Влез

View Full Version : Прекалена ревност

insane7
03-14-2011, 20:09
Здравейте, ( :
ще се опитам да разкажа накратко нашата история с приятеля ми. С него всичко започна по доста странен начин, благодарение на неговия приятел и в същото време мой бивш. Уж всичко беше на бъзик ала-бала, но накрая така се хванахме и двамата един за друг, че още не можем да повярваме колко се променихме, заобичахме. Доста пъти е доказвал, че ме обича, аз също го обичам много. С него съм прекарала едни от най-хубавите си моменти и до сега такова нещо не съм изпитвала. Сигурна съм, че чувствата са взаимни, всичко е перфектно като изключим прекалената му ревност и бързото палене от най-малкото нещо. Почти на всяка караница се говори за раздяла и какво ли още не. Не мога да излизам където и когато си искам, с най-добрата ми приятелка сигурно вече месец стана не сме се виждали. Същност аз си излизам, но навсякъде съм с него. Харесва ми да си прекарваме времето заедно, навсякъде да сме заедно, но аз имам нужда и да излизам поне малко с приятелките си. Прекъснах всякакъв контакт с момчета, дори и най-добрия ми приятел, който още не знае какво се случва.. Зарязах доста приятели/приятелки заради него (някои наистина им беше времето, де.. той само ми отвори очите), но ме дразни това, че не мога да излизам особено сега в това хубаво време. Разбра се, че това лято няма да ходя и на море заради него, сега ми говори, че няма да празнувам и бала си. В същото време той може да излиза, а аз като направя проблем веднага се оправдава, че е с момчетата и няма никакви момичета. Че то и аз искам да излизам само с момичетата ама.. кой да слуша. В началото още като излизахме си нямахме никакво доверие. Той в миналите си връзки е изневерявал доста, аз един единствен път изневерих и то беше с него. Таман си казахме, че си имаме доверие пак станаха едни простотии и сега го чакам да видим до кога мисли да продължава така. Той ми се бърка повече отколкото нашите.. :? Разбрали сме се без изневери, много сме говорили по тази тема, обаче имам чувството, че нещо от приятелите си се вдъхновява да прави такива глупости. :-o Аз до сега не съм позволявала на никое момче да ми се бърка така, нито пък той е правил такива компромиси на предишните момичета (докато се науча как иска да бъде той с момчетата беше доста трудно, защото не ми се е случвало такова нещо до сега).

Та исках да споделя и да чуя и вашето мнение. Какво бихте направили в такава ситуация? :-o Всичко перфектно, само ревността ми пречи и се чудя дали някои ден ще ми се довери. Същност затова и търпя това нещо, за да видя дали ще се промени.. пък и май не съм готова за раздяла, не искам да се предавам така лесно.
Малко дълго стана, но благодаря на прочелите. :)

SlowDownBaby
03-14-2011, 20:15
Леле....нямам думи.От няколко дена си мисля,че и аз имам проблем с ревността,но сега като прочетох...Виж едва ли ще послушаш някой непознат от форум,и може да звучи смешно и тъпо,но мен баба ми винаги ме е съветвала за такива мъже.Ако ревнува и още от сега си позволява да те командва така - просто не виждам смисъл.След време като нищо ще почне и да те бие,защото си отишла на кафе с приятелка.Не знам на колко си години,не знам и от колко време сте заедно,но като чета колко е "параноичен" по добре да не сте заедно.Поне за теб май ще е по - добре така.

valll
03-14-2011, 20:29
според мен ти не трябва да му позволяваш това. знам колко лесно звучи това, но моят приятел също е дяволски ревнив. по същата причина и аз не излизам с момчета. но с течение на времето му се противопоставях за тези неща. и сега не е толкова зле положението :razz: та мсълта ми е, 1е трябва да му кажеш тези неща и да го накараш да разбере, че ти също си човек и света ти не се върти около него. :)

TheBeliever
03-14-2011, 20:39
Не може да излизаш с приятелки, не може да ходиш на море, не може да си празнуваш завършването. Утре и под ключ ще те държи. Как може да му позволяваш такива неща? Как може да пренебрегваш себе си до такава степен? Ти не си вещ, с която да се разпорежда!

Питаш какво бих направила на твое място? Още при първият опит за подобно ограничаване и собственическо държание му вдигам лютия скандал и му давам право на избор - или връзка с равнопоставеност и доверие, или никаква връзка. Не е той човека, който да ми казва кога и с кого да се виждам.

umri
03-14-2011, 21:51
Ревността е слабост, несигурност в собствените си способности и верността на партньора, съдене на другите по себе си, липса на самочувствие. Слабост, висша слабост. Не е любов, а притежание. Много говори за един човек това дали е ревностен. Това е непоправимо болестно състояние. Психично отклонение. Или приемаш човека такъв какъвто е, ако си мазохистка, или бягаш надалече.

fenkaaa
03-15-2011, 05:32
При нас е г/д същото.. зарязах си приятелките заради него,незнам откога не съм се чувала с тях.. и поискаме ли да се видим той веднага " Нее,вие ще отидете при някое момче" и все някакви такива.. и той адски много ме ревнува.. но никога не бих позволила да ми забрани да ходя на море или да си правя бала.. ьхахь :(

lixofana
03-15-2011, 05:33
Трябва да ти кажа, че и аз съм била в такава ситуация. И ще те разочаровам - нещата не се оправят. Аз бях по същия начин - той не ми даваше да излизам никъде и постоянно ме заплашваше, че ще ме зареже. Аз търпях, защото се надявах, че така ще види колко го обичам и ще започне да ми има доверие. Но това така и не се случи, нещата ставаха само по-зле. И след една година мъки се разделихме. Само ще ти кажа, че заради него аз си прецаках тотално бала и в момента страшно много съжалявам. Не го дипускай!

h0peless
03-15-2011, 06:06
Скъпа insane7,

имам същият проблем и много трудно се справям с нещата. Поговори с него на тема ревност и се надявай на подейства. С моят приятел съм вече близо година и половина и колкото и да говоря с него нищо не се променя. При всеки скандал ги има тези заплахи от сорта "ще се разделим", но взех да не им обръщам внимание. Последният път, в който се скрахаме и той ми каза "Ще си тръгна завинаги!" просто си отворих вратата и си тръгнах, а той като кученце след мен. Писа ми смс-и от сорта на "колко бързо остави всичко", а след това дотича при мен и ми каза "не искам да се разделяме". От тогава всичко беше наред, до миналата събота.. Имаше рожден ден и бяхме с компанията, всичко беше супер, но както винаги се появява ревността. Скарахме се заради един от най-добрите му приятели, защото виждаш ли аз съм го харесала и му казах в прав текст : "Виж к`во не съм ти бившите приятелки да се държиш с мен така, не съм някоя к*рва (с извинение), която се хвърля на всеки срещнат, щом съм избрала да съм с теб значи има причина, ако някой друг ми харесва със сигурност до сега ще си разбрал". Така, че не се приятеснявай говори с него и му кажи, че няма да го търпиш завинаги, аз съшо вече нямам приятелки заради неговата ревност. Ако искаш пиши л.с. да полафим малко :))

marin4itu
03-15-2011, 06:25
Най-добрата ми приятелка преживя такъв тормоз в продължение на една година. Дано тя да види темата и да се включи. Аз от личен опит не мога да говоря, но ще ти кажа, че той няма да се промени, колкото и да му говориш едно и също, той ще си остане такъв. Прави си сметката дали искаш такъв живот.

tanch3t093
03-15-2011, 07:39
Ще ти дам прост пример: с най-добрата ми приятелка се знаем от деца, от много малки. Бяхме неразделни във всяко едно отношение, обаче тя си хвана гадже и лека полека се отдръпнахме една от друга. Проблема беше, че той ревнуваше прекалено много, тя постоянно беше с него, не излизаше с приятелите си. Нещо, като твоята история. А ние от неразделни приятелки се виждахме веднъж на 4-5 месеца и абсолютно всеки път, когато бяхме заедно макар и през толкова време той всеки път и пишеше смс-и "знам, че си с друг" или "предпочиташ да илзезнеш с нея, отколкото да си с мен" .... И така 4 години бяха заедно, а той със всеки изминал ден ставаше все по-зле. Накрая след един такъв скандал тя прекарти отношенията си с него, а ние въстановихме своите. Сегя тя се чуди как е могла да търпи този тормоз толкова време! А ти колко ще търпиш? Замисли се (: Поговори с него, не може той да ти казва да не празнуваш бала си ... Това кажи-речи ти е последния ден с твоите приятели, съученици!

dPa3HuTeJl
03-15-2011, 09:18
LOL кви са тия съвети да го напуска Х_х човека я ревнува защото я обича и го е грижа за нея,с1гласен с1м че малко прекалява...аз бих ревнувал така момиче само ако живеем в различни градове.Помисли си как1в човек ще те ревнува така ако не те обича или не го е грижа за теб,и не ми говорете че не можел да се промени х_х просто му докажи че няма да му изневериш никога.Пък ако случайно започне да налита на бой го пречукай с телевизора и да си гледа работата :-)

insane7
03-15-2011, 11:04
LOL кви са тия съвети да го напуска Х_х човека я ревнува защото я обича и го е грижа за нея,с1гласен с1м че малко прекалява...аз бих ревнувал така момиче само ако живеем в различни градове.Помисли си как1в човек ще те ревнува така ако не те обича или не го е грижа за теб,и не ми говорете че не можел да се промени х_х просто му докажи че няма да му изневериш никога.Пък ако случайно започне да налита на бой го пречукай с телевизора и да си гледа работата :-)
Същност сме от различни градове, но той учи в моя. Затова събота и неделя не можем да се виждаме и аз не излизам тогава. Идва в моя град, когато си поискам, не сме много далеч един от друг, но ми е казвал, че предпочита да не излизам особено като е извън града ми. Знам, че ме обича и съм му едно от най-ценните неща в живота и се надявам с времето да успея да му докажа, че и той е единствен за мен. Май като се видим ще трябва да поговорим доста сериозно по тази тема.. Нямам намерение да го оставям, нито той мен. Ще видим до кога ще търпя.. Надявам се да няма нужда да стигаме до крайности, а просто да се промени поне малко.
А и това за бала май беше само, за да види дали ще го зарежа или съм готова да жертвам някои работи за него, 'щот темата се повдигна при последния ни скандал.
Благодаря на всички за сериозните мнения. :)

shugababe112
03-15-2011, 12:14
Оф изобщо не ги слушай тези съвети да го зарязваш.Ти сама каза,че всичко останало ви върви перфектно.И аз и приятелят ми имахме същия проблем и го разрешихме по много нелеп начин.Бях го излъгала веднъж,защото знаех,че ще ми направи проблем,той разбра и осъзна грешката си.От тогава ревността му е дооста понамаляла,въздържа се.Вярно,че твоя малко прекалява,но наистина ако си поговорите би трябвало да разбере,че си имаш приятелки,с които искаш да се виждаш.Явно си му много скъпа и те иска само за себе си,нормално :)

marin4itu
03-15-2011, 19:14
Ти не излизаш събота и неделя, защото той така предпочитал? Защото не бил в града ти? Ама чакай малко, все едно аз като имам връзка от разстояние, дай изобщо да не излизам, даже и на училище да не ходя, защото видиш ли той не бил в моя град... :shock: Имате много сериозен разговор да проведете! Кажи му за темата, която си пуснала, кажи му че повечето казват да го зарежеш, и му кажи, че наистина държиш на него и че ако иска да сте заедно трябва да се въздържа.. Постави му ултиматум и ако си продължава по старому си направи сметката.. Абе направо му покажи темата, нека види как се чувстваш и нека си прецени дали той е щастлив, когато ти не си..

TheBeliever
03-15-2011, 19:29
Ти не излизаш събота и неделя, защото той така предпочитал? Защото не бил в града ти? Ама чакай малко, все едно аз като имам връзка от разстояние, дай изобщо да не излизам, даже и на училище да не ходя, защото видиш ли той не бил в моя град... :shock: Имате много сериозен разговор да проведете! Кажи му за темата, която си пуснала, кажи му че повечето казват да го зарежеш, и му кажи, че наистина държиш на него и че ако иска да сте заедно трябва да се въздържа.. Постави му ултиматум и ако си продължава по старому си направи сметката.. Абе направо му покажи темата, нека види как се чувстваш и нека си прецени дали той е щастлив, когато ти не си..

Недей, току виж й забранил и Интернет да ползва.

nepowtorima
03-15-2011, 20:33

Недей, току виж й забранил и Интернет да ползва.

ДА наистина не е добра идея... :D :D
Поговори сериозно с него, но ако все пак не е съгласен с решението и ако не те разбира, колкото и да е тежко остави го ... дори и за момент да е .. той ще дойде при теб и ще стане по твоето-...

Comic
03-15-2011, 20:36
Такъв е балканския манталитет, чувството за собственост. Много връзки се прекратяват по тази причина, но не това е решението...

marin4itu
03-15-2011, 20:45
Не балканския, а турския.. така се е насадил от тез 5 века..

Иначе дааам, може и интернет да й забрани да ползва :D Не помислих над това.
Но поне да му каже, че ако я обича, ще иска да е щастлива, а тя няма как да бъде щастлива по този начин. Бахти.. поне с приятелки да й позволи да се вижда.. То това на нищо не прилича.. Той може, а тя не може.. :?

DarkTemplar
03-15-2011, 22:36
Той "малко прекалявал"... щеше да е смешно, ако не беше трагично. Вярно, че всеки си има гледна точка, но това чувство за собственост (особено от мъж към жена) винаги ме е отвращавало, един бастун даже изяде шамарите заради такова нещо. Ще ви задам един въпрос - колко трябва да си малоумен, че да тормозиш методично любимия човек, да го превърнеш в затворник и асоциален персонаж, само и само да си начешеш собствените психически проблеми? Безусловно съм съгласен с umri, че прекалената ревност е психично заболяване.
И още нещо - кога някои хора ще се научат да отстояват себе си и личния си живот и пространство, а не сами да се правят на изтривалка за околните? Вие нямате самоуважение бе хора, как искате другите да ви уважават...

GossipGirl89
03-16-2011, 08:13
Това не е "малко прекаляване", това си е тормоз. И се чудя как авторката продължава да го търпи. Следващия път като се видите си поговорете много, много сериозно на тая тема и му кажи, че ако продължава по същия начин връзката ви е обречена. Ти си отделен човек и имаш нужда от лично пространство. Хубаво е да прекарвате време заедно, но не може абсолютно всичко да е свързано с него. Както той има нужда да се вижда с приятелите си, така и ти имаш нужда от твоите. И как така ще ти казва да не ходиш на море и да не си празнуваш бала ?! Кой е той, че да определя какво да правиш и какво не? Не, не... направо не знам как издържаш, честно. Ако бях аз до сега да съм подпалила с 200. Имах горе-долу същия случай с един подобен индивид - опитваше се да ми казва с кого да говоря и с кого не, не ми забраняваше нищо, но всеки път като излизах ме заливаше с тъпи смс-и как съм с някой друг и т.н. Казах му, че просто тоя номер при мен не минава - аз съм тази, която решава какво и с кого да прави и неговото мнение няма абсолютно никакво значение. Е не се промени, но пък и аз не отстъпих от позицията си :) Прекалената ревност си се превръща направо в параноя и болестно състояние. И от сега да знаеш, че колкото и каквото и да му говориш няма да се промени - трябва ти сама да предприемеш някакви действия, за да го сплашиш малко и да се освести.... макар че и това не е гаранция.

Niakoitam
03-16-2011, 10:03
Защо ли все повече започва да ми се повдига от такива като горепосочените индивиди наричащи себе си мъже.
А за жените, които им вървят по свирката, включително и на авторката мога да кажа едно: Давайте в същият дух, наивничете, нямайте никакво самоуважение, бъдете изтривалки на някой си и не забравяйте постоянно да му попмате самочувствието надявайки се някога евентуално може би да се промени. И не се притеснявайте и по зле ще става колкото по зависими ставате. Да не говорим при евентуален брак. И шамари може да има някога, може и да се стигне до "любимата" ми фраза: "Той ме бие, защото ме обича", но нали сте влюбени.
Нека ви мачкат като така ви е приятно и нека са единствените хора, с които общувате щом така искате.Стоите си като отшелници пък ваще може да си правят каквото си искат.
Иначе да аз имам повод да разсъждавам така, защото и едно момиче, на което държа е в горе долу подобна ситуация и ми се иска да го кажа това и на нея само дето не смея, защото се познаваме и държа на нея пък и не съм в позицията да го направя. Дано и аз някога не се превърна в такъв "мъж".Като няма доверие няма смисъл от никаква измислена връзка, в която двамата много се обичали само дето "лекинко" не си вярвали нищо че доверието е една от основните съставки на любовта.