Влез

View Full Version : Има ли случайни неща?

DarkAngeL94
03-24-2011, 13:16
"Има ли случайни неща? Или вяка случайност води до неслучайността? Или всяка неслучайност до случайност?"

Чакам вашите мнения по въпроса. Лично аз от месеци обръщам миналото си, за да си отговоря на въпроса как си позволих всичките извършеи/неизвършени глупости! Наистина е имало моменти в които съм си казвал, че случайни неща няма. След дни съм се замислял, че е точно обратното. Премислял съм същите събития и факти, които са ме водили винаги до различни отговори, по различно време. Незнам темата дали е за този раздел ..

valll
03-24-2011, 13:26
няма случайни неща. просто светът е прекалено малък

mayaaa
03-24-2011, 14:10
Има!

againstyou
03-24-2011, 14:11
Не.Всичко е съдба.

Pa3yMeH
03-24-2011, 14:14
И аз съм се чудил. Общо взето случайности има, но чистите случайности, които не са нагласени от никого са доста редки. Поне според мои наблюдения =)

nikitka_
03-24-2011, 14:25
..

Razor93
03-24-2011, 15:44
Аз съм на мнение, че всеки избира по какъв път да тръгне и сам изгражда бъдещето си, но със сигурност нещата, които се случват в живота ни, но не зависят по никакъв начин от нас, не са случайни. Не може например да стоиш и да не пипваш учебник, защото си вярваш, че ти е писано да завършиш Harvard и да станеш президент, нали? :) Но все пак да, определено няма случайни неща.

Pa3yMeH
03-24-2011, 16:32
И какво, тоест не е случайност, че примерно сте срещнали човек от детската ви градина в мола така ли ?

sasha_90
03-24-2011, 16:58
Не ми се вярва.По-скоро във всичко пръст има съдбата.

Gerrynka
03-24-2011, 17:07
И какво, тоест не е случайност, че примерно сте срещнали човек от детската ви градина в мола така ли ?

Абсолютно! Всеки човек, който сме срещнали някога през живота ни, е трябвало да го срещнем, независимо колко маловажно ни се струва. И не, няма случайности :)

Pchelichkaa
03-24-2011, 17:22
Съгласна съм с Sofia... :-o

vagarious
03-24-2011, 17:34
нищо не е случайно... всичко е свързано по някъв начин с предходни събития...

Да и аз съм на това мнение! :)

r19
03-24-2011, 17:58
Има случайни неща, но ако се надяваш само на тях си загубен/а.. :D

BlueFace
03-24-2011, 18:00
Всеки твой избор влияе върху бъдещите събития. Но аз бих те посъветвал да не живееш в миналото, а в настоящето. Миналите неща са се случили и отминали, а в този живот рядко имаме възможност да поправим стореното.

ivcheto0o
03-24-2011, 18:01
Случайни неща няма,според мен!Всичко е съдба!Щом нещо се е или не се е случило,значи така е трябвало да стане.Природата празни пространства не търпи!По-умни от нас са го казали..

nepowtorima
03-24-2011, 18:52
Според мен има случайни неща.. Днес ми се случи нещо наистина случайно и което ме накара да се усмихна до ушите.. така, че всичко е възможно...

TheNewReligion
03-24-2011, 20:31
Оф, наскоро четох една книга по тая тема и цяла седмица не мога да се отърся. В главата ми е пълна каша. Преди да я прочета поне знаех какво мисля за живота, сега и т'ва не знам. 8-) Случайни или не- нещата се случват и трябва да им се наслаждаваме. Адски е трудно човек да живее само в настоящето, но т'ва е най-добрия начин да си изживееш живота. Няма особен смисъл да се умува "ама сега т'ва случйно ли е или не е случайно?" Ебаси, времето лети, не знаеш какво ще ти се случи в следващата минута, камо ли дали ще се събудиш на сутринта..т'ва вкарва такъв адреналин..трябва да се живее сега, случайно или не ни е подарен тоя живот. ^^

Lian4ety
03-25-2011, 11:21
Няма случайни неща в живота, всичко е свързано. Всеки си има начертан път, през който да мине всичко е съдба. :)

bettyblackdewil
03-25-2011, 15:58
значи според мене случайности има но всяко нещо станало случайно води до някакви последици.. смиъл всяко станало нещо води до сегашния момент.. ддз мойте логики са мн странни попринцип и не знам дали ме разбрахте... то и аз не мога да обяснявам както трябва :lol: :lol:

ChaoticCharm
03-25-2011, 16:48
Трудно ми е да обясня теориите си. Не смятам,че има случайни неща,сякаш за всичко си има някаква причина,но и не вярвам в предопределеното,че "пътят" ни е начертан и за всичко можем да намерим отговор в "съдбата". Смятам по-скоро,че едно решение,един избор,те довежда до друг,който не е случаен,но от друга страна пък си стигнал дотам,защото вече си избрал/направил предходното..объркано стана.

Ilovehappiness
03-29-2011, 07:11
според мен няма нищо случайно на тоя свят ;)

VaMpiRKaTaaa
03-29-2011, 08:01
Няма случайни неща.
Всичко е свързано последователно,по един или друг начин.
Като направиш дадено нещо,след тази постъпка следват много други последствия.А тези последствия,има вероятност да не са,само за самият теб,a и за околните.Дали последствията щ са добри или лоши,зависи от това как си,си изиграл предният ход.Всеки си има глава на рамене и сам преценя как ще постъпи в дадената ситуация.

BrownEyes
03-29-2011, 08:15
лично моето мнение е,че случайни неща съществуват..просто ние не го осъзнаваме или разбираме.Случайните неща са най-сладки,защото и най-малко ги очакваш :)

Josefinne
03-29-2011, 09:08
За мен няма никакво значение дали има съдба, случайност, карма или нещо друго там. Аз вярвам само в едно - личния избор. Ако има нещо на този свят , то това са възможности, които ние избираме да последваме или не. Ако срещнеш човек от детската градина, който те е кефил и все още те кефи, ако мислиш, че това значи нещо, тогава поемаш този шанс и възможност, избираш своя път и това за теб няма да бъде случайност. Ако срещнеш просто някакво познато лице и му махнеш... И го подминеш... Това ще е случайност.
Всичко зависи от това колко и какво значение придаваме на случващите се неща.

pitfall
03-29-2011, 14:24
мисля, че няма случайни неща, но не вярвам в теориите, че всичко е предначертано от съдбата ... не знам как да го обясня

GunSnSteelflowers
03-29-2011, 18:54
Вскичко се случва с причина.

Beki8
03-29-2011, 19:11
И аз често съм зармишлявала над същите въпроси и като превъртях някои от спомените си се учудих как някакви си малки подробноси или случайности са променили хода на моя ден. Как ако едно малко нещо (например да решиш просто ей така да минеш през книжарницата защото мислиш че намаш достатъчно моливи/химикали или каквото и да е) не се беше случило събитията през останалата част от денят ти са щели да бъдат коренно различни. Така че според мен случайности няма - всичко си е предопределено.

bebeemalko
04-01-2011, 20:09
Случайни неща няма,според мен!Всичко е съдба!Щом нещо се е или не се е случило,значи така е трябвало да стане.Природата празни пространства не търпи!По-умни от нас са го казали..
+1 :)

XxInn0cencexX
04-01-2011, 22:58
Няма случайни неща .. Всичко е съдба! Ако сега излезеш и срещнеш някой познат на улицата това не е случайно и ще доведе до други събития.Аз вярвам,че всичко в живота е предварително начертано и няма абсолютно нищо случайно !

bloodyF
04-02-2011, 10:04
случайни неща няма.
всичко, което се е случило е трябвало да се случи.
още с раждането се определя съдбата на човека.
и тя не може да се промени според мен.

п.п. лично мое мнение :)

vagarious
04-02-2011, 10:06
"Няма нищо случайно и нищо случайно не се повтаря..." - казвам аз.Напълно подкрепям това ... изказване. :)

h0p3
04-15-2011, 21:47
Винаги съм казвала "Случайни неща няма и рано или късно ВСИЧКО се разбира !"

BlueKnife
04-15-2011, 22:00
и аз съм така на периоди като теб. веднъж си мисля, че това, което ми се е случило не е имало как да не ми се случи, друг път, че всичко е като на игра с неопределен край, че няма как да има съдба, защото аз във всеки един момент мога да я променя и т.н. все още не мога да си изградя конкретно мнение, въпреки че често мисля за това. сега например съм на мнението, че случайни неща няма и всичко, което ми се случва сега е предизвикано от определено нещо преди и ще доведе до точно определено нещо в бъдеше, което аз няма как да избегна, защото просто така е трябвало.

concordia
04-16-2011, 10:11
"Има ли случайни неща? Или вяка случайност води до неслучайността? Или всяка неслучайност до случайност?"

Чакам вашите мнения по въпроса. Лично аз от месеци обръщам миналото си, за да си отговоря на въпроса как си позволих всичките извършеи/неизвършени глупости! Наистина е имало моменти в които съм си казвал, че случайни неща няма. След дни съм се замислял, че е точно обратното. Премислял съм същите събития и факти, които са ме водили винаги до различни отговори, по различно време. Незнам темата дали е за този раздел ..

Думата "случайни" е малко измамна. "Случайни" с оглед на какво?

Има обясними и необясними неща. И то, ако много разчоплиш т.нар. "обясними" ще видиш, че и те не са много обясними.

Не е лесно.

Поздрав,

Конкордия

rebeccaa
04-16-2011, 13:30
Няма случайности , съдбата му е майката :)