PDA

View Full Version : Проблем с брат ми

nomatterwho
03-12-2011, 08:55
Еми.. не знам как да започна.
Брат ми е човек с приятели.. тоест беше. Аз съм почти на 15, той почти на 17. Знаете на неговата възраст хората са по дискотеки с приятели, гаджета и всичко. А той.. той прекара 16тата си година пред компютъра. : | Сутрин става рано, за да седне на компютъра, вечер ляга късно отново заради компютъра. Не иска да излезе от вкъщи. Цяло лято родителите ми са го карали поне за момент да се отлепи от шибаната машина, но той не го правеше, докато не отидох като брат и сестра АЗ да поговоря с него, да му кажа как стоят нещата и той за 2 дена не седна.. Не знам как успя, но успя. :Д
Сега обаче става страшно. Постоянно е изнервен, наяжда се за 2 минути и пак на компютъра, от училище веднага се връща в къщи. Има приятели, но не иска да излиза с тях. Първо мислех, че са скарани, но когато ги видя ме питат за него, предават му поздрави и т.н. Той просто предпочита да се завре в стаята и да си играе нещастните игри. А за училището как е - да не говорим, ужасно зле е. На косъм е да остане.
До преди малко ми кипна.
Чистих в стаята му за 1 минута, докато без да искам не дръпнах един кабел и не му спрях компютъра.. Той побесня. o.0 Започна да крещи , да ме обижда с думи, които не съм и предполагала, че би ме нарекъл с тях. И по едно време ми вика " Махни се от стаята, ще те убия". :shock: :shock: Тогава буквално полудях и започнах да му крещя как си съсипва живота и как няма право да ми говори така. Майка ми даже дойде и тя ядосана, вика кво става.. и брат ми "накарай я да млъкне, защото ще я убия". Майка ми не може да повярва какво чува. Ама не може да направи нещо. Постоянно казват как ще му дърпат кабелите на компютъра, но не го правят, като че ли ще направят кой знае какво.. Грешката е в родителите ми, че не правят нищо. Но щом те не могат да направят нищо, аз ще го направя. Брат ми е и не осъзнава състоянието си, няма да го оставя, колкото и да ме е наранил с думите си..
Кажете някакви идеи или поне коментар, защото не издържам.

DesireToFire
03-12-2011, 09:06
Да му спрат нета, ако го плаща сам - джобните. Води го със себе си като излизаш или викай приятелите му у вас. Предполагам, че няма да ги изгони.

Greennight
03-12-2011, 10:02
Просто е прекалил с игрите,опитай се да му намериш някво хоби :)

Biskfitka
03-12-2011, 11:25
Като бях на 13-4 имах един такъв период,не исках да излизам,защото си пишех с един батко (който не ми знаеше годините ;д ) и си имах интернет приятелка ;д ...
Да не би и той да има нещо такова...
Или просто много се е зарибил по игрите.Като виждам момчетата от моя клас (те не са толкова крайни) и тях ги вълнуват много тия неща и по цял ден ги говорят.Като порастне още малко ще се усети.Поговори му,когато е по-спокоен,че трябва да си хване приятелка например..или събери приятелите му у вас и направете нещо като купон...(ако вашите са съгласни) Не вярвам да не му хареса и да си остане в стаята :?
Не мисля,че ако му спрете интернета ще стане по-добре...може да се озлоби към вас,щом е толкова пристрастен към пц :?

GLaDOS
03-12-2011, 14:16
Вземете мерки ,каквито и да е ... ще съжалява много после !:o
Аз какво ли не давам да имам повечко приятели и да ме търсят не само за услуги ... а не съм залепен за машината .
Ако трябва му скрийте компа ... сложете пароли ,говорете с него всички ... психолог ,
знам ли ...

Sapunji
03-12-2011, 17:16
Оставете го да си играе и не му пипайте кабелите щото геймърите полудяват докато са на раид и земат агрото на бос-а!

Фор реал нау: Ще му омръзне скоро спок :-D

Fiction7577
03-12-2011, 17:53
За мен трябва цялото семейство да си поговорите сериозно на тая тема.

Брат ти не може да продължава така, разбирам, аз също прекарвам доста време на компютъра, но това по цели дни и нощи да стоиш, не е работа.

Щом е на косъм да остане, значи по-добре да се стяга. Когато и при мен беше така, че стоях по 10 часа на ден, ме наказаха едно хубаво за около 2 месеца с уговорката, че ще ми го върнат обратно, ако успехът ми се повиши.

Честно казано беше ми неприятно, но помогна и сега се радвам че са го направили.
Може би тук е нужно същото.

Впрочем - брат ти да не би да има проблеми с вашите, че постоянно да е пред екрана? Защото и това е вариант.

Sapunji
03-12-2011, 18:25
^

Ако ми земат ПСто ще ги убия докато спят. Но ти си момиче все пак...

TheSunShineGirl11
03-12-2011, 19:44
брат ти има проблем и аз бях така седях по цели дни и никой не можеше да седне от мен но на мама и писна и почна да ми дава само по един час на ден. на мен ми беше скучно и лежах на леглото си и размишлявах защо го е направила и просто по едно време осъзнах че съм прекалявала и съм забравила истинския живот. намерих си хобита, записаха ме на плуване и ми беше по забавно от скапания компютър. по сговорчива съм и дори си играя със сестра си (а докато бях вманиачена по компютъра не я поглеждах) пак седя на компютъра но максимум по 2 часа на ден

може би брат ти трябва да бъде наказан да не играе на компютъра заради оценките и/или като има свободно време да поканиш приятелите му у вас или да излезете заедно или му кажи да опита нови неща да прави но ако това не подейства му обясни че има проблем или поговори с родителите си и им обясни те да го заведат на психиатър или да го запишат да ходи на някой спорт

може да направите така: да му кажеш да пробва една седмица без компютър да се забавлява в реалността и после да го питаш дали е по-хубаво така или е по-хубаво да играе на тази машина

надявам се да съм ти помогнала. УСПЕХ!

Fiction7577
03-12-2011, 19:55
^^ Да, момиче съм, предполагам че е друго при вас, но все пак.

А и впрочем поправка за горното мнение - трябва да го заведат да ПСИХОЛОГ, а не на психиатър.

Психиатър - това си е чисто да го вкарат в лудницата.

Внимавай с понятията, току-виж си казала на някой левичар, че е левак.. :lol: :lol:

DieselBlood
03-12-2011, 22:10
Хммм,то и аз седя по цял ден на компютъра от липса на друго занимание,но брат ти леееееееееееееко попрекалява.Седнете и поговорете малко с него или както казаха по-нагоре-на психолог.

BladeDancer
03-12-2011, 23:33
Всеки си има право на избор. Кво се нервиш на брат си? На него му харесва да играе на компютъра и толкова. Както казаха повечето в тая тема са момичета кво да разберете ...

nymphadora
03-13-2011, 07:20
Всеки си има право на избор. Кво се нервиш на брат си? На него му харесва да играе на компютъра и толкова. Както казаха повечето в тая тема са момичета кво да разберете ...

То и аз седя по много на компютъра,но това да ти е живота не е нормално.Трябва и да излиза с хора навън,още повече,че вече се оправи времето :grin: .Трябва да иде на психолог,или вие да говорите с него,но вас с майка ти едва ли ще слуша много,тъй че баща ти е по-добрия вариант.Ако му спрете нета може да изкука и да ви убие докато спите,тъй че не го правете 8-)

Schneeflocke
03-13-2011, 08:00
Трябва и да излиза с хора навън

трябва да си хване приятелка например

А защо?

Аз съм gamer(за щастие живея сама). Разбирам го за кабела, котките колко пъти съм ги затваряла в банята като ми съсипят raid или dungeon(понаучиха се, че компютъра, дори и да е топъл, не е подходящо място за лягане, че кабелите на са им играчки :D ). Постави се на негово място - на косъм си да целунеш момчето на мечтите си, ако не го направиш сега, губиш шамса си. И в този момент брат ти се навира между вас, почва да ти говори и момчето си тръгва. Ти няма ли да му се развикаш? Или някак твоите интереси и желания са по-важни от неговите?

За успеха...т'ва е съсвсем отделна работа...

x7aZzy
03-13-2011, 08:16
Трябва да говориш с родителите ви да предприемат някакви мерки. Ако състоянието е така, както го описваш, е на границата на зависимостта. Ясно ми е, че всеки родител ще каже - това не се случва с моето дете. Но не е така. Минал е моментът, когато с разговори може да се промени нещо.

Sapunji
03-13-2011, 10:05

А защо?

Аз съм gamer(за щастие живея сама). Разбирам го за кабела, котките колко пъти съм ги затваряла в банята като ми съсипят raid или dungeon(понаучиха се, че компютъра, дори и да е топъл, не е подходящо място за лягане, че кабелите на са им играчки :D ). Постави се на негово място - на косъм си да целунеш момчето на мечтите си, ако не го направиш сега, губиш шамса си. И в този момент брат ти се навира между вас, почва да ти говори и момчето си тръгва. Ти няма ли да му се развикаш? Или някак твоите интереси и желания са по-важни от неговите?

Girls n' Gaming? Кажи какво играеш да разцъкаме някои път XD

Biskfitka
03-13-2011, 11:56
Schneeflocke Явно това му пречи не само на личния живот.Какво,да повтаря годината ли...бъдещето му е много по-важно от постигнатия успех на cs...

Schneeflocke
03-13-2011, 12:42
Schneeflocke Явно това му пречи не само на личния живот.Какво,да повтаря годината ли...бъдещето му е много по-важно от постигнатия успех на cs...

Както казах, успехът е друга тема. Не всички повтарячи са gamer-и, някои са купонджии. И не всички gamer-и са повтарячи(аз поддържам следване, игри, работа).

А аз не виждам как му пречи на личния живот, би ли обяснила?

ПП: В момента съм зарибена по Aika, чакам Tera и Age of Wulin :-P

Biskfitka
03-13-2011, 14:07

Както казах, успехът е друга тема. Не всички повтарячи са gamer-и, някои са купонджии. И не всички gamer-и са повтарячи(аз поддържам следване, игри, работа).

А аз не виждам как му пречи на личния живот, би ли обяснила?

ПП: В момента съм зарибена по Aika, чакам Tera и Age of Wulin :-P1во Не съм казала за всички...
2ро пречи му, да-момичето каза,че по цял ден стой на пц и НЕ ИСКА да излиза с приятелите си... :?

Schneeflocke
03-13-2011, 14:26
2ро пречи му, да-момичето каза,че по цял ден стой на пц и НЕ ИСКА да излиза с приятелите си... :?

Значи според теб момчето трябва да си изостави любимото занимание, да прави нещо, което му е скучно, за да го потупаш по гърба? Кой е казал, че той няма приятели online? И кой решава кои са по-важни? Ти или момчето?

Biskfitka
03-13-2011, 15:12

Значи според теб момчето трябва да си изостави любимото занимание, да прави нещо, което му е скучно, за да го потупаш по гърба? Кой е казал, че той няма приятели online? И кой решава кои са по-важни? Ти или момчето?А ти чула ли си колко случая на самоубииства има през последната година ,заради игрите и това,че на детето са му спрели интернета за 2 дни?
Родителите и сестра му се притесняват за него...и е съвсем нормално.Такива реакции заради един кабел или каквото и да е не са нормални...

Schneeflocke
03-13-2011, 15:20
А ти чула ли си колко случая на самоубииства има през последната година ,заради игрите и това,че на детето са му спрели интернета за 2 дни?
Родителите и сестра му се притесняват за него...и е съвсем нормално.Такива реакции заради един кабел или каквото и да е не са нормални...

А ти чула ли си, че игрите не са им виновни? Като не си го отгледаш правилно, търсиш другаде вината.
А реакцията си е повече от нормална...ти представяш ли си, правиш секс с гаджето си, на ръба на оргазъм си и брат ти влиза в стаята да чисти и твоя се изнася? Няма да му се развикаш, а?

Biskfitka
03-13-2011, 17:06
А ти чула ли си колко случая на самоубииства има през последната година ,заради игрите и това,че на детето са му спрели интернета за 2 дни?

А ти чула ли си, че игрите не са им виновни? Като не си го отгледаш правилно, търсиш другаде вината.
А реакцията си е повече от нормална...ти представяш ли си, правиш секс с гаджето си, на ръба на оргазъм си и брат ти влиза в стаята да чисти и твоя се изнася? Няма да му се развикаш, а?Не,естествено,че няма да се развикам на СЕСТРА си ...не съм за единия оргазъм,не го е направила нарочно. ;)
Нямам намерение да споря с теб.Мненията ни за нормално и ненормално явно се различават доста.

Schneeflocke
03-13-2011, 17:27
Не,естествено,че няма да се развикам на СЕСТРА си ...не съм за единия оргазъм,не го е направила нарочно. ;)
Нямам намерение да споря с теб.Мненията ни за нормално и ненормално явно се различават доста.

Мдаааа, и аз често случайно влизам в нечия стая. :-o

StolenBliss
03-13-2011, 17:48
Ами, лошо явно вече е наркоман на тема игри. Познавам такъв индивид и повярвай ми много трудно ще му помогнеш.

Schneeflocke, ти като геймър, не можеш и да сънуваш за обективно мнение. Пряко в центъра си, не знаеш какво е отстрани. Дори ти да съумяваш да комбинираш реалния свят с виртуалния, тва не значи, че всеки го може.

Wazaap
03-13-2011, 21:23
Спокойно щом игра ЦС до 2-3 месеца ще се откаже . Лошо е ако почне друга игра от типа на Уоу :? . Междувременно всяко момче от 12 до 17 години ще преживее поне един такъв период било то кратък или дълъг . :)

djipsito
03-13-2011, 23:58
Schneeflocke, за кво свързваш ситуации от РЕАЛНИЯ свят (примерно намесата на брата в разговора на сестра му и някое момче) с ВИРТУАЛНИЯ ? Едното няма нищо общо с другото, реалната намеса влияе по-зле и много неща могат да се променят, докато дръпнатия кабел ще го включиш и всичко ще си е окей. Играта няма да ти избяга, а любовта-да (примерно).... Тва си е вече няква пълна параноя. И както вече казаха по-горе, тва че ти съумяваш да имаш реален социален живот и да си луда геймърка (не го казвам в лош смисъл), не значи, че и другите могат.
А в случая не мисля, че брат й е като теб... Прекалява.

Аз като вече укротена маниячка ще те посъветвам да действаш деликатно, защото с тоя изблик на нерви и истерия брат ти като нищо да направи някоя глупост.
Малко дълъг може да излезе поста ми, ама ми се иска да ти дам някаква насока като ти разкажа как беше при мен...
Аз бях вманиачена по чата, виртуална любов имах. Първата година бях ОК, после изведнъж почнах да ставам много изнервена, всичко което описваш за брат ти беше и при мен. По цяла нощ пред компютъра, цял ден спане, почти никакво хранене плюс цигари... Спрях да излизам с приятелите си...
Всичкото тва ме доведе до някво състояние... неконтролируемо. Ако спреше нета почвах да викам и да крещя на нашите, да блъскам по компютъра... брат ми пък идваше да ми се смее (защото отстрани наистина е смешно, да гледаш как брат ти/сестра ти се държи като луд/а) и аз още повече се изнервях. Агресия, гняв ме избиваха, исках да го убия (не буквално, ама в истерията ми не ми пукаше). Този виртуалния и той допълнително ме изнервяше. Както си стоях и се присещах за нещо, веднага палех, почвах да блъскам, да викам, да плача... абе няква лудница беше. Дойде един момент в който от нерви си забих ноктите в ръката... и се почувствах облекчена и спокойна...Веднъж си бях раздрала и лицето, до кръв. Не за да правя демонстрации пред някой или нещо такова, просто ме успокояваше. Изкарвах си го на всички, а никой не беше виновен... Разказвам ти всичко това, защото по това, което пишеш ми се струва, че брат ти ще изпадне в някво подобно състояние. Искам да ти кажа, че на мен всички ми говореха, цялото ми семейство, познати, приятели и НИКОЙ не слушах, изпокарах се с тях. Спирали са ми нета, взимали са ми компа, още повече истерясвах.
Дойде един момент в който бях на ръба на анорексията, понеже по принцип съм си слаба, пък и с моя "редовен режим..." отслабнах още повече, не исках да ям, повръщаше ми се. По случайност бях отишла с братовчедка ми на лекар и нещо го питах, не помня какво... и ми каза, че ако продължавам в същия дух, може да умра. Толкова сериозно и нахъсано ми го каза, че се стреснах.
Веднъж след поредната истерия, бях разплакала баба ми... като се успокоих си казах, че трябва да се взема в ръце и да ида на невролог, сама. След разговора ми с невроложката се пооправих, все едно ми проми мозъка. Изписа ми някви леки успокоителни (за да не се пристрастявам) и хранителни добавки.. И така лека полека се взех в ръце, ама имах воля и не исках повече да наранявам най-близките си. Сега съжалявам...тогава бях на 16/17.

Предприеми такива действия, че да не се ядосва. Предполагам се досещаш, че компютъра изобщо не трябва да го докосваш с пръст. Щом така почва да пали и да се изнервя, може и да направи някоя глупост. От опит ти казвам, че разговора с него може и да не помогне. Повярвай ми, че ще разбере какво му казваш, той също знае кое е правилното, просто манията го дърпа назад. Той САМ трябва да спре и да осъзнае, докато не е станало късно.

Знам, че на някои ще им се стори смешно или невероятно, ама тва са сериозни неща и човек трябва да има ОГРОМНА воля, за да надскочи нещо подобно...

МНОГО се извинявам за километричния пост... :oops:

Cybershot
03-14-2011, 04:42
На бас, че играе WoW! Имам приятели, същите ама те с ДНИ не стават от компютъра, на даскало даже не ходят за да играят тази скапана игра, пък ако се домъкнат на даскало по някаква случайност все за това говорят, не можеш друго да чуеш от тях. Мисля, че е време тази скапана игра да се забрани и да осъдят Близард за милиарди нанесени щети...

Schneeflocke
03-14-2011, 05:51
Schneeflocke, ти като геймър, не можеш и да сънуваш за обективно мнение. Пряко в центъра си, не знаеш какво е отстрани. Дори ти да съумяваш да комбинираш реалния свят с виртуалния, тва не значи, че всеки го може.

А ти, като не-геймър, си изключително обективен?

Schneeflocke, за кво свързваш ситуации от РЕАЛНИЯ свят (примерно намесата на брата в разговора на сестра му и някое момче) с ВИРТУАЛНИЯ ? Едното няма нищо общо с другото, реалната намеса влияе по-зле и много неща могат да се променят, докато дръпнатия кабел ще го включиш и всичко ще си е окей. Играта няма да ти избяга, а любовта-да (примерно).... Тва си е вече няква пълна параноя. И както вече казаха по-горе, тва че ти съумяваш да имаш реален социален живот и да си луда геймърка (не го казвам в лош смисъл), не значи, че и другите могат.
А в случая не мисля, че брат й е като теб... Прекалява.

Толкова е смешно, когато хората се опитват да докажат, че играта не си заслужава и не може да се сравнява с реалния живот. Играта няма да избяга, само ако е single player(същото както и дясната ръка няма да избяга). Снощи един dungeon го мъчихме 2 часа, искахме си нов рекорд...тъкмо помирисахме края....нета ми спря.... 2 vs 6, едно aoe да ударя и печелим....котката минава през кабелите и мониторът угасва.... И защо твоето хоби(да целуваш момчета) и по-важно от моето хоби(да цикля игри)?

На бас, че играе WoW! Имам приятели, същите ама те с ДНИ не стават от компютъра, на даскало даже не ходят за да играят тази скапана игра, пък ако се домъкнат на даскало по някаква случайност все за това говорят, не можеш друго да чуеш от тях. Мисля, че е време тази скапана игра да се забрани и да осъдят Близард за милиарди нанесени щети...

:razz: Да, бе, Blizzard са виновни за всичко :razz:

makaveliFAN
03-14-2011, 08:24
Значи, работата с тва момче е доста сериозна :( Всичко трябва да почне постепенно, не изведнъж да му вземете компютъра, зе се озлоби много. Започнете с малки разходки навън, времето е хубаво в момента, намерете нещо което ще му хареса- рисуване, спорт, нещо да се занимава с приятели и да е по-далеч от компютъра. Да види, че има и други интересни неща, овсен тази колкото и полезна, толкова и вредна машина. Гледайте нещата да са балансилани- нека да играе, но да се интересува и от други работи. После игрите няма да го влечат толкова, ще си подобри успеха в училище и няма да има никакви проблеми. Ако не иска да ви разбере, ще трябва помощ от психолог. Видях, че бяхте писали нещо, че Blizzard трябва да бъдат съдени- дрън,дрън! Аз също играя WoW, но на ден отделям най-много по час- час и половина. Играта ми харесва, заради любовта ми към фентъзито и всичко сързано с Warcraft. За това, че стават такива работи, не са виновни създателите на игрите, а тези които ги играят. Това по колко и как ще играеш си зависи от човека. :) Иначе няма страшно, брат ти все по някакъв начин ще се оправи :) Късмет!

djipsito
03-14-2011, 10:15
Толкова е смешно, когато хората се опитват да докажат, че играта не си заслужава и не може да се сравнява с реалния живот. Играта няма да избяга, само ако е single player(същото както и дясната ръка няма да избяга). Снощи един dungeon го мъчихме 2 часа, искахме си нов рекорд...тъкмо помирисахме края....нета ми спря.... 2 vs 6, едно aoe да ударя и печелим....котката минава през кабелите и мониторът угасва.... И защо твоето хоби(да целуваш момчета) и по-важно от моето хоби(да цикля игри)?

Никъде не съм споменала мое хоби, нито съм казвала кое хоби е по-интересно от друго... Ти даваш разни примери и ти отговарям по тях...

x7aZzy
03-14-2011, 12:01
Реших да се поровя из архивите си 8-) за някой материал по темата и намерих това (като стана дума за WoW).

За World of Warcraft и пристрастяването...
Димитър Грозданов, 01 декември 2007

“Аз играя WoW.” Произнасянето на това сравнително кратко съобщително изречение пред хора, незапознати с въпросната трибуквена абревиатура, не би предизвикало особена емоция. Слабо запознатите пък биха проявили вял интерес („О, така ли, чух, че е голяма зарибявка?”, „С какъв герой?”) или пък биха ви срязали директно, знаейки за възможните дълбочини на подобна тема („И ти ли бе, ламуго?”, „Уф, ае аман от глупости, get a life.”). Ако сте имали неблагоразумието (или щастието - зависи колко дълбоко сте затънали, повтарям, затънали) да изречете горепосочената мантра пред друг играч - не дай, Боже, играчи - то най-вероятно следващите ви няколко часа са „загубени за каузата” (започва се от „Така ли, в кой сървър, кой левъл?” и се стига до „Абе за пала мана/5 сек е маса по-добре, отколокото мана пуул за чест енчант”). По нито един от тези начини обаче не би реагирал човек, в чийто акаунт пейдж, под малка синя иконка, пише “Frozen” поне от няколко месеца. Такива хора са малко. И повярвайте ми – те знаят. За тях тази реплика е еквивалентна на една друга, произнасяна от индивиди със силно подпухнали очи и още по-силно треперещи ръце пред група подобно изглеждащи несретници, седнали в полукръг от дървени столчета – „Аз съм зависим”. Бившият WoW играч (въпреки че според някои такова понятие няма) първо ще се замисли, след което в главата му като рояк ще изскочат стотиците спомени за един друг свят и след като старателно и с известно усърдие ги натика обратно, ще въздъхне и ще каже тихо: „Нямаш идея с какво се захващаш.”
[…] Някои казват, че WoW е просто игра. Да, WoW е просто игра, но само в същия смисъл, в който цигарите са просто сушени стрити тютюневи листа, увити в пергамент, а алкохолът е просто ферментирала течност в бутилка със силен вкус и с упойващи свойства.
Ениуей. Да започваме. Казват, че всяко начало е трудно, но все пак ни трябва отправна точка. Приемам, че вече държите в ръцете си копие от играта. Пропускам начина, по който сте се сдобили с него (разбрали от приятели, фенове на стратегиите от поредицата и прочие). Инсталирате. Пачвате. Активирате първия си месец. Започвате. Първите няколко дни играта най-вероятно ще ви се стори нелепа или леко глуповата. И все пак, налагането на разни неща по главата с пръчка е забавно. След два часа вероятно ще ви омръзне и ще спрете да си починете. Споменавам това изрично, защото най-вероятно това ще е последната ви почивка след само „два часа игра”. Междувременно засега не усещате никакви признаци на така наречения „no life”. Не виждате „как пък тая тъпа игра” (цитат) ще ви спре да излизате вечер с приятели или с гаджето. Как пък ще зарежете футболчето пред блока заради нея. Въобще, вземате ключовете, кинтите и телефона, давате shut down и излизате. На следващия ден (няма да отива безплатният месец зян, я) отново влизате. Приятел ви кани да куествате заедно. Постепенно часовете стават четири. Достигате 15-то ниво и полека-лека ви налазва една тръпка. Часовете вече са шест. Гаджето ви вика и вие отново излизате...
Превъртаме напред. Месец по-късно вие сте 70-ти левъл. Лъскавото ви геройче ходи напред-назад и сее смърт/лекува/пази. Часовете вече са между десет и шестнайсет на ден. Спането и храненето често минават на заден план. Но най-важното - вече сте в гилдия. Та значи, понеже много ви се иска да отидете в „оная пещера”, да убиете „оня бос” и да вземете „оня предмет” и не искате нищо, ама НИЩО, дори повикът на природата, да ви попречи, вие чинно отивате до тоалетната, след това вземате чипс и кола/спрайт/фанта/кафе и сядате удобно пред компа. Предвидливо откачате домашния телефон и изключвате GSM-а.
Ако не играете WoW, вероятно това ви се струва тъпо. Но повярвайте ми, това е само една малка част от цялата ненормалщина, съпътстваща играта. WoW е пристрастителна, независимо дали хората го признават. Ако не вярвате, спокойно - има и още.
Все пак, не може да се стои постоянно вкъщи. Вероятно ходите на работа/училище, а и все пак тоя акаунт не се плаща сам. „Сериозният” играч обаче не губи време. И докато останалите в офиса/класа си „клатят краката”, той вероятно е отворил най-голямата база данни за Света на Warcraft, където търси предмети, чете стратегии. Междувременно пише и в 2-3 форума, записва се за рaйдовете до края на седмицата, сваля модове и пачове и преразглежда развитието на персонажа си (така наречения talentbuild). На връщане, докато чака на светофарите по Цариградско, си мисли дали е по-добре да вземе spell dmg + spell crit, или stats бронята. В магазина гледа бутилките червен ром и се чуди дали не са health potions. Сънищата му са пълни с дългоухи елфи и крилати демони.
Звучи ви налудничаво, нали? Може би драстично и прекалено? А как ви се струва обявлението на една геймърка, която срещу 5000 злато (ингейм валутата), с които да си закупи грифон, предлага незабравима нощ със себе си. Не, не ви лъжа, нито пък се майтапя. Това го пуснаха по всички PC медии, даже по родните. Сделката се осъществи, въпросната дама е „щастлива с новия си летящ превоз, а и е запазила спомена за една прекрасна вечер”. Здраве му кажи! Човешката лудост няма граници.
Тук стигам до въпроса "Защо WoW достига такива степени на маниакалност? Защо хората откачат толкова много по купчина пиксели?” Не бих се наел да давам цялостен отговор на въпроса. За мен обаче причините основно са две. Първата е лекият и пристрастяващ геймплей, а втората е вроденият чисто човешки стремеж за налагане на „естествен подбор”. Неистовото желание да си „повече” и „над”, да му го набиеш на оня гадняр Пешо от горния етаж, въобще да си толкова добър, че над теб да е само небето. Докато не минеш и него. Много са хората, които не успяват да го надживеят. И в маркетинговите отдели по света го знаят.
И като за начало на финала няма да ви кажа да не играете World of Warcraft. Част от гореописаните ситуации може така и да не ви се случат, може пък дори и да не се пристрастите изобщо. Аз самият съм „чист” вече четири месеца и честно казано, се чувствам все едно съм глътнал червеното хапче (гледали сте „Матрицата”). Чувал съм какви ли не проповеди, колко по-полезно било да се излиза навън с приятели, как само истинският свят предлагал емоции, как компютъризирането зомбирало децата. Може и така да е, но не вярвам да има средноинтелигентен човек, който поне няколко пъти в живота си да не е смятал, че въпросният живот е „ шибан и л**нян”, а на много, убеден съм, се е случвало да видят и другата страна на медала в приятелството. Когато започнах, аз самият бях изпаднал в подобна „емоционална дупка” и бях ядосан на целия свят. WoW определено ми се струваше добра алтернатива.
Колкото до зомбирането – алкохолът, цигарите и дрогата съвсем почтено отдавна делят първенството в това състезание. Не смятам, че някой може да каже дали е по-добре един 12-годишен да е в къщи пред компютъра, или навън на улицата, където го дебнат коли-убийци, наркомани, дилъри, трафиканти на хора и какво ли още не. Тъй де, може и да преувеличавам, но нека все пак сме обективни, като посочим и част от алтернативите. Всеки е свободен да избере пътя, който го прави щастлив, и ако той минава през Тъмния Портал, то нека е така.
Ако някога ме попитат дали съжалявам за времето, изгубено в игра, бих казал по-скоро не. Най-вече заради колорита и тръпката, които ми остави. Много биха казали, че други неща носят далеч по-силно усещане – алкохолът, сексът, музиката, танците и прочие. Напълно съм склонен да се съглася, че може би е така, но пък нищо не носи точно същия дух, както WoW. Дали някога бих започнал отново? Не мисля. За финал (финален тоя път) бих ви казал да прецените дали си струва. Ако решите, че искате да опитате от магията на World of Warcraft, гребете с мярка. Истинското удоволствие се намира в правилния баланс между количеството и качеството. Или поне така казват.

---------

Доста съм се занимавала с темата за зависимостите (във всякакъв вид), но тъй като тя е необятна, не мога да твърдя, че съм експерт. Постнах тази статия като един вид обективно мнение (доколкото това е възможно). Нямам никакъв опит с игрите, но имам опит с наркотици, хранителни разстройства, психически състояния, основани на зависимост. Не мога да кажа кое е правилно, кое не, кой е обективен, кой не, къде е границата между удоволствие, прекаляване, зависимост, но мога да кажа, че ако това, което авторката е описала, е състоянието на момчето, то се нуждае от намеса - голяма е заблудата, че всичко ще се оправи от само себе си, че на него "ще му дойде акълът в главата", че той сам ще изключи компютъра. Някой би ли се отказал доброволно от нещо, което му доставя удоволствие (в тон със сравненията на Schneeflocke - "правиш секс с гаджето си, на ръба на оргазъм си", тооолкова си щастлив, че две не виждаш, и изведнъж ти просветва - ама то не било полезно, я аз ще спра да си правя кефя и ще се забуча в учебниците!!) На мен ми изглежда нереалистично.

StolenBliss
03-14-2011, 16:25

А ти, като не-геймър, си изключително обективен?

Логично, да. ;)
Пп: Обективна*

Schneeflocke
03-15-2011, 06:03
Логично, да. ;)
Пп: Обективна*

Значи логиката ти куца. За мен е важно и забавно хоби, за теб е губене на време. И двете имаме своите представи, но никоя не е обиктивна.

ПП: К'во значение има?

nomatterwho
03-15-2011, 15:49
Не съм влизала в темата си 2 дена .. и сега какво виждам - 3 страници. :д
Прочетох всички мнения, благодаря за съветите.
Сега искам и аз да кажа нещо.
И аз съм играла цяла година WoW .. знаех всичко за него, преди изкарвах извън нерви приятелите си като им разказвах за поредния "raid", поредния нов "item", а те горките нищо не разбираха.. :razz:
Мисля скоро да започна например да казвам на брат ми да предружи еди къде си и т.н., скоро може и някак си да отново да се опитам да му обясня какво става с него, че всички сме притеснени.. честно казано мен ме слуша повече от наще.
Schneeflocke разбирам, че си на другата страна.. НО ти успяваш да съчетаеш игрите с реалния живот, за което ти правя евалата. За съжаление брат ми във възрастта, за която след години ще съжалява, че е пропуснал в безсънни нощи и дълги (пред компютъра и къси) дни пред машината.
Но нещото, което би ме направило ужасно щастлива би било ако брат ми се усети за себе си, както по надолу в коментарите момичето е направило.

Requisition
03-15-2011, 18:53
И аз цяла година играх УаУ(само да поясня, не се произнася УоУ). Героя ми имаше 50 дена total time played - като се замисля, аз съм прекарал почти 2 месеца в тази загубена игра. На скоро ми писна, имах всичко най-хубаво. Героя ми донесе пари след продажбата му. Никога, ама АБСОЛЮТНО никога няма да почна да играя тази игра отново и препоръчвам на всеки играч да я спре възможно най-скоро. Пак усетих какво е да играя баскет по цял ден или да се мотам с приятели. Това е безценно.
Аз лично бих ти предложил да покажеш тези коментари на брат си, колкото и рисковано да е. Ако е човек, ще се позамисли в какво се превръща. :)

BladeDancer
03-16-2011, 17:18
Чакайте бе .. Кои сте вие (или всеки друг човек на земята), че да казвате кое е правилно и неправилно. Всякакви ейтакива игри са си яки. Който го кефи да си играе. Нали е щастлив в играта ... кво толкова? Като си щастлив що някой да ти прече я. Значи е нормално да се напивате да шмъркате да се правите на голямата работа а да играите игрички не нали ? Ебаси хората сте сериозно.

Честно да ви кажа откакто спрях да играя Lineage 2 ( подобна на WOW ) живота ми е супер шибания. Накараха ме да спра и ся кво ? По цял ден нищо. Нито излизам нито играя на играя само се чудя кво да правя. Е съжелявам ама не можете да кажете че игрането по цял ден не е нормално!

Fiction7577
03-16-2011, 17:25
Чакайте бе .. Кои сте вие (или всеки друг човек на земята), че да казвате кое е правилно и неправилно. Всякакви ейтакива игри са си яки. Който го кефи да си играе. Нали е щастлив в играта ... кво толкова? Като си щастлив що някой да ти прече я. Значи е нормално да се напивате да шмъркате да се правите на голямата работа а да играите игрички не нали ? Ебаси хората сте сериозно.

Честно да ви кажа откакто спрях да играя Lineage 2 ( подобна на WOW ) живота ми е супер шибания. Накараха ме да спра и ся кво ? По цял ден нищо. Нито излизам нито играя на играя само се чудя кво да правя. Е съжелявам ама не можете да кажете че игрането по цял ден не е нормално!

За наркотиците съм съгласна, за алкохола не (защото не е толкова опасен).

Поне като ще пиеш забавлението ти ще е истинско, с приятели или без макар и само за малко, а не виртуално, и да го виждаш само на монитора.

Разберете, виртуалното не е лошо, но не може да ви бъде начин на живот.

Та какво казваш?

Една игра ти е най-хубавото в живота и ако нея я няма то всичко става шитня? Е наистина - No Comment.

Е аз казвам - игрането по цял ден не е нормално, това не е живот, а илюзия.

BladeDancer
03-16-2011, 17:32

За наркотиците съм съгласна, за алкохола не (защото не е толкова опасен).

Поне като ще пиеш забавлението ти ще е истинско, с приятели или без макар и само за малко, а не виртуално, и да го виждаш само на монитора.

Разберете, виртуалното не е лошо, но не може да ви бъде начин на живот.

Та какво казваш?

Една игра ти е най-хубавото в живота и ако нея я няма то всичко става шитня? Е наистина - No Comment.

Е аз казвам - игрането по цял ден не е нормално, това не е живот, а илюзия.
Искаш да кажеш ей наркотиците са лошо нещо щото вредят. Ама да се напиеш не е лошо ..
И човек който знае как да се весели може и без алкохол.

Разберете, че не всеки в тоя свят е супер готиния и супер якия и може да общува с хора и т.н. Интернет е някво супер якото спасение от реалноста която е ужасна особенно за хора като мен. Сега по цял ден слушам музика и общо взето същото правя, защото ако излезна мълча като пукал щото квото и да кажа е тъпо. Ейтакива глупости. Чаткаш ?

Fiction7577
03-16-2011, 17:38
Разберете, че не всеки в тоя свят е супер готиния и супер якия и може да общува с хора и т.н. Интернет е някво супер якото спасение от реалноста която е ужасна особенно за хора като мен. Сега по цял ден слушам музика и общо взето същото правя, защото ако излезна мълча като пукал щото квото и да кажа е тъпо. Ейтакива глупости. Чаткаш ?

Чаткам че тотално си се превзел по тая игра и трябва се спреш.

Относно наркотиците и алкохола, не е полезно нито едното, нито другото.

Казах, че е по-добре да се напиеш една вечер като свиня, отколкото да се надрусаш за световно като свиня.

И да, разбирам, с общуването нямам проблем, но познавам и далеч по-общителни хора, и аз като всеки тинейджър обожавам да стоя пред компютъра и да се занимавам с разни програми (е, мен това ме влече) и какво ли не.

Обаче се опитвам да имам и реален живот, а не като ми се дръпне един кабел и светът ми да свършва докато не го включа отново.

Не искам да завися от една машина и като се погледна в огледалото и се запитам какво съм постигнала в тоя живот до сега, да няма нищо друго освен някъв супер герой от поредната маняшка игра.

Съгласявам се, че и интернет е начин да забравиш за малко глупостите от реалността, но да ти бъде начин на живот не мога да го приема.

Ако стоиш постоянно пред компютъра проблема ти с общуването освен да се влоши повече няма друго да стане.

BladeDancer
03-16-2011, 17:40

Чаткам че тотално си се превзел по тая игра и трябва се спреш.

Относно наркотиците и алкохола, не е полезно нито едното, нито другото.

Казах, че е по-добре да се напиеш една вечер като свиня, отколкото да се надрусаш за световно като свиня.

И да, разбирам, с общуването нямам проблем, но не съм от най-общителните хора, и аз като всеки тинейджър обожавам да стоя пред компютъра и да се занимавам с разни програми (е, мен това ме влече) и какво ли не.

Обаче се опитвам да имам и реален живот, а не като ми се дръпне един кабел и светът ми да свършва докато не го включа отново.

Не искам да завися от една машина и като се погледна в огледалото и се запитам какво съм постигнала в тоя живот до сега, да няма нищо друго освен някъв супер герой от поредната маняшка игра.

Съгласявам се, че и интернет е начин да забравиш за малко глупостите от реалността, но да ти бъде начин на живот не мога да го приема.

Ако стоиш постоянно пред компютъра проблема ти с общуването освен да се влоши повече няма друго да стане.

Не то аз желание да играя нещо вече нямам. Ама сега ако ми вземат музиката например ще ги пребия. Просто казах че трябва да приемате че има някви ненормални идиоти като мен дето в живота не могат да се справят и тва е ... И единственото спасение е тва интернет щото там са по отракани. Ето ако ме видиш например мен на живо и прочетеш 1 мой пост ще кажеш, че не може да е 1 човек тва...

Fiction7577
03-16-2011, 17:45
Не то аз желание да играя нещо вече нямам. Ама сега ако ми вземат музиката например ще ги пребия. Просто казах че трябва да приемате че има някви ненормални идиоти като мен дето в живота не могат да се справят и тва е ... И единственото спасение е тва интернет щото там са по отракани. Ето ако ме видиш например мен на живо и прочетеш 1 мой пост ще кажеш, че не може да е 1 човек тва...

Ми сигурно е нормално да ти писне. В крайна сметка играта е една и съща.

За музиката не е нещо проблемно, много хора, както и аз в това число почти не могат без да им бучи нещо в ушите, да си меломан не може да ти е в минус. Дори имаш още една тема за разговор.

И не мисля, че няма да се справиш. Не те знам на колко си години, но е рано да даваш предположения, че цял живот освен да стоиш пред компютъра друго няма да правиш.

В интернет всеки може да е отракан, важното е на живо да покаже поне малко от това.

И относно външният вид не го разбрах, не ти личи че си маняк на тема интернет или обратното?

BladeDancer
03-16-2011, 17:49

Ми сигурно е нормално да ти писне. В крайна сметка играта е една и съща.

За музиката не е нещо проблемно, много хора, както и аз в това число почти не могат без да им бучи нещо в ушите, да си меломан не може да ти е в минус. Дори имаш още една тема за разговор.

И не мисля, че няма да се справиш. Не те знам на колко си години, но е рано да даваш предположения, че цял живот освен да стоиш пред компютъра друго няма да правиш.

В интернет всеки може да е отракан, важното е на живо да покаже поне малко от това.

И относно външният вид не го разбрах, не ти личи че си маняк на тема интернет или обратното?
То и играта може да е тема за разговор. И не не е едно и също. Тези игри са тип Never ending..:D
За музиката. Просто едва ли някой слуша това което слушам.
А гледам външния ми вид да не показва че по цял ден седя на едно столче пред един монитор със затворени очи и със слушалки в ушите. Ежедневието ми ftw!

Идеята ми е, че щом на някой му харесва да прави нещо - нека го прави.

Fiction7577
03-16-2011, 17:53
То и играта може да е тема за разговор. И не не е едно и също. Тези игри са тип Never ending..:D
А гледам външния ми вид да не показва че по цял ден седя на едно столче пред един монитор със затворени очи и със слушалки в ушите. Ежедневието ми ftw!

Може да е тема, да, но не да говориш за това постоянно все пак.

Е какво толкова можеш да слушаш - метъл, рок, алтърнатив?

Това е добре което правиш, но вземи се оттърси от тази идея по цял ден да си пред екрана. Разбери, че не е нормално за теб светът да свърши ако ти дръпнат кабела.

Замисляш ли се колко е гадно това, да не полвзам други думи?!

Идеята ти не е лоша - неки всеки прави това което поиска, да, но със мярка!

BladeDancer
03-16-2011, 18:03

Може да е тема, да, но не да говориш за това постоянно все пак.

Е какво толкова можеш да слушаш - метъл, рок, алтърнатив?

Това е добре което правиш, но вземи се оттърси от тази идея по цял ден да си пред екрана. Разбери, че не е нормално за теб светът да свърши ако ти дръпнат кабела.

Замисляш ли се колко е гадно това, да не полвзам други думи?!

Идеята ти не е лоша - неки всеки прави това което поиска, да, но със мярка!
При мен няма друг начин . Класа ми е шибан. Приятелите ми станаха идиотчета. А пък за запознаване с други хора просто няма как да стане.
И ако някой ми отнеме и последното занимание - музиката бих си живял останалта част от живота в агония сериозно:Д..

Според мен човек е нормален до тогава до когато не пречи на останалите. Не ти ли пречи и забавлява ли се какъв ти е проблема с него ?

Fiction7577
03-16-2011, 18:14
При мен няма друг начин . Класа ми е шибан. Приятелите ми станаха идиотчета. А пък за запознаване с други хора просто няма как да стане.
И ако някой ми отнеме и последното занимание - музиката бих си живял останалта част от живота в агония сериозно:Д..

Според мен човек е нормален до тогава до когато не пречи на останалите. Не ти ли пречи и забавлява ли се какъв ти е проблема с него ?

Еми виж, нормално е, в днешно време хората повече клонят към идиоти, но пък не е нужно един вид да се изолираш.

Ако не за друго поне за лаф ги имай.

Не, аз нямам проблем с такива хора. Нямам проблем с никой, който не създава проблеми на мен или на близките ми.

Просто ми става наистина кофти като си помисля как хора със потенциал да постигнат нещо голямо, прекарват най-хубавите си и важни години пред монитора безцелно.

BladeDancer
03-16-2011, 18:17
Ми някои просто нямат потенциал. И тва е единственото нещо дето ги радва.

Fiction7577
03-16-2011, 18:42
Всеки го има, друг е въпросът кой иска да го използва.

Schneeflocke
03-16-2011, 18:47
Еми виж, нормално е, в днешно време хората повече клонят към идиоти, но пък не е нужно един вид да се изолираш.

А защо? Това, че нещо на ТЕБ ти доставя удоволствие, не означава, че всеки е длъжен да го прави....

BladeDancer
03-16-2011, 18:50
Всеки го има, друг е въпросът кой иска да го използва.
Не е така ... :) Докато не срещнеш такъв човек ще си мислиш така де.

Fiction7577
03-16-2011, 18:52

А защо? Това, че нещо на ТЕБ ти доставя удоволствие, не означава, че всеки е длъжен да го прави....

И да, не е длъжен да го прави, но това е форум и споделяме мнения, в случая няма проблем и нападката ти е безсмислена :wink:

Schneeflocke
03-16-2011, 18:55
Ти не беше ли ония дето се изказа в духа на живота "Съжалявам, тормозя защото ме е страх да не тормозят мен", от там ли ми се твариш?

И да, не е длъжен да го прави, но това е форум и споделяме мнения, в случая няма проблем и нападката ти е безсмислена :wink:

Не, не съм този...Алцхаймер? С тази тема се занимавам от самото й начало...

Ти си този, който настоява, че човек трябва да има "реален живот" и да си говори с всеки идиот само и само да не е сам... :? Сам каза, форум, мнения. Аз нямам ли право да изкажа своето, ако то противоречи на твоето?

Fiction7577
03-16-2011, 20:03
Извинявай, това беше моя грешка, поправих си го. Бъркам ги понякога потребителските имена.

Първо да кажа - момиче съм. Не се води от снимката на профила - това е Рони О'Съливан :wink:

И не, не настоявам че трябва да се говори с всеки срещнат идиот. Просто си изразих мнението, което гласи, че просто виртуалното не е истински живот, а не, че имам против хора, които се забавляват повече в интернет отколкото в реалността.

Ти си имаш твое - ОК, да форум е, различни хора, различни идеали.

BladeDancer
03-16-2011, 20:15
Извинявай, това беше моя грешка, поправих си го. Бъркам ги понякога потребителските имена.

Първо да кажа - момиче съм. Не се води от снимката на профила - това е Рони О'Съливан :wink:

И не, не настоявам че трябва да се говори с всеки срещнат идиот. Просто си изразих мнението, което гласи, че просто виртуалното не е истински живот, а не, че имам против хора, които се забавляват повече в интернет отколкото в реалността.

Добре извинявай ,... нищо против теб, ама не мога да разбера какво имаш против такива хора? Смисъл за да си против тях трябва да имаш причини. Нито ти пречат нито нищо .. нз .
Виртуалното е истински живот... ти си живееш забавляваш се и т.н. що да не е истински живот.

и пак казвам че не се заяждам въпреки да изглежда така

Schneeflocke
03-16-2011, 20:19

И аз съм момиче, не те спря в мъжки род да ми говориш. и, като цяло, има ли значение дали си мъжко, женско или баничка с боза?

А как определяш истински живот? За мен не е истински живот:
-да държа косата на приятелка, докато тя повръща след 2 чаши водка
-да гледам потни и подпийнали момчета как друсат кючеци по масите
-да се чудя кога някоя цигара ще ми прогори полата, някой ще си обърне водката с доматен сок върху новото ми потниче
-да се сблъсквам с 12-годишни разслъблечени момиченца, надигащи двулитрова бутилка бира
-да се примирявам с музика, която ми трепе мозъчните клетки със спринцовка - един боЦ всяка секунда
-да чистя повръщано, опикано и к'во ли не на следващия ден(щото мама ме е възпитала да помагам -.-)
-да не мога мислите да си чуя, камо ли какво ми казва човекът настреща
-да зяпам полу-голи момчета, гонещи една топка/да си чупя ноктите, докато гоня една топка(1 см са ми, естествени, т'ва как се поддържа.....сигурно имаш идея)
-сульо и пульо да ми пуска изтъркани лафчета и, но-наглите, ръце(за това ги имам тези нокти, самозащита...)
-да се блъскам с 20 човека на 20 кв метра
-да се намъкна в неудобни дрехи, защото изглеждам добре в тях, и да се покатеря на токчета
-да слушам просташки вицове и, като цяло, изказвания от устата на някой, който почти няма кръв в алкохола
-да налетим на няк'ви дрогирани хлапета и да стане бой в центъра на София(да, случвало ми се е)
-да обяснявам на полицията защо две момчета изведнъж решиха да къртят павета и да се замерят с тях(и това ми се е случвало.........)

Реалният живот го имах достатъчно дълго време, за да преценя, че просто не ме влече. И ми се струва изключително глупаво, когато някой почне с "get a life". Аз живот си имам и много си го харесвам, както и ти. Просто моят е в Интернет, твоят е в дискотеката.

ПП: Мисълта ми беше... Да го накарат да си подорби услеха - чудесно, така и трябва. Да го карат да "излиза с приятели/си намери гадже/т.н." е ненужно насилие...

Fiction7577
03-16-2011, 21:23
Първо не разбирам (Schneeflocke) защо говориш по такъв начин сякаш едва ли не ми се караш или те тваря? Нито те обиждам нито нищо, не може ли да се спази поне малко от малко приличният тон без "банички с бози" или нещо такова? Какво толкова ти преча че от всяка моя дума вадиш такива изрази, при положение че не сме в конфликт, а обсъждаме нещо.
Не знаех че си момиче и се извинявам за това, аз за мене си го отбелязах просто защото в подписа ми го пише.

Относно "get a real life" пак повтарям, хора НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ това, да се забавлявате във виртуалното пространство и там да си се чувствате "истински", единственото което направих, е че си изразих мнението като казах, че за мен интернет не е всичко, вие веднага ми се нахвърлихте.

Защо решихте, че моят живот е в дискотеката? Еми не е така, да, излизам насам-натам, но не съм от тези, които само чакат да стане вечер, и да ходят по заведения и т.н.

Не съм този тип, просто лично за себе си преценявам че виртуалното не може да ми бъде целият живот и това е всичко. Не налагам мнението си на никого, това е моя преценка и живея според нея.

Вие с живейте както искате никой не може да ви задължи да правите нещо което не искате. Всеки отговаря за себе си.

djipsito
03-17-2011, 00:07
Fiction7577 остави я Schneeflocke, тя и на мен ми се отваря в началото, просто не виждам смисъл да водя спор или дори да коментирам нещо с някой, който от едната крайност скача в другата крайност и само се заяжда.

Дори не схваща, че нямаме против хората които водят повече ВИРТУАЛЕН отколкото РЕАЛЕН живот. Колкото и да се опитваш да й обясниш, че всяко нещо си има МЯРКА, тя пак ще си мели едно и също (ся само да не се изнерви и да постне някой гневен коментар и да строши един два нокъта...) Schneeflocke нищо лично към теб, просто ме дразниш как си знаеш само своето и дори не се опитваш да разбереш мнението на някой друг, а само нападаш. Не си в играта, а си във форум.
Никой не е казал, че ако не сте пред компа, тря да сте в дискотеката или по кафетата. Има билион полезни неща, които можете да правите и да научите. Неща, които ще ви послужат. Което не значи, че трябва въобще да не включвате игрите и да разпускате. Те именно за тва са направени, за да се разсейваш от реалния свят, да разпускаш от време на време....

Schneeflocke
03-17-2011, 00:54
мисля си, че съм страшно умен

Никой не е казал ли? Айде научи се да четеш и после се обаждай.... Aз по форуми не се нервя, колкото и да ти се иска =))

И Fiction7577....какво неприлични има в "баничка с боза"? Сега, ако си толкова горда от пола си и го смяташ за особено постижение, което трябва да се изтъква....това не го очаквах.

Единственото, което аз направих, е да си изразя мнението. При което ти реши да се почувстваш засегната :shock: Пак питам, ако те притеснява, че някой има различно мнение от твоето, просто си кажи. не ми излизай с "всеки си има мнение, ама твоето защо е такова...различно".

И ти май проблеми с четенето имаш, особено на собственото си мнение. Когато аз кажа, че полът ти е без значение, това е обида. Когато ти наречеш начинът ми на живот "неистински" това е мнение. Come again?

Fiction7577
03-17-2011, 11:27
мисля си, че съм страшно умен

Никой не е казал ли? Айде научи се да четеш и после се обаждай.... Aз по форуми не се нервя, колкото и да ти се иска =))

И Fiction7577....какво неприлични има в "баничка с боза"? Сега, ако си толкова горда от пола си и го смяташ за особено постижение, което трябва да се изтъква....това не го очаквах.

Единственото, което аз направих, е да си изразя мнението. При което ти реши да се почувстваш засегната :shock: Пак питам, ако те притеснява, че някой има различно мнение от твоето, просто си кажи. не ми излизай с "всеки си има мнение, ама твоето защо е такова...различно".

И ти май проблеми с четенето имаш, особено на собственото си мнение. Когато аз кажа, че полът ти е без значение, това е обида. Когато ти наречеш начинът ми на живот "неистински" това е мнение. Come again?

Не не, аз просто се отказвам вече.

Колкото се опитвам да говоря деликатно и без никакви обиди или бъзици, ти толкова повече се заяждаш.

Какъв ти е проблема ПО ДЯВОЛИТЕ? За кой пореден път повтарям едно и също в постовете си и ти отговаряш така сякаш не си чела нищо общо с написаното от мен?

Нямам никакви проблеми с различното мнение, напротив дори. Живей си както искаш, да съм тръгнала да ти говоря кое как да правиш? Не съм, така че си успокой топката и адреналина.

И да, казах, че всеки си има собствена позиция за нещата, както аз смятам че животът във интернет не е всичко и не живея за да сърфирам в нета или да играя на разни игри, така ти имаш обратната логика на нещата и живееш според нея.

Никой не те е обвинил за това, по-скоро ти си засегнатата от прочетеното, като казах, че не желая всичко да ми зависи от един кабел, не знам дали е така, но лично според мен палиш повече отколкото е необходимо.

Не съм твърдяла, че имам против хората, на които животът им е във виртуалното пространство, това вече трябва да ти е ясно като го повтарям всеки път и все не е разбрано. Явно не само аз имам проблеми с четенето, казано по твой начин.

Schneeflocke
03-17-2011, 11:43
Никой не те е обвинил за това, по-скоро ти си засегнатата от прочетеното, като казах, че не желая всичко да ми зависи от един кабел, не знам дали е така, но лично според мен палиш повече отколкото е необходимо.

Аз съм засегната от това:

Просто си изразих мнението, което гласи, че просто виртуалното не е истински живот

Звучи ли ти познато? И, всъщност, дори засегната не съм. Попитах защо смяташ, че това не е истински живот, а да се напиваш по дискотеки и купони е. При което ти заби към "ама аз нямам нищо против". Дори едно мнение не можеш да има и защитиш... Аз не се паля, просто си отстоявам мнението и обяснявам защо то е такова. Не е лошо и ти да го научиш...

За теб не е обида да нарчеш начина ми на живот неистински....какво, само псувните ли се възприемат като обида при теб? Ми то и аз не те обиждам, какво само се засягаш?

Защо хората си мислят, че непременно трябва да вдигам адреналина като споря? Аз имам аргументи, не кръвно налягане(за разлика от теб).

Fiction7577
03-17-2011, 12:02
Какво ти кръвно налягане, не видя ли какво е писано по-горе.

Не защитавам нито пиянските, нито наркоманските истории. Казах, че предпочитам една вечер да се напия като свиня отколкото да се надрусам като свиня.

Ами да интернет не е истински живот, нали за това е наречено ВИРТУАЛНО, а не РЕАЛНО! Друг е въпросът кой как иска да живее!

Ти искаш да не си в реалното, съответно живееш в интернет. Това, че за теб е истинско не значи, че на практика и при понятията също е така.

Звучи грубо, но ти поиска този начин на изказване.

Отноно дискотеките и така нататъка - Всеки си има начин на забавление.

Аз лично пред компютъра също ми е приятно, но повече удовлетворение и забавление усещам когато съм навън с приятели, ако ще дори и алкохол да има, макар това да се е случвало броени пъти и то с по 1 бутилка, демек нищо.

На теб повече ти харесва пред екрана - еми ОК, въпрос на вкус, това се опитвах да ти кажа.

Не те знам дали си вдигаш адреналина, просто аз ти говоря съвсем спокойно, а ти почваш да ми отвръщаш като ръсиш какви ли не сравнения и фразеологизми.

Ако за теб е нормално така да говориш, значи и тук се различаваме.

Schneeflocke
03-17-2011, 12:15
Ами да интернет не е истински живот, нали за това е наречено ВИРТУАЛНО, а не РЕАЛНО! Друг е въпросът кой как иска да живее!

Ти искаш да не си в реалното, съответно живееш в интернет. Това, че за теб е истинско не значи, че на практика и при понятията също е така.

С малката разлика, че не можеш да живееш ВЪВ компютър/Интернет. Аз съм точно толкова реален човек, колкото и ти. Съотвентно моят живот не може да е нереален. Чисто физически не е възможно, следователно наричайки животът ми нереален, ти всъщност обиждаш начина ми на живот, предполагам, смятайки го за непълноценен. Това е, което не разбираш от самото начало. Животът, забавлението, контактът с други е точно толкова истински в една игра, колкото и в едно кафене. Не е толкова физически, но какво лошо има в това?

А аз предпочитам една вечер да заседна пред играта отколкото да се напия като свиня. Поне на следващия ден няма хората да ми разказват какво съм правила. А и как точно е истински живот да не знаеш какви ги вършиш и после да нямаш спомен как си повърнала върху някого?

ПП: Имаш много странно разбиране за "грубо" :-o

Fiction7577
03-17-2011, 12:34
С малката разлика, че не можеш да живееш ВЪВ компютър/Интернет. Аз съм точно толкова реален човек, колкото и ти. Съотвентно моят живот не може да е нереален. Чисто физически не е възможно, следователно наричайки животът ми нереален, ти всъщност обиждаш начина ми на живот, предполагам, смятайки го за непълноценен. Това е, което не разбираш от самото начало. Животът, забавлението, контактът с други е точно толкова истински в една игра, колкото и в едно кафене. Не е толкова физически, но какво лошо има в това?

А аз предпочитам една вечер да заседна пред играта отколкото да се напия като свиня. Поне на следващия ден няма хората да ми разказват какво съм правила. А и как точно е истински живот да не знаеш какви ги вършиш и после да нямаш спомен как си повърнала върху някого?

ПП: Имаш много странно разбиране за "грубо" :-o

Да, чисто физически не е възможно, но на практика е.

Аз не те обиждам, аз си изразявам мнението - това което ти искаше да направя, казвайки ми че не мога да си обоснова мнението на някаква основа - е, както виждаш, уж се опитвам да те опровергая.

И не, животът в една игра не е толкова истински колкото в едно кафене. Кога можеш да разчиташ на тези "приятели" в играта, кога тя ще ти помогне с нещо в живота, за да се почувстваш обичана и оценена? Как тя ще ти докаже, че някой те подкрепя в трудните ти моменти, било то на психическа основа или просто породени от определени обстоятелства?

Едва ли когато компютърът ти се изчисти от вирусите.

Аз лично не виждам начин това да се случи, затова казвам, че за мен този живот е чисто виртуален.

Ако ти смяташ обратното, е, значи живееш напълно пълноценен живот, в съзнанието си.

Както казах, нямам нищо против хора като теб, които предпочитат да са пред екрана отколкото навън. Това искам да е ясно, защото явно че нещо не си даваш съгласието.

Всеки си има начина на забавление. Да, ако се напиеш можеш да ги свършиш всякакви, но това са нещата които променят еднообразният живот, и които когато се случат се чувстваме шашнати, а после се смеем на драго сърце като се сетим за тия времена.

Защото отстрани всичко е много различно, отколкото като участваш в него. Мине ли време, нещата се променят.

Може би и в играта е така.

Schneeflocke
03-17-2011, 13:06
Да, чисто физически не е възможно, но на практика е.

На практика е...какво? неисинско, защото на теб не ти се струва такова?

Аз не те обиждам, аз си изразявам мнението - това което ти искаше да направя, казвайки ми че не мога да си обоснова мнението на някаква основа - е, както виждаш, уж се опитвам да те опровергая.

И аз правя същото, сървърът има проблем и не мога да играя, а зъбчето ми расте и си търся нещо да ме залисва...

И не, животът в една игра не е толкова истински колкото в едно кафене. Кога можеш да разчиташ на тези "приятели" в играта, кога тя ще ти помогне с нещо в живота, за да се почувстваш обичана и оценена? Как тя ще ти докаже, че някой те подкрепя в трудните ти моменти, било то на психическа основа или просто породени от определени обстоятелства?

Едва ли когато компютърът ти се изчисти от вирусите.

Аз лично не виждам начин това да се случи, затова казвам, че за мен този живот е чисто виртуален.

Чувствам се доста обичана и оценена. Когато пусна съобчение за dungeon, 10 човека ме искат в рамките на 15 секунди. Получавам по 5 guild покани всеки ден от различни хора. Ако приема някой, всички много ми се радват.

От малка се научих да не разчитам на другите. Ако сам не си помогнеш, няма кой. С доста хора се познавам от игри и, честно казано, по-готини хора са от тези, които съм срещнала в училище и т.н. Ако съм болна и искам пилешка супа, ще си поръчам, има хора, които ти носят храната вкъщи. Ако ми трябва някой да се грижи за котките, ще си платя на човек, който няма да го е гнус да им изчисти тоалетната(един път оставих приятелка да се грижи за тях, като се прибрах бяха срали и пикали навсякъде, щото тя не можела да им бара тоалетната, а, ако не я чистиш основно всеки два дена, не им е гот да ходят там)

Ако ти смяташ обратното, е, значи живееш напълно пълноценен живот, в съзнанието си.

А ти къде живееш своя пълноценен живот, ако не в съзнанието си? Не е ли точно това важното - как ти се възприемаш, как ти се чувстваш? Ако за някой работохолик пълноценен живот е да имаш 4 апартамента и 8 гъзарски коли, това означава ли, че твоят живот в едностайния с голфчето е непълноценен?

Всеки си има начина на забавление. Да, ако се напиеш можеш да ги свършиш всякакви, но това са нещата които променят еднообразният живот, и които когато се случат се чувстваме шашнати, а после се смеем на драго сърце като се сетим за тия времена.

Защото отстрани всичко е много различно, отколкото като участваш в него. Мине ли време, нещата се променят.

Може би и в играта е така.

Аз никога не съм се напивала. Но някак...по-скоро би ми било унизително да се натискам с някого, да му повърна в скута и после да заспя до тоалетната, отколкото да го превърна в забавен спомен. Другите сигурно на драго сърце биха се смели...аз...не точно... В повечето случаи се смеем на някой пиян, не с него...

Fiction7577
03-17-2011, 14:20
Говоря че на практика, в играта не е толкова истинско колкото в реалността. Впрочем извинявай, ама ти на колко години си?

Някак странни са ми разсъжденията ти и то не от това, какво ти е мнението, а по какъв начин го обосновяваш.

Иначе за играта, че се чувстваш обичана и оценена - да, имайки предвид това че можеш да играеш с героя, като слушам вероятно си добра, затова те искат да участваш.
Но аз не говоря за това. Аз говоря за мъничките неща, които остават недооценени, тези които те правят такава каквато си.
Дребни, незабележими на пръв поглед, но много важни. Сама можеш да се сетиш какви са, надявам се.

Това за разчитането на другите се съгласявам до някъде понеже не всеки е склонен да ти помогне както искаш. Вярно е, че човек може да вярва най-много на себе си, иначе винаги има вероятност да те предадат. Разбира се, не всички хора са такива и важното е да откриеш правилните.

Аз също се познавам с не малко хора от интернет, из цялата страна - никой не е от моят град. Имам се повече с тях, отколкото с тези с които комуникирам всеки ден на живо, било то в училище или някъде навън.

Мисълта ми е, че все пак само с такива приятели трудно ще се справи човек, но това е от моята гледна точка понеже ми се излиза и така нататъка, на такива които предпочитат виртуалното не им е никакъв пролблем.

И накрая, относно напиването. Както казах горе, човек е важно да притежава едно усещане, наречено МЯРКА.

Мярка колко да пие, колко да пуши, до къде да стигне с действията си и подобни. Ако си я имаш тази граница и я спазваш стриктно никога няма да стане това да се напиеш до козирката, а после да се натискаш с някой непознат и какви ли не глупости, докато "приключението" ти не завърши със едно здраво повръщано.

Ако вече пък пиеш така, че да искаш да се напиеш, си е твой проблем и си отговаряш за действията.

Когато си готов да я поемеш отговорността, тогава може би след издънката която се е случила, ти става смешно отстрани, спомняйки си за нея.

Schneeflocke
03-18-2011, 11:06
Тъкмо почнах да пиша снощи, и пак ми изгърмяха бушните(да му се не види, не трябваше да я барам тая лампа....)

Говоря че на практика, в играта не е толкова истинско колкото в реалността. Впрочем извинявай, ама ти на колко години си?

Някак странни са ми разсъжденията ти и то не от това, какво ти е мнението, а по какъв начин го обосновяваш.

А защо да не е толкова истинско? Защото няма физически контакт? На 22 съм, какво значение има? И какво му е странното?

Иначе за играта, че се чувстваш обичана и оценена - да, имайки предвид това че можеш да играеш с героя, като слушам вероятно си добра, затова те искат да участваш.
Но аз не говоря за това. Аз говоря за мъничките неща, които остават недооценени, тези които те правят такава каквато си.
Дребни, незабележими на пръв поглед, но много важни. Сама можеш да се сетиш какви са, надявам се.

Не се сещам, всъщност О_О не ми трябвай потупване по гърба като си вържа връзките... И, колкото и странно да звучи, доста хора ме оценяват и като човек/трол. Все пак за ММО говорим, не за shooter, контакт и разговори...чат от играта.

Това за разчитането на другите се съгласявам до някъде понеже не всеки е склонен да ти помогне както искаш. Вярно е, че човек може да вярва най-много на себе си, иначе винаги има вероятност да те предадат. Разбира се, не всички хора са такива и важното е да откриеш правилните.

Аз също се познавам с не малко хора от интернет, из цялата страна - никой не е от моят град. Имам се повече с тях, отколкото с тези с които комуникирам всеки ден на живо, било то в училище или някъде навън.

Не ми трябват правилни или напревилни хора. 20 години съм разчитала на себе си, научила съм се да не завися от другите. Един път се доверих на една пача и останах с пръст в устата(в дома си я приех, а тя накрая ми заряза жилището отключено, с техника за над 4000? вътре). Може би кофти късмет съм имала, но...знаеш приказката за неволята...

Мисълта ми е, че все пак само с такива приятели трудно ще се справи човек, но това е от моята гледна точка понеже ми се излиза и така нататъка, на такива които предпочитат виртуалното не им е никакъв пролблем.

И накрая, относно напиването. Както казах горе, човек е важно да притежава едно усещане, наречено МЯРКА.

Мярка колко да пие, колко да пуши, до къде да стигне с действията си и подобни. Ако си я имаш тази граница и я спазваш стриктно никога няма да стане това да се напиеш до козирката, а после да се натискаш с някой непознат и какви ли не глупости, докато "приключението" ти не завърши със едно здраво повръщано.

Ако вече пък пиеш така, че да искаш да се напиеш, си е твой проблем и си отговаряш за действията.

Когато си готов да я поемеш отговорността, тогава може би след издънката която се е случила, ти става смешно отстрани, спомняйки си за нея.

Мисълта ми беше, че повечето тук смятат, че да се напиеш е по-добре от това да циклиш игра. Няма значение как ще протрепсаш 4 часа - гушнал бутилка водка или награбил мишката, и двете са еднакво безполезни. Важното е кое ти доставя удоволствие.

За мярката съм напълно съгласна. Затова и казах, да го накарат да си повиши успеха. Но защо да го насилват да излиза с приятели? На теб би ли ти харесало някой да те кара насила да играеш CS или WoW вместо да излизаш с приятели? Или да плетеш, защото на тях това им харесва и смятат излизането навън за загуба на време? Някак се съмнявам....

Fiction7577
03-19-2011, 14:24
Не, странно просто по самият начин на обосновяване. Няма значение това.

За оценяването, имам предвид нещата които те правят такава каквато си, човекът в теб ако искаш го наречи.

Може би това което играеш е някаква част от същността ти, но едва ли е цялата. Не ти трябва някой да те потупва по рамото докато си връзваш обувките, това е ясно.

Предполагам че вече толкова ти е писнало от хората около теб, че предпочиташ "житкането" на CS или WoW вместо контакт с тях, до някъде разбирам, по едно време и аз бях много увлечена по компютъра, заради успеха в даскало се промениха нещата.

Относно пиенето и заниманието се съгласявам ...

umri
03-22-2011, 19:58
Вий сте изпаткали е...

Schneeflocke, трябва ти много сериозен секс на теб. Такива състояния единствено с това се лекуват. И не, не е предложение. И не, не ме намесвайте в безумния си спор.

biolojkata95
03-23-2011, 07:11
пълни простотии
ти си изпатклия не те

Schneeflocke
03-23-2011, 09:13
Вий сте изпаткали е...

Schneeflocke, трябва ти много сериозен секс на теб. Такива състояния единствено с това се лекуват. И не, не е предложение. И не, не ме намесвайте в безумния си спор.

И секс и предложения си имам достатъчно. И какво има да се лекува? :-o

Hallow
03-23-2011, 14:16
Много добре решение:
Докато спи по гръб, издебни го, и го задуши с 1 възглавница докато спре да рита. Все пак не всички са създадени за този свят :C

BladeDancer
03-23-2011, 16:59
Много добре решение:
Докато спи по гръб, издебни го, и го задуши с 1 възглавница докато спре да рита. Все пак не всички са създадени за този свят :C

Пич... просто замълчи. Не си интересен.

willq
04-25-2011, 13:08
Може да има интернет приятелка,не знам .. поговори с него пак :)

Grommash
04-26-2011, 19:09
Хъх, вече е късно. Пристрастил се е. Единствено момичетата могат да го откъснат от игрите в този момент (ако не е гей). Поразпитай някои твои приятелки дали не са му хвърлили око и действайте. Да се надяваме, че и той ще откликне на зова. Това е труден момент и ако му махнете кабелите и нета, той все някак ще намери начин да играе, било то в зали или и приятел. Само и единствено той трябва да се усети какво прави и че ако продължи така, ще съсипе бъдещето си. :)

sToyAncHo
04-28-2011, 19:24

А защо?

Добре разсъждаваш :-D Точно като gamer.