Влез

View Full Version : Коя партия трябва да управлява България

Страници : 1 [2]

michel1
05-30-2012, 21:56
Добре де няма ли пак да стане същото? Толкова беше хубаво... все едно не е същата България! Имам чувството че зорлем държавата иска да ме принуди да си бия камшика и да я заеба.

А чалгата тогава звучеше повече като поп и денс. Правеха поп балади (Погледни ме в очите, Губя те бавно) или денс парчета. От 2005-та насам се върна гнусния стил на чалгата от 90-те с един нов прочит.

Cold_Tearsss
05-30-2012, 23:20
Мич, и на мен ми се иска да върна времето назад, ама НЕ СТАВА. Иначе тогавашната чалга беше хубава. Губя те бавно... ох, сега няма измъкване.

Lucho
05-31-2012, 09:37
За мен лично чалга "произведенията" от зората на демокрацията до 2000 год. включително бяха и си остават по-добри - от към звучене, от към текст и т.н. Те показват реалните неща от живота в България през онзи период, а на моменти дори отразяват и отделни моменти от съвременния живот. Аз лично ги слушам и до ден-днешен, но е съвсем друга тема, извън контекста на тази.

toad
05-31-2012, 11:06
БСП и ДПС и още х? Една коалициика догодина се очертава...

БСП , ГЕРБ и Мегленчето , като очаквам тя да е премиерче . Очаквам нестабилно правителство като цяло .

Furious?
05-31-2012, 15:47
Само турбофолк ве :D

michel1
05-31-2012, 17:59
За мен лично чалга "произведенията" от зората на демокрацията до 2000 год. включително бяха и си остават по-добри - от към звучене, от към текст и т.н. Те показват реалните неща от живота в България през онзи период, а на моменти дори отразяват и отделни моменти от съвременния живот. Аз лично ги слушам и до ден-днешен, но е съвсем друга тема, извън контекста на тази.

Хич не ми липсва гнусната чалга на 90-те като Радка Пиратка и подобни простотии. След 2000-та до 2004-5 беше най-яка - прочувствени поп балади и денс парчета.

Lucho
05-31-2012, 19:30
http://www.youtube.com/watch?v=wfLlxcgChtI

Мисля че това видео обобщава много добре цялостният процес, свързан с попфолкът, който обсъждаме :D

ForTrant
06-02-2012, 11:32
БСП , ГЕРБ и Мегленчето , като очаквам тя да е премиерче . Очаквам нестабилно правителство като цяло .

Никой няма да повярва на госпожа YES, тая е толкова противна, колкото и клишетата, които говори.

JungleJaguar
06-02-2012, 19:05
Дел. GregoryHouse.

Ukhtar
06-03-2012, 12:43
ДжунглаЯгуар, тъп ли си или се правиш?

Какви са съществените разлики между нацистите и комунистите?

Една Крайовска спогодба е направил Хитлер и толкоз. Кво би направил в наши дни? Най много да ни изтрепе, щото сме славяни.

JungleJaguar
06-03-2012, 14:25
ДжунглаЯгуар, тъп ли си или се правиш?

Какви са съществените разлики между нацистите и комунистите?

Една Крайовска спогодба е направил Хитлер и толкоз. Кво би направил в наши дни? Най много да ни изтрепе, щото сме славяни.

Ами умния,разликата между комунистите и Хитлер се вижда,дори и да си сляп.
Русия,страната победителка тъне в мизерия и престъпност и Германия-третата най-развита държава в света !
А за това,че сме били славяни мога само да ти се изсмея,умния !

Ukhtar
06-03-2012, 17:40
Не знам кой е слепият, но правиш космическа разлика между две абсолютно идентични по модел диктатури...е, в едната има частна собственост, но репресивния апарат, личността свръхчовек, еднаквостта и липсата на свобода не бих си ги причинил доброволно. И да, предпочитам си свободията и упадъчните й ефекти.
Всъщност истински утопичните идеи на комунизма биха могли да се проявят в действителността в учудващо добър строй, но не и в наши дни и не и след болшевиките.

А Хитлер си е имал мераци да пречисти расата и е твърде вероятно ако му бяха сработили схемите голяма част от населението по нашите ширини днес просто да го нямаше - не сме сите синеоки и руси.

Интересно ми е обаче как се нарича писмеността, с която боравим(и която е тръгнала от нас, най-малкото)...?

JungleJaguar
06-03-2012, 21:17
Дел. GregoryHouse.

Ukhtar
06-04-2012, 14:16
Не мога да разбера защо съпоставяш Хитлер единствено със Сталин и един вид възприемаш, че всеки който е против първия е с втория. Безкрайно анти-червен съм и ако имах (не дай си боже) избор единствено между тях, щях да предпочета германия.

Хитлер е нямало как да не спечели изборите заради Голямата депресия. При толкова обезнадеждени хора е нормално мнозинството да го подкрепи, при всички неща които е обещавал. Пък и е целял запазване на германската раса

А арийците по принцип са иранци...Славяни сме и Радой Ралин си го е написал:

Прабългарин и славянка
легнали на една полянка
вади тури, вади тури
народили чукундури
мързеливи, похотливи
и ужасно завистливи

Германците са си дисциплинирани копелета по рождение...сети се как би могло тук да се прояви нещо такова...

JungleJaguar
06-04-2012, 15:29
Момче,няма славянска раса.Има славянска езикова група.Нещо да ти говори това АРИЯ в БългАРИЯ?
Да си чувал за траките,дошли в Европа от земите на днешен Иран и най-старото име на Тракия наречено АРИЯ?

Ukhtar
06-05-2012, 12:44
фейсполм с маса...

дай някой източник

http://en.wikipedia.org/wiki/Slavic_peoples

И да, уикипедия е достатъчно надежден такъв що се касае до основни понятия. И с историци съм приказвал на тая тема, ама айде.

babati
06-05-2012, 12:53
Аз чувам за някаква руска партия, че ще създава партията на Путин тук и ще налее много пари. Не гласувам за никой, защото всички са боклуци, но за такава външна партия бих гласувал напук на нашите отрепки. Много русофили има и хората са аполитични и не се интересуват от политика и не гласуват. Нищо чудно и да вземат властта. Спора е направо глупав дали сме Славяни или не. Език се учи или с родствена връзка, или чрез дълъг съвместен живот на народи. И двете неща детерминират генетична спойка. Няма как друго яче да сме научили езика. Преди да уча руски разбирах руски текстове. Това за езиковата група е комедия. Как ставаш от дадена езикова група без да имаш контакт с тази група? Или сигурно целенасочено сме го учили като английския и сме се отказали от шумерския си :D Мислете малко

Supermassive____
06-25-2012, 15:40
АТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ В ПАРЛАМЕНТА ЗА ДА СПРЕ ЧЕНГЕТАТА В ИНТЕРНЕТ..
На първи план в споровете около безконтролното подслушване в Интернет са човешките права и желанието на всяко едно ченге да може да се бърка в живота на хората. На втори план обаче има политически аспекти, които засега остават некоментирани. Основният от тях е поведението на АТАКА. До момента тази партия е била категорично против "ченгизирането" на Мрежата.
Благодарение на това, БСП и ДПС нямаха мнозинство и не успяха да прокарат идеите си в първия рунд на борбата. С оттеглянето на АТАКА от активна работа на парламента обаче, гласовете на БСП и ДПС вече формират собствено мнозинство. Те могат да правят каквото си искат и без третия си партньор - НДСВ. т.е. де факто отказът на Волен Сидеров от активна политическа дейност в този парламент, е форма на подкрепа за БСП и ДПС. Ако за по-маловажни въпроси принципната позиция на АТАКА струва повече от вредата от отсъствието им, то по въпроси като подслушването в Интернет и гласуването на изборните закони, това отсъствие е повече от противоречиво. Защото не може по площадите да тръбиш какъв патриот си и как се бориш с ДПС и с джамиите, а да оставиш реалната власт в парламента на същото това ДПС. До голяма степен поведението на АТАКА в битката с подслушването в Интернет, ще покаже искреността на патриотичните мотиви в идеологията им. Ако БСП и ДПС наложат своето чрез изкуственото си мнозинство, част от вината за това ще легне върху Волен.

marti_marto
06-25-2012, 20:29
И за кво по-точно ще се бъркат ченгетата, за политическите дискусии и мнения ли?
Ха, че те са безсмислени бръщолевения като тези на политическите критици в кръчмите.
Освен, че политиката е мръсна, е и адски скучна тема за дискусия, от която се интересуват скучните хора. Ама то нали в БГ всеки разбира от жени, коли, футбол и политика и всеки изказва своето "компетентно" мнение. По тази причина вече блокирах голяма част от форумите, които посещавах и в които някога пишех. И все едно и също се говори - колко сме зле, какви страдалци сме, абе все едно всички са многострадалната Геновева. А не си правят сметката, че политиците и те идат от народа. Такъв ни е народа - негоден. Това е и една от причините да си закрия пощата в АБВ-то - заминавам и в чужбина хич няма да ми е кеф да чета за Бойко, Цецка, Цецо, Станишев и за всичко от България в началната им страница.

notlike
06-25-2012, 22:10
Какви комунисти, какви нацисти? Всичките са един дол дренки? България се нуждае от ПОЛИТИЦИ, реформатори - хора, които имат не само авторитет, ами мисъл и отдаденост към държавата. Едни и същи говняри въртят конците от 23 години. Пионките се сменят, но козовете са все едни и същите. Неслучайно са казали хората - рибата се вмирисва откъм главата. За този период държавата направи всичко възможно да бие шута на над милион души, които са умственият елит на България - останаха боклуци на върха - бивши ченгета, силови групировки, чалга певици и псевдосоциолози, журналЯ и тем подобни приставащи на "Елита" - и това ни е държавата. Потенциалът се измести зад граница, отдавна не сме никакъв фактор по света, в Европа, че и вече на собствения си полуостров, където допреди 35-40 години сме били №1. Пораженческият манталитет, алчността и долнопробието на една група от хора успяха да заразят много други и ето ни - опашкарите на ЕС. Страни извън пакта като Албания ни настигат с ужасни темпове и ни ЗАДМИНАВАТ. Живеят с почти същия стандарт като нашия - разликата, е че ние имаме по 2, а те по 7+ деца. А кой можеше да си помисли преди 20 години, че тези идиоти, движещи се на магарета, сега ще имат модерни магистрали, летище и цялостна инфраструктура - неща, с които ние трудно бихме се възгордяли.

marti_marto
07-01-2012, 13:22
Според мен НДСВ, защото тогава България беше много добре.

VULGARIA
07-03-2012, 16:20
Само някой като Хитлер може да оправи България.Квото искате говорете,но това е истината.Всички други путьовци ги видяхме колко струват.И още ги гледаме и търпим.От демократи до най-големите световни престъпници срещу човечеството-КОМУНИСТИТЕ !
Комунистите,които за 45 години така ебаха майката на цяла България и избиха над 300 000 българи + целият наш елит и така разсипаха държавата ни,че няма скоро да се оправим,братя !

И преди да плюете Хитлер,а да издигате в Божествен култ комунистите,не забравяйте,че едните за 45 години сринаха България ,докато Хитлер ни върна всички земи загубени от Първата световна,а Германия ни помагаше винаги във всичко!

Предлагам да си пиеш по-често хапчетата.

Аман от откачалки...

Светът не познава по-античовешка идеология от тази на психопатът Хитлер. А германският национализъм и чувство за превъзходство са били винаги най-голямата заплаха за Европейския континент. Доказано исторически !

VULGARIA
07-03-2012, 17:19
Дел. GregoryHouse.

Законът трябва да бъде сезиран за сайтове, които разпространяват подобни идеи и пропаганда.

Чл.108. от Наказателния кодекс гласи:

Който проповядва фашистка, расистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до тридесет лева.

GregoryHouse
07-04-2012, 22:31
Ceзирай фанатика дето го е пиcал, а не cайта :) Ние не проповядваме неговите думи, а и потребителя е баннат още преди да пуcнеш това мнение :)

VULGARIA
07-05-2012, 11:11
Ceзирай фанатика дето го е пиcал, а не cайта :) Ние не проповядваме неговите думи, а и потребителя е баннат още преди да пуcнеш това мнение :)

Нямах предвид вашия сайт, а сайтчетата, от които въпросният потребител копира. Бяха се нароили по едно време разни уж "националистични" сайтове или статии и промиваха мозъците на младежите :)

ns-bg
07-08-2012, 03:22
ПП " Нова сила" една националистическа партия без семейни интриги (Атака) и без комунисти или ционистки контрол.

MojoJojo88
07-11-2012, 16:03
Национализма не е промиване на мозъка. Проповядването на толерастия е промиване!

Furious?
07-11-2012, 16:07
партията , на която бях член естествено

Lucho
07-11-2012, 18:08
Национализма не е промиване на мозъка. Проповядването на толерастия е промиване!

Точно казано, ако говорим за национализма по принцип. Но не и в контекста на ПП "Нова сила".

MojoJojo88
07-12-2012, 10:40
Аз говоря по принцип, а не в контекста на ПП "Нова сила"...
Просто, някои в стремежа си да докажат колко са толерантни, не осъзнават, че са смешни, абсурдни и прочие. Няма 100% толерантни хора, просто няма.

ns-bg
07-22-2012, 07:21
Никаква толерантност към престъпници, сатанисти ,комунисти ,ционисти , фалшиви националисти ,хомосексуалисти ,лъжци и техни поддръжници!

In_Nomine_Sathanas
07-23-2012, 09:37
Какво пък ти пречат сатанистите? Сатанизмът има много общо с истинският националсоциализъм, много повече отколкото разните детски националистически вярвания и простотии.

DarkTemplar
07-24-2012, 14:06
Днес в Парламента сеирът пак беше на ниво. Ако си намерите изказването на Яне Янев, гледайте го, определено си заслужава. 8-)

Nam3less3
07-25-2012, 21:27
Управляват тези партии, които са най-спонсорирани и финансирани от фирми и милионери, и после прокарват техни интереси и т.н., т.е. може би някоя най-непопулярна партия би била най-некорумпирана от външни фактори, макар че държавата ни не е независима и управляващата партия няма почти никакъв избор.
Но може да се направят някой полезни реформи, просто големите партии нямат воля за това защото ще засегнат твърде много интереси на старата номенклатура от БКП, с която и ГЕРБ, и БСП и всички са свързани.
Бойко Борисов си е "комунист" както наричат всички други, даже копира методите на Тодор Живков(е като бивша негова охрана е научил тва онова). И води твърде лява политика.

toshkovr
07-26-2012, 12:45
Според мен БСП трябва да управлява. Това е най-сериозната партия с най-добрите кадри!

lubo_4yka
07-26-2012, 22:39
айде атака!! ;д

draid
07-27-2012, 21:39
Според мен БСП трябва да управлява. Това е най-сериозната партия с най-добрите кадри!

Най-добрите кадри във какво ? В краденето ?

1. БСП ни предостави блестящите си кадри.
2. Царя ни "Оправи" за 100 дни.
3. Царя така ни "Оправи", че трябваше да ни дооправят тройната коалиция.
4. Бат Бойко дойде и хвана да прави магистрали, при все че хората няма какво да ядат, а бензина е 2.60. Докато направи тва дето обещава, хората няма да имат пари за ядене, да не говорим за бензин.

Станишев няма 1 работен ден и ще ми се пише голям разбирач на хорската трагедия.....
Волен няма да го има в следващият парламент сигурно или пак ще го има колкото да вдига шум.
Янев - Напълно изтрещял човек, създаден от БСП.
Доган - там нямам думи вече....

Извода какъв е ? Докато ни управляват хора, които искат само да се накрадат, няма да има просперитет за тая държава. Всички на жълтите павета трябва да увиснат за назидание, че направиха народа на маймуни.

SisiStrange
07-29-2012, 05:58
^ Ама накрая щем не щем, трябва да гласуваме за някого и е добре това да е най-сериозния опонент на ГЕРБ та да можем да му съберем гласове и да ги махнем. Кой, каквото и да говори, но точно с това правителство сме били най-зле досега. И предните не бяха слънце, но връзвахме двата края сравнително нормално. Сега нямаме никаква политика. Имаме премиер, чието основно хоби е да реже ленти и да дърдори глупости, вървящ в пакет с президент, имащ вида на ритнато кученце.

draid
07-29-2012, 06:11
Аз за Станишев и турците няма да гласувам повече никога през живота си, достатъчно поразии направиха. И за какво да гласувам за БСП, като те са дупе и гащи с ДПС.... никакъв шанс просто. Да ни управлява руснак и турчин - не мерси. Който е достатъчно заблуден нека гласува. Аз лично като гледам ще гласувам за Кунева, може да не е цвете за мирисане, ама поне е различно от доказалите се престъпници.

SisiStrange
07-29-2012, 06:17
И аз натам съм се запътила като че ли. Поне засега. Мисля си, че който и да е, стига да има поне минималното необходимо образование за целта, ще е крачка напред от сегашното положение.

Nam3less3
07-29-2012, 09:10
Кунева е новият ГЕРБ/цар/сдс, на пръв поглед по-привлекателна, но по нищо не се различава(мъжа и е син на един от главните в БКП). Очаква се да спечели изборите и богаташите сега и пълнят сметките.
Историята се повтаря за пореден път, хората ще гласуват за нея щото е най-малкото зло, но едва ли на следващите избори някоя партия ще събере достатъчно гласове, сигурно ще има коалиция, та интересно от кои ще е.

draid
07-29-2012, 09:14
Ами то е ясно, винаги така става. Когато дойде някой нов, хората го избират, защото са отчаяни и все е същата работа. Да се надяваме, че някога ще случим и ние на управленци.

Lucho
07-30-2012, 13:30
Кунева е новият ГЕРБ/цар/сдс, на пръв поглед по-привлекателна, но по нищо не се различава(мъжа и е син на един от главните в БКП). Очаква се да спечели изборите и богаташите сега и пълнят сметките.
Историята се повтаря за пореден път, хората ще гласуват за нея щото е най-малкото зло, но едва ли на следващите избори някоя партия ще събере достатъчно гласове, сигурно ще има коалиция, та интересно от кои ще е.

Зависи от гледната точка.

Кунева може и да е поредния месия в нечии очи, но е невъзможно да постигне такъв успех, че да състави самостоятелно правителство (визирам избирането на ГЕРБ, НДСВ и СДС в изборите от предходни години). Слабо вероятно е да се състави коалиционно правителство, в което една от трите водещи политически партии е тази на Кунева. А причината за това е, че хората не са глупави - този филм вече е гледан, и то неведнъж. Най-реалистичното, което може би ще се случи е да спечелят 4-10% от гласовете, да вкарат няколко депутата и толкова.

Tikche
07-31-2012, 17:05
Ако трябва да избирам: не бих избрала нито една. Никой от тях не струва. Всеки си гони интересите. Да имаше там нормални хора от народа, да се организират да направят една партия, ама не - и да са нормални след време и те стават лакоми.

DieselBlood
07-31-2012, 23:12
Кур за всички.Аз няма да гласувам.Един дол дренки са и БСП,и РЗС,и Кунева,и всички.

toad
08-01-2012, 12:49
Ако трябва да избирам: не бих избрала нито една. Никой от тях не струва. Всеки си гони интересите. Да имаше там нормални хора от народа, да се организират да направят една партия, ама не - и да са нормални след време и те стават лакоми.

Много правилно . Честни и добри хора , целящи единствено благоденствие и просперитет за народа няма как да влязат в управлението . Дори и да допуснем на теория , че е възможно подобно нещо , то има милион начини да ги изхвърлят от играта или да ги покварят и тях , така че това е мисия невъзможна . Единствено революция би ни управила , но пък за жалост и те са инициирани от определени хора , имащи определени дългосрочни интереси . Следователно - събитията се диктуват от определен кръг хора , които определят развитието на регионите по света , като обикновеният човек почти винаги е бил безгласна буква.

Violenza
08-01-2012, 19:19
Мегленчето ли бе??? Аз не вярвах, че някой ще се върже да гласува за нея. Какво й е новото, тя е на политическата сцена мнооого отдавна, бита карта е.

Най-лошото е, че продължаваме да гласуваме за "най-малкото зло". Което пък винаги се оказва не чак толкова малко, за колкото сме го мислели.

mikko123
08-03-2012, 17:18
България е толкова "развита", че българите започнаха да мечтаят за емиграция и в страни като Украйна, Хърватия, Сърбия. Там поне има индустрия. Само с туризъм, молове и магистрали не става! Трябват заводи, училища, детски градини и паркове! Ама кой да се сети, строят само молове, хотели и магистрали!
Това мнение е много вярно!
А по въпроса коя партия - СДС, НДСВ или някоя подобна на тях.

Но като гледам как вървят нещата сигурно сега 50 години ще си се редуват ГЕРБ и Коалиция за България. Така де, у нас всички партии са с кадри, обучени от БКП, ама поне онези в СДС и НДСВ поне правеха нещо, колкото и малко да е, и народът се почувства като бял човек в периода 1998-2005, а най-крадливите се събраха в Коалиция за България, ДПС и ГЕРБ. РЗС и Атака нямат шанс за мнозинство за съжаление.

Ако на следващите избори спечелят ГЕРБ или Коалиция за България (+ДПС) не искам да имам нищо общо с тази държава!

BrainlessROCKBABY
08-04-2012, 13:43
хомосексуалисти
я пак?

В България, точно в момента има един, единствен политик със собствена, лична позиция, заслужаващ уважение, но нали не сме достигнали достатъчно високо ниво на развитие, нямаме мажоритарни избори и догодина, когато най-сетне ще имам право да гласувам, ще гласувам за партия, а не за личност.
Национализмът няма да ни оправи, както и омразата. Омраза, да, не нетолерантност. Омраза. Бих казала - никаква толерантност към нетърпимостта. End of story.

Lucho
08-05-2012, 20:20
Това мнение е много вярно!
А по въпроса коя партия - СДС, НДСВ или някоя подобна на тях.

Но като гледам как вървят нещата сигурно сега 50 години ще си се редуват ГЕРБ и Коалиция за България. Така де, у нас всички партии са с кадри, обучени от БКП, ама поне онези в СДС и НДСВ поне правеха нещо, колкото и малко да е, и народът се почувства като бял човек в периода 1998-2005, а най-крадливите се събраха в Коалиция за България, ДПС и ГЕРБ. РЗС и Атака нямат шанс за мнозинство за съжаление.

Ако на следващите избори спечелят ГЕРБ или Коалиция за България (+ДПС) не искам да имам нищо общо с тази държава!

Понеже ще ме накараш да пиша пак цял пост... не ми се занимава, писал съм го и назад. Кажи ми какво добро за България направи Костов по време на неговото управление /1997 - 2001/?

Violenza
08-05-2012, 20:27
Мегленчето като я прочетох и лошо ми стана, ама сега като видях и НДСВ тука... ще припадна просто.

Disrespect
08-06-2012, 07:10
Тая тема и тоя раздел трябва да се затрият като цяло, менталната диария тук не познава граници..

mikko123
08-06-2012, 07:56
Понеже ще ме накараш да пиша пак цял пост... не ми се занимава, писал съм го и назад. Кажи ми какво добро за България направи Костов по време на неговото управление /1997 - 2001/?
Ами по-малко краде от Станишев и Борисов поне, спомогна за това да ни вкарат в Нато, въведе валутен борд. В ЕС ни вкараха заради НДСВ, а не заради БСП. Че то по времето на Станишев ни спряха парите от ЕС не помниш ли?

*Тук във форума повечето са ходели прави под масата по времето на НДСВ, какво остава за СДС, така че е нормално да не помнят онези правителства. Не е обида, а фактите. Аз обаче ги помня и то много добре.

Аз още се чудя що за идиот трябва да си, за да симпатизираш на БСП/ДПС и ГЕРБ?
Нормалните хора гласуват за СДС, ДСБ, НДСВ, Атака, Зелените.

Тая тема и тоя раздел трябва да се затрият като цяло, менталната диария тук не познава граници..
Така е, политиката като цяло е скучна, сухарска тема за алкохолиците по кръчмите.

Lucho
08-06-2012, 09:48
Ами по-малко краде от Станишев и Борисов поне, спомогна за това да ни вкарат в Нато, въведе валутен борд. В ЕС ни вкараха заради НДСВ, а не заради БСП. Че то по времето на Станишев ни спряха парите от ЕС не помниш ли?

*Тук във форума повечето са ходели прави под масата по времето на НДСВ, какво остава за СДС, така че е нормално да не помнят онези правителства. Не е обида, а фактите. Аз обаче ги помня и то много добре.

Момче, не тe питам от незнание какво е ставало през 1997-2001. Питам те, защото не ми се четат глупости и общи приказки, очаквам смислени аргументи и факти. Нямаш ли такива - не можеш да твърдиш нищо.

Не бъди толкова предубеден по отношение на това кой кога е ходил под масата.

Аз още се чудя що за идиот трябва да си, за да симпатизираш на БСП/ДПС и ГЕРБ?
Нормалните хора гласуват за СДС, ДСБ, НДСВ, Атака, Зелените.

А аз се чудя що за човек, гласуващ за СДС/ДСБ/НДСВ може да се нарече НОРМАЛЕН*? Това, разбира се, не означава, че симпатизирам на БСП/ДПС защото беше видно за целия народ 5-те партии какво направиха по време на тяхното управление (ДСБ не са управлявали все още (и дано никога не дойдат на власт, разбира се), но ги причислявам поради наличието на Костов, а и понеже стана на въпрос).

Не може когато дадени хора съсипаха всичко българско, закриха го, нарязаха го, продадоха го за жълти стотинки и си напълниха джобовете с тлъсти комисионни тези хора ДНЕС да говорят какво трябва и какво не трябва да прави настоящото правителство (не защитавам правителството на ГЕРБ - и те имат много кусури и това е видно, но пък не са БСП/СДС/ДПС партиите, които могат да казват кое е правилно и кое не), а още повече да има и едни други хора, имащи се за нормални, които да гласуват за тях. Трябва да си прекалено наивен за да вярваш, че човек, който е продал буквално държавата за жълти стотинки вчера ще дойде да те управлява утрешния ден и ще МИСЛИ за ТВОЕТО добро.

* Да, такива хора съществуват. Това са предимно лицата, облагодетелствани по един или друг начин по партийна линия от някоя от дадените партии, т.е. те имат изгода "техните хора" да са на власт.

ledenakrasota
08-06-2012, 09:49
Думата "трябва" всеки я знае, но малко са чували за "правя". ;)

lilnat
08-07-2012, 08:54
ATAKA

Auriss
08-07-2012, 13:04

Или това да го отделят във важна тема и да го пиннат най-отгоре.

mikko123
08-07-2012, 14:16
Lucho, образованието при НДСВ беше на по-високо ниво. Като видях учебниците за гимназиалните класове по новата програма (мисля, че е от 2010-та) и щях да падна. Все по-идиотски ги правят. А Сергей Игнатов е абсолютен некадърник, да ходи да си изучава пирамидите. Атанасов и Вълчев бяха много по-добри министри от него.

Lucho
08-07-2012, 18:02
mikko, вчера имаше май някакво друго твое мнение, което не знам по каква причина към момента е изчезнало, но съдържанието му беше друго. Както и да е.

За СДС и Костов мога да кажа, че продадоха за жълти стотинки и/или нарязаха всички български предприятия. Унищожиха ги, съсипаха ги. Благодарение на НДСВ пък днес, твоите баба и дядо (примерно, а и не само те) наливат пари в чешкия пенсионен фонд, за да може чешките пенсионери да получават по-високи пенсии. Ако не плащаш ток на ЧЕЗ, то парите ти потъват отново в чужди икономики или пенсионни фондове - независимо дали говорим за австрийските или немските такива. И точно поради тези две причини не мога да се съглася, че Костов и царя са направили нещо за България - по-точно напълниха си джобовете.

Образованието при НДСВ било на по-високо ниво. Не съм съгласен, да не кажа по-тежка дума. Българското образование стремително упада с всяка изминала година. И е факт че на нито едно правителство до сега (вкл. и настоящото) не му е пукало за образованието. Защото ако поне малко им беше пукало, нещата сега щяха да са значително по-добре. Козметични реформи не трябват на нашето образование, трябва цялостна, голяма и кардинална реформа. Но понеже, пак подчертавам, на никого не му пука, всеки, който е на власт прави леки козметични реформи с които не постига нищо - ясен пример за това са матурите за 12 клас, а също така и НВО за 4, 5, 6, 7 клас. Защо го казвам ли? Защото когато правиш матура ти трябва да си професионалист! Матурата трябва да е издържана и към нея да се подхожда професионално. Допускането на грешки е не само нередно и непрофесионално, но е пример за проява на некадърност. Не искам и няма да се впускам в подробности какво трябва и какво не да се реформира - защото има една камара експерти, които получават заплати за тази работа. Освен това естеството на дискусията тук е съвсем друго. Затова казвам, че и НДСВ, като всички останали, не направиха нищо. А ако смяташ нелогичното увеличение на учителските заплати през 2007 година като нещо положително (тогава Вълчев беше министър), аз бих казал, че това отново беше някаква козметична реформа, която подчертавам, беше нелогична - защото за да вземеш "пачка", трябва и да работиш. Не само да се водиш на работа, както се случва в много държавни учреждения, за съжаление.

draid
08-07-2012, 19:32
Бензина стана 2.69, гражданските с 10% нагоре, чудесно управление. Интересно как в световен мащаб като падне петрола нашите вдигат бензина. Защо като свалят цената с 2 стотинки във вестниците се появяват заглавя на 1-ва страница от сорта: "Бензина се срина" , а след това като скочи с 10ст, има някаква минимална колонка. Като гледам как вървят цените и започвам да си мисля за инфлация.

Nam3less3
08-08-2012, 02:48
СДС и БСП(т.е. БКП, като сините са пребоядисани комунисти) заедно направиха всичко, като след 90та се редуваха в окрадването на страната, продаването на фалиралите предпрятия и т.н.
Но СДС като дойдоха на власт крадяха като за последно, а БСП преди това раздадоха парите на държавата на червените бизнесмени за да не ги лапнат изцяло СДС.

Най-глупавото е да харесваш БСП или СДС и да плюеш по другата партия, единствено 2 типа хора имат право на това:
едните които преди 90та са били комунисти и след това заради връзките и семейната традиция са за БСП
другите които преди 90та са били против тоя режим и след това заради връзките са за СДС

А основната разлика е, че СДС веднага се обърнаха към САЩ и запада, докато БСП са за повече влияние от Русия.

Просто тия 2 партии(а и всички останали които са сбирщина от подобни хора) са все пълни с кадри от стария режим, както и в съдебната система и в държавна сигурност е пълно, за да има подем трябва да се изчисти властта от всякакви роднини на членове на БПК.
Примерно Бойко Борисов(чиято партия е 0 без него), охрана на Тодор Живков, който успя даже повече власт от него да събере.
Или Меглена Кунева-Пръмова(фамилията на мъжа и е Пръмов, син на секретаря на ЦК на БКП).

А СДС са много дразнещи и злобни, в БСП са по-културни и има реални политици като Станишев(който стана председател на европейската социалистическа партия, значи го ценят).

Няма партия, която да привлича младите, можещите и развиващите се, и сини, и червени гледат само едрия капитал.
Всъщност политиката е за бизнесмени, за обикновения човек няма голяма разлика.

Някой написа, че СДС ни вкарали в НАТО - и какво, то това си е за реване, не за хвалене.

draid
08-08-2012, 07:59
Всичките са за бесене.

Disrespect
08-08-2012, 09:21
Ама се продължава безпардонно да се дриска тука..

С какъв акъл по-точно ми защитавате НДСВ тука?

draid
08-08-2012, 12:43

ъъъ кой защитава НДСВ ???

Lucho
08-08-2012, 19:32
ъъъ кой защитава НДСВ ???

mikko123 към момента е най-върлият им защитник. Имаше и още няколко назад май...

draid
08-08-2012, 20:47
А да, пропуснал съм коментара. Моя грешка.

Auriss
08-09-2012, 17:08

Нали :D:D

Абе, хора, имам аз един въпрос. Простичък такъв.

Абе...защо в нета е пълно с обяви за работа в ИТ сектора, бре ? :O
Смис, като сме толко' зле, аз 'що мога спокойно след 1-годишно обучение да си намеря работа на 20-30к годишна заплата ?
И то без да ми се иска диплома , а единствено опит ? :O

Смис ... не че се опитвам да ви насоча в посока на мислене 'българинът е тъп и неграмотен бай Ганьо и зат'ва икономиката ни е на тоя хал'. Изобщо не си и помисляйте подобно нещо.

Абсолютно съм съгласен с вас. Политиците (които вярно - крадат) са напълно способни да си извадят от гъза 500-600 фабрики в к'ви ли не сектори, да обработват няколко стотин хиляди декара земя, да си пазаруват бг хранителни стоки, дрехи и всякакви консумативи и ДОРИ да убедят тези 50% от подрастващите, че Гугъл греши и тревата наистина не е полезна.

Мен така леко ми е хоби нета и мисля и да работя в тази област. Та в този ред на мисли - следя доста форуми и соц. мрежи ии ... абе ... как да го кажа по-просто. Срам ме е, че деля едно парче земя с тези хиляди хора, чиито профили съм изчел от корица до корица.

Колкото и да са престъпници, крадци и какво ли още не, никой не е способен за някакви си 8 години (да , толкова са, от това поколение съм и мога да го твърдя смело) да превърне културен и образован народ в шайка проститутки и пишман-педерасти. Бих хвърлил вината на медиите и чалгата, но имам достатъчно познати, които останаха незасегнати от тази кретения.
Явно е генетично.

Едит: аз съм много зле обаче. Пиша си и забравих основното, заради което тръгнах да пиша. С адско главоболие съм, ще ме прощавате надявам се.

Та по темата. Честно казано от правителствата, върху които имам преки наблюдения, най-добре като че ли се справиха коалицията БСП/ДПС. Преди да ми скочите уточнявам, че съм напълно и тотално против съществуването на партия, основана на етническа основа.

Причините :
1. НДСВ са умряла работа, няма какво да ги коментирам.
2. На "Сините" им мина времето - имаха уникален шанс - осраха се доволно. Принципно уж е нормално при преход към пазарна икономика последната да пропадне толкова, но наред с това процъфтя и мафията, и то под тяхна егида.
3. ГЕРБ сриват дребния бизнес и умишлено създават монополна среда. УМИШЛЕНO. Това е не просто недопустимо политически, ами направо престъпно. Мястото на Борисов е в затвора, не по екраните на хората. Колкото и пресилено да звучи - не е - това правителство работи срещу интереса на малките. Така просто не става.
Ей-така, на прима виста, онзи ден гледах новина - 50 бона за ФБ страница на МЗХ. Е сори, ама е нелепо. Плюс това за *скромния* си мандат утежниха процедурата по регистрация на нови фирми и се погрижиха да затворят хиляди малки квартални магазинчета. Лично аз станах свидетел на 4!!!!!!! затворени само за 2 години. И не, не затвориха заради кризата/липса на клиенти.
Борисов е и лицето на Б-я, ама в най-най-най-директния смисъл на думата. Ако някой иска децата му да се превърнат в нещо като него - нека си го каже - няма да се смея ... много.
Може да звучи нелепо сравнението, но когато подобно глупашко поведение се лансира из медиите то неминуемо обществото рано или късно започва да го приема за 'нормално'.
Ако някой тук смята за нормално премиерът на страната му да нарича лекари - касапи, или да върти през рамо британския премиер по време на дипломатическа визита, че да си направи снимка с него и после да го нарича по малко име пред камерите на техните телевизии - моля, МОЛЯ минете се с ножа през сънната артерия. Не е просто нелепо ... крайна форма на селяндурщина е това.
Колко са способни пък е вече съвсем друга тема. Имам познати, кандидатствали по програми, финансирани от ЕС. Преди много време си мислех, че е лека процедура. После ме светнаха, че не е. После от първа ръка научих какво точно се случва - моткат те, докато не ти писне. И това е. Кой и какви пари получава не е ясно. Любопитно ще е да се направи някакво соц. проучване.

Та така. При БСП имаше скандали, имаше покриване на средства и всичко криво, което ви хрумне, но това не рефлектираше пряко върху обикновените хора. Просто не се усещаше.
Сега е зле. Много. Лично аз се чувствам сякаш живея в държава на престъпници. За вас не знам.

Lucho
08-09-2012, 20:41
Това за обявите в ИТ сектора е вярно, действително има страшно много обяви точно в тази област и то ги предлагат с прилична за страната заплата (поне стартово).

Принципно е вярно, че при управлението на тройната коалиция в държавата нещата вървяха по-добре - имаше строителство, имаше работа, имаше пари... много е странно къде от къде бяха тези пари и къде отидоха. Защото в момента нито има работа, нито има строителство, нито има пари. Видно е за всички, а вината не е само във финансовата криза.

С първите две точки съм съгласен, подминавам ги. Направо по т.3:

По отношение на кварталните магазини - още от 2005-2006 започнаха да замират, поради причината, че не държаха на качеството. Тогава започнаха дейност у нас и по-големите вериги магазини, т.е. едрите риби изядоха дребните. За това не е виновна държавата - всеки ходи в големия магазин, който е по-широк, по-приветлив, зареден значително по-добре и на моменти предлагащ по-евтини цени. Толкова му трябва на средностатистическия човек, за да отиде в голямата верига (има си и изключения, разбира се, и точно поради това кварталните магазини съществуват тук-там и до днес). Държавата не е виновна, че това е логичното следствие на нещата, подемът, развитието на търговията. Говорим за пазарно стопанство.

По отношение на Борисов - за 20 години демокрация се видя, че в България не се намери едно правителство, което да си е на мястото. Но все пак за предпочитане е човек, който без заобиколки и в прав текст заявява нещата такива, каквито са - с техните реални имена и/или проблеми, отколкото изтънчен пе**раст, който се усмихва иронично и говори високопарно мъдри думички, които на моменти и той самия не разбира. Повечето бяха от втория тип, затова сега сме на това положение. Не че сега, когато министър-председателят е от първия описан тип, човек, близък до народа, държавата ще се оправи с магическа пръчка. Въобще няма да стане така, това е ясно за всички, въпросът е, че на хората се обяснява по прост и разбираем начин, което е голям ПЛЮС спрямо предходни лица на същата длъжност.

Има лекари в България, които наистина са касапи. Знаете защо - през ден пищят хора по медиите. Това обаче не трябва да свършва с лепването на обидния епитет в национален ефир, а трябва след като се изкаже това нещо, на другия ден всеки лекар, допуснал грешка умишлено или непредумишлено да бъде арестуван, а след това и съден - по възможност до живот. Така всеки, който е на работа ще си прави сметката - дали ще е лекар или ще се преориентира в друга сфера. И ситуации от рода на "Аз докато говорех с пациентката, тя вече беше починала" ще останат в миналото. Трябват действия!

Auriss
08-09-2012, 21:41
Пф, написах огромен пост и реших да го делна накрая.
Имаш си мнение и го уважавам. Окей е това, не съм съгласен с теб, но наистина е излишно да се джафкаме като пенсионерки. Ще те помоля единствено да си препрочетеш поста, особено последните два абзаца, и да си зададеш въпроса "Нормално ли е това ?".

Ще ти дам и един непотърсен съвет, дано ми простиш нахалството - нека медиите не са ти единствен източник на информация. Прегледай blog bg , blogger , wordpress.com - има немалко заслужаващи внимание блогъри, които, макар и често субективни, са полезни за четене.

По т.3 ти пускам това : http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1145488
Каква е логиката зад това, както и зад настоящата "хранителна промоция" за мен е тъмна Индия.

Дано не ти се наложи да регистрираш Еоод или Ет някой ден. Ще видиш тогава за какво говоря ;)

Lucho
08-10-2012, 11:18
Действително е трудно да се говори обективно, аз не претендирам, аз също пиша в известна степен субективно. За последните два абзаца - да, прочетох ги отново. До колко е нормално това зависи главно от субективните разбирания на всеки за нормално.

За съветът благодаря, но принципно нямам толкова време, за да чета и блогове, въпреки че на моменти има интересни неща там.

ПП - Абе нормално, нормално, колко да е нормално, нали знаеш - при сушава година и градушката помага. В случая е същата работа.

Аз лично одобрявам реформата за гаражите - защото не може когато се построи някаква сграда и в планът и се предвиди партерния етаж да бъде за гаражи, те да правят магазини. После паркират колите или по улиците (където пречат на другите участници в движението), или по тротоарите (където пречат на пешеходците, които пък трябва да ходят по улицата и създават предпоставки за възникване на ПТП). А за тези с гаражи и без коли - проблемът си е техен. Могат да ги продадат или отдадат под наем без промяна на предназначението. Защото е крайно време в България да се научат някой хора (защото аз нямам гараж), че не може и вълкът да е сит, и агнето да е цяло. Затова одобрявам реформата.

Досега не съм регистрирал фирма и нямам идея как стоят нещата, но пък съм чувал от познати, че регистрацията на ООД е станала много гъвкава и срещу 2 лв. и нужните документи всеки може да създаде ООД. За ЕТ/ЕООД не знам как стоят нещата.

mikko123
08-13-2012, 10:19
Та така. При БСП имаше скандали, имаше покриване на средства и всичко криво, което ви хрумне, но това не рефлектираше пряко върху обикновените хора. Просто не се усещаше.
Глупости, още от 2005-6 е ужасно зле и все по-зле става!
Ние сме си в криза реално още преди световната такава.

windowlicker
08-18-2012, 15:07
mikko123 към момента е най-върлият им защитник. Имаше и още няколко назад май...

Мико и другите са един и същи човек. От време на време си сменя ника, но задължително винаги пише в тази тема да защитава НДСВ...

darkPaladin
08-18-2012, 18:13
ето за това вота е таен всеки има свой фаворит трябва да управлява тази която спечели доверието на народа

демек вашето доверие всеки обещава всеки иска всеки мисли няма политик който да не го прави

draid
08-18-2012, 21:59
ето за това вота е таен всеки има свой фаворит трябва да управлява тази която спечели доверието на народа

демек вашето доверие всеки обещава всеки иска всеки мисли няма политик който да не го прави

Не си ли много наивен ? Ще спечелят и следващите избори пак ГЕРБ, защото така са се окопали с власт, че няма кой да ги събори. Ясно си пролича как могат да "спечелят" кметските избори в сума райони.

В момента сме в състояние на инфлация...

darkPaladin
08-19-2012, 06:07
Не си ли много наивен ? Ще спечелят и следващите избори пак ГЕРБ, защото така са се окопали с власт, че няма кой да ги събори. Ясно си пролича как могат да "спечелят" кметските избори в сума райони.

В момента сме в състояние на инфлация...
може пък да искам герб да управляват и да не съм наивен

draid
08-19-2012, 09:10
Може, ама тогава ще си слепец.

darkPaladin
08-19-2012, 15:13
както казах за това вота е таен за да няма хора като теб

mikko123
08-19-2012, 15:31
Честно казано не ми пука кой ще управлява кочината бг. Едни Сърбия и Румъния са много по-добре социално, икономически и всякак, пък Сърбия дори не е в ЕС, да не говорим за Хърватска и Словения.

Сега по телевизията дават един сериал, сниман в град Самобор (Хърватска) - 35 000 жители и градчето е като кътче от рая, като градина. А българските градове от тази големина приличат на западнали гета, прашни, мръсни, неподдържани. Но това който и да управява не може да го оправи - въпрос на манталитет. Просто там кретеноидите са малцинство, докато у нас - мнозинство. Нашият народ си заслужава съдбата!

BrainlessROCKBABY
08-20-2012, 08:38
БеСПе ще спечели изборите, или поне се надявам да се създаде една нова, модерна лява партия, която да промени мнението ни за властта. Само забележете Европа. Скоро и Меркел ще падне.

darkPaladin
08-20-2012, 10:58
истината е че който и да е на власт той ще продължи проектите на другото правителство
няма да се промени начина на управление а са муцуните
като за пример ще ви дам че от 3 правителства няма нови идеи все Ес все АЕЦ Белене все магистрали все метро това чувам от години
келепира е там че като има консесия я дават на братчеда киро а не на честния гражданин

това ми го каза политик мислите си че нещата ще се променят оптимизма е хубаво нещо
иначе хубаво е млади сте ще има викате ура ама после ще им ядете ... също като предните поколения които викаха така при падането на Тодор Живков

BrainlessROCKBABY
08-20-2012, 13:41
не е точно така, но съм донякъде съгласна с теб;
това, от което се нуждаят хората, са нови и надъхани политици :D
умни и с истински идеи

Wokly
08-21-2012, 09:46
При нашите политици работата е много зле. Няма да направят нещо хубаво за тая държава! За това и учениците не искат да учат в България...

JungleJaguar
08-21-2012, 16:48
ХАЙЛ ХИТЛЕЕЕЕЕЕЕР !
Само той ше ни оправи !

Violenza
08-21-2012, 16:53
умни и с истински идеи
Утопия. Такива хора никога не биха се забъркали в политиката. ;)

Furious?
08-22-2012, 12:57
Вас никой и нещо не може да ви оправи , но и не заслужавате.Ако сте можещи , ще сте добре при всички.Ако се намеся в политиката , би било единствено за лична изгода

atanasterziev
09-17-2012, 17:48
Които и да изберем все ще сме недоволни... http://meganews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%9E%D0%B1%D 1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/tabid/221/ArticleId/16578/72.aspx

luda4et0o
10-01-2012, 15:59
Няма какво да кажа вижте долу какво е казал amk933

notlike
10-04-2012, 08:28
Българският език е велик с това, че за почти всяка ситуация си има поговорка - в политиката важи "Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава". Масово се гласува за този, който прави най-големи обещания. Хората се връзват толкова лесно. Аз не мога да разбера - от 1989 година насам народът не се ли научи да избира РАЗЛИЧНОТО, НОВОТО, по-доброто? Не се ли научи да търси истината в нейните недра, а не в масмедията. Това е жива подигравка! Отделно, всеки втори ми говори за честност, но на изборите и за 20 лева си продава гласа. Не осъзнавате, че 70% от гласовете са купени и колкото и да обвинявате циганите, не поглеждате, че гредата е във вас.
Друг е въпросът, че в целия свят се регресира здраво, а с тези премествания на големи компании в Азия с цел по-големи печалби ще се изядe хляба на всички европейци и американци, а шефовете на корпорациите ще продължават да си правят мангизите. Уви, ние решихме, че ще се качим на потъващ кораб вместо да погледнем в перспектива. От 1989г. си търсим Голям Брат, който да "мисли за нас, да ни подкрепя" и прочие. Не се намериха достатъчно патриоти, които да обвържат България с българите, а не с чуждия интерес. Защото е ясно всекиму - големите страни имат собствени интереси и ние ще имаме полза само докато техните се покриват с нашите.

Nam3less3
10-04-2012, 22:26
Кое е различното, новото и по-доброто? Да, и аз не харесвам тия масови гласувания от типа на сдс/царя/бсп/герб, но изобщо не гласувам.

Aeternal
10-05-2012, 10:55
Само забележете Европа. Скоро и Меркел ще падне.

Пълен абсурд. По-вероятно е еврозоната да падне.

Не мисля че има голямо значение за кого се гласува при тази мъртвородена демокрация.
Иначе ходя да гласувам колкото да не спечели дпс.

Lucho
10-05-2012, 14:23
notlike, мога да кажа 2 неща:

-Всеки път народът избира "различното, новото и доброто". Само дето в последствие то се оказва даже по-зле от старото - например СДС, НДСВ, БСП...

-За 20 лв. си продават гласа простите хора. Ако един човек е умен и вземе 20 лв., за да гласува за партия Х него не го бърка да гласува за която и да е друга партия Y. Стаята е тъмна, вотът е анонимен, но балъците - виж, те са друго нещо.

bilqnavod
10-05-2012, 14:53
От както се помня все възрастните гласуват за някой новопоявил се на хоризонта. Но за съжаление нещата не са мръднали особено. Ако майка ми не се трепеше в калта от сутрин до вечер нямаше да ме изучи. В България цари партията на олигарсите. Който и да дойде все тая. Поне докато нашето поколение е живо!

Afternoon
10-12-2012, 16:50
Всички нормални хора на следващите избори ще гласуваме за Волен Сидоров и АТАКА. Стига вече комунисти, турци и мутри са ни управлявали!

luda4et0o
10-12-2012, 17:49
Всички нормални хора на следващите избори ще гласуваме за Волен Сидоров и АТАКА. Стига вече комунисти, турци и мутри са ни управлявали!

Само ще цитирам amk933:
То националистите сте почти толкова умни колкото една фолкпевица всъщност.

Nam3less3
10-12-2012, 20:51
Всички нормални хора на следващите избори ще гласуваме за Волен Сидоров и АТАКА. Стига вече комунисти, турци и мутри са ни управлявали!Нормалните хора ги боли **** за комунистите, мутрите и затъващия сидеров и атака. Точно за тях едва ли някой нормален гласува, освен роднините им(а и там колко скандали имаше със съпругата му), те никва партия не са вече.

Богиня
10-12-2012, 20:58
Атомна бомба в Парламента би улеснила отговора ми. В момента тъна в блажено неведение.

atanasterziev
10-23-2012, 13:21
Който и да дойде е така ще е -> http://www.facebook.com/photo.php?fbid=453601728026097&set=a.443851379001132.116089.443578529028417&type=1&theater

shootSTAR
10-26-2012, 11:23
Който и да ни управлява, все същият ... :)

draid
11-12-2012, 19:39
Нашата държава е разграден двор от 23 години насам.

ForTrant
11-13-2012, 10:12
Нашата държава е разграден двор от 23 години насам.

Е нали искате демокрация, нали социализъма е бил много лош - няма да се оплаквате - ето ви демокрация - европейски щат на хамерика и весали на турция и европейския съюз.

draid
11-13-2012, 10:35
Е нали искате демокрация, нали социализъма е бил много лош - няма да се оплаквате - ето ви демокрация - европейски щат на хамерика и весали на турция и европейския съюз.

Айде айде, твоите хора донесоха тая измислена демокрация. Те разграбиха всичко и удушиха демокрацията още в зародиш.

ForTrant
11-13-2012, 13:15
Е значи по тая логика по-добре да е нямало демокрация? Че май НЕуважаемия господин Ран Ът изпълняваше прехода от соц към демокрацяи? Или как, ако бяха американци щяхте да имате доходи 2000 евро на месец ли? Как ги мислиш тея работи а приятелю?

draid
11-13-2012, 13:25
Мисля ги така, че социализма не е донесъл нищо добро на света. Огледай се и виж коя държава е дръпнала с такъв режим.

Пример за демокрация е Швейцария, не ми пробутвай Американците.

Aeternal
11-14-2012, 11:47
Е значи по тая логика по-добре да е нямало демокрация? Че май НЕуважаемия господин Ран Ът изпълняваше прехода от соц към демокрацяи? Или как, ако бяха американци щяхте да имате доходи 2000 евро на месец ли? Как ги мислиш тея работи а приятелю?

Ран и Ът са две отделни личности бе, сергейче.
Я ми кажи ти, какво направиха 45 години социализъм?
Освен че фалираха държавата 3 пъти,
превърнаха гражданите на държавата в затворници,
че от суверенна държава България се превърна в феодално владение на СССР?
По-добре е май изобщо да нямаше социализъм.
Нямаше и да има ако я нямаше братската инвазия на 9ти септември 1944, щото при едно нормално развитие на събитията в България никога нямаше да дойде комунистическата партия на власт.

phoeniX_boy_BG
11-14-2012, 20:12
Хмм, според мен трябва да дойде някоя кракно дясна партия с мандат поне 10 години и да направи следните неща - да смени религията и имената на турците и да накара циганите да работят нещо полезно - да миньорстват, да работят на нивите и във фермите за отглеждане на животни и т.н.

bilqnavod
11-15-2012, 13:11
Форона, форона :-P

Nam3less3
11-16-2012, 10:57
А ти като си нормален за кой ще гласуваш бе? Не били никаква партия? ГЕРБ ли са партия, дето ебаха майката на народа? БСП ли са партия, дето гласуват само пенсиите за тях? ДПС ли са паритя, мръсните, етнически турци, най-вредната партия. Кой друг остана - Костов, lol?За БСП ше гласувам както винаги.

draid
11-16-2012, 17:19
Защо вървите и гласувате като папагали и като старите баби. Защо не прозрете че БСП отдавна са се провалили с управлението. Докато вкарваме все едни и същи в парламента, все така ще е.

Nam3less3
11-16-2012, 17:21
Защо вървите и гласувате като папагали и като старите баби. Защо не прозрете че БСП отдавна са се провалили с управлението. Докато вкарваме все едни и същи в парламента, все така ще е.Аз не гласувам за тях заради някакво специално управление, ами поради други причини.

Afternoon
11-22-2012, 11:55
Аз не гласувам за тях заради някакво специално управление, ами поради други причини.

Щото сигурно баба ти и дядо ти са комунисти и ти влияят доста зле. Кой нормален, млад човек би гласувал за БСП? Заради такива като теб никога няма да се оправи тая държава...

Nam3less3
11-22-2012, 13:17
Щото сигурно баба ти и дядо ти са комунисти и ти влияят доста зле. Кой нормален, млад човек би гласувал за БСП? Заради такива като теб никога няма да се оправи тая държава...
Кой нормален човек мисли, че трябва да гласува за някаква определена партия за да се оправила държавата(и коя е тя, досега никой не е написал кой ще ни оправи)?
И ако БСП са на власт, може да извлека ползи от това и сам да си се опрая, за това са партиите, а не за да вършат чудеса, това да не ти е комунизъм, че правителството да оправя държавата и да се бърка навсякъде?
Иначе нормалните млади хора са смешно невежи политически, същите деца дето разправяха как бате бойко щял да ни опраи.
Точно младите хора не трябва да си отварят устата като стане въпрос за политика.

draid
11-25-2012, 20:50
Ето виж, заради това мислене вече няма да се оправим никога. Всеки драпа да извлече лични ползи. Дори да вижда че някой е супер провал в управлението (не говоря за конкретна партия) той би гласувал за него, за да извлече полза от това. Наистина много жалко.

А ти недей обяснява, че младите са невежи на тема политика, щото дъртите в парламента са вещи във всичко друго, ама не и в политика.

Nam3less3
11-26-2012, 10:45
Ето виж, заради това мислене вече няма да се оправим никога. Всеки драпа да извлече лични ползи. Дори да вижда че някой е супер провал в управлението (не говоря за конкретна партия) той би гласувал за него, за да извлече полза от това. Наистина много жалко.

А ти недей обяснява, че младите са невежи на тема политика, щото дъртите в парламента са вещи във всичко друго, ама не и в политика.Няма такъв термин "да се оправим" нито е възможно, не знаеш ли, че в днешно време всеки сам си се оправя, какъв е тоя комунистически колективизъм.

А и дори и да искам да се оправим, никой не ми отговори на шибания въпрос - за коя партия да гласувам, че да се оправим?

Aeternal
11-26-2012, 11:27
Nam3less3, по какво се различаваш от циганина дето си продава гласа за 2 кебабчета(освен в цената)?
По-зле си и от проститутка, тя поне се дава под наем, а не се продава

Nam3less3
11-26-2012, 11:29
Nam3less3, по какво се различаваш от циганина дето си продава гласа за 2 кебабчета(освен в цената)?
По-зле си и от проститутка, тя поне се дава под наем, а не се продаваТо и циганите разбират повече от тебе, поне извличат полза от това, а ти гласуваш днеска за една измислена партия, утре за друга, като масата прост народ. А и имам реални причини да гласувам, не от заблуда.
Като толкова разбираш кажи за коя партия да гласувам?

Aeternal
11-26-2012, 11:33
Гласувай за наш'та партия "Кражби&Продажби".
Ще крадем от бедните и ще даваме на себе си!

Nam3less3
11-26-2012, 11:35
Гласувай за наш'та партия "Кражби&Продажби".
Ще крадем от бедните и ще даваме на себе си!Май не знаеш коя, значи и циганите повече от тебе знаят за кой да гласуват.
Никой не ми каза партията или партиите които ще ни оправят, че да гласувам за тях.

Aeternal
11-26-2012, 11:40
Май не знаеш коя, значи и циганите повече от тебе знаят за кой да гласуват.
Никой не ми каза партията или партиите които ще ни оправят, че да гласувам за тях.
Аз не съм казал, че някой ще ни оправи. Или пък че трябва да гласуваш за някой.
Просто констатирах че си курва. Като всички останали политически открехнати малки душици, дето си мислят че бюлетините им са лотарийни билети.

Nam3less3
11-26-2012, 11:52
Аз не съм казал, че някой ще ни оправи. Или пък че трябва да гласуваш за някой.
Просто констатирах че си курва. Като всички останали политически открехнати малки душици, дето си мислят че бюлетините им са лотарийни билети.Ти си наивник, нормалните хора гласуват по интереси, курви са такива като тебе дето през 4 години избират следващия спасител.

Aeternal
11-26-2012, 12:01
:D :D :D :D
Смешното в случая е, че ти липсва умствения капацитет да схванеш иронията, обаче ти си наивника.
Мислиш, че си открил топлата вода?

Nam3less3
11-26-2012, 12:08
:D :D :D :D
Смешното в случая е, че ти липсва умствения капацитет да схванеш иронията, обаче ти си наивника.
Мислиш, че си открил топлата вода?Не искам да схващам нищо, открил съм и знам каквото ми трябва. Ти си тоя, който има проблем с гласуванията.

SpiritInBlack
11-26-2012, 12:14
Моята партия

Lucho
11-26-2012, 19:48
Ти си наивник, нормалните хора гласуват по интереси, курви са такива като тебе дето през 4 години избират следващия спасител.

А коя е за ТЕБ тогава партията "по реални причини"? Партията, която ти подкрепяш неизменно и от много време?

Nam3less3
11-27-2012, 09:30
А коя е за ТЕБ тогава партията "по реални причини"? Партията, която ти подкрепяш неизменно и от много време?Която и да е тя, я харесвам поради лични причини.
Аз питах за коя тогава да гласувам, коя ше ни опраи

fenikss_
12-02-2012, 06:09
Прави сте, иначе искам да управляват тия, които биха направили промени от които да се облагодетелствам 8-)

Това е поредното доказателство, че си тъп прост и ограничен.
Да бсп ви подкупваха, даваха ви по някоя друга десетачка и, вие заблудените овце си мислехте, че като получите по 40-50лв и се надрусате и си купите цигарите,бсп правят много и оправят нашата мила родина.
Но всъщтност гласувахте за тях само ,защото те ви подкупваха и още го правят ,а хора като теб са тъпо, просто и ограничено племе което се продава за жълти стотинки.
Може ли да сте толко тъпи ,зада се продавате явате на всяка цена.
И милиони да ми предложат, няма да продам гласът си.
Ако искаме държавата ни да се подбри ,трябва да гласуваме за герб.

Nam3less3
12-02-2012, 08:57
Това е поредното доказателство, че си тъп прост и ограничен.
Да бсп ви подкупваха, даваха ви по някоя друга десетачка и, вие заблудените овце си мислехте, че като получите по 40-50лв и се надрусате и си купите цигарите,бсп правят много и оправят нашата мила родина.
Но всъщтност гласувахте за тях само ,защото те ви подкупваха и още го правят ,а хора като теб са тъпо, просто и ограничено племе което се продава за жълти стотинки.
Може ли да сте толко тъпи ,зада се продавате явате на всяка цена.
И милиони да ми предложат, няма да продам гласът си.
Ако искаме държавата ни да се подбри ,трябва да гласуваме за герб.Мойте като са били по етажите на БКП, ваште са пасели овцете на село глупачко, та не ми давай наклон на **** относно политика.
И никой не ме подкупва, по желание си гласувам поради нещо наречено интереси(за това е демокрацията, всеки да гласува за партията която му защитава интереса или в която има връзки глупаци такива).
И твоя мозък е промит(вероятно генетично) от комунизма, "ако искаме държавата ни да се подобри трябва да гласуваме за ...." това изказване е далеч от демокрацията и капитализма, аз искам аз да си се подобря и за тая работа не ми трябват партии.
А ако ти дадат 100 лв ще продадеш не само гласа си, но и други атрибути.

Lucho
12-02-2012, 18:54
Която и да е тя, я харесвам поради лични причини.
Аз питах за коя тогава да гласувам, коя ше ни опраи

Е нали затова гласуваш за "твоята" партия, за да те оправи? Тогава защо е нужно да има по-добре от нея в твоите очи?

Nam3less3
12-03-2012, 08:40
Е нали затова гласуваш за "твоята" партия, за да те оправи? Тогава защо е нужно да има по-добре от нея в твоите очи?Не мисля, че партията може да ми помогне по някакъв начин, нито аз се занимавам с политика и партиини дела(даже съм много далеч от тия сфери), гласувам си ей така щот са наши хора и не виждам причина да гласувам за чуждите клонове на БКП.
И все пак, да речем, че искам да гласувам за общото благо и има такава партия, дето може да ни оправи лекичко, коя е тя и защо е тя?

Aeternal
12-03-2012, 20:20
Мойте като са били по етажите на БКП, ваште са пасели овцете на село глупачко, та не ми давай наклон на **** относно политика.

Кво продаваш мурафети на лапетата? Все едно не знаем окъде се пръкнаха "висшите етажи на бкп".
Ти си по сбъркан и от герой от скуби ду бре младеж.
В момента единствения дето се е засилил към парламента не за да граби е Светльо Витков, щото майна ако и тоя музикант човек се продал значи твойте родители барабар с другите "висши етажи" са си свършили хубаво работата и тая държава е отдвъд спасяване.
А ся ми кажи колко съм прост и лягай под червеното знаме да спинкаш

Nam3less3
12-04-2012, 08:51
Кво продаваш мурафети на лапетата? Все едно не знаем окъде се пръкнаха "висшите етажи на бкп".
В момента единствения дето се е засилил към парламента не за да граби е Светльо Витков, щото майна ако и тоя музикант човек се продал значи твойте родители барабар с другите "висши етажи" са си свършили хубаво работата и тая държава е отдвъд спасяване.
А ся ми кажи колко съм прост и лягай под червеното знаме да спинкашНе всички знаят, всъщност доста въобще не са наясно(или не им пука), та не ми разваляй тезата(която така написана е вярна, не говоря за това откъде са дошли).
Иначе въобще не съм червен, нито социалист или нещо такова(като изключим историческото), даже в интерес са ми десните политики.
Тъй като БСП води дясна политика, а ГЕРБ лява и съсипва частния сектор, отново една причина ГЕРБ да не струва.
Истинските червени отдавна са сини на практика(по техен си начин) :D

Ambiguous
12-09-2012, 17:26
А ся ми кажи колко съм прост и лягай под червеното знаме да спинкаш

Всички харесваме Светльо Витков, музикантът от Хиподил. Но този аргумент за неговото управеление е дотолкова валиден доколкото да изберем комшията Страхил, защото бил човек от народа и не ще ни мине. (което пасва на имиджа на Борисов) Искренно се надявам да няма хора които са гласували за Светльо за друго освен за ебавка, подобна ситуация се беше появила в някоя от Скандинавските страни, където избраха някакъв актьор, просто емоционален вот и тънаха в мизерия, защото и да има добри намерения той не е политик.
Не съм сигурен дали има партия в България на която да вярвам и да гласувам за нея от добри намерения, ако гласувам бих гласувал за партията на Меглена Кунева, макар че не мога да бъда напълно сигурен как ще протече тяхното управление.

Nam3less3
12-09-2012, 18:52
Кунева-Пръмова е като по-интектуална и мини версия на ГЕРБ, но трябва да разгледаме ръководството на партията и.

stambelan
12-12-2012, 12:57
Протестен вот!!!
http://www.facebook.com/glasnaroden.bg
http://glasnaroden.com/

luda4et0o
01-14-2013, 19:36
както гледам тоя спор няма да свърши еми успех

SHPAIdURmeN
01-15-2013, 20:08
Гледайте си живото и не бъдете гъзоблизци.

SolusChristus
02-10-2013, 12:16
Атака 8-) 8-) :D :D

И според мен няма никакво значение коя ще е партията , но за мен Атака е последната надежда след като ГЕРБ ме разочароваха \:D/

Според мен Атака, за разлика от ГЕРБ, биха имали по-твърда позиция относно изборният туризъм, ДПС и етносите. Просто им трябва солидна подкрепа от гласоподавателите.

:grin: :grin: :grin: :D :D

АТАКА - ПОБЕДА!

Волен може да не е най-добрия, но не се е доказал като бандит или агент на ДС, както половината наши министри.

Aeternal
02-15-2013, 20:12
Всички харесваме Светльо Витков, музикантът от Хиподил. Но този аргумент за неговото управеление е дотолкова валиден доколкото да изберем комшията Страхил, защото бил човек от народа и не ще ни мине. (което пасва на имиджа на Борисов) Искренно се надявам да няма хора които са гласували за Светльо за друго освен за ебавка, подобна ситуация се беше появила в някоя от Скандинавските страни, където избраха някакъв актьор, просто емоционален вот и тънаха в мизерия, защото и да има добри намерения той не е политик.
Не съм сигурен дали има партия в България на която да вярвам и да гласувам за нея от добри намерения, ако гласувам бих гласувал за партията на Меглена Кунева, макар че не мога да бъда напълно сигурен как ще протече тяхното управление.

Скандинавски държави и мизерстване не стоят добре в едно изречение на първо място.
Какво значи че не е политик?
Че кой е политик в тая държава бе?
Няма нито един кадърен, начетен и отдаден човек на управленска позиция.
Отделно че съм убеден че Светльо е с по-голяма обща култура, ерудиция и интелектуален багаж като цяло от пожарникара примерно. И да не се справи, поне няма да се освини. Нещо което не може да се каже за никой от сегашните.

mim4etuuu
07-22-2013, 13:58
Никоя от изброените не трябва да ни управлява: БСП, ГЕРБ, Атака, ДПС, РЗС
Ето ги истините за лицата на БСП:

Емиля ханъм, позната и под партизанския си псевдоним Емилия Масларова е циганка-талибанка от помийната яма Якоруда. Тя е една от най-големите крадли в България.
Родена е в схлупена колиба, направена от кал, слама и конски фъшкии на края на Якоруда. Момичето от рано разбира, че за да се отърве от беднотията трябва да си вдига полата. На 12 години прави секс с няколко момчета от махлата. После се жени за наследник на известния комунистически род от Банско - Радонови, който я вижда да проституира на разклона за Якоруда. Така става партийка от БКП и дори успява да завърши университет, разбира се чрез правене на фелацио на професори и ректори.

draid
07-24-2013, 21:34
Аха Болен не ви ли хрумва колко парички е гушнал за да даде дупето на БСП и ДПС ??? Тоз по-вероятно е следващото НС да гледа от другата страна на огражденията.

mim4etuuu
07-27-2013, 18:04
СДС или НДСВ
и те крадоха, но имаха по-добро управление от което и да е на БСП и от това на ГЕРБ

JusttMee_16
07-31-2013, 09:40
ГЕРБ!!! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Мое човече!!!!! ГЕРБ 'till the end!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yakuza_
07-31-2013, 09:45
13 годишен, вероятно турчин, то в Силистра друго няма, това е то електората.