PDA

View Full Version : Апокалипсис???

regin19
03-13-2011, 12:08
Всички сме чували за календара на маите, който свършва на 21.12.2012г. Както и всички знаем за земетресението, разтърсило Хаити преди около година, също и за това, хвърлило в шок японците преди няколко дни. Но според вас тези събития имат ли нещо общо с календара на маите?

Аз съм скептично настроена. Истина е, че маите са имали много прецизен календар, но той се е делял на "периоди". Последният пети период от календара им свършва 2012. Добре, ама тези племена са живели преди хилядолетия! Според мен просто според изчисленията им, през 2012 свършва петия етап и просто не са продължили. Разбира се, това са само догадки. Обаче света не може да свърши просто ей-така. Пък и той няма да свърши, просто много организми ще изчезнат заради климатичните особености. Светът че ще изчезне, ще изчезне, защото слънцето нараства и то ще погълне Земята рано или късно. Обаче когато това стане, отдавна няма да ни има, така че се успокойте. :P

За земетресенията - Винаги ги е имало, винаги ще си ги има. Земните плочи НЕПРЕКЪСНАТО се местят, все пак ядрото на Земята е течно, това е напълно естествено (според мене, не съм астроном :D ) Отвреме-навреме много ясно, че ще има по-силнички. Това не значи, че идва края на света.. 8-)

Единствената потенциална опасност е радиацията, изпусната от атомната централа в Токио... Което всъщност въобще не е за подценяване :booooomb:

Вие какво мислите? Имат ли според вас основание някои да *предсказват* края на света?

Pa3yMeH
03-14-2011, 17:26
Ще си копирам поста от една друга тема :

Какво ще стане като свърши ? Всички ще умрем някога. Някои по-рано, някои по-късно.

Тъй че голяма работа като свърши света. Между другото, някъде бях чел за загиването на коралите, които всъщност са доста важни за човечеството. Но сега не ми се търси :)