View Full Version : Въпрос към будните българи със сиво вещество.
България:
-площ малко под 111 хиляди квадратни километра
-население малко над 7,5 млн души.
Ние , братя , българи неможем да си оправим нищо и никаквата страна през която минават 4 от 7те , ако не се лъжа, главни европейски транспортни коридора. Но все пак разбираме от всичко!!!!
Едно 70% от хората изразяват някфо мнение по въпроси от които просто си нямат грам идея... Голяма част от българите разбираме от химия / физика/политика/спорт/биология/атомна енергетика/ МАСОНСКИЯ , илюминатски заговор за новия световен ред и световното правителство/ И какво ли още не.
Е тук ми се губи връзката - КАК МОЖЕ да разбираме ОТ ВСИЧКО , по МНОГО , а да сме на тоя хал - НАЙ - бедната страна в ЕС.
Ярък пример за типичния българин за който говоря е АМК. Нищо личн нямам към теб, момче, просто ти си точния пример за масовия българин , за когото говоря - по ВСЯКА тема имаш КОМПЕТЕНТНО мнение.
Замислете се , БРАТЯ. Може би проблема е в нас.
Моля без коментари за правописа и пунктуацията ми. Благодаря предварително.
Nam3less3
03-20-2011, 09:13
Защо се приема по презумпция, че ако сме умни и разбираме от всичко, непременно трябва държавата ни да е богата и силна. Политиците по принцип също си разбират от работата и доста от тях са умни. Хората просто си гледат личният интерес, а не националният. Ако искаш ги наричи "зли гении". Това, че някой е умен, не означава, че ще е патриот действащ за доброто на България. А иначе естествено проблема е в хората, каквито са хората, такава е държавата, политиците и т.н. Хората правят системата. И тъй като трудно се променят дори и в личен аспект в най-дребните работи, какво остава за цялото общество.
Ако сме умни и разбираме от всичко , ще позволим ли на политиците да гледат личния си интерес , всмето националния?
Nam3less3
03-20-2011, 09:22
Иначе познавам добър брой хора, които си разбират от призванието и могат да вземат аргументирани мнения по доста други въпроси, даже биха и помагали за съвземането на държавата ако можеха, но всеки иска да учи/работи в чужбина. Тук откъдето и да го погледнеш е прекалено зле, всеки иска да те прецака, спъне, измами и т.н., от шефа ти до някой напълно непознат и случаен човек, най-лошото от всичко - никой не цени труда ти подобаващо, на запад поне труда ти не отива на вятъра, заради това всички искат там(и най-вече няма проблеми със заплащането). Просто тука е връзкарска, циганска работа и селска мафия.
Nam3less3
03-20-2011, 09:26
Ако сме умни и разбираме от всичко , ще позволим ли на политиците да гледат личния си интерес , всмето националния?Всъщност това далеч не е вярно че сме умни и т.н., просто в интернет са ония, които се интересуват и съответно вземат мнение по всякакви въпроси и се опитват да разсъждават. Но дори и да бяхме толкова умни и да разбирахме, то само това не стига, трябва дух, гражданска активност, а и след като самите хора си гледат само личния интерес и не им пука за националния... Тука е най-дивия капитализъм и монополизъм.
Напълно прав си за труда.
Надявам се и мен да ме приемат в чужбина... Тук не се трае .. преди Х дни гледах едно предаване по някаква телевизия , та водещия водеше диалог по тела с някъф обикновен човечец. Та в този диалог обсъждаха проблема с японските АЕЦ, и водещия едно подигравателно изкоментира човечеца - Вие май НЕ разбирате от ядрена сигурност...
Подяволите ,как журналията разбират от атомни централи ... На запад са добре , защото всеки си има дадена област в която разбира и не се прави на интересен по всяка една тема...
Nam3less3
03-20-2011, 09:43
Напълно прав си за труда.
Надявам се и мен да ме приемат в чужбина... Тук не се трае .. преди Х дни гледах едно предаване по някаква телевизия , та водещия водеше диалог по тела с някъф обикновен човечец. Та в този диалог обсъждаха проблема с японските АЕЦ, и водещия едно подигравателно изкоментира човечеца - Вие май НЕ разбирате от ядрена сигурност...
Подяволите ,как журналията разбират от атомни централи ... На запад са добре , защото всеки си има дадена област в която разбира и не се прави на интересен по всяка една тема...Ако проследим историята на света по райони, ще видим, че западна европа е минала през най-много периоди и най-много е развила науката, един вид най-много са еволюирали. Всъщност западна европа от един момент нататъка е тикала света напред и най-много е дала на света.
GregoryHouse
03-20-2011, 10:00
Ако под тикала света напред имаш предвид търсили са нови начини и технологии да се избиват помежду си - прав си :) То си имаше един лаф. "Китайците измислили 1ви барута, защото европейците били твърде заети по това време да се изколват един друг."
ivan_gr, явно не си поживял в други държави, най много на екскурзийка да си минал. Ако недай си боже не полагаш квалифициран труд, примерно инжинер един къде си, дупе да ти е яко. На бачкаторите им се ебава мамата в чужбина, щото там не можеш да скатаеш като в Бг. А за уважението на труда, то си е до човек, а не до държава. Там ги няма 1/2 от тукашните проблеми, но пък си има други. Жив пример, негърските гета в америка. Е не, не са само по филмите. Има си ги. И като влезе бял вътре, трябва да е много послушен и покорен за да не го пръснат от бой. Същите са като мангалите, даже американците си избягват да ходят там.
Българите НЕ СА УМНИ. Просто всеки се прави на голям разбирач. 95% са пълни тъпанари и абсолютен брак. Скорошен тест дори го доказа. Най-ниското IQ сред учениците в EC. Има шепа умни и способни хора. По моя преценка едно 90% в университети в момента са пълни дебили. Нямат представа защо са там, какво учат и какви ще станат след като завършат (не че повечето завършват де). Както каза Вежди Рашидов дето го нападнаха за тая му реплика - "Шибан народ!"
А относно примера ти с amk93 - това е най-неудачния пример който можеш да дадеш. По лично мое мнение, човека има доста добро виждане за нещата, макар да не е българин дори, пише може би най-правилно в целия форум.
Ти говориш за САЩ , аз за държавите от северна Европа/Скандинавия.. Там нещата са различни. И да ти го каза , че хората в университетите са абсолютни... повечето... Та на къде вървим ?
А за момчето , щом мислиш , че говори само правилни неща - ок , не е нужно да убеждавам никого и да насаждам мнението си...
GregoryHouse
03-20-2011, 10:32
Слагаш ми думи в устата. :) Не съм казал такова нещо. Но мнението му е далеч по компетентно отколкото на ....почти всеки в този форум. Това, да имаш широка обща култура е нещо задължително в 21ви век.
В скандинавия не съм бил, но имам някакви впечатления от бившите съветски републики...пиене и разврат....до припадък. Ама под разврат разбирай, че 90% от жените са пълни курви в абсолютния смисъл на думата. Тука кифлите са девици пред тях. Мъжете само пият и хойкат...
Едно ще ти кажа, запомни го ако искаш, ако искаш недей, но един ден ще стигнеш до същото заключение. Хората си не струват, където и да идеш. Ако щеш и на Марс.
П.п: Влез в другата тема и ми прочети коментара за Германия....че не ми се пише пак...
охх човек не говоря за републиките от СССР...
Говоря за УК , Холандия ,Германия , Дания , Норвегия ,Финландия , Швейцария ако щеш... Да разгледах ти поста - прав си има измет където и да отидеш , но тук е в пъти повече. Като чисто процентно съотношение говоря. Там не се притесняваш за работата си , стига да не си мияч на чинии. Живееш спокойно и като цяло общата картинка е в пъти по -добра от тази в родното БГ , с всичките многознайковци.
GregoryHouse
03-20-2011, 10:47
В коя от изброениете държави си живял и работил? Нека не си говорим на основата на слухове. Твоето мнение не е нито факт нито нищо. Чиста проба спекулация бих го нарекъл. Дай ми реални факти, реални примери да ми го докажеш.
Nam3less3
03-20-2011, 10:57
В коя от изброениете държави си живял и работил? Нека не си говорим на основата на слухове. Твоето мнение не е нито факт нито нищо. Чиста проба спекулация бих го нарекъл. Дай ми реални факти, реални примери да ми го докажеш.Ами факт е, че в западна и северна европа са най-развитите, цивилизовани и съзнателни общества.
Сега кандидатствам да уча там. Не съм работил там . Имам приятели бол които са в Холандия , Германия и Швейцария. Като си идват за коледа споделят впечатления. И честно казано братле всичките са на мнение , че там е хиляди пъти по-добре от БГ...
GregoryHouse
03-20-2011, 11:50
Споменах ли, че мненията не са факти? Не ме карай да се поварям.
За съжаление не всички работят с факти.
Точно в това е проблема... както вече казахте хората говорят за какво ли не без да знаят за какво става на въпрос и също така говорят без аргументи, но все пак :) Нали сме демократична държава.. всеки има право на глас.
@Хаус ,аз пак ще зачовъркам стара тема ,но не се сдържах след тази реплика :
Хората си не струват, където и да идеш. Ако щеш и на Марс.
Както ти казах и в другата тема - да ,действително мнението ми е базирано на доста оскъдни преживявания и факти ,но ги намирам за повече от достатъчни за да ми формират позицията.
Това ,което съм виждал в Англия и начинът ,по които се общува с хората тук и там е коренно различен.
Разбирам че си бил свидетел на огромни простотии - да окей - въпреки ,че ме учуди адски много с разказа си , пак съм на мнение ,че обществата ни не са сходни.
Без да изпадам в подробности - тук е нормално да си дебил. Там е нормално да си дебил, но от време на време.
С колко млади българи можеш да седнеш и да говориш за нещо смислено ? Вземи мен за пример - на 19 съм - имам някакво мнение и известни познания относно политика ,история ,философия ,ИТ ,мода ,религия ....абе като цяло почти за всичко мога да седна да си дърдоря с някого. Ама ниц...няма с кого :D .То хубаво да се шляеш по цял ден и да се лиготиш ,ама писва.. Защо мислиш ровя по разни форуми и си пилея времето :lol: - току виж намеря някой интелигентен индивид ,с когото ми е интересно да общувам.
Имам си двама приятни познати - и двамата чужденци. Българин на тяхното ниво (да го наречем) не познавам. В този форум сте ти и АМК933 ,на които си заслужава да чета постовете. По другите подфоруми също се намира по някой интелигентен тип ,но дотам.
Ivan_gr - без да ти звуча като някакво старче ,което говори за отминалото време :lol: - преди години наистина не беше така. Младите не бяха толкова изпростяли и хората като цяло не бяха толкова озлобени. Сега всеки ще гледа да те мине ,дето се вика.
Помня като бях малък имаше някакви дядо Коледовци по улиците през Декември - раздаваха разни дреболиики ,колкото да зарадват малките. Имаше и всякакви изложения ,концерти етц . Абе атмосферата в България беше друга...
Нямахме компютри вкъщи (аз чак '00г се сдобих с такъв) и се събирахме по разни клубове да играем HL / CS / RA ,а после излизахме да ритаме. А в даскало помня ,че 5 клас си бях понижил доста успеха (някакви 3ки и 4ки по няколко предмета) и съучениците ми ме спукваха от ебавки 8-) . Сега ако си 3каджия си герой....
Колкото до примера ти с АМК - :lol: :lol: .
PS : Greg ,преди 2 години лятото някаква чужденка беше дала на баба ми и някаква нейна приятелка 100 евро пред Билла. То в семейството проблеми с парите нямаме ,ама нали ги знаеш бабите - обикаляше с една нейна приятелка по магазините - хареса си нещо от тук ,от там и се прибере. Та жената слязла от някаква (цитирам) модерна кола (:lol:) и нещо им заговорила и й бутнала банкнотата в ръцете. После си тръгнала.
Аз бях ей-така като ми разказа :shock: :shock:
GregoryHouse
03-20-2011, 12:49
Auriss, аз не твърдя, че обществата не са сходни. Твърдя, че човечеството като цяло не струва. Тук береш едни ядове, там други. От трънка на глок, че по висок.
Да ти отговоря на въпроса. Има такива хора. За 4ма българи се сещам на момента с който мога да си говоря на ниво, на много теми. Да ти кажа разговори на такова ниво с чужденци някак не успх да постигна... На тях не им е опряло яйцето до гъза, нито им се бистри международна политика още по-малко някакви науки. Но, да като цяло - в България зор можеш да намериш някой, който не е с 300 комплекса и не е тъп на бургия.
Аз като съм на 21 и отивам 22...какво да кажа. Колкото пари съм пръснал като малък във компютърните клубове да цъкам CS и Stacraft истина не е. Сигурно къщичка мога да си построя с тях :lol: :lol: Верно тогава не беше така. Нещо от последните 3-4 години населението сякаш се изруди бе маа му деба. И преди имаше тарикати на дребно, ама не на всяко кьоше.
Иначе в другите страни е най-вече така защото са научени на дисциплина и уважение. Това което ни липсва в България. Немците (с малки изключения) над 40 са страшно възпитани хора. Културни са и се отнасят винаги с уважение към теб. В България, това просто го няма.И българина упорито отказва да го възприеме.
С риск да се повторя: Проблема не е в държавата, а в хората. Ако хората се оправят и държавата ще се оправи. Не помня кой беше казал тази мисъл "Държавата е огледалото на един народ."
Индекс Човешко развитие -
1Исландия 0.968
2Норвегия 0.968
3Австралия 0.962
4Канада 0.961
5Република Ирландия 0.959
6Швеция 0.956
7Швейцария 0.955
8Япония 0.953
9Холандия 0.953
10Финландия 0.952
....
58България 0,743
БВП на глава от населението в $
2 Норвегия 58,141
5 Ирландия 44,195
6 Швейцария 42,534
7 Нидерландия 40,850
8 Австрия 38,153
9 Швеция 37,383
11 Дания 36,604
14 Германия 35,613
15 Великобритания 35,445
16 Финландия 35,426
......
56 България 12,394
По БВП на глава от населението има страни като Черна гора , Венецуела , Ботсвана , Румъния ( който преди 25г са били в пъти по-зле от БГ)
България няма университет в ТОП 100 в Европа , а за света да не говоря- 801 Sofia University Saint Kliment Ohridski
Дефакто най - добрия ни университет е на 801 място в света.
Здравеопазването ни е 2рото най-лошо в ЕС
Работна заплата:
В изданието си Евростат привежда данни и за средната работна заплата на час в ЕС – 20,35 евро. Най-висока е тя в Швейцария (33,81 евро), в Исландия (32,37), в Швеция (32,16 евро), в Дания и Люксембург (31,98 евро), а най-ниска – в България (1,65 евро), в Румъния (2,68 евро) и в Латвия (3,41 евро).
Населени , което живее под прага на бедността:
За България над 51% (2011)
Средно за ЕС около 17% (2011)
Инфлация:
Най-ниската средна 12-месечна инфлация до февруари 2011 г. е отчетена в Ирландия (-1.1%), Латвия (0.0%) и Холандия (1.2%), а най-високата в Румъния (6.5%), Гърция (5.0%) , Унгария (4.4%) и България (4.1%).
Детска смъртност:
България, Румъния, Малта и Турция са страните с най-висока бебешка смъртност, която варира от 8,6 случая на 1 000 живородени деца в България до 17,0 случая в Турция, докато Люксембург се класира най-добре с едва 1,8 смъртни случая на 1 000 живородени деца.
Ето ви факти , приятели.
ivan_gr, българите по принцип разбираме от всичко по няколко прости причини. Една от тях е липсата на тотална организация във всяка една система на тази държава. Образователна, здравна, транспортна и коя ли още не. Не може в една образователна система да заучаваш напълно безполезни и непотребни неща и да искаш хората да вземат отношение само в специализирана област. Няма как да стане. Тук всеки учи от всичко по много, като резултът е малко, но от много, т.е. малко знания в много области на науката, но навсякъде повърхностно. Докато западняците учат полезни и потребни неща, които реално ще им трябват като знания в живота, тук се учи всичко, но не и това което ти трябва за напред (говоря за училищата). Вместо да се учи от всичко, може да се учат само определени профилиращи предмети - така всеки ще си е спец в своята област, а и няма да се занимава със странични и ненужни неща, т.е. ще има или повече свободно време, или повече време за профилиращите предмети, т.е. от него ще излезе кадърен специалист в дадена област, така, както е на запад. Да не говорим за манталитетът на нацията ни - никой никого не уважава, а "законът е създаден, за да се нарушава" е максимата на 60% от българското население. Почти всички млади хора пълнят кафетата и кръчмите, а всяка една ценностна система, била тя най-елементарните униформи до малкото останало уважение към някой по-възрастен бива осакатявана и изкривявана. А това идва от малкото останал морал, "граден" през последните 20 години (впрочем, през последните 20 години кой направи свястна реформа или се опита да изгради някакви ценности/морал?)
@Лъчо , споделям мнението ти на 100%
Останалите- искахте факти - ето ви ги. Нужно ли е да ви извадя факти, защото мога още доста неща да напиша , но все си мисля , че добихте представа за това , за което говоря.
А вие какви факти ми изкарахте - никакви. Комично е да ми обяснявате как говоря празни приказки без грам доказателства , след като вие точно това правите (Двоен стандарт) . Нито 1 факт / статистика не ми изкарахте. Всичко го карате на лични впечатления и разни афекти. Не ви поствах сухата статистика по - рано , защото все си мислех , че знаете каква е картинката за родното БГ , ако говорим в цифри.
А относно примера ми за АМК - не ме разбрахте правилно ( или може би аз не съм се изразил както трябва). Исках да кажа , че той е типичния бг гражданин , който е има мнение по всяка тема, било то компетентно или комично.
п.п След като прегледах още веднъж мненията ви искам да ви попитам - искате ли още информация за положението на БГ в цифри, защото доколкото виждам все думата факти ви е в устата.
Виждам, че името ми е намесено, така че съм длъжен да отговоря.
Предполагам визираш мненията ми в този раздел...
Имам мнение, защото за мен светът започва и свършва с история и политика. Чета супер много, интересувам се и двамата ми дядовци са били доста известни политици на времето (преди и след 89), а по майчина линия родът ми е минал през геноцид, гонения и спасение в България и още един куп други неща. Учил съм политика (в училище, но материала за първа година в уни) и модерна история на света в последните 4 години по много повече отколкото материалът се засяга в българското училище. Мнението винаги мога да си го защитя с факти, а не спекула.
Типичният българин си мисли, че разбира от всичко, но в огромната си част е страшно наивен и се оставя да го лъжат. Ето го днес Костов например - България не можело да вдига цените на петрола, защото купувала от Русия, а не от Либия. 90% от хората, които са го прочели това са си казали - ами да, така е. Ами да, ама не е така. Има световен петролен пазар и, когато една от основните държави-износителки стане нестабилна, цената скача моментално при всички, съответно и при Русия. Така и ние ще плащаме повече. Това беше един съвсем прост пример от днес, за да онагледи това, което исках да кажа.
И не, аз не разбирам от всичко. Не разбирам от физика, астрономия и всякакви подобни науки. Не разбирам от ИТ, нито от коли, нито супер добре от някой спорт. За това и не коментирам. Поназнайвам езици, политика, история, икономика, математика, химия, медицина (бегло) и за това коментирам. Да знам какво става в Либия, защото съм бил 4 пъти в Близкия Изток и ми е ясно от първа ръка кой конфликт защо и как. И за това мога и да пиша. Мога да пиша защо АЕЦ Фукушима никога няма да е Чернообил, защото знам точно какво е алфа, бета и гама радиация и кое, как се отделя, образува и наранява...и т.н. Никога няма да седна да драскам глупости за нещо, от което си нямам идея.
Това е от мен.
ПС: А за изказването, че съм типичен масов българин...странно. Всъщност в последните 4-5 години доста се промених, защото уча и се изграждам в една страшно различна среда и далечна култура, която няма нищо общо с българската (въобще не се опитвам да намекна, че едната или другата е повече - просто са тотално различни).
marin4itu
03-21-2011, 22:01
Ам аз да кажа, че през България минават 5 от 10 коридора.
Родината ни има много красива природа, имаме от всичко, но държавата ни е много смотана. Много ме разочарова едно предаване на Господари на ефира, където разпитваха някакви политици в Парламента и 2ма казаха, че сме се били освободили преди повече от 500 години... Що за глупост?! Това едно дете във втори клас да попиташ, ще знае кога сме се освободили.. И тези хора ни управляват..
Българите си мълчим и това е... все още сме си поробени, защото нищо не казваме, не се опълчваме.. Толкова сме слабохарактерни.. Ние се подкрепяме само като се видим в чужбина.
По-горе се каза, че рускините са големи курви и руснаците-пияници. Абсолютно вярно. Германците на 40 наистина са адски възпитани и мили. А бабите англичанки са много сладки и много обичат да си говорят с млади хора. Румънците са отвратителни и много нагли. Работила съм две лета на Златни пясъци и ми е правило впечатление, че всеки народ си има някакъв манталитет. Разбира се, че има и изключения, както и сред българите. Има наистина хора, заслужаващи да се развиват, но няма как да стане тук в родна България. А толкова ме е яд, защото историята ни е наистина богата.
На базата на скромните ми 18 години, това мога да кажа..
Това беше постнато вчера от един мой съученик и реших и на вас да го покажа:
Грък, сърбин и румънец хванали златна рибка.
- Искам в България да изригне вулкан - казал гъркът.
- Искам в България да стане наводнение - казал сърбинът.
- Искам в България да стане земетресение - казал румънецът.
- Готово! - казала рибката
...Гледат насред Солун изригнал вулкан, Белград - под
вода, а Букурещ - изравнен със земята
- ЗЛАТНА РИБКЕ, КАКВО НАПРАВИ ?!!!!
- ОЛЕЕ! ГЛЕДАЛА СЪМ СТАРАТА КАРТА
GregoryHouse
03-22-2011, 03:01
Имам предложение. Понеже доколкото разбирам, според вас България е една воняща дупка. Нека всички емигрираме на някъде. Да сменим гражданството си и да продадем територията на България на Турция. Аз предлагам цена от 80млрд Euro. Така ще можем да раздадем на всеки бивш българин по 10 000 евра и да може да се установи където си иска. Съгласни ли сте? Понеже така и така тва е някфа си дупка, кфо ви пука за нея? Ще си живеете в Норвегия, децата ви ще говорят само норвежки, вие ще говорите само норвежки и край на историята.
Съгласни ли сте? Според мен 90% минимум от отговорите трябва да са ДА.
marin4itu
03-22-2011, 05:20
Аз всъщност не искам да си зарязвам родината. Да, искам да ида в чужбина, но за да мога да направя някой лев и да се върна, за да мога да се устроя тука. Искам децата ми да знаят български и да знаят българската граматика, да знаят какво е лютеница и да ядат кебапчета. Искам и да си купуват семки за 20 ст, а не като в Малта пакетчето семки да е 3 евро.
montana6
03-22-2011, 19:00
amk, може ли да разясниш защо АЕЦ Фукушима няма да е втори Чернобил, че ми стана интересно? :)
Имам предложение. Понеже доколкото разбирам, според вас България е една воняща дупка. Нека всички емигрираме на някъде. Да сменим гражданството си и да продадем територията на България на Турция. Аз предлагам цена от 80млрд Euro. Така ще можем да раздадем на всеки бивш българин по 10 000 евра и да може да се установи където си иска. Съгласни ли сте? Понеже така и така тва е някфа си дупка, кфо ви пука за нея? Ще си живеете в Норвегия, децата ви ще говорят само норвежки, вие ще говорите само норвежки и край на историята.
Съгласни ли сте? Според мен 90% минимум от отговорите трябва да са ДА.
Аз ще кажа не, Greg, защо да бягаме ? Да бягаш е най-лесно, това всеки го може. Не е там работата. Работата е да си видим грешките, да преценим какво може да се направи и с малко повече общи усилия да го направим. Защо казвам "да го". Защото това е обща кауза, на цялата държава.
@amk, А защо Костов говори за цената на петрола, след като през 1997 - 2000 съсипа всяко едно крупно, голямо и производително българско предприятие ? Балканкар, Плама-Плевен например ? Той е един от хората, който доунищжони и без това унищожената България. Именно за това на него никой не му вярва (или поне повечето).
montana6,
с удоволствие бих, но нямам времето. Трябва да седна и да напиша за разликата между енергия и материя, енергизирането на ядрото, позитрони, разликите м/у алфа, бета и гама радиация, след това разликите в предназначението (и съответно изгражденото) на Фукушима и Чернобил и след това да си отговорим на въпроса защо Фукушима няма как да е Чернобил. Това е минимум 3-4-5 хиляди думи или 3-4 часа. По-скоро, ако намеря нещо читаво в нета, ще ти го изпратя. Аз съм учил чисто научната гледна точка.
Лъчо,
няма да ти се вярва, ако видиш колко хора (имбецилни) с удоволствие ще се хванат за думите на Костов, защото или не могат да мислят или са им просто удобни. Тия неща, които ги пишеш са ми ясни, но 90% от масовката няма дори да се опита да ги осмисли. :)
По - добрия варянт е този с продажбата.
Какво да правя сред хора които искат факти , след като им представя фактите запяват съвсем съвсем различна песен. Гнусно е.
След хилядите ви мрънкания за факти - АЗ ви ги постнах , хайде що не ги коментирате. Искахте факти - ето ИМАТЕ ги - кфо правиме сега ?
Мрънкахме за факти и след като ги получихме няма НИТО 1 МНЕНИЕ свързан с тях. Горд съм с вас БРАТЯ българи. Изключително се радвам , че такива хора са ми сънародници.
ПС. Поне не сте толкова малки душички , че да се заяждате за правопис и граматика. Браво! Хубаво е да намираш нещо положително във всяка една ситуация.
GregoryHouse
03-25-2011, 15:21
Това са някакви факти - да. Първо, умнико сравняваш напълно итегрирани държави в ЕС със такива в присъединителна фаза...което е малоумно. Ако имаше някаква представа от икономика би ме разбрал, но това не е така. А нямам намерение да изпиша 4-5 страници които никой няма да се опита да разбере.
В Норвегия стандарта висок, заплати по 5 000 евро на който се слагат 40% данъци и т.н...Ама ако влязат в ЕС какво ще стане с тях? Ще им се ебе мамата на малката фантазийка която са си устроили. Затова и не влизат.
Нямам представа какво си мислиш, че си доказал с тези "факти".... ако желаеш разясни ми... вече 3 от великите ЕС държави фалираха. Португалия фалира днес. Честито...сега трябва да вземат млрд евро назаем, и даги връщат после с разните му лихви там...
Е да ама сега ще речеш Германия не е фалирала, англия не е...Франция не е..
А да си забелязал размера и развитието на тези държави? Място за сравнение - няма.
И не знам как да ти го обясня отново - ИМА разлика дали си чужденец или не си. Огромна.
Ами ivan ,не ти отговорих ,защото не видях на какво се налага да отговарям.
В първото си мнение казваш 'България е зле'.
После казваш - трябва да се ходи в чужбина ,за да живееш свестен живот.
По-късно добавяш и 'факти' към това си твърдение.
Какво искаш да ти отговорим ? Еми зле е ,много ясно. Да не мислиш че си открил топлата вода ?
Въобще какъв беше смисъла на тази тема ? Казваш българите се правят на всезнайковци - окей ,така е. Питаш като всички знаят толкова много защо сме в това положение - защото нищо не знаят ,ето за това. Тъпи са и толкова (Greg твърди ,че не е само тук така ,но за мен в Б-я са се събрали най-деградиралите индивиди).
Искаш от общество ,което няма морал ,ценностна система, достойнство и образование да има гражданско самосъзнание ли ? Хах :lol:
Понеже обичаш фактите - ето ти малко :
http://www.isteve.com/IQ_table.htm
На фона на смешната ни образователна система ,в която всеки идиот може да учи висше образование ,вместо да бачка на сергията на пазара и това изследване мисля можеш сам да си направиш сметката какви хора управляват държавата и средствата ни.
Преди две седмици ходих до Първа инвестиционна и мога да ти кажа ,че аз ако съм работодател, такъв индивид като този ,който ме обслужи ,няма да взема.
Обърни внимание на разните там политици и крупни бизнесмени ,които се вясват по телевизията - от тях просто лъха на тъпота.
Абе бай-Ганьовска държава си е това и толкоз.
Ако ти е интересно мога да ти споделя и лични впечатления от разни 'бизнесмени' и управители на магазини ,тъй като напоследък ми се налага да си имам вземане-даване с тях ,но ще е на лично.
Дано си разбрал какво се опитвам да ти кажа.
Едит : Забравих - правописът е мерило за образованието на дадена личност. Да допускаш тук-там грешки от недоглеждане или да пропускаш букви е окей ... до известна степен. Но когато от даден пост струи неграмотност не виждам нищо нередно просто да игнорираш този ,който го е писал и дори да не си направиш труда да обмислиш твърденията му. Пък ако ти се занимава и да му кажеш колко е неграмотен.
@Auriss - исках да чуя други мнение по въпроса "Защо , дявол го взел, сме толкова зле?" и "Защо , дявол го взел , всеки разбира от всичко (по много ) и все пак сме толкова зле?"
Разбрах г/д какво мислите.
А отностно това , че не само тук е така ... НЕ!!! Навсякъде има кретени ( дебили , хора без морал , ценности , деградирали индивиди , хора без перспективи) НО ТУК СА ЕДНО 80+% ОТ ХОРАТА.
Просто като гледам , как хора без елеметнарни познания в дадена област обсъждат изключително сложни неща - на мен ми става смешно....
ПС: сухите статистики хич не са ми любимите , но преди да пусна онези тъпни имаше само „говориш празни приказки. нямаш грам факти да подкрепиш твърдението си “
@Housе , Твърдението ти , че не знам нищо за икономиката е абсурдно. Наистина съм доста запознат с различните аспекти на икономиката.
GregoryHouse
03-27-2011, 01:34
Предвид абсурдните ти сравнения дълбоко се съмнявам. Сравняваш държава основателка на ЕС с такава в присъединителна фаза. Да не говорим, че пазарната икономика в България присъства от 20 години насам, не от 60.
Какво имаш предвид под запознат с различните аспекти идея си нямам, но БВП на една държава на глава от населението какво общо има с това къде е по-добре да живеем ние?? Връзката е толкова косвена, колкото между галактиката Андромеда и космите на задника ти :lol:
А отностно това , че не само тук е така ... НЕ!!! Навсякъде има кретени ( дебили , хора без морал , ценности , деградирали индивиди , хора без перспективи) НО ТУК СА ЕДНО 80+% ОТ ХОРАТА.
Ето че сме на едно мнение. Въпросът е ,че не виждам сходство между 'всезнанието' на българите и икономическите проблеми ,това е. Не е въпросът в това ,че всеки си изказва не/подготвеното мнение ,а в това ,че хората нямат желание да се ограмотят по въпросите ,по които се изказват.
Аз ако се изцепя по някоя тема (и съм го правил :D ) и се окаже ,че греша - ще прочета и поне ще се опитам да съм в час ,за да не се случи отново. Но не мисля ,че това по някакъв начин ще се отрази на икономиката на Б-я.
Примерно представи си учиш Право ,но обичаш да разговаряш на тема Физика/Химия/Математика. Да ,дори и да дрънкаш глупости ,ефектът ще е отрицателен само и единствено за теб и то от гледна точка на това ,че ще станеш за смях. От друга страна пък поне може да се намери някой запознат ,който да ти налее акъл в главата.
И пак те питам ,понеже не разбирам - какво общо има склонността на българите да дърдорят с икономическото положение в страната?
mecho8888
03-28-2011, 00:42
България:
Ние , братя , българи неможем да си оправим нищо и никаквата страна през която минават 4 от 7те , ако не се лъжа, главни европейски транспортни коридора. Но все пак разбираме от всичко!!!!
Едно 70% от хората изразяват някфо мнение по въпроси от които просто си нямат грам идея... Голяма част от българите разбираме от химия / физика/политика/спорт/биология/атомна енергетика/ МАСОНСКИЯ , илюминатски заговор за новия световен ред и световното правителство/ И какво ли още не.
Е тук ми се губи връзката - КАК МОЖЕ да разбираме ОТ ВСИЧКО , по МНОГО , а да сме на тоя хал - НАЙ - бедната страна в ЕС.
Ярък пример за типичния българин за който говоря е АМК. Нищо личн нямам към теб, момче, просто ти си точния пример за масовия българин , за когото говоря - по ВСЯКА тема имаш КОМПЕТЕНТНО мнение.
Докато не се научим да протестираме нищо няма да се оправи. Там е проблема, а не в хората.
mecho8888
03-28-2011, 00:46
Предвид абсурдните ти сравнения дълбоко се съмнявам. Сравняваш държава основателка на ЕС с такава в присъединителна фаза. Да не говорим, че пазарната икономика в България присъства от 20 години насам, не от 60.
Какво имаш предвид под запознат с различните аспекти идея си нямам, но БВП на една държава на глава от населението какво общо има с това къде е по-добре да живеем ние?? Връзката е толкова косвена, колкото между галактиката Андромеда и космите на задника ти :lol:
Не връзката между бвп на глава население и стандарт на живот е напълно права и реална. А ти си дървен философ. Ако разбираш от икономика ще знаеш как нещата са в равновесие и няма как да е косвена като космите на задника ти и мустака на баба ти.
Auriss като даваш факти за брутен продукт на глава не слагай българската икономика в съединените щати, защото точно такива данни си дал.
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2004rank.html?countryName=Bulgaria&countryCode=bu®ionCode=eu&rank=89#bu
а да не говорим, че не са и верни данните ти
mecho8888
03-28-2011, 01:04
GregoryHouse
точно тези идиоти, които се имат за голямо неща са най-големите тъпанари :? Дървен философ си ти. Вежди Рашидов не е казал нищо. Каза го Божидар Димитров. Още те чакам да ми докажеш,че европейският парламент няма никаква власт. Нещо замлъкна, дървен философ. С какво право даваш определение за 90% от хората (как стигна до това число ми е най-интересно) и с какво право се имаш за по-умен от другите? Знаенето на 20 ненужни неща не те прави умен. Спорът по всеки въпрос също.
Виждал съм такива досадници като теб на лекции - преподавателя задава въпрос, на който сам да отговори за аудиторията и такива като теб рипат да отговарят веднага. Другите си мълчат, но това не значи, че не знаят. Попринцип никой не ги обича тези и са досадни. Викат им ЗУБЪР и дървен философ. Ол и те са убедени, че са по-умни от другите.
ЛЕЛЕЕЕЕЙ ОСНОВНИЯТ ПОКАЗАТЕЛ ЗА СРАВНЯВАНЕ НА ИКОНОМИКИ НЯМАЛ НИЩО ОБЩО СЪС СТАНДАРТА НА ЖИВОТ :shock:
И спри да пишеш с червено - не си учителка.
http://www.mnogozle.com/pictures28416_oburkani-xora_newest_page1.html#currentURL=pictures28416_ob urkani-xora_newest_page21.html
Попринцип зубъра си има обкръжение. Така наречената "задруга на зубъра". Сядат напред и можеш да ги познаеш по "конникът на апокалипсиса".
*Конник на апокалипсиса - оглеждай се за момиче с кръгли цаки, криви зъби, цвилещ смях и грим от тип на боядисано яйце в шарено.
:D
Досадник
Попринцип зубъра си има обкръжение. Така наречената "задруга на зубъра". Сядат напред и можеш да ги познаеш по "конникът на апокалипсиса".
*Конник на апокалипсиса - оглеждай се за момиче с кръгли цаки, криви зъби, цвилещ смях и грим от тип на боядисано яйце в шарено.
За съжаление не правиш разлика между интелигентен човек и зубър.
С какво право даваш определение за 90% от хората (как стигна до това число ми е най-интересно)
Каква ирония :lol:
PS :
Auriss като даваш факти за брутен продукт на глава не слагай българската икономика в съединените щати, защото точно такива данни си дал.
WTFF ??
IQ and the Wealth of Nations -- Lynn and Vanhanen -- data table of national mean IQ studies summarized by Steve Sailer
Ти въобще прочете ли в каква връзка го пуснах това ,или реши ,че можеш да се включиш неподготвен по темата и просто да си пльоснеш никому ненужното мнение и то критикувайки другите ,че го правят.
Ебаси българина - изписа три поста и в тях не каза абсолютно нищо. Евалата ти правя. Ходи протестирай.
Кой бил дървен философ.
GregoryHouse
03-28-2011, 04:56
Мечо, ходи си гърми цигани с незаконния пистолет и не се прави на много умен.
1во ще си пиша с какъвто цвят ми е кеф
2ро очевидно още не си проверил какво е устройсвото на ЕС след като продължаваш да ми говориш същите глупости. Ако си мислиш, че европейския парламент и парламента на българия са 1 към 1...
3то ""Докато не се научим да протестираме нищо няма да се оправи. Там е проблема, а не в хората" - ти осъзнаваш ли каква тъпотия и парадокс изказа?
4то би ли мо обяснил тази пряка връзка между БВП и това къде е по добре да живеем ние?
5то Дали го е казал 1ния дебелак или другия - слабо ме грее.
6то само от обща култура не става, радвам се, че ходиш на лекции, но вземи и прочети тук там нещичко.
Нито съм твърдял, че съм по умен от някой друг, нито пък съм зубър. Но то като свършат аргументите започват обидите и нападките :)
mecho8888
03-28-2011, 20:35
За съжаление не правиш разлика между интелигентен човек и зубър.
С какво право даваш определение за 90% от хората (как стигна до това число ми е най-интересно)
Каква ирония :lol:
PS :
WTFF ??
IQ and the Wealth of Nations -- Lynn and Vanhanen -- data table of national mean IQ studies summarized by Steve Sailer
Ти въобще прочете ли в каква връзка го пуснах това ,или реши ,че можеш да се включиш неподготвен по темата и просто да си пльоснеш никому ненужното мнение и то критикувайки другите ,че го правят.
Ебаси българина - изписа три поста и в тях не каза абсолютно нищо. Евалата ти правя. Ходи протестирай.
Кой бил дървен философ.
Ти си откровен дебил. Най-малкото даде данни за БВП, които нямат нищо общо с официалните. С човек, който е неспособен да си проверява информацията и който "обича точните неща" (цитат по памет) спор е излишен. Нито е интелигентен, нито е зубър. Просто е дървен философ от досадните. Относно подобните тестове - много политика има в тях. Ето ти пример как дадени хора ги мързи да обработват резултати (целенасочено или не може само да гадая)
МЕНСА: Втори сме по интелигентност в света
Всеки втори българин се нарежда в най-умните 2% от населението на Земята
http://www.monitor.bg/article?id=76217
За децата в средното образование - дебили са. И аз бях дебил, а сега съм прекрасен инженер.
mecho8888
03-28-2011, 20:56
Мечо, ходи си гърми цигани с незаконния пистолет и не се прави на много умен.
1во ще си пиша с какъвто цвят ми е кеф
2ро очевидно още не си проверил какво е устройсвото на ЕС след като продължаваш да ми говориш същите глупости. Ако си мислиш, че европейския парламент и парламента на българия са 1 към 1...
3то ""Докато не се научим да протестираме нищо няма да се оправи. Там е проблема, а не в хората" - ти осъзнаваш ли каква тъпотия и парадокс изказа?
4то би ли мо обяснил тази пряка връзка между БВП и това къде е по добре да живеем ние?
5то Дали го е казал 1ния дебелак или другия - слабо ме грее.
6то само от обща култура не става, радвам се, че ходиш на лекции, но вземи и прочети тук там нещичко.
Нито съм твърдял, че съм по умен от някой друг, нито пък съм зубър. Но то като свършат аргументите започват обидите и нападките :)
така е показателите на икономиката на една държава нямат нищо общо със стандарта на живот и европейският парламент няма никаква власт (твои думи) и не можел да нарежда нищо 8-) Искаш ли да ти върна темата за да видиш какво си писал?
Не си зубър. Зубъра е сравнително умен. Ти си форумен дървен философ.
GregoryHouse
03-28-2011, 21:45
Върви си инжинерствай. Не се занимавай с неща които си дочул някой друг да обсъжда. Първо си разясни принципа на действие на европейските институции и органи. Как се приемат решения и т.н.
Разясни си какви е институция и какво е орган...очевидно не правиш никаква разлика.
Повече с откровен катил като теб не желая да споря. 1во си нито се занимаваш с това, нито разбираш от това. 2ро моята работа е широко свързана с това, 3то не бих си загубил времето да го обяснявам на просто човече като теб, защото нито ще го разбереш, нито приемеш.
Спести си по нататъшни постове относно мен, нямам намерение да ти отговарям.
mecho8888
03-28-2011, 21:48
Върви си инжинерствай. Не се занимавай с неща които си дочул някой друг да обсъжда. Първо си разясни принципа на действие на европейските институции и органи. Как се приемат решения и т.н.
Разясни си какви е институция и какво е орган...очевидно не правиш никаква разлика.
Повече с откровен катил като теб не желая да споря. 1во си нито се занимаваш с това, нито разбираш от това. 2ро моята работа е широко свързана с това, 3то не бих си загубил времето да го обяснявам на просто човече като теб, защото нито ще го разбереш, нито приемеш.
Спести си по нататъшни постове относно мен, нямам намерение да ти отговарям.
Не няма да си ги спестя
Питам те каза ли и още ли твърдиш, че европейският парламент не решава и не може да налага?
Като изчезнат аргументите не ти се занимава, а досаднико? :D
Е заради такива падат сгради в центъра на София,и умират хора.
FataMorgana
05-12-2011, 17:13
Нямаше да сме на това дереже ако не бяха корумпирани масово политици, полицаи, съдии и т.н. Също нямаше да сме на това дереже ако не беше 'страхотната' идея за комунизм. Не опира до това колко знаем за асто физика, а колко политици крадат пари които трябва да оправят тая държава.
alexanderherzdorf
05-12-2011, 21:32
Искам само да кажа, че тук въпросът не се опира дотолкова на природна интегилентност на един народ, колкото до неговата народопсихология. Петвековното робство, авторитарните и тоталитарните режими, политическата анархия породиха в българина едно отчайващо чувство за подчинение спрямо авторитетите, и чисто овчи начин на мислене. Казано по друг начин българинът още не е достигнал до това ниво на държавническо развитие, в което той би поискал да се нарече "гражданин". Той все още е "поданик", отчаяно търсещ своя лидер, авторитет, пастир ако искате - Тодор Живков, Иван Костов, провинциалното пожарникарче Бойка... Както е казал Томас Джефърсън "Премного политици, нито един държавник". Липсата на качествен политически материал е друга причина за настоящите проблеми - България няма нужния опит, за да даде държавници от калибъра на Конрад Аденауер, Роналд Рейгън, Маргарет Тачър, Франсоа Митеран... Към това може да приложим и мотивът за вечното скиталчеството през последните години - скитането между модела на политическия плурализъм, и особено многопартийния модел( лично аз поддържам двупартийния модел) и ностаглията между строгия ред на Татовото време. Невъзможността за съдванате на нормални механизми за развитие на демократично-либаралните структури, липсата на всякакъв опит в тази насока, също породи своите ефекти - пример затова е пълният хаос, който цари в целия държавен апарат, който най-точно може да се определи като манджа с грозде - мухлясали тоталитарни останки, набързо скалъпени демократични нововъведения, крадено, крадено, къде от Германия, къде от САЩ, къде от Франция... И всичко това само и само поради една причина - в България има много поданици, но няма достатъчно граждани...
LunaTriCk
05-20-2011, 14:09
Будните българи със сиво вещество отдавна са заминали от България. И с право. Човек трябва да се развива. България е далеч от прага на самоусъвършенстване и реализация.
Най-лесното било да заминеш, някой каза...Аз лично не съм мазохист. Който има нерви да търпи - нека остава. Държавата за мен е просто мястото, където съм се родил. Ще дам сравнение, за да стане по-ясно какво искам да кажа. Това е като двадесет години да посещаваш един и същи квартален супермаркет. Първите пет не ги помниш как са минали, следващите пет усещаш разлика в цените, след това усещаш разлика и в салама. Дългите опашки стават все по-досадни. Собственика на магазина е един и същ откакто се сещаш, касиерките също. Ако решиш да промениш нещо, магазина затваря и тогава въобще пък няма излизане. Логичният избор е да смениш магазина. Няма гаранция, че другия ще е по-хубав, но поне си опитал. Защото да седиш и да мрънкаш, колко е зле всичко...това не помага на абсолютно никого и с нищо.
montana6
05-20-2011, 16:13
Примерът ти не ми се струва удачен. И не всички, които остават, мрънкат. Въпрос на възпитание и светоусещане.
GregoryHouse
05-20-2011, 16:20
Всички мрънкат, че политиците крадат...Ама и вас да ви сложат и вие ще крадете. И аз ще крада. Въпроса тук е не дали ще се краде, а как ще се краде. Аз бих крал така, че да има за мен, ама да има и за народа. А не само за мен 8-)
scrooper
05-20-2011, 22:38
Истината е проста- умни, тъпи- това е без значение. Проблемът е, че сме НАЙ- МЪРЗЕЛИВИТЕ СВИНЕ, КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СИ ПОМРЪДНАТ ТРЪТКАТА. Е те т'ва е : )
LunaTriCk
05-22-2011, 08:51
Примерът ти не ми се струва удачен. И не всички, които остават, мрънкат. Въпрос на възпитание и светоусещане.
Добре, ай да не е супермаркет...квартал. И не съм казал, че всички мрънкат, а че самото мрънкане на "умните" българи, които са останали и са усетили какво е положението не помага на никой.
България:
Голяма часто от тези "всезнайковци" всъщност нищо не разбират.
Манталитета ни е такъв.Още по времето на турското робство ценностите ни изчезват!В момента умните хора се крият.Глупави политпедали говорят как направили това и онова,постоянно се хулят помежду си.Краденето на нашите пари е ясно,живеем в мизерия,постоянно умират хора,всякакви изроди се навъдиха и отвращават народа и децата,тийнейджърите(връст ниците ми) са тотално зомбирани.Не се занимават с нищо стойнотно.Прогнило общество.
Най-интересното е колко търпелив е българина и кога мислещите хора в света ще се вдигнат на революция и ще затворим абсолютно всички управляващи сега???
Манталитета ни е такъв.Още по времето на турското робство ценностите ни изчезват!В момента умните хора се крият.Глупави политпедали говорят как направили това и онова,постоянно се хулят помежду си.Краденето на нашите пари е ясно,живеем в мизерия,постоянно умират хора,всякакви изроди се навъдиха и отвращават народа и децата,тийнейджърите(връст ниците ми) са тотално зомбирани.Не се занимават с нищо стойнотно.Прогнило общество.
Най-интересното е колко търпелив е българина и кога мислещите хора в света ще се вдигнат на революция и ще затворим абсолютно всички управляващи сега???
Доста странно е човек който има подпис като твоя, да прави такива констатации.
Тва от подписа ми е в момента мечта,не реалност! :D
Проблемът ни е в манталитета. Все чакаме наготово някой да дойде и да ни помогне, да ни оправи тъпата страница. Все още имаме някакво робско мислене и оставяме да ни тъпчат и тъпчат, позорят, измъчват. Само дето не са ни сложили данък и на вдишания въздух. И все пак всички мълчат, никой не се надига! Ето ти съседна Гърция, малко да засегнеш интереса на народа и правят невероятни стачки. Тук мизерията е пълна, но никой не прави нищо. А ако някой се опита да направи, започва се играта "прецакай другарче" иии сме наникъде.
Другият проблем е политическото минало на България, което си е просто плачевно. Разсипаха ни страната и дебелите вратове в момента владеят, дано бате Бойко ги стегне, имам вяра в него. И все пак трудно ще се орпавим след години лъжи от страна на политиците, много сме назад просто.
А за тези, които ходят в чужбина да живеят, да си стоят там и да мълчат, защото в повечето случаи и на тях не им е розово там. Да, Западна Европа е много напреднала, няма нищо общо с България (която е по-близо до страните от Третия свят), но да си чужденец там е просто кофти. България има нужда от умни хора и мисля, че затова трябва ние да останем тук и да помогнем да се борим!
Разсипаха ни страната и дебелите вратове в момента владеят, дано бате Бойко ги стегне, имам вяра в него. И все пак трудно ще се орпавим след години лъжи от страна на политиците, много сме назад просто.
Че той е един от тия дето ни разсипваха, за никой дето малко от малко се интересува от публичните личности в България му е ясно, че той е близък с хора като Маджо, Пашата, Венци Стефанов и мутренската групировка ТИМ от Варна.
И Бойко не е цвете за мирисане, ама това е едно от малкото правителства което прави нещо, пък макар и малко.
Patriot, прав си, не мисля, че в политиката има някой, който да се похвали с напълно чиста съвест, но наистина поне сега се опитват да направят нещо. Иначе че има задкулисни дейности, е напълно ясно, но поне ние да се отървем малко по-леко, а не да теглим пак.
Patriot, прав си, не мисля, че в политиката има някой, който да се похвали с напълно чиста съвест, но наистина поне сега се опитват да направят нещо. Иначе че има задкулисни дейности, е напълно ясно, но поне ние да се отървем малко по-леко, а не да теглим пак.
Ами и аз бях на това мнение, че въпреки тъмното му минало трябва да му се даде време, ама то изтекоха две години вече.
Ами и аз бях на това мнение, че въпреки тъмното му минало трябва да му се даде време, ама то изтекоха две години вече.
Две години са нищо на фона на деситилетия лоши политици и най-вече комунизъм =)
http://bg.altermedia.info/?p=15332
Какво мислите по повод казаното?
doktorEmilAntonov
09-25-2011, 23:49
Хехе, готин сайт, бъзикилийкс. :D
mimity9602
10-01-2011, 07:11
Имаме знания, имаме потенциал но просто ни липсва мотивация може би. Ако някой си спомня протестите пред парламент през 2009, тогава масите се бяха мотивирали но не постигнаха нищо, защото колкото и да не искаме да си признаем сме полицейска държава.
doktorEmilAntonov
10-01-2011, 12:36
Иди виж как е в Русия и тогава говори, че сме полицейска държава. Доста е меко бих казал при нас, ако трябва да съм обективен. Но и всяко правителство се пази, естествено няма да се даде ей така на един вял протест.
GregoryHouse
10-01-2011, 12:46
То в Руcия не полицейcка ами не знам каква е. Правиха интервю c разни рандом руcнаци и вcичките викат, тука човешките права не cе зачитат проcто.
GregoryHouse знаеш ли какъв е профила на "мъж", който парадира колко е умен?
Още по-зле става като го прави в тинейджърски форум и пише в червено 8)
GregoryHouse
10-02-2011, 22:02
GregoryHouse знаеш ли какъв е профила на "мъж", който парадира колко е умен?
Още по-зле става като го прави в тинейджърски форум и пише в червено 8)
Кой тоз бе? :lol:
magneticfields
01-17-2012, 16:34
През българия преминават не 4 а 5 от 10те транспортни коридора. Ние сме държава разположена на главните пътища между Европа и Азия, от което следва че всички които минават от единия континент в другия са длъжни да плащат такса. Къде отиват тези пари- в джоба на управляващите. Имаме природа и огромно културно наследство. Това пясъчно крайбрежие гонямат никъде в Европа (освен Лазурния бряг), а ние какво направихме застроихме плажовете. Стигна се дотам че като отидеш на плажа да няма къде да застанеш от грамадни хотелски комплекси в които в край на сметка няма кой да отседне. И пак държавата го позволява това нещо, непрестнно чуваме за прокарването на нови закони против, но за този който има пари винаги остава една вратичка, която му позволява да си разиграва коня.
Лошото е че ние си мълчим и оставяме политиците да ограбват държавата. Докато ние не започнем да излизаме на масови протести тези безобразия ще продължават.
kamenski88
01-17-2012, 22:47
Не са виновни само политиците, а и простия народ. Нали виждам как масово се пише по новинарски сайтове от работното място. Вместо да работят, много българи висят цял ден по форумите.
BrainlessROCKBABY
02-10-2012, 09:19
http://www.deviantart.com/download/207602552/oh_god_whyyyy_by_esabelle_ryngin-d3fln5k.png
gersinkaa
02-10-2012, 16:27
Не прочетох цялата тема, но ми беше достатъчно да прочета малко от първото мнение и ще повторя:
БЪЛГАРИТЕ НЕ СА УМНИ!!!!!!!
Ако бяхме умни нямаше да допуснем да изберем г-н Плевнелиев за президент, въпреки, че виждаме какво прави бате Бойко... Да, президента няма кой знае каква роля, ние сме парламентарна република, но все пак ЗАЩО ГО ИЗБРАХМЕ?? Ние сме най-бедната държава в ЕС благодарение на СЕБЕ СИ!!! Допуснахме всичко това, за това сега напълно заслужено страдаме!
Тази държава е толкова красива.. Има толкова хубави неща в нея.. Кой знае сега хан Аспарух, княз Борис I, Симеон Велики и т.н, и т.н се ОБРЪЩАТ в гроба като гледат за какво става въпрос.........
KingKrastev
03-04-2012, 21:12
Интересна тема се е получила и я прочетох с интерес. Има проблем с образованието в тази държава, но основно този проблем не идва чак толкова от лошата образователна система, колкото от личното нежелание и мързел на повечето хора да се развиват. Гледал съм данни за коефициента на интелигентност и като нация стоим на средно ниво. Не сме от групата на най-интелигентните нации, но не сме и от групата на глупавите. Има и един друг показател, който се нарича емоционална интелигентност и там ще е интересно, ако някой даде данни.
http://www.photius.com/rankings/national_iq_scores_country_ranks.html
По стандарт на живот и БВП на човек сме сред първите 1/3 държави в света, но това не е никак много, защото положението в целия свят е отчайващо и това, че сме в първите 1/3 не ни гарантира добър живот. Както всеки вижда де тук не се живее добре. Тук стои и въпроса дали с такава история, природа, географско положение и възможности пред нас ще стоим като дебили и няма да си осигурим едно добро съществуване сред първите. Същност както горе някой написа 56-то място в света по индекс на човешко развитие и 58-мо по икономика на човек от 250 държави не е никак малко...за хора без никакви претенции и желание да бъдат нещо. Така че ако не решим да еволюираме като нация даже ни е много и имаме огромен късмет. Тогава не виждам защо някой се оплаква.
Ето това е икономиката (добавената стойност), която генерира всеки един човек на година в различните държави. За неразбиращите от икономика - най-удачната база за сравнение.
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2004rank.html?countryName=Bulgaria&countryCode=bu®ionCode=eur&rank=90#bu
Живял съм в Америка и определено хората там не са по-добри и психопатите не са по-малко от в България. Вече наблюденията ми за западна Европа са, че наистина има разлика във възпитанието и културата. Общо взето ако трябва да го оценя това нещо по някакъв начин ще кажа, че разликата между среден Българин и среден Германец е както 50% от разликата между среден Циганин и среден Българин. Но се усеща доста, защото хората знаят как да се сдържат и показват уважение и разбиране към събеседниците си (дали е изкуствено или не е вече друг въпрос).
И тук ще ме извините, но ще си позволя да направя няколко забележки. Надявам се да не ги приемете като лични нападки, а като конструктувна критика.
gersinkaa ти казваш, че Българите не са умни и в следващия момент обясняваш как президента нямал правомощия. Това за правомощията го казваш, защото просто си го чула някъде и нямаш достатъчно акъл за да го подложиш на критично мислене и го приемаш като папагал. Президента има много правомощия. Като се започне от върховен главнокомандващ на армията, разузнаване... и се стигне до право на изявление пред нацията, вето и избор на 33% от конституционния съд...тнт... Общо взето правомощията и възможностите му за влияние са огромни. Та идеята ми беше да кажа на хората, които сочат с пръст другите да се замислят преди това дали и те не са част от тези така пренережително погледнати от тях други и дали не са част от проблема.
Auriss не си позволявай да даваш данни за номинален брутен вътрешен продукт, защото човек, който използва този показател във въздуха (както ти го направи) не знае какъв е смисъла на този показател.
LunaTriCk въпроса е дали този нов магазин ще те иска за клиент. Въпроса с емиграцията е доста по-сложен, отколкото си мислиш. Ако не си много добър специалист по нещо няма да ти е никак завидно положението даже и в Германия. Общо взето там за неелитните специалности (елитни специалности са такива като Лекар, Инженер, Пилот и тнт изискващи висше (и там ще работиш на по-ниска от средната заплата за Германеца и трябва да си наистина добър) образование и ако не бъркам 3-4 години работа по специалността след завършване за да получиш титлата или нещо подобно беше, но не се дава веднага след университета като тук, проучи си) средната заплата е 1800 евро на месец. Но безработицата е голяма и за да не вземат германеца (а него винаги ще го предпочитат пред теб) ще трябва да се съгласиш да работиш на минимална или към минимална заплата. Така след наема ти остават 1000 евро на месец. Тук средно можеш да получиш така без да си много образован е 650-700 лева. Като добавим и малко по-високите цени там излиза, че средния млад бачкатор там реално ще вземе двойно повече оттук. И така мечтите за светло емигрантско бъдеще отиват по дяволите.
ivan_gr пич както гледам си твърдо решил да емигрираш. Поведението ти да се обесняваш по този начин "защо" е равносилно на мрънкане и слабохарактерност. Преди да се засегнеш и да ми се отядеш трябва да ти е ясно, че се занимавам с психология (любителски, но оспределено мога да анализирам едно или друго поведение какво крие). Препоръчвам ти да поработиш над характера ти, защото е слаб. Жалко е да се опитваш да убеждаваш в нещо другите с цел да се убедиш сам в него. Като решиш нещо просто го правиш и толкова.
GregoryHouse това разпродаване за по 10 000 на човек въобще не ми харесва. Просто ще наследя земя във вилната зона над горна баня на пазарна стойност половин милион лева в момента, а до 5-10 години там ще стане второто драгалевци с един куп баровски къщи и цената на земята ще скочи до небето. Пък и дядо ми ми е казал, че земя/имот не се продава . И да не си помислиш, че се правя на баровец ще ти кажа, че не съм. Живея в панелка в люлин, не бих дал пари за iphone 4s, въпреки че ми се иска да имам и тази земя само данъци гълта. Нали ми схващаш мисълта, че офертата ти всички да сме съпричастни еднакво на разпродажбата не е съвсем честна :) И да знам, че го каза като метафора.
Та пичове гледайте сега - нещата няма да станат с оплакване или с поведение от тип хванало се за гъ.. малко момче, което вика. Има два начина:
1. Трябва да се покаже гражданска позиция. Малко по малко започнахме да се събуждаме. Например за АКТА бяхме към 10 хиляди на протеста (нищо, че медиите казаха 2000-5000човека то това им е работата на минетмайсторите). Но с гражданската позиция и протести няма как да станем богати. Така можем само да накараме политиците да работят в правилната посока.
2. Най-важното - хората трябва да разберат, че трябва да се развиват личностно. Това означава да станат добри и помагащи си, стоп на мързела и злобата, здравословен живот и спорт, УЧЕНЕ. Ако отделните единици станат качествени няма как и държавата като цяло да не стане качествена. Просто е изключено, защото количествено натрупване води до качествено изменение ;) Това е. Промяната може да започне само от всеки един поотделно и да положи усилия сам за себе си. И в негова полза ще е. Пък и нищо друго и по-добро не може да направи. Сам човек няма как да застане срещу всички гадости и срещу системата.
Ще ви издам една тайна - за да постигнеш нещо трябва да имаш цел. Не става просто така да се пуснеш по вълните, защото ще се загубиш в океана. Сядаш, взимаш едно листче и си написваш 2 важни средносрочни във времето цели. Например:
1. да отслабна
2. да се науча да работя перфектно на dreamweaver (компютърна програма)
И започваш да действаш по тях и да ги съчетаеш с графика ти. Съвета ми е да се отървеш от всичко излишно (като кисненето без смисъл пред компютъра и мога да гарантирам, че фейсбук например ще функционира и без теб аз даже и нямам и не ми липсва). Почивката също е много важна. Тя трябва да бъде пълноценна - събота си почивай цял ден, вечер ходи на кино на каде на гости и тнт, но не пред телевизора, защото това не е почивка. Разделете се също така от всичко досадно и дразнещо, което ви е неприятно. То само ви губи мнението. Без значение дали е досадна приятел/ка - лепка или глупаво задължение, което не е чак толкова важно за никой и ви губи времето.
Та общо взето това е. Ако не го направим това нещо като нация и не ни светне лампата ще си стоим в кочината и ще се оплакваме от всичко.
ММ не бъдете дребнави.
KingKrastev
03-04-2012, 21:18
Тук ми се мерна, че умните хора били в интернет. Това не е вярно. Умните хора рядко взимат отношение или четат какво пише по интернет форумите, защото там е пълна простотия. Средностатистическите хора също са далеч от такива места. В интернет пишат по цял ден глупости разни идиоти и утайки (не конкретизирам никой от този форум, но ако някой се е познал си е негов проблем :) ). Виждал съм по новинарски сайтове и "хора", които се радват на починало дете.
Та да продължа за умните - такива хора са по характер дистанцирани и са отдадени на работата си и техните дела и контактите са им основно с кръг от добри и готини техни приятели. Умеят много добре да си подбират обкръжението. Интернет води до затъпяване - медицински факт.
Извод - не търси цвета на нацията по форуми, защото е малко вероятно да се засечеш с нея на такова място. Е има и някои хора, с които си заслужава да общуваш, но са по-скоро изключение.
И да добавя, че Ботсвана от много време не е страна от третия свят (каквото се разбира масово под това понятие). Това е държава с огромни находища на диаманти; брутен продукт на човек, който гони Хърватия; отделяща 10% от БВП-то си за образование... Икономическия и ръст за 2011 година е по-голям от на Турция, която не спира да се бие в гърдите като Бай Ганьо на баня за "чудото", което уж направила ( и бвп на човек също).
Тук ми се мерна, че умните хора били в интернет. Това не е вярно. Умните хора рядко взимат отношение или четат какво пише по интернет форумите, защото там е пълна простотия. Средностатистическите хора също са далеч от такива места. В интернет пишат по цял ден глупости разни идиоти и утайки (не конкретизирам никой от този форум, но ако някой се е познал си е негов проблем :) ). Виждал съм по новинарски сайтове и "хора", които се радват на починало дете.
Да коментираш нещо не те прави нито умен, нито глупав. По този начин изразяваш своята гражданска позиция и личното си мнение, каквото и да е, независимо дали нарушава или не общите морални норми.
Та да продължа за умните - такива хора са по характер дистанцирани и са отдадени на работата си и техните дела и контактите са им основно с кръг от добри и готини техни приятели. Умеят много добре да си подбират обкръжението. Интернет води до затъпяване - медицински факт.
Да, факт е, че в повечето развити държави хората не се занимават с политика, но за сметка на това там има хора, на които им се плаща за това, а е видимо от целия свят, че се справят добре с работата си. Когато обаче имаме нашият български случай - некадърни номенклатурчици, вършещи глупост след глупост, "купени" медии, журналисти и много други "общественици", на човек в даден момент му писва и започва да дава идеи според неговата гледна точка, опитвайки се да промени нещо. От тук тръгва и популярната реплика, че всеки българин разбира от политика и футбол (която може да се видоизменя според случая).
Извод - не търси цвета на нацията по форуми, защото е малко вероятно да се засечеш с нея на такова място. Е има и някои хора, с които си заслужава да общуваш, но са по-скоро изключение.
В случай, че умните и средностатистическите хора не са в интернет, а си живеят живота, купонясват с приятели и получават хубава заплата, тогава ти към кои спадаш? Все пак си в интернет (или поне си бил, докато пишеш мнението си)?
KingKrastev
03-05-2012, 18:06
Да коментираш нещо не те прави нито умен, нито глупав. По този начин изразяваш своята гражданска позиция и личното си мнение, каквото и да е, независимо дали нарушава или не общите морални норми.
Да, факт е, че в повечето развити държави хората не се занимават с политика, но за сметка на това там има хора, на които им се плаща за това, а е видимо от целия свят, че се справят добре с работата си. Когато обаче имаме нашият български случай - некадърни номенклатурчици, вършещи глупост след глупост, "купени" медии, журналисти и много други "общественици", на човек в даден момент му писва и започва да дава идеи според неговата гледна точка, опитвайки се да промени нещо. От тук тръгва и популярната реплика, че всеки българин разбира от политика и футбол (която може да се видоизменя според случая).
В случай, че умните и средностатистическите хора не са в интернет, а си живеят живота, купонясват с приятели и получават хубава заплата, тогава ти към кои спадаш? Все пак си в интернет (или поне си бил, докато пишеш мнението си)?
Не. Не успяхме да се разберем. Не го обясних добре, но ми се спеше. Много ясно, че интелигентните хора имат някакво участие в интернет дискусии и тнт. Но основно по някакъв техен си конкретен проблем или с единично/няколко мнение/я за нещо. Такъв човек няма да стои по цял ден да коментира да речем Бойко Борисов. Да попаднеш на такъв човек е статистически малко вероятно. Исках да кажа, че тези, които висят постоянно и дават акъл в интернет (или се държат като ненормални) не са в никакъв случай средностатистическите граждани, а още по-малко интелигенцията. Общо взето форумното общуване е място за простотия и събира простаците (когато темата е политика, футбол или нещо подобно от разбираческите). От време на време прехвърча и някой нормален (това, което се нарича средностатистически и който няма да се радва на умряло дете или да вие "умри бойко дано те хване рак на гъза" :D ) и още по-рядко интелигентен човек.
Ще ти го кажа по друг начин - не се надявай, че от така наречените "разбирачи" в интернет ще научиш нещо ново. Това са основно утайки, които са без работа и няма какво да правят, освен да се правят на умни и по цял ден да си дават тъпото и неграмотно мнение. Тук пак казвам, че става въпрос за "разбираческите" теми. Например хората, които си обменят готварски рецепти са си съвсем нормални.
Furious?
03-09-2012, 21:40
Имаме не много благоприятно развитие в контекста на това , че сме били под Османско робство.Ако до 10 век сме били една от най-развитите държави в Европа , а оттам в света * вземете за пример докато шотландците са бягали с полички ,ние каква култура сме имали* , и го съпоставим със сегашната действителност ни става ясна разликата.Никоя от съседките ни не е водеща страна също.Ако не сте разбрали какво искам да кажа, друг път ще говоря по този въпрос
lude7ina
03-22-2012, 20:29
Разбираме от ВСИЧКО, освен ПОЛИТИКА. Отговорих ти на въпроса.
magneticfields
04-15-2012, 19:42
България е страна с много красива и разнообразна природа и стратегическо географско положение. Лошото е че ние не знаем как да се възползваме от това. През България минават 5 от общо 10те европейски транспортни коридора, през България минават пътищата от Европа за Близкия Изток. Това означава че почти целия трафик от Европа към Азия минава от тук. Както знаете когато дадена стока минава през митницата се плаща такса- това внася пари в държавната хазна.
България също притежава и плодородни почви(58%). Тогава защо ни надминават страни като Гърция, Германия...които имат много по- малко обработваема земя от нашата. Имаме възможности за развитие на туризма. Ние сме единствената страна в Европа която има пясъчни брегове (освен Лазурния бряг във Франция). Но вместо да оставим природата такава каквато е ние решихме да застроим тази ивица от 300км. И сега какво- ако някои ме попита какви отрасли развива България ще му кажа че нищо бне развиваме. Всичко в тази държава е корупция и див капитализъм. Но затова сме си виновни и ние, защото седим със скръстени ръце и само търпим безхаберието на управляващите.