View Full Version : Откъде идва тва ?
Greennight
03-24-2011, 13:04
Здравейте,имам нещо като проблем с леля ми.Винаги съм се държал с нея добре,никога не съм й казал нещо напреки или квото и да било.Въпреки всичко тва имам чувството,че ме мрази.Ще започна от самото начало.Преди 2-3 години,когато бях все още малък и несамостоятелен,всичко беше ок.Даже понякога я тачех повече от собствените ми родители.Проблемите почнаха да идват,когато станах по-самостоятелен и започнах да ходя на село по-често.Ние сме 3ма внуци на баба.Аз,братовчед ми и брат ми.Още отпреди години на всички им беше ясно,че аз съм любимец на баба.Винаги съм й помагал и въпреки,че съм правил някои глупости ми е прощавала.Сега почти всяка ваканция ходя на село с баба,щото там имам приятели и ми е приятно.Освен това брат ми и братовчед ми не искат и да чуят за селото(да не говорим,че братовчед ми е изключван от няколко училища и е имал много проблеми,които разочароваха много баба).Та баба си казваше и продължава да казва,че съм й любимец и винаги съм й помагал,тъй като е много директен човек.Забравих да кажа,че леля ми живее при баба със семейството си и е получила цял апартамент на готово(тъй като е по-голямата сестра).На мойта майка също е помогнато,дадени са част от парите за нашия апартамент,но леля ми е получила много повече като по-голяма сестра.И тъй като,ходя почти всяка ваканция на село,баба почна да казва как мисли да остави къщата на мен.Може и леля да е чула нещо.Тъй като баба ми споделя почти всичко,ми каза как леля и говорила,че братовчед ми е недооценяван и,че се държи нечестно към него,а аз съм й бил любимец.Струва ми се,че напоследък леля ми нещо ме е намразила.Почти не говори с мен и,ако й трябвам за нещо е обикновено за някаква помощ.Ето преди 1 седмица трябваше да й помогна,щото се беше скарала с братовчед ми,а после дори 1 благодаря не ми каза...Нямам представа откъде идва тая злоба...Може би от алчност към къщата...Не намирам друго логично обяснение...Не мога да разбера,при положение,че й е даден цял апартамент,защо продължава да злобее ? Може и да не е за това,но нямам друго логично обяснение...Също да вметна,че тя понякога ходи на село като ясно си личи,че го прави без желание и просто,за да се издигне в очите на баба...И въпреки всичко,не покрива и 1/3 от времето,което аз прекарвам,за да твърди,че нещо е нечестно...Та според вас самовнушавам ли си,или наистина леля ми ме мрази ? И как да й кажа,че не ме е еня за къщата и не искам да си развалям отношенията със семейството....Щото подозирам,че засега е само мълчаливо злобеене,но сигурно след 2-3 години ще се скараме нещо и ще скъсаме роднинската обич...Моля,ако някой е имал такъв проблем или може да ми помогне с нещо,с което да й покажа,че не искам по никакъв начин баба да ме обича повече от другите внуци и,че нещо е несправедливо...
Абе не знам,колко ти пука за къщата,за бабати,за леля ти и т.н.,но по начина,по който си написал темата оставам с впечатлението,че доста я искаш тази къща ... Постоянно повтаряш как ти правиш много повече за баба си от леля ти,постоянно се самоизтъкваш ... Смешно е :?
А това,че леля ти е недоволна,защото на нейното дете се обръща по-малко внимание е напълно нормално.Никой родител няма да стои безучастно и да гледа как детето му е пренебрегвано от собствената му баба ...
Greennight
03-24-2011, 14:28
Офф...Изтъквам я точно,щото леля ми май я иска супер много и затова ме е намразила...На мен изобщо не ми трябва тъпата къща...Не е нищо особено,освен тва аз ходя там заради приятелите.А тва за пренабрегването го каза супер тъпо-никъде не съм казал,че братовчед ми е бил пренабрегнат,а просто,че баба малко повече ме харесва...Колкото и да не ти се иска да го признаеш,всеки си има любимци малко или много :-o Да не говорим,че тя с нищо не се е държала по-различно към мен,отколкото към него освен,че ме хвали,че и помагам и такива неща...
SmilezZz
03-24-2011, 16:17
Пренебрегван е и още как ? Постави се на неговото място - ти как би се почувствал ,ако и на теб не ти се обръщаше вниманието,което ти се обръща в момента ? Гадно,нали ? А да не говорим,че всеки един родител би направил като леля ти.. Държанието й е напълно нормално.. Виж,не мога да ти кажа дали е алчна или не,но определено не й е хубаво нейното дете да бъде пренебрегнато.. (:
И все пак не мисля,че можеш да направиш нещо по въпроса.. (:
Schneeflocke
03-24-2011, 23:47
Пренебрегван е и още как ? Постави се на неговото място - ти как би се почувствал ,ако и на теб не ти се обръщаше вниманието,което ти се обръща в момента ? Гадно,нали ?
Но той вниманието и специалното отношение си ги е заслужил... АКо братовчед му не беше хаймана, и той щеше да получава близалки... На всекиму според делата, не според рождението....
А теб, момче, каква семейна обич те гони? Ако жената те мрази, заминал е влакът. Покажи малко гръбнак и й тегли една майна, като пак нещо иска от теб. Семейството е важо, ако можеш да разчиташ на тях. Ако не можеш - никакво семейство не са ти...
nessparty
03-25-2011, 07:04
Доста заплетена история, като турски сериал : D . . :-o
TheNewReligion
03-25-2011, 08:47
За едната къща ще се избиете, ей. Даже не ти дочетох писанията, ебаси завистливите и алчни хора сте.
nessparty
03-25-2011, 19:15
За едната къща ще се избиете, ей. Даже не ти дочетох писанията, ебаси завистливите и алчни хора сте.
Хах . . аз също не дочетох, трябваше да излизам за дск :o
UnkNoWn12
03-28-2011, 19:41
Мн интересни хора сте :Д Като момчето поомага и прекарва много време с баба си естествено,че той ще е "по-оценения",още повече,че както каза братовчед му е хаймана,който много пъти е разочаровал баба си и т.н...Относно леля ти не знам какво да кажи,то си зависи от нея и какъв тип човек е,но не виждам,при положение,че и е даден цял апартамент причина да иска и къщата..Обаче както казаха по-горе ако те е намразила мн трудно ще си възвърнете предишните отношения ;)
Greennight
03-28-2011, 19:50
Еми не знам хора...На мен не ми е за къщата нали ви казах...Наще си имат пари и ми осигуряват всичко...Никога не съм искал да съм по някъв начин с повече привилегии,но все пак не решавам аз...Но не мога да разбера дали заради къщата,дали заради това,че по някъв начин баба повече ми се радва отношението на леля се е променило...Нямам представа-може и да е от възрастта.Всичко може,затова се и допитвам до вас,ако сте имали подобни премеждия или може да ми дадете някъв съвет... :)
UnkNoWn12
03-28-2011, 19:58
Не съм имал подобно премеждие (и дано нямам),но мога да ти кажа как бих постъпил аз...След като тя се държи хладно с теб,отвърни и със същото-дори и постоянно да и се умилкваш няма да спечелиш нищо,след като тя има изградено мнение,макар и грешно..Затова си се гледайте с бабата пък ако леля ти започне да прави някакви намеци се опитваи да игнорираш негативното отношение ;)