PDA

View Full Version : Как да поддържаме кожата на лицето си на ниво :)

galin4o0o
03-08-2011, 06:13
Ще се радвам да споделите,как се поддържа една кожа хубава мека и свежа..:) С каква козметика се постига това :}

3oPuTy
03-08-2011, 07:54
Много общо си задал/а въпроса си.Всеки тип коже изисква различни продукти и грижи.

galin4o0o
03-08-2011, 08:17
Добре,да го кажа лично за мен ..след бръснене по брадата си измивам лицето с обикновен сапун след като излезна подсушавам го слагам After Shave след 5- мин като попие малко слагам и крем за освежаване и възстановяване на кожата,но все ми излизат некви малки гадни пъпки може и 1-2 да са,но само се чопла та мисълта ми е.Какво ще ми препоръчаш като сапун за миене на лице.Гел не искам,не помага ;( и някой хубав крем за лице за освежаване моя е Elina вносен е но е обикновен :) Дано сега е по-добре:P

MeLikesPie
03-08-2011, 12:14
Добре,да го кажа лично за мен ..след бръснене по брадата си измивам лицето с обикновен сапун след като излезна подсушавам го слагам After Shave след 5- мин като попие малко слагам и крем за освежаване и възстановяване на кожата,но все ми излизат некви малки гадни пъпки може и 1-2 да са,но само се чопла та мисълта ми е.Какво ще ми препоръчаш като сапун за миене на лице.Гел не искам,не помага ;( и някой хубав крем за лице за освежаване моя е Elina вносен е но е обикновен :) Дано сега е по-добре:P

Тия пъпки сигурно са вследствие раздразнение заради бръсненето. Не ползвай захабени ножчета и пробвай да си слагаш крем Здраве след бръснене, не знам дали ще помогне...

LipSy
03-08-2011, 12:26
Аз първо да кажа, че съм момиче. Сутрин си сливам лицето с вода, обилно, студена вода. След като се прибера си изчиствам грима с тампонче за грим и онази течност за почистване на грим (забравих как се казва), след което пак си измивам лицето обилно с вода. Като цяло си го мия с почистващ гел сутрин и вечер. Рядко си правя маски. Крем за лице си слагам рядко, защото не ми се налага.

Rebirthing
03-08-2011, 13:42
И аз съм момиче. Кожата ми е нормална, но понякога суха и леко чувствителна. Процедурите са ми следните:

- сутрин си мия лицето с измиващ гел и хладка вода.
- вместо тоник и хидратиращ крем ползвам розова вода, тя има тези две действия.
- подсушавам с мека памучна хавлиена кърпа.

Веднъж седмично ексфолиация и парна баня. Два пъти седмично си правя маска с розова хума. Понякога си правя и други маски, по-скоро ги редувам. Правя си почистващи, подхранващи, хидратиращи и избелващи маски. Веднъж на няколко месеца ходя при козметик за почистване на лицето.

GrippingBosh
03-08-2011, 13:52
Rebirthing би ли споделила за маските ти,с какво ги правиш и колко време стойш ,колко пъти в седмицата ? :)

Pamaa
03-08-2011, 15:22
Rebirthing би ли споделила за маските ти,с какво ги правиш и колко време стойш ,колко пъти в седмицата ? :)

и мен това ме интересува, защото моята кожа е същата :-D 8-)

mayaaa
03-08-2011, 15:35
Предимно с маски. Аз не съм превърженик на кремове :? .

DesireToFire
03-08-2011, 16:11
Недей със сапун. Ексфолиант + гел/пяна +тоник + крем е перфектната комбинация. И кремът не го подценявайте, не е само за суха кожа.