View Full Version : Самонаранявате ли се?!
Не бях сигурен дали това е точния раздел, но по подходящ не намерих.
Та да ви питам самонаранявате ли се под каквито и да било форми. Аз лично съм пробвал няколко пъти, приятел ми сподели, че му помага и за това се престраших.
Не мисля да ви обяснявам надълго и широко за моите мотиви, просто имах тежка година, загубих човек от семейстово, разделих се с приятелката ми и в мен се натрупаха много нерви които трябваше да идат някъде. Вие правили ли сте такива неща, умишлено да си причините болка и това помагало ли ви е? Можете ли да го опишете?
Моля без спам по темата, и не, не съм Емо!
DieselBlood
02-20-2011, 18:06
WTF????Ти луд ли се бе???
Иначе по темата-не съм толкова тъп.
WaterLilly
02-20-2011, 18:25
Не, не се самонаранявам. Случвало се е в момент на ярост да се издера, но нито е било до кръв, нито съм го направила нарочно. :?
Толкова ли е трудно да се запишеш на някакъв спорт, за да си излееш всичко, вместо да се режеш?
Положението беше такова, че почина баща ми, вече трябваше да ни издържа майка ми. Нямах пукната стотинка за каквото и да било, дори за едно кафе, камо ли за спорт. Преди се занимавах с фитнес но това беше преди време. Просто се чувствах самотен, майка ми и сестра ми ги нямаше по цели дни вкъщи, приятелите бяха на лекции, изпити и други. Аз не влязох в университета защото майка ми не може да си позволи да издържа студент. Реших, да се хвана на работа за да подкрепям семейството, но уви оказа се че работа не се намира толкова лесно и се налагаше да си стоя вкъщи за да съкратя разходите. Историята ми е много дълга за разказване и за това не искам да се задълбочавам. На мен ми помогна по някакъв начин и сега просто искам да чуя няколко думи от други хора които са го правили.
Fiction7577
02-20-2011, 18:35
Не, не съм го правила. Очевидно не ти е било лесно, но това не е начинът да си решиш проблемите.
Все пак след всяко изкачване, има слизане, бориш ли се до край за целите си, те ще бъдат постигнати.
Успех!
Как си плащаш нета тогава ... :smt112
П.С. Съжелявам ..
Съседа го плаща вече няколко месеца, надявам се да му ги върна някой ден
RaisedOnRock
02-20-2011, 19:14
Ами да,веднъж се ухапах до кръв. :D Беше ме много яд за едно нещо.Иначе нещо по-сериозно-не.
ПС-Съжалявам.Но няма какво друго да направиш,освен да вдигнеш глава и да продължиш напред. :)
Рязала съм се няколко пъти ама тва беше 'щото бях ужасно ядосана.Иначе драла съм се понякога и до кръв се е стигало , ама честно казано помага.
DaVinciCode
02-20-2011, 20:35
Приятелче,не се дръж като бебе ( : ,мисля че си се филмирал доста.Първо,това че си без пукната пара не е кой знае какво,в тези времена почти никой няма пари,и аз съм така,но не се режа.Хейнрих Шлиман е спрял учението си на 14 години,но после е станал най-големия археолог и е променил човешката история.Алберт Айнщайн пък е завършил с 4ка 8ми или 9ти клас май беше :D .ДЖ.К. Роулинг е била изключително бедна,но сега е по-богата и от британската кралица нали :? ..Какво от това ,че нямаш пари?Какво от това,че В МОМЕНТА не можеш да си позволиш университет?Имаш 2 варианта.Самонараняваш се и изглеждаш като жалко 12 годишно разглезено момиченце,или мислиш,стягаш се,почваш да учиш и да мислиш какво искаш да станеш и да постигнеш и да се бориш за някаква цел,а не да си седиш у вас и да се самосъжаляваш като някое пропаднало ЕМО ... Я се стегни на 18-19-20 години си,а се държиш като олигофрен.Я си намери какво искаш да правиш и какво да постигнеш в живота и почни да се бориш за него,а не пиши в някакви форуми,че ще ти мине живота.
Extremescream
02-20-2011, 20:47
Приятелче,не се дръж като бебе ( : ,мисля че си се филмирал доста.Първо,това че си без пукната пара не е кой знае какво,в тези времена почти никой няма пари,и аз съм така,но не се режа.Хейнрих Шлиман е спрял учението си на 14 години,но после е станал най-големия археолог и е променил човешката история.Алберт Айнщайн пък е завършил с 4ка 8ми или 9ти клас май беше :D .ДЖ.К. Роулинг е била изключително бедна,но сега е по-богата и от британската кралица нали :? ..Какво от това ,че нямаш пари?Какво от това,че В МОМЕНТА не можеш да си позволиш университет?Имаш 2 варианта.Самонараняваш се и изглеждаш като жалко 12 годишно разглезено момиченце,или мислиш,стягаш се,почваш да учиш и да мислиш какво искаш да станеш и да постигнеш и да се бориш за някаква цел,а не да си седиш у вас и да се самосъжаляваш като някое пропаднало ЕМО ... Я се стегни на 18-19-20 години си,а се държиш като олигофрен.Я си намери какво искаш да правиш и какво да постигнеш в живота и почни да се бориш за него,а не пиши в някакви форуми,че ще ти мине живота.
Интересно ми е, ако на теб ти се струпаше всичко това на главата, дали пак щеше да си такъв оптимист. Доколкото видях, почнал си уроци по немски, което не значи, че си съвсем без пари. Надали ти е толкова тежко, колкото на момчето, така че не давай определяния от типа 'разглезено момиченце'.
До автора: Не съм се самонаранявала. Ако на теб това ти помага и не е особено тежка форма, то тогава можеше и по-зле да е. Надявам се скоро да намериш работа и да можеш да продължиш с образованието си. :)
@DaVinciCode
Никой не ти иска критиките, ти сигурно никога не си видял това което аз. Не очаквам от форума нито подкрепа, нито укор. Просто искам да разбера какво намират останалите, да сравня моето преживяване с тяхното. Като нямаш отношение по въпроса защо въобще си хабиш клавиатурата?!
пп.Много се дразня хора като теб, сеирджии и семкаджии, от всичко разбират и се опитват всячески да вкарат акъл на околните. Иска ми се да те видя теб на моето място, да видя как твои "мъдрости" ще ти помогнат, да те видя как ще се отърсиш от всичко и ще се бориш. Представи си за момомент какво ще правиш ако един ден се прибереш вкъщи и намериш безжизненото тяло на баща ти с купчина хапчета, представи си да живееш на квартира която струва половината заплата на майка ти, само си го представи... Ако сега караш кола, скоро я продаваш, ако сега имаш готини дрешки и парички за кафета, скоро и тях ги няма защото някой трябва да плати тока и телефона. Въобще си нямаш идея за какво става въпрос и ми казваш какво Аз трябва да направя?!
Кога ти поисках мнението?!?!?!
DuMbErRr
02-20-2011, 21:12
Когато се ядосам,почвам да се хапя за ръката. :)
sh3_1s_7h3_0n3
02-20-2011, 21:30
Момче, за да започнеш да се самонараняваш значи имаш някакви сериозни психични проблеми и трябва да потърсиш лекарска помощ! Това е много сериозна работа. И може да е признак за сериозни проблеми, които да се задълбочават в бъдеще.
Ако родителите ти още не са забелязали, сподели с някой възрастен или отиди при училищния психолог. Това е нещо много страшно... :?
Никoй не може да ти навреди толкова , колкот сам можеш да си навредиш , това важи с пълна сила почети във всички ситуаци. :?
Честно - да. Под китката, където са вените.. С ножица, стигна до кръв, ама не е бликало ;д :D
nniicckkoo
02-21-2011, 09:15
В никакъв случай... наранявал съм други около мен в момент на ярост, но след това съм съжалявал винаги.. 2-ма се озоваха в болница след мой изблик на нерви,и сега преди да говорят с мен ме питат дали съм ядосан....
DaVinciCode
02-21-2011, 11:25
Хах..Приятел,нямах за цел да те накарам да се чувстваш зле,а просто някак си,да ти покажа,че много хора са изживели лоши неща,но трябва да се стегнеш и да ги преодолееш.М/У аз сам си събирам пари за всички уроци и книги,а те са доста,така че не ми ги дават наще.А до автора,ами приятел ,да така е,едва ли съм преживял колкото теб,но не е ли по-добре да измислиш начин да успееш,от колкото да пишеш теми от които искаш да те съжаляват.Да не говорим,че е безкрайно глупаво да се самонараняваш,да не би така да ти се оправят проблемите?
И още нещо,КАТО НЕ МИ ИСКАШ МНЕНИЕТО,защо пускаш теми :? Кажи ми де?Ти не искаш мнения,не искаш критики ,искаш всички в темата да те съжаляват.Защо пускаш тема кат не искаш мнения ?Не ти харесва живота ти?Ами оправи го,ние няма да ти го оправим.
DarkGirll
02-21-2011, 13:50
резала съм се..
DaVinciCode
02-21-2011, 14:33
Честно - да. Под китката, където са вените.. С ножица, стигна до кръв, ама не е бликало ;д :D
Да,сега си на 13,сигурно като си се рязала си била на 11 :) Сигурно си имала доста основателна причина,да не би майка ти да ти е казала да си оправиш леглото?Как може да си посягате на живота,това е свещено нещо-човешкия живот..
againstyou
02-21-2011, 14:40
Като съм ядосана ми се ще да пребия някого,но след като няма никого около мен,удрям стената. :D Но оначе не .. не съм Емо.
@DaVinciCode
Прочети заглавието на темата, прочети първия пост, разбери смисъла на въпроса ми и спри да спамиш, тук администратори няма ли?!
DaVinciCode
02-21-2011, 14:59
Това е форум пич,точно това му е хубавото на форума,всеки обсъжда и изказва свободно своето мнение :) Моето мнение е, че искаш да те съжаляват :)Пишеш "Самонаранявате ли се ? " ,но всъщност не го пишеш за да знаеш дали другите го правят,а за да изкажат съжалението си хората по твоята злощастна участ,която сигурно застига САМО теб.Кажи ,че ти е тежко и си посегнал към това,но ти даваш някакви супер големи подробности и хората ти казват,че това не е начина,аз пък ти казвам да не се държиш като бебе и да се стегнеш.
@DaVinciCode-прав си.
Защо,авторе,когато нечие мнение не ти хареса а.к.а.-не ти е изгодно ,веднага търсиш администраторите? Ами това е форум-87348973 потребители-толкова и мнения и все различни.
Та по темата-не съм,защото ми е гадно да режа вени :lol: .Ако имам проблеми каквито и да са те-ами решавам ги.Колкото и да ти е трудно все някога ще се оправиш .А ти не искаш да се бориш само и само да избягаш от проблема вместо да го решиш.Пробвай поне и като не успееш му мисли .
А и моля ти се без повече заплахи къде са админите и етц . :-D :-D
@DaVinciCode, напълно те подкрепям..
По темата: Не, не съм си самонаранявала и няма и да го правя-това с нищо няма да ми помогне, само още повече ще усложни нещата...
Greennight
02-21-2011, 15:37
Случвало се е като съм много ядосан да се дера или да се удрям,но в никакъв случай умишлено с цел самонараняване и не е било нещо сериозно...
DesireToFire
02-21-2011, 15:40
Не бих тръгнала дасе режа или от сортам но доста пъти като ми е зле или съм ядосана ми е идвало да се ударя на принципа "като те боли лявата ръка, удари дясната, за да забравиш за другата". Или нещо на което да си изкарам яда. Удряла съм вратата на гардероба (тя затова сега все се откача:Д), целя стената с възглавнички (имаме мнооого) или веднъж просто хванах една стара тетрадка голям формат и я накъсах. Честно казано помага, но по-скоро даваи с нещо от сорта на тетрадката, няма нужда да трошиш мебели или да си причиняваш болка.
Искам да разберете, че не е нещо с което се гордея, или ми харесва да го правя. Рязал съм се точно 3 пъти, в момент на голяма депресия. Освен това ходих да дарявам 2 пъти кръв със същата цел, да се почувствам по-добре. Но даряването на кръв се прави през 2 месеца и за това прибегнах до други методи. Надявам се да не ми се налага да го правя повече, последния път беше някъде ноември месец и от тогава съм добре.
Човече, наистина малко си се филмира (само мъничко). Пожелавам ти да се оправиш...
Относно темата - случвало ми се е да се хапя по ръката или да си удрям шамари, но не когато ми е кофти, а когато имам нещо като прилив на адреналин... :D :-P
Една прийтелка си реже вените, но не заради друго, а защото е почитател на ЕМО стила - пълна глупост - дори се кефи.
Иначе обичам да ми бият инжекции. 8-)
Да бе, слагам си щипки по хyя, режа се по ръцете, удрям се сам и си отлепвам ноктите. Какво е живота без да си мазохистично малко лайненце ? МАЙТАП БЕ, само ти си такова :wink:
ImmortalSportFreak
02-21-2011, 18:07
Авторе,моите съболезнования,че си изгубил много близки хора,но не смятам че самонараняването ще ти помогне,даже напротив.. Ако си сториш нещо сериозно,става лошо.
Никога не съм се самонаранявала,нямам причина и не смятам,че това е решението на проблеми и спомага да забравиш нещо лошо,което ти се е случило.По-скоро не болка,а трябва да си придадеш някоя положителна емоция,или дори повече от една. 8-) Все пак животът ти продължава. :) Преодолей липсата на близките ти хора и давай смело напред!
sunnyreni
02-21-2011, 20:13
Не не съм се и няма такова намерение, когато съм ядосана искам да хвърлям и да късам неща. :D Последния път си счупих фибата, венчето и се скъсам тетрадката по математика, защото нямаше наоколо друга :D После съединявам частите от тетрадката, за да мога да ги препиша :D :lol: Добре, че бях писала малко :lol:
xinfamous
02-21-2011, 22:50
правех го преди брат..даже ще потърся снимка..
отначало беше така..
http://prikachi.com/images/17/3013017G.jpg
после стана и така (лоша снимка):
http://prikachi.com/images/19/3013019S.jpg
може да ти харесва да го правиш брат..обаче за разлика от другите аз не се драсках колкото да имам белези..а го правих прекалено на сериозно,предполагам защото имах сериозни проблеми.Ще ти се случи само веднъж да прережеш прекалено на широко или на дълбоко и ще съжеляваш наистина,когато дойде шанса реално да си отидеш от тоя свят.Спри да го правиш,защото по този начин не решаваш нищо и не си помагаш по никакъв начин!Потърси помощ или поговори с някой,въпреки че това е нещо с което можеш да се справиш сам! (отнема повече време..но така е по-добре! ) Стискам ти палци и горе главата,никой и нищо не заслужава да те боли и да страдаш за него!!!!
Случвало ми се е. Най-вече когато ме е яд на мен самата, че не мога да направя абсолютно нищо за да си разреша проблемите. Дали помага? Не особено.
И само да отбележа, към всички индивиди които се правят на остроумни... със сигурност е повод за ебавки да са ти опрели такива неща до главата и просто защото НЯМА какво да направиш да се самонараняваш. Мхм, направо сте прекрасни и изключително забавни.
И к'во постигате като се режете? Проблемите изчезват ли? Доста сте смешни, имате сериозни проблем, поговорете с психолог.Загубил родител, не влязал в университет.Какво да кажем за всички сираци по домовете които няма какво да ядат, или за всички които няма къде да пренощуват в зимните нощи?С тези дълги обеснения и романи може да накарате някой 14 годишна пикла да ви съжелява, друго няма да постигнете.
Да наранявам себе си?
Емоционално, вътрешно - хиляди пъти ... Кой не е :]
Физически - случвало се е, драла съм се, често пъти в момент на ярост удрям стените, врати, гардероб, маса, шкафове или други неща и не усещам как ме боли, осъзнавам го после...
До рязане на вени не съм прибягвала, но имам 1 приятелка която го е правила.
Иначе, имало е някои моменти, в които просто съм искала да умра... тогава през главата ми са минавали всякакви неща ...
Не съм се самонаранявал, когато съм ядосан слушам музика или търся друга алтернатива с която да си израсходя яда.Съжалявам, че си загубил баща си сигурно е много тежко.И хора разберете го вие ако сте на негово място сигурно ще сте и по-зле.Найстина ти трябва психолог или да поговориш с някой друг.Със самонараняване нищо реално не постигаш става по-лошо
FuckedUp
02-22-2011, 21:16
Братле, какви са тия глупости бе! Я се стягайте, моля ви се..Рязал се..О, боже мой! Вие мъже ли сте или сте путки?
И не, не съм се самонаранявал, това е пълна глупост и загуба на време. Мразя такива идиоти, където се превземат. Лигльовци.
Не съм се самонаранявала и няма да го направя, това не решава проблемите, а прати точно обратното...
Afterbirth
02-23-2011, 15:50
Това да се самонараниш не означава да се самоубиеш.Не означава, че се предаваш.Това не те спира да си решиш проблемите - поне аз го правя когато си на максимум разстроена и е способно да ми охлади мозъка, който ври от яд или някоя друга зловредна емоция.
Драла съм се само, когато съм била бясна ... Най -често на себе си.Когато съм направила някоя простотия да речем и не мога да оправя нещата, не и в момента на най - голям гняв.Нещо като самонаказание.Пък и има нещо вярно в идеята, че ако ти е зле физически болката отвлича вниманието от психическите терзания.Примерно ако ме е страх вечер предпочитам да съм болна и да ми е лошо, така ума ми се занимава с болестта и страха намалява.
Аз в никакъв случай не подкрепям самоубийството - съвсем, съвсем съм против.Обаче всички тука един след друг изкараха автора и няколкото признали 'големия си грях' емосани лигавета, които са решили да се самоотрепват... 'Баси... Нужно ли е да повтаряте едно и също, без дори да сте пробвали да се замислите по темата?
Да самонаранявала съм се много пъти...имах много проблеми баща ми ме биеше...майка ми не ми даваше пари просто вървях като призрак-депресирана,сама.По едно време приятелките ми ме зарязаха.Рязах си вените наложи се да ме закарах в болница...едва не умрях ..Но всичко отминава.Сега се чувствам щастлива въпреки,че нямам пари.Заобиколена съм от добри приятели които ме подкрепят във всяко отношение.Не си заслужава...радвам се че още съм жива.
anonymous708973
02-23-2011, 17:15
Братле, какви са тия глупости бе! Я се стягайте, моля ви се..Рязал се..О, боже мой! Вие мъже ли сте или сте п****?
И не, не съм се самонаранявал, това е пълна глупост и загуба на време. Мразя такива идиоти, където се превземат. Лигльовци.
+ хиляда!!
Не съм и няма да го направя. По-скоро е поза отколкото облекчение. :?
Все пак получих и няколко свестни коментара :) Благодаря на авторите им, няма да ги изреждам един по един.
Когато съм ядосан :
1) Слушам музика
или
2) Отивам на някой нисък кош за баскет и си изливам целия гняв ;)
kantonecApetur4
02-23-2011, 20:08
Когато съм се ядосал на нещо,най-често удрям най-близкия предмет,било то стена,шкаф,маса и Т.Н.Чесно казано на мен лично ми помага.
FasterBeach
07-29-2012, 22:28
Cууууууупер детинcко и банално е това 'рязане' ... Blaah..
IcameHereToFuckBitches
07-29-2012, 22:32
Като се ядосам наранявам другите край мен - хора, предмети, т.н.
Прекалено съм ценен, за да се нараня.
Това мнение, за разлика от повечето ми други, не е ебавка.
crowberry
07-29-2012, 22:41
Да...Пълни глупости. Невър аген..
IcameHereToFuckBitches
07-29-2012, 22:56
Гледайте да направите някоя простотия от типа на това ( ТОЗИ ПЪТ ПРЕДУПРЕЖДАВАМ - НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ СЪРЦА, СЕРИОЗЕН СЪМ ! )
http://4gifs.org/gallery/v/Gross_GIFs/Images/Cutter/
Ето това е екстремно рязане. Този за мен не е нормален.
Amore-Mio*
07-30-2012, 01:25
Не.
Не съм и помисляла.
От ясно по - ясно е, че това с нищо няма да помогне. Нито ще върне времето назад, нито ще върне тия, които са си отишли вечно, нито пък ще допринесе за нещо по - добро.
Презирам хора, които си посягат, защото имат проблеми.
Не ми се случва за първи път да го чуя от хора, които са загубили родител. Само едно ще ви кажа. Тези хора са ви направили и са ви давали обичта си, а вие най-безсрамно пикаете на паметта им.
Егоистично, импулсивно, безплодно, неуважително, страхливо, глупаво, жалко. Ето това е да се режеш.
mimsssssss
07-30-2012, 08:27
Чачо, а според мен хората се самообвиняват, че не са могли да сторят повече, за да спасят тези хора. Обичали са ги.
За мен е вид слабост, но в никакъв случай не трябва да се оставяме, иначе все някога се стига до края... което е жалко
Баси глупака :D Баш ЕМО си
Да започнем с това, че самоубийството за мен е начин да избягаш от проблема, а не да го решиш. Глупаво, безотговорно и слабохарактерно ми се струва.
Да минем на това, че и аз съм се самонаранявала, но под много по-лека форма - биела съм си шамари, удряла съм стената с юмрук, дори понякога правя нови дупки по себе си, но нито един път не е било с цел да умра или да се осакатя завинаги.
психически да.
много съм саморазрушителна.
нямам пориви за физическо разрушение.
Егоистично, импулсивно, безплодно, неуважително, страхливо, глупаво, жалко. Ето това е да се режеш.
на тези хора им трябва разбиране, а не осъдително отношение. хората могат да са много слаби, разрушени, счупени отвътре и не всеки е роден с най-силната воля на света.
аз много искам да помагам на такива хора да излязат от състоянието в което са. защото за тях светът просто е друг. замислете се - ако бяха толкова щастливи, силни и т.н. нямаше да се режат, но щом го правят, значи имат някаква причина да са отслабнали психически и да са загубили вяра в живота.
...
Още по-точно, никой не е роден с най-силната воля на света. С нея не се раждаш, а я градиш. Да вземат да си изградят воля сами, никой не им е длъжен. Разглезени хлапаци са, които като видят нещо лошо и веднага се предават. А на чия глава после ще лежат последиците, като повечето не могат да се погрижат за себе си след като им се случи нещо?
Ако си мислиш, че ще ти помогне, лъжеш се. Само ще съжаляваш после.