View Full Version : България или чужбина
Dimchobg
02-20-2011, 12:14
Здравейте моя въпрос е ще ходите ли във чужбина да учите ако да та тогава смятате ли там да останете за да работите?
VaMpiRKaTaaa
02-20-2011, 13:28
Отдаде ли ми се възможност,заминавам за чужбина.
Оставам да живея и работя там и няма и да се върна повече.
И сега за тези,които ще ме упрекнат...
Да,имали сме велико минало,били сме на 3-морета,но това е в миналото.
И да,имаме великолепна природа,но държавата ни е скапана.
За това всички се изнасят в чужбина.
У нас след 10-15 години ще останат,ромите,пенсьонерит е и хората,които нямат възможност да отидат в чужбина.
Сега,'родолюбците''место да ме упрекват,щом толко обичат държавата си да направят нещо за нея вместо да седят и да упрекват,че останалите хора нищо не правили за държавата си.Да,обичам родината си,но мразя държавата,цялото ни управление винаги ни е дърпало назад.Цялото ни общество е такова,че седи ,мрънка и обвинява другите,a пък нищо не прави по въпроса ,за който го засяга.Вижте гърците,за най-малкото правят стачка.Както и си трябва,ако искат да постигнат нещo.А ние сме като заспали овце.На,където тръгне овенът,след него го следват и овците.Имаме робска психика,за това сме свикнали да мълчиме и да се съгласяваме.Но аз НЕ съм съглана с това.
GossipGirl89
02-20-2011, 13:45
Искаше ми се магистратура да карам в чужбина, но като се поинтересувах малко се указа, че ще са нужни доста финанси, с които не разполагам и не мисля че ще разполагам след 1-2 години. На тоя етап си оставам тук,а за бъдещи периоди не мога да давам прогнози. Честно да си кажа ако ми се отдаде възможност не бих се поколебала и бих заминала да си търся късмета другаде. Тук просто е страшно трудно да се развиеш в кариерен план ако нямаш връзки. Един ден сигурно бих се върнала, но само заради близките си
Dimchobg
02-20-2011, 14:37
Аз съм сигурен че няма да остана тук
vampire_girl_
02-20-2011, 15:21
При първа възможност бих се махнала и живяла извън страната
SmilezZz
02-20-2011, 15:34
Да,бих отишла да уча в чужбина - просто,защото смятам,че ще получа по-добро образование.. Но не бих останала завинаги там,бих се върнала в родния си град..
nikitka_
02-20-2011, 18:29
Dimchobg
02-20-2011, 20:07
Да,ще уча в чужбина.И не само ще работя през това време,а и ще остана да живея там! добре си решила ама нали пак ще дойдеш за да се видеш с вашите щото много хора ще ми се присмиват ама аз няма да изтрая цяла година без да видя майка си ще идвам за коледа и нова година
DaVinciCode
02-20-2011, 20:37
Аз бих искал да отида да уча в чужбина,да уча и т.н.Да посетя доста неща,а после живот и здраве да се върна в родното си място.
DieselBlood
02-20-2011, 20:44
Само да завърша,ще изчезна от тая шибана и корумпирана държава.
DaVinciCode
02-20-2011, 20:46
Тук повечето сте 13-18 годишни,както и аз.Интересно ми е,че най-много 13-14 годишните пишат "тая скапана държава" и друго не пишат,непрекъснато го повтаряте,добре де вие какво разбирате :? .. Разбирам да сте преживели много и т.н,да имате опит и да разбирате,да знаете как стоят нещата,но не знам как на 13-14 това би било възможно.
България е добра държава по природа т.н , преживяването не е лесно , поради липса на кадърни кадри в управленито.В европа управляващите не мислят само за лични облаги , но и за населението , за това те са успели даржави. :?
Искрено ви пожелавам на всички които искате да излезнете от България да го направите! Искам да отидете във вашите велики америки и англии! Да поседите няколко месеца, и после със сълзи да се преберете! Защото точно това ще стане. Дрънкате дрънкате и пак дрънкате, но действителноста е друга! Видял съм не 1 Българин да дойде тука и да си тръгне...
Вие сте слаби, и слаби ще си останете! Няма значение къде се намирате! Дали сте в България или Англия няма значение! Трябва да се борите! Вие в България не се борите, няма и да се борите и в другите страни. Само че в другите страни ще ви ритат като пес! Ще сте никой и ще плачете от сутрин до вечер! Защо? Защото сте слаби! Хората са го каза: Помогни на себе си че да ти помогнат и другите. Вие не искате да помогнете на себе си, е не очаквайте магии да станат!
someonerandom
02-21-2011, 03:47
Истината е,че нямам никакво желание да заминавам.Искам да си остана тук,да уча тук и да си намеря свястна работа,пак тук.Въпросът е,че уча в езикова и най-вероятно ще е най-добре да отида и да уча в Германия,обаче не знам...
VaMpiRKaTaaa
02-21-2011, 10:06
Тук повечето сте 13-18 годишни,както и аз.Интересно ми е,че най-много 13-14 годишните пишат "тая скапана държава" и друго не пишат,непрекъснато го повтаряте,добре де вие какво разбирате :? .. Разбирам да сте преживели много и т.н,да имате опит и да разбирате,да знаете как стоят нещата,но не знам как на 13-14 това би било възможно.
Спецялно на теб ще ти отговоря,че съм на 22.
Доста съм видяла,и съм си патила.
И да,определено обичам родината си,но мразя държавата ни и управлението ни.То вместо да ни оправя ни дърпа назад.Винаги е било така,за това сме на тоя хал.Добре,че дойде на власт сега Бойко Борисов,та човека тръгна да ни оправя бакиите от миналото правителство,и всички минали.Сега ще кажеш ,че нищо не правил както повечето говорят,но не е така.Ако невярваш на мен,слушай новините.А за министър Дянков да не говориме.Той човека работеше в световната банка и от световната банка дойде в тая мизерна корумпирана държава,България,зада ни оправя бакиите,a то пак се намира кой да плюе по него.Еми извинявай,но за една-2години не е възможно простo,да оправят бакиите от поне 20години назад,а да не говорим,че са над 20години.Те от предишното правителства са крали,крали,крали..сега за това не излизаме от кризата.Правителството на Борисов,е единственото правителствo,което му пука за държавата и прави нещо ,зада ни измъкне от цялото това нелепо и гадно положение,в което сме.
dimitar_ak
02-21-2011, 12:26
Вампирке, заради такива като теб тази държава няма да се оправи. Повярваха на бившия телохранител на Тато, който си е една проста мутра от времето на прехода, че е велик политик. Почакай и ще видиш как Европа ще му го забие, а не ние. А за педерастчето не ми говори. Той не защитава българските икономически интереси, а тези на доскорошните си работодатели.
VaMpiRKaTaaa
02-21-2011, 12:40
dimitar_ak
А комунистите и дпс да не са по-добрият избор според теб?
За тях вече гласуват само пенсионерите..Хаха то верно,че пенсионерите станаха повече от младите у нас.
Аз мразя държавата и това няма да cе промени.
Винаги всички управници са крадяли и са ни дърпали назад,за това сме на тоя хал.И много трудно ще се оправи положението.
А и Борисов да е на власт,значи хората го харесват и му имат доверие.
Аз лично ,ако го нямаше Борисов и ГЕРБ,нямаше да гласувам за никой.
dimitar_ak
02-21-2011, 12:44
Чети и не говори на изуст:
http://www.alteragate.net/index.php?news_id=2310
http://www.voininatangra.org/modules/news/article.php?storyid=314
PS: А Герб и Боцко бяха тези, които за първи път ме накараха да не гласувам.
DaVinciCode
02-21-2011, 12:57
Вампирке,нищо лично,но като си на 20-22 не значи,че си кой знае колко голяма,та се правиш вече,че разбираш много какво е положението в нашата държава,ти гледай да си изкараш хубавите оценки,пък после ходи в Америка,да видим там дали ще ти е по-добре:) Не си мисли,че разбираш много,не че и аз разбирам кой знае колко,но пък не претендирам,ти като си толкова компетентна по този въпрос,защо не станеш президент и не оправиш държавата :)
dimitar_ak
02-21-2011, 13:12
Аз не отговорих на темата. Все още мисля, че нещата тук са поправими и не ми се напуска.
Greennight
02-21-2011, 15:33
Бих отишъл да уча или да живея за 2-5 години,но бих се върнал.
Dimchobg
02-21-2011, 17:48
Аз ще остана тук ако нещата се пооправят но хора вие тук ще остана там е същото, ама не е щото там икономиката е по-добра там когато пуснаха I-phone беше 200$ а тука 700 лв. не съм баш голям умник по финанси и подобни ама 200$=300лв. и да всички казват няма да си намериш работа ама я чуйте аз имам много роднини там кой то управляващи на голяма компания и имат връзки :-P
Аз ще остана тук ако нещата се пооправят но хора вие тук ще остана там е същото, ама не е щото там икономиката е по-добра там когато пуснаха I-phone беше 200$ а тука 700 лв. не съм баш голям умник по финанси и подобни ама 200$=300лв. и да всички казват няма да си намериш работа ама я чуйте аз имам много роднини там кой то управляващи на голяма компания и имат връзки :-P
Въобще не си умник! Ти си от хората които идват тука и си събират партакешите на бързо!
Iphone 8 ГБ е $200 с 3 годишен договор към някоя компания. Ако го купуваш без договор е $700 което е кво? 1000лв? Опа, май е с 300лв по-скъп?
И къде са тези оправляващи на големи компании? Ти си некъв мечтател! Тука за да завиеш крушка ти искат 4 години Университет + 10 сертификата и лицензи... Как ще си намериш каквато и да е добре образована работа? Има хора които си намират, но това е чист късмет!
Ти си типичния пример за човек който ще дойде тука и ще си тръгне същия месец!
snekity94
02-22-2011, 02:38
България ли ?
срам ме е че съм българка :D ужас..
Бих се махнала завинаги от тук!!! нооо за съжаление съм малка и нямам възможност :?
А и Борисов да е на власт,значи хората го харесват и му имат доверие.
Аз лично ,ако го нямаше Борисов и ГЕРБ,нямаше да гласувам за никой.
Бог да ни опази от хора като тебе! За втори път се изявяваш с огромната ти гениалност! Да обобща за форумниците дето четът, милата вампирка каза че обича да кара "бясно" защото и "се вдига адреналина" или с др думи няма никакъв контрол в/ъ трабанта... Ол да, забравих че тя казва че имала "X1" което ест тя мечтае за такова, но го няма.
Та да се върнеме на темата, мила ми вампирке не ти ли се струва малко странно оправлението на борисов? Като например как така винетките се продават само от банката която е собственост на жена му?
Ами Дианков и неговата простотия? Тоя колко е прост неам думи! Как може да се нарича финансист! Борисов си го избра точно него, този великия от Америка, нали Българите се превъзнасят по Америка та ще кажат "ей този борисов си подбира хората". Целия план е Борисов да продължава да краде и да набута тоз въздухар Дианков за липсващите пари. Не ти трябва много мозък да го разсъдиш!
Ебати, аз не живея в България от не помня кога, не чета кой знае колко Български вестници, и пак съм по наясно от тебе. :lol: :lol:
Тез амИриканци са с промити мозъци, ама оставам с впечатление че новото поколение на България е същото!
ПС: Аз съм съгласен с димитър_aк че България има потенциала да стане нормална държава с високо GDP per capita и стабилна икономика, но като гледам хората в България как мислят просто не виждам това как ще стане!
България ли ?
срам ме е че съм българка :D ужас..
Бих се махнала завинаги от тук!!! нооо за съжаление съм малка и нямам възможност :?
И мене ме е срам че имам такъва сънародници, но какво да се прави! Света не е идеален!
dimitar_ak
02-22-2011, 07:46
@Nakadah
Аз пуснах линкове за това кой е Бойко Борисов. Не по-малко интересно е коя е Цветелина Бориславова с баща служител в ПГУ-ДС и бивш свекър Иван Абаджиев. Член на Политбюро на ЦК на БКП и бивш посланик в Румъния.
Dimchobg
02-22-2011, 09:11
Добре хора нали си имаме право на мнение вие сте на това ние сме на онова аз минимално ще се задоволя да се преместя в София, а на вас какъв ви е проблема а? Вие като се гордеете ок ама аз не а и има много хора които са се оправили а аз поне ще опитам някои тука сте като старите баби и дядовци дет тоя ми разправя не можеш тва ама мога
dimitar_ak
02-22-2011, 09:24
Какво и е лошо на Загората, че литна за София?
Бих отишла в чужбина за година-две,например,за да поработя малко и да видя "свят",но в никакъв случай не бих се преместила там!!!
Що се отнася до София - и пари да ми дават пак няма да отида да живея в този грозен,мръсен,сив и претъпкан град :? (нищо лично към живущите там,но за мен няма по-противно място от това в България :?) Да не говорим и че цените там (било то на стоки,услуги или апартаменти) са с пъти по-високи,а за сметка на това заплащането (поне в сфесите,които ме интересуват) са почти 1:1 с тези в значително по-малките градове ...
Dimchobg
02-22-2011, 17:38
За тва всеки който познавам там получава каквото си иска
DaVinciCode
02-22-2011, 18:34
Димчоо много си заблуден приятел :)
Dimchobg
02-22-2011, 18:43
Да и аз така мисля но не ме Е**
Dimchobg
02-22-2011, 18:44
Да и аз така мисля но не ме Е**
За тва всеки който познавам там получава каквото си иска
На приказки винаги е така! Как ще признаеш че след като напусна България за да направиш малко пари се озова в по-голяма дупка и по-беден? Как ще докажете че това което те говорят е лъжа? Няма как! Все шак тези стереотипи дето Българите ги имат в главата са още там...
Тука НЯМА шанс да си в board of the directors на компания след като си дошъл от България, освен ако ти не си я основал тази компания! Но повечето хората идващи от България са цървули и нямат и 5 стинки мозък в главата си... То, вие кво си мислите, че е лесно? :lol: :lol:
Ще ти дам пример, неква си селянка от Бургас дойде тука, петролен инжинер, ала бала, и 3 месеца по-късно си тръгна за България със сълзи на лицето. Големата богаташка имала 2 апартамента в Бургаз... Лелей как ме впечатли :lol: :lol:
Всеки който дойде тука и се задържи малко кара такси, разнася пици, работи в Wal-Mart и тн... Малко хора си намират добра клалифицирана работа. А тези с малко повече мозък виждат начин да направят собствен бизнес. Ест този бизнес доста често е малък, но пак изкарват пари с които да се издържат.
Аз съм full time student, и имам моя собствен бизнес. Колко такива като мене има? 0 Българи!
Е за това ви пожелавам на всички да дойдете тука и да поостанете за малко! Ще разберете колко сте прости и как сте дрънкали глупости през всичките тези години!
За съжаление в България се е напълнило с цървули като Dimchobg които само дрънкат без да положат и най малко усилие за размисъл. Е за това не виждам как България ще се оправи! Защото 1 човек не променя групата! Колкото и умни и здрвомислещи хора в България да има, докато цървулите са повече то никога няма да може да се оправиме.
Ебати а е толкова лесно... България има толкова голям потенциал. Но, не! Селянията трябва да псува и да обижда и да казва как всичко трябва да им е поднесе на тепсия! :lol: :lol:
djipsito
02-23-2011, 01:11
Аз съм съгласна с Nakadah като цяло.
Мисля, че не сме толкова глупави, колкото се опитваме да се правим на големи тарикати. Някво заложено ни е все пак.
И аз съм в чужбина... доста години вече. Не знам защо повечето си мислят, че като избягате от бг изведнъж всичко става розово и мирише приятно.
Какво значи, ще ида за няколко месеца и се връщам ? Познавам много хора тук, дошли ей така за няколко месеца да напечелят... и се "връщат" от години. Повечето не работят..
Колко хора се махат от Бг без никакви връзки в чужбина ? И колко знаят кво е да спиш по плажове, пейки и т.н...
Аз си мисля, че някои тук са толкова отворени, защото отиват или могат да идат на готово някъде, кво по-лесно от тва... иии едно ясновидско изказване ше напрая: като си стъпят маааалко на краката, забравят откъде са излезли.
Както казах от години съм тук, студентка съм вече и наскоро си търсих работа... Изненадаааа... изключително малко са предложените работи които НЕ изискват 2 3 годишен опит в специализирана област. Много е важен и езика, разбира се. По принцип чужденците не са предпочитани, освен за чистачи, общи работници и подобни. С такава работа едва ли да се развиете много професионално. Да не говорим, че за да си стъпиш стабилно на краката трябва да минат поне 2-3 години и живота да стане по-лесен... Един вид да се приспособиш към обстановката..
Колкото до Дянков и Борисов... Не съм от най-запознатите, но ми се струва, че Бойко се опитва наистина да оправи нещата. Проблема е, че всички са нетърпеливи и очакват промяна за месеци, а нямат в предвид, че се е крадяло с години... Търпение, доброта и все хубави чувства се очаква от обществото, а не само злоба и плюене по всеки, който е на власт. Дайте шанс. То проблема се корени някъде много навътре според мен, като гледам самото държание на обикновенните хора един към друг ми призлява.. и сравнявам. Тва да влезеш в магазин или да питаш за цената на билет и да ти отговарят все едно си животно... :? Да не се отплесвам...
Имам приятелки, които учат Икономика във Варна. Когато им бях на гости стана на въпрос нещо за Дянков. Оказва се, че неговия доцент сега преподава на студентите. И им е казал, че на времето е виждал Дянков като министър, нямало по-добър икономист от него. Обаче сега не знаел кво се случвало с него... правил някви небивали прогнози, с които всичко затъвало още повече...
Dimchobg
02-23-2011, 06:34
Никога не съм казал че е много лесно знам баща ми ми е казвал че да си намериш хубава работа е трудно защото първо ми трябва вишо след това трябва и да има многогодишен опит за да заемеш хубав пост. А и аз съм дете не ме обвинявайте ако говоря глупости има много години докато отида някъде 8-) 8-)
Аз съм full time student, и имам моя собствен бизнес. Колко такива като мене има? 0 Българи!
Ти к'во?!Познаваш всички българи в чужбина ли?! :-o
Да ме извиняваш ама нещо май се опитваш да си вдигнеш сам самочувствието,а?!
Бил само той,нямало други ... Айде не говори глупости :?
Ти к'во?!Познаваш всички българи в чужбина ли?! :-o
Да ме извиняваш ама нещо май се опитваш да си вдигнеш сам самочувствието,а?!
Бил само той,нямало други ... Айде не говори глупости :?
:lol: :lol: Ти да не си като мене бе миличката ми Зори? Не, нали? Тогава защо спориш? Като ми намериш образеца тогава ще говориме!
ПС: Миличката ми зори дето не нарушава правилата на форума, защо превръщаш темата в лична нападка?
Много ясно,че не съм като теб - аз си уча в България и нямам намерение да излизам в чужбина,освен на разходка или за година-две при роднини.
Познавам хора,които са започнали свой собствен бизнес в чужбина.Вярно,може да не изкарват милиони на месец,но поне си изкарват доста прилични доходи и се разширяват.
Примери няма смисъл да ти давам,защото спокойно може да кажеш "Измисляш си!",но аз имам роднини,живеещи в чужбина от години и развиващи собствен бизнес.Имам и приятели,които от 4-5 години са там и си развиват няк'ви малки нещица.
Що се отнася до личната нападка - в грешка си ;) Ти пишеш нещо - аз изразявам мнение.Има разлика :)
Dimchobg
02-23-2011, 16:14
аз изкам само да спрете вече да ми се карате мое е решението вас кво ва е*е вие кво знаете за мен за семейството ми за връзките на нашите
аз изкам само да спрете вече да ми се карате мое е решението вас кво ва е*е вие кво знаете за мен за семейството ми за връзките на нашите
Къде пък видя да те обсъждаме?! :lol:
Филмар!Светът не се върти около теб ... :lol:
Dimchobg
02-23-2011, 17:19
Къде пък видя да те обсъждаме?! :lol:
Филмар!Светът не се върти около теб ... :lol:
ми горе само обсъждат тия дето ша си ходят като мен и за тва им казват да на оставят намира
Никой не визира точно теб!!!Това,че се говори за хора,които ще заминат или които ще се върнат не означава,че става дума за теб!!!Друг е въпроса,че явно не те устройва да четеш различните мнения ... Ами тогава,какво правиш в темата?!Тук ще продължим да обсъждаме и хората,които няма да се махнат от България,и хората,които ще се махнат,както и тези,които ще се върнат ... В крайна сметка това е ТЕМАТА!!!
Dimchobg
02-23-2011, 17:40
боже просто по темата говорете и толкова
Много ясно,че не съм като теб - аз си уча в България и нямам намерение да излизам в чужбина,освен на разходка или за година-две при роднини.
Познавам хора,които са започнали свой собствен бизнес в чужбина.Вярно,може да не изкарват милиони на месец,но поне си изкарват доста прилични доходи и се разширяват.
Примери няма смисъл да ти давам,защото спокойно може да кажеш "Измисляш си!",но аз имам роднини,живеещи в чужбина от години и развиващи собствен бизнес.Имам и приятели,които от 4-5 години са там и си развиват няк'ви малки нещица.
Що се отнася до личната нападка - в грешка си ;) Ти пишеш нещо - аз изразявам мнение.Има разлика :)
Ти май не четеш целите постове,а ? :lol: Или ако ги четеш не можеш да ги усмислиш правелно! :lol:
ПС: Като имаш мнение и изкаш да се включиш давай примери бе. Аз това правя. Всичко дето говоря е от лична моя гледна точка! Това което съм видял през годините е това което казвам! Като цяло е 1 и също... Ако беше прочела целия ми пост щеше да видиш колко разлика има между изречението което копира и останалия пост...
ПС2: Те тея дето ще се махнат са точно тея дето няма! Спокойно димчо, ти няма да се махнеш от България! Гаранция ти давам!
ПС3: Като някой ви каже нещо което не ви харесва ставате много агресивни. Ето още 1 причина да си останете на дъното! Не винаги сте прави! Не всичко знаете! Не всичко сте видяли! Филмите са лъжа!
Dimchobg
02-23-2011, 18:08
Това че филмите са лъжи си е много вярно там си е същото просто са по добре развити икономически и аз поне ще се опитам да напрявя нещо там
амк933, Модератор:
Спрете с личностните нападки и превръщането на темата в скандал. Нарушавате няколко точки от правилника.
амк933, Потребител:
Истината е, че супер много хора смятат, че като емигрират в САЩ, Западна Европа, етц, там ги чакат с червеното килимче и валят кебабчета оте небето. Но са в голяма заблуда.
За да се докажеш в Америка (за там са ми основните наблюдения) трябва да си скъсаш задника от работа. Аз познавам българи, които са от 9 години там и в момента изкарват около милион на година. Имат собствена компания и т.н., но работеха по 14-16 часа на ден в началото, беше им страшно трудно, не знаеха език и т.н. Но имаха желание и са страшно оправни. Научиха език, навлязоха в дадена нисша и ето ги днес.
Но такива хора са малко. Повечето са тези с кебабчетата, килимчето и небето. И точно тези си карат със заплатата от 3000 долара, с която едва си плащат наема и си покриват сметките, но се хвалят, че живеят в Америка.
Аз лично не уча в българско училище --> не мога да остана в България (а и не искам) --> ще емигрирам. Най-вероятно ще е Америка или Близкия Изток, защото не харесвам хич Западна Европа. Пределно ми е ясно какво ме чака, но аз съм хипер болезнено амбициозен. Въобще не ми пука да бачкам по 18 часа и т.н. И нямам намерение да чакам нияо на готово. Наще ще ме издържат докато съм в колеж, но после за graduate school ще трябва сам да си намеря варианти.
С две думи - ще емигрирам по ред причини, но не чакам от никой нищо.
ПС: И не, не сямтам да се върна в България. Аз като човек съм отраснал с други ценности, и това, че никой нищо не цени и 90% от хората са меркантилни ме влудява. Нямам място тук. Всеки е недоволен, а никой не се опитва да си помогне сам. Все държавата е крива. А аз вярвам, че каквото човек сам си направи, това е...
JackHerer
02-23-2011, 20:29
Здравейте, искам и аз да споделя моето виждане за живеенето в чужбина.Аз съм извън България 7 месеца не е много, но имам някакви наблюдения.Причината да замина беше образованието.За това не мога да кажа все още смятам ли да се върна в родината си или не. Искам да кажа на всички, които си мислят, че като отидат в друга държава дори 50 пъти по-развита от България и живота им ще се оправи..повярвайте ми в голяма заблуда сте!Мога да ви кажа, че ако нямате изключително здрави нерви и сте свикнали мама и тати постоянно да са до вас просто не си правете труда да заминавате...Може грубо и надменно да прозвучи, но чужбина не е за всеки, разберете го!Нямате си идея какво е да търсите работа и като чуят, че сте от България, просто да ви казват довиждане...В смисъл такъв, че малко хора могат да издържат на такова напрежение, да се чудят от къде да вземат пари и как да си платят наема за месеца.Моят съвет е преди да решите да заминавате помислете готови ли сте да решавате проблемите си сами т.е. да бъдете наистина самостоятелни..
Много гадно ми става като видя такива изказвания от рода на "срам ме е че съм българин/българка" или "мразя държавата си".Такива хора, които не могат да се оправят в собствената си държава по-добре да забравят за чужбина..Пример мога да дам със свои колеги, които пристигнаха заедно с мен, е вече 3ма си заминаха, един поради финансови причини, друг просто психически не може да издържи и така..Общо взето живота в друга държава не е лесен, когато си сам.Трябва да бъдеш наистина ентусиазиран и да преследваш до край целите си, въпреки обстоятелствата!
crystalicks
02-24-2011, 08:42
Истината е, че супер много хора смятат, че като емигрират в САЩ, Западна Европа, етц, там ги чакат с червеното килимче и валят кебабчета оте небето. Но са в голяма заблуда.
И точно тези си карат със заплатата от 3000 долара, с която едва си плащат наема и си покриват сметките, но се хвалят, че живеят в Америка.
Напълно съм съгласна. :)
Толкова много българи познавам които се хвалят че живеят в чужбина а истината е, че едвам живеят. И на майка ми не и беше лесно като се премести тук без да познава никой, но с много труд успя да намери хубава работа и изкара достатъчно пари да ме вземе и мен с нея. За съжаление има твърде много българи които са мързеливи и очакват веднага да изкарват два пъти повече, но това рядко се случва (да не кажа никога).
JackHerer - Подкрепям твоето мнение. Жалко, че много хора не могат да повярват като им се каже че в чужбина не е толкова лесно колкото си мислят. :(