View Full Version : Хума?
Някой пробвал ли е да си маха цвета на косата с хума..?Ако да ще ми кажете ли след колко време горе долу ви се отми цвета?
Не съм се боядисвала, така че няма какво да махам. Но съм чувала от продавачката в аптеката (на 60г. е и има НЕВЕРОЯТНА коса :shock: ), че хумата помагала на косата да стане мека, заздравявала косъма...и т.н. :P
sexa_na_kompleksa
03-28-2011, 12:50
Хумата е много полезна за косата, преди често си слагах, но за пръв път чувам да има такова действие. :-o
bettyblackdewil
03-28-2011, 15:13
и тъй като съм леко индианка някой ще ме светне ли как точно се ползва хумата защото косата ми е увредена и няма да е зле ако я ползвам ...
а по темата не съм чувала да има такова действие чувала съм само че подхранва косата...
Ми на мен фрозьорката ми каза..даже и на хумата от зад го пише
mynichka
03-29-2011, 05:35
bettyblackdewil се правят най- различни маски- примерно най- обикновена и разпространена е 1 супена лъжица кисело мляко и малко хума за да стане каша. Но можеш да добавяш и жълтък, мед, сок от лимон и какво ли не. Напиши в гугъл маски с хума и ще ти излязат милиони :)
За да не правя нова тема.. Някой би ли ми казал от къде мога да си взема Хума и на каква цена ? :)
anonymous708973
03-29-2011, 16:12
Аптека, струва стотинки.
Аз да попитам за марка. Каква ползвате? Видях, че има някаква Клеопатра, Талодерма.
Намерих следното в един форум
Маската от която съм много доволна е:
1.суп.лъж.мед(по възможност истински мед)
1.суп.лъж хума...зелена,жълта,бяла..ка� �вато и да е,хумата е вълшебна!
1.ч.лъж.канела и сока от половин лимон.Седи се 20 минути и се отмива с хладка вода.
Ефекта е наистина WOW!Адски съм доволна от тази маска и се прави 2 пъти седмично.
Препоръчвам я на всички,защото наистина е страхотна
bettyblackdewil
03-29-2011, 18:17
а на суха коса ли или на мокра
За цвят не съм чувала да маха, но хумата има изсушаващо действие и ако кожата на главата ти е суха, а не мазна ще я раздразни!
А за момичетата, които искат да си правят маски с нея по - горе видях, че са изброени няколко вида (зелена, жълта, бяла и т.н.) и само да спомена, че ИМА разлика, коя се използва!! ;)
LudotoDevoiche
03-30-2011, 12:03
Аптека, струва стотинки.
Аз да попитам за марка. Каква ползвате? Видях, че има някаква Клеопатра, Талодерма.
Намерих следното в един форум
Маската от която съм много доволна е:
1.суп.лъж.мед(по възможност истински мед)
1.суп.лъж хума...зелена,жълта,бяла..ка� �вато и да е,хумата е вълшебна!
1.ч.лъж.канела и сока от половин лимон.Седи се 20 минути и се отмива с хладка вода.
Ефекта е наистина WOW!Адски съм доволна от тази маска и се прави 2 пъти седмично.
Препоръчвам я на всички,защото наистина е страхотна
Моята е на Thalloderma. Правя си маски за лице с нея и съм много доволна. За косата маски не съм си правила, защото по принцип ми е малко суха и незнам как ще и се отрази... :-o
vampire_girl_
03-30-2011, 13:02
За цвят не съм чувала да маха, но хумата има изсушаващо действие и ако кожата на главата ти е суха, а не мазна ще я раздразни!
Така е.Моята от време на време става доста суха и слагам зехтин в маската.
francyzoi4ety
03-30-2011, 13:18
Чувала съм,че от маските с хума за коса,косата става по-пухкава и мека.
Вярно ли е?
sunshine01
03-30-2011, 14:32
А някой правил ли си е маски на лицето със зелена хума (разбрах че е за мазна кожа) ? Ако може да ми обясните как става по-точно, добавяли ли сте нещо, на каква марка е била хумата и имало ли е ефект? :) Съжалявам, че не е точно по темата, но за да не правя нова...