- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- България или чужбина
Здравейте моя въпрос е ще ходите ли във чужбина да учите ако да та тогава смятате ли там да останете за да работите?
Da jivota kratuk e zatova izjivei go kato za svetovno
Отдаде ли ми се възможност,заминавам за чужбина.
Оставам да живея и работя там и няма и да се върна повече.
И сега за тези,които ще ме упрекнат...
Да,имали сме велико минало,били сме на 3-морета,но това е в миналото.
И да,имаме великолепна природа,но държавата ни е скапана.
За това всички се изнасят в чужбина.
У нас след 10-15 години ще останат,ромите,пенсьонерит е и хората,които нямат възможност да отидат в чужбина.
Сега,'родолюбците''место да ме упрекват,щом толко обичат държавата си да направят нещо за нея вместо да седят и да упрекват,че останалите хора нищо не правили за държавата си.Да,обичам родината си,но мразя държавата,цялото ни управление винаги ни е дърпало назад.Цялото ни общество е такова,че седи ,мрънка и обвинява другите,a пък нищо не прави по въпроса ,за който го засяга.Вижте гърците,за най-малкото правят стачка.Както и си трябва,ако искат да постигнат нещo.А ние сме като заспали овце.На,където тръгне овенът,след него го следват и овците.Имаме робска психика,за това сме свикнали да мълчиме и да се съгласяваме.Но аз НЕ съм съглана с това.
Искаше ми се магистратура да карам в чужбина, но като се поинтересувах малко се указа, че ще са нужни доста финанси, с които не разполагам и не мисля че ще разполагам след 1-2 години. На тоя етап си оставам тук,а за бъдещи периоди не мога да давам прогнози. Честно да си кажа ако ми се отдаде възможност не бих се поколебала и бих заминала да си търся късмета другаде. Тук просто е страшно трудно да се развиеш в кариерен план ако нямаш връзки. Един ден сигурно бих се върнала, но само заради близките си
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Аз съм сигурен че няма да остана тук
Да,бих отишла да уча в чужбина - просто,защото смятам,че ще получа по-добро образование.. Но не бих останала завинаги там,бих се върнала в родния си град..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
добре си решила ама нали пак ще дойдеш за да се видеш с вашите щото много хора ще ми се присмиват ама аз няма да изтрая цяла година без да видя майка си ще идвам за коледа и нова годинаПървоначално написано от nikitka_
Аз бих искал да отида да уча в чужбина,да уча и т.н.Да посетя доста неща,а после живот и здраве да се върна в родното си място.
A men has only one lifetime,but HISTORY can remember you forever..
Само да завърша,ще изчезна от тая шибана и корумпирана държава.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Тук повечето сте 13-18 годишни,както и аз.Интересно ми е,че най-много 13-14 годишните пишат "тая скапана държава" и друго не пишат,непрекъснато го повтаряте,добре де вие какво разбирате.. Разбирам да сте преживели много и т.н,да имате опит и да разбирате,да знаете как стоят нещата,но не знам как на 13-14 това би било възможно.
Искрено ви пожелавам на всички които искате да излезнете от България да го направите! Искам да отидете във вашите велики америки и англии! Да поседите няколко месеца, и после със сълзи да се преберете! Защото точно това ще стане. Дрънкате дрънкате и пак дрънкате, но действителноста е друга! Видял съм не 1 Българин да дойде тука и да си тръгне...
Вие сте слаби, и слаби ще си останете! Няма значение къде се намирате! Дали сте в България или Англия няма значение! Трябва да се борите! Вие в България не се борите, няма и да се борите и в другите страни. Само че в другите страни ще ви ритат като пес! Ще сте никой и ще плачете от сутрин до вечер! Защо? Защото сте слаби! Хората са го каза: Помогни на себе си че да ти помогнат и другите. Вие не искате да помогнете на себе си, е не очаквайте магии да станат!
Истината е,че нямам никакво желание да заминавам.Искам да си остана тук,да уча тук и да си намеря свястна работа,пак тук.Въпросът е,че уча в езикова и най-вероятно ще е най-добре да отида и да уча в Германия,обаче не знам...
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
Спецялно на теб ще ти отговоря,че съм на 22.Първоначално написано от DaVinciCode
Доста съм видяла,и съм си патила.
И да,определено обичам родината си,но мразя държавата ни и управлението ни.То вместо да ни оправя ни дърпа назад.Винаги е било така,за това сме на тоя хал.Добре,че дойде на власт сега Бойко Борисов,та човека тръгна да ни оправя бакиите от миналото правителство,и всички минали.Сега ще кажеш ,че нищо не правил както повечето говорят,но не е така.Ако невярваш на мен,слушай новините.А за министър Дянков да не говориме.Той човека работеше в световната банка и от световната банка дойде в тая мизерна корумпирана държава,България,зада ни оправя бакиите,a то пак се намира кой да плюе по него.Еми извинявай,но за една-2години не е възможно простo,да оправят бакиите от поне 20години назад,а да не говорим,че са над 20години.Те от предишното правителства са крали,крали,крали..сега за това не излизаме от кризата.Правителството на Борисов,е единственото правителствo,което му пука за държавата и прави нещо ,зада ни измъкне от цялото това нелепо и гадно положение,в което сме.
Вампирке, заради такива като теб тази държава няма да се оправи. Повярваха на бившия телохранител на Тато, който си е една проста мутра от времето на прехода, че е велик политик. Почакай и ще видиш как Европа ще му го забие, а не ние. А за педерастчето не ми говори. Той не защитава българските икономически интереси, а тези на доскорошните си работодатели.
dimitar_ak
А комунистите и дпс да не са по-добрият избор според теб?
За тях вече гласуват само пенсионерите..Хаха то верно,че пенсионерите станаха повече от младите у нас.
Аз мразя държавата и това няма да cе промени.
Винаги всички управници са крадяли и са ни дърпали назад,за това сме на тоя хал.И много трудно ще се оправи положението.
А и Борисов да е на власт,значи хората го харесват и му имат доверие.
Аз лично ,ако го нямаше Борисов и ГЕРБ,нямаше да гласувам за никой.
Чети и не говори на изуст:
http://www.alteragate.net/index.php?news_id=2310
http://www.voininatangra.org/modules...hp?storyid=314
PS: А Герб и Боцко бяха тези, които за първи път ме накараха да не гласувам.
Вампирке,нищо лично,но като си на 20-22 не значи,че си кой знае колко голяма,та се правиш вече,че разбираш много какво е положението в нашата държава,ти гледай да си изкараш хубавите оценки,пък после ходи в Америка,да видим там дали ще ти е по-добреНе си мисли,че разбираш много,не че и аз разбирам кой знае колко,но пък не претендирам,ти като си толкова компетентна по този въпрос,защо не станеш президент и не оправиш държавата
![]()
Аз не отговорих на темата. Все още мисля, че нещата тук са поправими и не ми се напуска.
Бих отишъл да уча или да живея за 2-5 години,но бих се върнал.
Аз ще остана тук ако нещата се пооправят но хора вие тук ще остана там е същото, ама не е щото там икономиката е по-добра там когато пуснаха I-phone беше 200$ а тука 700 лв. не съм баш голям умник по финанси и подобни ама 200$=300лв. и да всички казват няма да си намериш работа ама я чуйте аз имам много роднини там кой то управляващи на голяма компания и имат връзки![]()
Въобще не си умник! Ти си от хората които идват тука и си събират партакешите на бързо!Първоначално написано от Dimchobg
Iphone 8 ГБ е $200 с 3 годишен договор към някоя компания. Ако го купуваш без договор е $700 което е кво? 1000лв? Опа, май е с 300лв по-скъп?
И къде са тези оправляващи на големи компании? Ти си некъв мечтател! Тука за да завиеш крушка ти искат 4 години Университет + 10 сертификата и лицензи... Как ще си намериш каквато и да е добре образована работа? Има хора които си намират, но това е чист късмет!
Ти си типичния пример за човек който ще дойде тука и ще си тръгне същия месец!
България ли ?
срам ме е че съм българкаужас..
Бих се махнала завинаги от тук!!! нооо за съжаление съм малка и нямам възможност![]()
``кАзФЪъТ кУчкА съМ бИла...тЪъпАа съМ бИлАа...нАглА сЪм билА...поВърхНОстнА съМ билА...кАзВат КФоО лИ нЕ...амА истИнатА е еднАаа...КойТу УбИждЪъ..зЪВиждАа``
Бог да ни опази от хора като тебе! За втори път се изявяваш с огромната ти гениалност! Да обобща за форумниците дето четът, милата вампирка каза че обича да кара "бясно" защото и "се вдига адреналина" или с др думи няма никакъв контрол в/ъ трабанта... Ол да, забравих че тя казва че имала "X1" което ест тя мечтае за такова, но го няма.Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa
Та да се върнеме на темата, мила ми вампирке не ти ли се струва малко странно оправлението на борисов? Като например как така винетките се продават само от банката която е собственост на жена му?
Ами Дианков и неговата простотия? Тоя колко е прост неам думи! Как може да се нарича финансист! Борисов си го избра точно него, този великия от Америка, нали Българите се превъзнасят по Америка та ще кажат "ей този борисов си подбира хората". Целия план е Борисов да продължава да краде и да набута тоз въздухар Дианков за липсващите пари. Не ти трябва много мозък да го разсъдиш!
Ебати, аз не живея в България от не помня кога, не чета кой знае колко Български вестници, и пак съм по наясно от тебе.![]()
![]()
Тез амИриканци са с промити мозъци, ама оставам с впечатление че новото поколение на България е същото!
ПС: Аз съм съгласен с димитър_aк че България има потенциала да стане нормална държава с високо GDP per capita и стабилна икономика, но като гледам хората в България как мислят просто не виждам това как ще стане!