View Full Version : Интернет запознанства?
Предполагам всички сте забелязали, че все по-популярни стават запознанствата чрез социалните мрежи. Много приятелки имат гаджета, с които са се запознали чрез Skype или Facebook.
Но в интернет пространството можем да срещнем не само тийнейджъри, търсещи нови контакти и връзки, но и хора, отдавна надминали тийн годинките си.
Повечето от тези индивиди дебнат именно в такива он-лайн портали, за да намерят някоя нищо неподозираща жертва и да я примамят в коварен капан, представяйки се за 16-годишни. А доста често децата, дори на тази възраст, са твърде наивни.
Според вас, доколко е безопасно да се запознаваме с хора чрез социалните мрежи? Има ли бъдеще една връзка, чието начало е било поставено именно от случайни събития и дискусии в скайп или фейсбук?
Ако сте необвързани и искате нови запознанства или някакви по-сериозни отношения, бихте ли използвали именно мрежата, за да намерите подходящ за вас човек?
findthetruth
03-17-2011, 20:16
Не виждам проблем, ако си малко от малко предпазлив, а не напълно наивен. Интернет запознанствата крият някои рискове, но ако откриеш това, което търсиш, значи си е заслужавало, нали? (Въпреки че аз например не съм обвързан и бих искал нови запознанства, но все пак не използвам интернет за да търся такива)
BlindedAngel
03-17-2011, 20:18
Нямам регистрация в нито един сайт за запознанства, социални мрежи и т.н. поради простата причина че не ми се занимава, има с какво да си уплътнявам времето.Преди имах, но не за да се зарибявам ами просто да убия време като си пиша с някой познат/а, непознат/а.Но стана така че се запознах с едно момиче, излизахме известно време и до ден днешен сме заедно, въпреки че съм против този тип запознанства ( все пак друго си е на живо, да се видите да поговорите ).А относно това дали крие опасности - да крие ги, но мисля че на моменти хората преувеличават.Ако си някой 14-16 годишен/на и си уредиш среща по интернет, то няма да стане в нечии апартамент или вила, ми някаде навънка на улицата, на кафе - някъде където има народ 8)
BlueFace
03-17-2011, 20:21
Ами в нета съм се запознавал с много хора просто за да си чатим и не съм бил с идеята да си търся гадже... Наистина трябва да си предпазлив, ако си уреждаш среща, защото в интернет никога не може да си сигурен кой е на отсрещния монитор. А по фейсбук съм се запознавал само с хора, с които имаме общи познати, така че не съм поемал риска да се срещна с напълно непознат.
xinfamous
03-17-2011, 21:32
П-О-Р-Е-Д-Н-А-Т-А ТАКАВА ТЕМА
LoveHurT
03-17-2011, 22:52
доста съм негативно настроена към тея запознанства с цел връзка в нета,
тва трябва да си мега отчаян, че да седнеш да си избираш приятел/ка по снимки и зададена информация
тва трябва да си мега отчаян, че да седнеш да си избираш приятел/ка по снимки и зададена информация
Същата работа е и speed dating-a,който напоследък стана доста популярен.Запознанствата в интернет нямат дълго бъдеще (като развитие имам предвид).Също така доста често се получава,човекът за който си добил една представа,въобще да не отговаря наа очакванията ти,когато сe видите irl.Хубавото поне е че можеш да му теглиш един игнор след това.
BaffaLsc
03-18-2011, 10:58
Отдавна нямам регистрация в сайтове за запознанства, ако фб се брои за такъв, ок.. ;д
Против.. колко да съм против..
Абе, зависи, зависи от много неща..
againstyou
03-18-2011, 14:06
Относително е.Аз си пиша почти само с непознати в последно време,тъй като с познатите ми нямам за какво толкова да си пиша,щото се виждаме често.Не ги приемам тези чатове сериозно,тва са си просто за отбиване на времето.Но пък ако си допаднеш с даден човек,какво лошо има да се видите ? Просто .. зависи от много неща.
Имам позната, която така се запозна с едно момче от интернет. Той не е от България, но се срещнаха колкото и трудно да беше. Сега тя живее при него и са щастливо женени.
Все пак може и да просъществуват такива връзки и запознанства, но според мен не всички могат да имат такъв късмет. Всичко си е до човека.
nikitka_
03-18-2011, 14:17
...
stigmata
03-18-2011, 14:19
Аз също познавам много хора,които се запознали в такива сайтове и гледам,че си живеят щастливо.Някой имат и деца.Според мен няма нищо лошо да се запознаеш с някой по интернет.Излизаш с 3-ти,5-ти,10-ти и накрая намираш това което си търсил!Има обаче хора,които злоупотребяват и това не е никак морално!
Аз самата също съм доста против, най-вече заради хората, които злоупотребяват с това. Друго е на живо, да усетиш излъчването на човека, да прочетеш характера в очите му... Чрез интернет това няма как да стане.
stigmata
03-18-2011, 15:00
Аз самата също съм доста против, най-вече заради хората, които злоупотребяват с това. Друго е на живо, да усетиш излъчването на човека, да прочетеш характера в очите му... Чрез интернет това няма как да стане. Еми в интернет си определяш срещата и като се видите ще усетиш излъчването му и характера в очите!Ако не ти допадне опитваш с друга среща и така до като не намериш подходящия.По-горе съм го написал!
sasheto0o
03-18-2011, 16:18
Само веднъж си позволих да се запозная с един в нета... ии какво се оказа... Една година си пиша с него,лафове,базици и накрая съвсем случайно разбрахме,че сме втори братовчеди :shock: :lol: :lol:
stigmata
03-18-2011, 17:13
Е стават и грешки по някой път.Ама х*й рода нема :D
fUcKsMiLe
03-18-2011, 18:30
Само веднъж си позволих да се запозная с един в нета... ии какво се оказа... Една година си пиша с него,лафове,базици и накрая съвсем случайно разбрахме,че сме втори братовчеди :shock: :lol: :lol: ааааа не.. тва е гадно :razz: :razz:
ЗА такива запознанства и връзки съм. :)
Просто трябва да бъдеш маааалко предпазлив и не толкова наивен.
nepowtorima
03-18-2011, 18:41
Аз пък съм и за и за не...
По~принцип със сегашния ми (да го наречем приятел) започнахме да общуваме от фб. оттам по скайп, защото все пак е от друг град и нямаме голям избор..
1 на 1 000 000 се случва на момиче да си пише с педофил, зависи в какви сайтове за запознанства общуваш.. все човек трябва да е предпазлив...
П-О-Р-Е-Д-Н-А-Т-А ТАКАВА ТЕМА
Недей става лошш ;;д
Като го има като опция,защо не,макар че шанса в интернет да излъжеш другия затова,кой си какъв си е огромна,докато в едно общуване извън интернет всичко малко или много е видимо. 8)
Някак си негативно настроен съм,към този тип запознанства... :? Не ми вдъхват доверие,а и да влезеш в нет-а с мисълта,да си търсиш гадже... като го погледнеш от една страна... Да,дава ти възможности,но е малко отчайващо,а и винаги отсреща може да те излъжат!
Все пак може пък да удариш Джакпота,не знам.От опит глава не боли... аааа като се замислиш боли си по някой път! :D
Иначе за създаване на приятелства,става... няма лошо! :-P
webmast3rche
04-05-2011, 10:44
Еми в интернет си определяш срещата и като се видите ще усетиш излъчването му и характера в очите!Ако не ти допадне опитваш с друга среща и така до като не намериш подходящия.
cookiexmonster
04-05-2011, 10:46
В интернет съм се запознала с една от най-добрите ми приятелки 8-) Първо чатихме в една игра и после почнахме да излизаме и така.. Аз съм ЗА! С 2 ръце :D
dontcare
04-05-2011, 13:36
Не е кой знае колко безопасно..ама пък е интересно ,бе м**ка му :D
С моя приятел се запознахме преди година и половина във фейсбук покрай една приятелска,чатихме в скайп,видяхме се..и досега сме си заедно :) И все пак хубаво беше,че имахме общи познати..Ако беше в някъв сайт за запознанства,където кифлите си избиват комплексите,никога не бих стигнала по-далеч от чатене в скайп всяка вечер. :)
Просто всеки случай е индивидуален,различен :)
Ако си достатъчно наблюдателен човек и най - вече имаш акъл няма да позволиш да те изпързалят! Аз не казвам, че всеки е застрахован, но все пак ако се внимава не виждам нищо лошо!
Запознавала съм се с адски много хора от тука, имала съм и сериозна връзка от такова запознанство, имала съм много добри приятели, които много уважавам и продължавам да си се запознавам, защото ми е приятно като срещна готини хора .. (:
Е имала съм и разочарования ама са били редки случаи!! ;)
anonymous708973
04-05-2011, 14:39
Ако си достатъчно наблюдателен човек и най - вече имаш акъл няма да позволиш да те изпързалят!
Това е истината. Не е дори и наполовина толкова опасно, колкото го представят. Като си пишем известно време, ще си уредим среща някъде навън, посред бял ден, а не в 3 през нощта в някой краен квартал.
Запознавала съм се с доста хора през интернет. С 2-ма от тях съм се виждала.
С Влади (Валдес) си писахме месец (първо ЛС-та, после в скайп) и излязохме, щяхме и по-рано, но той е от София, аз от Пловдив. Виждаме се всеки месец.
Другият пич чел мой блог, намерил скайп и ми писа (края на февруари). Писахме си две седмици, излязохме и... започнахме да общуваме супер често. Излизаме почти всеки ден, говорим си по час и нещо, изобщо... много се радвам, че е в живота ми, защото е адски интересен - и като човек, и като мъж. (Не, не е едно и също 8-) )
С разни други образи съм си писала също, но не сме се виждали :)
iiordanova
04-05-2011, 15:48
^^ Пантерке , имаш блог ? Може ли линк да разгледам.. 8-)
По темата:
Подкрепям ,че ако си достатъчно внимателен човек и имаш акъл няма начин да стане нещо лошо.
Много добра приятелка вече е година и половина с момче , с което се запознаха през Импулс (беше модерен преди).
DevilWish
04-05-2011, 16:14
Аз съм се запознавала в интернет с едно гадже.. бързо приключи връзката ;) Със сегашният също започна всичко виртуално, но разликата е, че майка ми го познаваше на живо ;)
Честно казано не съм се запознавала с хора по интернет :D
Може би защото предпочитам разговорите очи в очи,но като гледам от чат всичко може да се превърне в нещо...реално!
Така че съм ЗА запознанствата по интернет и кои знае може за бъдеще да имам повече успех :D