца живея в чужбина, нашите са тук от 5 години. Не исках да идвам, но те ме накараха, защото е било по-добре за мен, имало повече възможности за бъдещето ми, а и заради факта, че 5 години сме разделени. И на мен ми беше трудно без тях, живеех с баба ми и дядо ми, но живота ми беше страхотен. Все пак бях само на 12 когато те заминаха, а и винаги съм искала да живея при баба и дядо, така че бързо свикнах. Сега, обаче, 6 месеца вече изобщо не мога да свикна тук, не искам да съм тук, искам си в България!
Имам си приятел от 3 години и половина, но той си е в България и сега само по skype и по телефона се чуваме. Нямам никакви приятели тук, ходя на училище 3 дни в седмицата, а през останалото време само вътре стоя. Липсват ми приятелите ми и училището ми в България. Винаги съм завършвала с отличен успех, тук също се справям много добре, но вече нямам желание да уча. Обожавах химията, исках да завърша 12 клас и да ида в университет да уча фармация, но тук намразих химията. Вече не искам да уча, а преди ученето го поставях на първо място. Сега само искам да се прибера в България, да съм с гаджето и приятелите си, нищо друго не ме интересува, абсолютно нищо!
Знам, че нашите го правят за мен и съм им благодарна, но в същото време съм им много ядосана, защото ме разделиха с всички скъпи за мен хора и провалиха мечтите ми, а и много добре знаят, че не искам да съм тук и не съм щастлива.
На всичкото отгоре ми натякват, че много време стоя на компютъра и прекалявам с разговорите с гаджето ми, а те какво искат като тук си нямам никой освен тях, а те по цял ден са на работа. Много ми е трудно, понякога ми се иска да им кажа всичко, да им го изкрещя, но не знам как ще реагират.
Толкова от мен, имам още много неща на главата, но това е достатъчно объркано. Благодаря на тези, които отделиха време да прочетат историята ми!
:-)

n3ri7ka
02-19-2011, 18:54
Забравих да добавя, че няма ден, в който да не плача и почти всяка вечер сънувам кошмари. Не знам какво да правя, но знам, че съвсем скоро психиката ми ще се съсипе, а съм само на 17 :(

ludiqtzubar96
02-20-2011, 10:08
Успокой се!Сигурен съм,че за всеки първата 1 година в чужда страна е много трудна.А и родителите наистина ти мислят доброто-в България няма много перспективи.А и ако искаш да си фармацевт,трудно ще си намериш работа в Бг.И за проблема с ученето-пак може да си учиш,даже чужбина предлага по-добри условия.А пък приятелите-ако говориш добре езика ще си намериш нови и ще си намериш ново гадже-а сегашното ти и то ще си намери ново.Така че просто трябва да изтраеш този период,а след него ще се чувстваш много по-добре.

ThePowerOfLove
02-20-2011, 10:47
Много хора искат да са на твое място. А и замисли се, след година и нещо, когато твоите приятели завършат дали повечето от тях няма да предпочитат да продължат в чужбина? Аз ако бях щях да си натискам парцалите и да се опитам да свикна.

StolenBliss
02-20-2011, 11:26
Всичко е до настройка. И на мен първата ми година беше 'самотна', но се бях стимулирала да науча езика и тва ми отвличаше вниманието от другите неща. Даже нямах и интернет, бях кажи речи откъсната от всички в бг, освен когато ходех до интернет зала за по един час. Но после си намерих приятели и ми беше супер забавно даже. Ако се настроиш ти самата, че там не ти харесва, няма и как да ти хареса. Дай един вид 'шанс' на държавата и на всичко там. Опитай се. Успех.

VaMpiRKaTaaa
02-20-2011, 13:49
Вместо да седиш,да мрънкаш и да се самосъжаляваш,радвай се.
Много хора биха искали да са на твое място.
Родителите ти ,ти мислят доброто.
Там има много повече възможности,плащат много повече.
Животът е много по-добър.
И,ако се върнеш,ще е най-голямата глупост,която можеш да направиш.
В тая скапана държава ,България бъдеще няма.

nikitka_
02-20-2011, 15:35
**

snekity94
02-22-2011, 02:44
Как може да искаш да се върнеш на място като България :D
С удоволствие бих се махнала от тук и никога не бих се върнала.

Nakadah
02-22-2011, 02:57
:lol: :lol: :lol: Ма само какви отговори има тука :lol: :lol: :lol:

darkness848
02-22-2011, 12:01
Мога да ти кажа, че те разбирам напълно!
В чужбина съм от две години, но още не съм свикнала... Липсват ми всичките ми приятели, а също така и приятелят ми, с когото вече сме разделени... Просто решихме, че така ще е по-добре и за двама ни... Не че чувствата си ги няма още... Всичко си е същото само където съм на 3000 километра от него... И с това не искам да ти кажа да постъпиш по същия начин...
Тааа по темата.. :-D Аз лично си обичам България... Може би както повечето казаха - там няма бъдеще... Не точно, че няма, просто плюсовете да учих в чужбина са повече... В момента ти е трудно, чувстваш се самичка, тъжна си и предполагам се чувстваш така сякаш никой не може да те разбере и няма с кого да споделиш... Нещото което малко ще те разведри, според мен е да се запознаеш с някого от твоя клас... Дори и да не ти се иска, да излезеш с тях навън - излез... Аз в началото 3,4 месеца не исках да ходя никъде, не излизах от унас и постоянно плачех. Сега нещата са по-различни... Може да се каже, че отново започвам да се чувствам пълноценна...
Така, че единият вариант е да се примириш с факта, че ще останеш там, да го погледнеш от хубавата страна и да започнеш да живееш отново като тийн... Не се затваряй в себе си... Сега е момента да се забавляваш... Опитай по някакъв начин да превърнеш минусите в плюсове... Предполагам отлично знаеш крилатата фраза "Ако животът ти поднесе лимони - направи си лимонада!" Така е и в твоя случай.
Другият вариант е да приемеш мисълта, че си там само докато станеш на 18 и завършиш. След това можеш да си отидеш в България и да кандидатстваш там (тук малко нещата стават по-сложни и скъпи), но дори да избереш този вариант не се отчайвай. Мисли как нещата ще се оправят и как след време всичко ще си дойде на мястото...
Хайде толкова от мен, че пак се улях... :-D
Успех и горе главата! :-)

djipsito
02-23-2011, 01:46
От 8 години не живея в България, но си ходя всяко лято. Като дойдох ми беше добре, беше ми мъчно само за близките ми в Бг. Тук изкарах изолирана 2 години, понеже живеех на такова място. Ходих само на училище.

Вместо да мрънкаш и да се ядосваш на вашите се замисли. Всичко, което правят е за теб. Не бъди неблагодарна, мислиш ли, че на тях им е по-леко ? Те нямат ли приятели в Бг ? Спри да се тръшкаш. Учи език, най-голямото богатство, което можеш да имаш и ще ти е голям плюс.
Запознай се с хора там около теб, в училището, запиши се на курс или спортувай нещо.. ще се запознаеш с хора.
Кво ревеш ? Приятели, та приятели... след втората ми година тук, едно лято си отидох в бг и... всички, които познавах се бяха променили до неузнаваемост. В началото като заминах си пишехме писма, понеже не знаех кво е тва ЧАТ. После спряхме да си пишем, а бяхме израснали заедно...
Замисли се...на 17 си.. и да беше останала в бг, догодина щеше да завършиш, знаеш, че след това пътищата ви с приятелите ти ще се разделят, защото всеки хваща пътя нанякъде....
Приеми реалноста. Радвай се, че си избягала от мизерията. Много хора искат да са на твое място и нямат тази възможност. А над България се е провесила една голяма черна завеса, която пречи на младите да се развиват.

Бъди по-позитивна. Пак ще си ходиш в България за някоя ваканция...

snekity94
02-23-2011, 03:48
В Бългапия няма бъдеще. Хората Са Злобни (включително форума :D)
Радвай се че си се махнала от Където и аз ще се Махна като навърша 18 ! Тука ще седят циганите :D
Преди обичах Бг и не съм се Била Замисляла да я напускам,н0оо положението става Все по Безнадеждно :D
Никога няма да се върна на тфа циганско място :)

Nakadah
02-23-2011, 06:25
В Бългапия няма бъдеще. Хората Са Злобни (включително форума :D)
Радвай се че си се махнала от Където и аз ще се Махна като навърша 18 ! Тука ще седят циганите :D
Преди обичах Бг и не съм се Била Замисляла да я напускам,н0оо положението става Все по Безнадеждно :D
Никога няма да се върна на тфа циганско място :)

Аз ти гарантирам че ти няма да се махнеш от България! Ще си останеш в нея за винаги!

BladeDancer
02-23-2011, 08:54
Ало хора говорите за България сякаш не сте част от нея. Хората са България ! Вие сте част от хората. Вие също сте виновни. Всеки един от нас е виновен, а вие почвате да плюете без да се погледнете. Няма как да се оправи България без да се оправите вие първо, но вие предпочитате да си пренесете циганията в друга държава за което много ви благодаря. България е хубава държава ама ейтакива като вас я осраха сериозно !

tman
02-23-2011, 10:14
Ало хора говорите за България сякаш не сте част от нея. Хората са България ! Вие сте част от хората. Вие също сте виновни. Всеки един от нас е виновен, а вие почвате да плюете без да се погледнете. Няма как да се оправи България без да се оправите вие първо, но вие предпочитате да си пренесете циганията в друга държава за което много ви благодаря. България е хубава държава ама ей такива като вас я осраха сериозно !
Точно! Като чета коментарите просто ми става тъжно. Левски, Ботев, Бенковски (ако сте ги чували) и още мнозина герои са вярвали, че България ще се завърне, и не са се отказали въпреки всичките трудности, без да очакват никаква отплата без да очакват вашите пусти пари. За България ще има надежда само ако не се отказваме от нея.

SK0RP10N
02-23-2011, 11:14
Живял съм в чужбина и те разбирам отлично.
Но както някой по-горе каза, всички хора се променят, включително ти и твоето (вече бившо) обкръжение.
Ако се върнеш в България, макар и само за ваканция, да не се учудиш заради разни злобни коментари. Мнозинството иска да е на твое място и много хора ще започнат да завиждат за това, включително и твоите приятел(к)и, повярвай ми !

И на мен ми бе тъпо някакво в началото, но после свикнах и отрких плюсовете за себе си. Когато се върнах в България, се радвах да видя своите приятел, но радостта ми бе кратка, защото първите им въпроси не бяха: добре ли си, как беше там, ко прави и т.н. , а "какво ни носиш ? Носиш ли ми това, носиш ли ми онова ? Нали ти поръчах да ми купиш еди какво си, преди да тръгнеш ?"

Хората са глупаци, гадове и завистници.
Радвай се, че имаш един по-добър шанс за реализация, възползвай се от него и от възможността да намериш нови приятели.

susamKa15
05-28-2011, 22:31
еми и аз искам в БГ ама ..
в коя държава си?