PDA

View Full Version : Срам ме е да общувам с момчета.. ;x

mangotango
04-03-2011, 09:13
Здравейте !
На 16 години съм и проблемът ми е, че ме е срам да общувам с момчета.Преди няколко години не беше така, когато бях на 13-14 не беше така.. даже и приятел си имах тогава.. общувах без проблем, но изведнъж не знам какво ми стана. Може би е от това, че попринцип съм срамежлива, кротка и не съм от най-отворените :( , а ми се иска да не е така, искам да се държа по-свободно, да не се притеснявам. Когато някое момче иска да се запознае с мен и да завърже някакъв контакт аз моментално се спичам, забравям си думите и изобщо не знам какво да кажа и се срамувам да говоря с него. Преди няколко години нямах този проблем, как стана не знам. Сега и гадже не мога да си намеря, защото се страхувам и се срамувам да се запозная с момче, а какво остава да започна връзка с него. Приятелките ме си имат приятели момчета, имат си гаджета, не изпитват притеснение от това да общуват с момчета, а на мен какво ми става не знам ;х .. всеки път си казвам ''мяма да се срамувам, ше се отпусна, няма от какво да се притеснявам обаче не се получава :x :? . Надявам се да ми помогнете по някакъв начин да променя мисленето си и да започна да се държа като нормален човек, а не като някаква пълна задръстенячка :( :x

Cybershot
04-03-2011, 09:23
Ами ние не хапем, няма да те изядем, няма от какво да се срамуваш :)

mangotango
04-03-2011, 09:30
Ами ние не хапем, няма да те изядем, няма от какво да се срамуваш :)На мен ми е пределно ясно, че не хапете и няма да ме изядете, обаче тоя срам..... :x :-s ](*,) #-o

Sh@d0w
04-03-2011, 09:36
От какво толкова те е срам?Всичко е до нагласата ти.Преодолееш ли задръжките си няма какво да ти пречи :)

Бъди по-самоуверена в себе си-може би се страхуваш че ако предложиш на някой ще те отхвърли?Не гледай толкова дълбоко на нещата,бъди по-отворена.Голяма работа ако не се получи,той губи.

Просто хвърляш твърде много мислене на тая тема и затова се сдухваш.Бъди естествена,бъди себе си отпусни се и ще видиш как нещата сами ще се нарeдят ;)

w0sh
04-03-2011, 09:39
И с право.

mangotango
04-03-2011, 09:44
И с право. ?

w0sh
04-03-2011, 09:46
Ами не е разумно да общуваш с противоположния пол.

Това ще доведе до евентуално поколение между теб и друго същество, което значи, че децата ти ще вземат твоя ген за срамежливост и цял живот ще ги е срам.

Това ли искаш за тях?

VaMpiRKaTaaa
04-03-2011, 09:55
Просто не се спичай.
Карай го по самоуверено на първо място.
ОТ там на сетне,неоснователният ти срам ще изчезне.

mangotango
04-03-2011, 09:55

Това ще доведе до евентуално поколение между теб и друго същество, което значи, че децата ти ще вземат твоя ген за срамежливост и цял живот ще ги е срам.

Това ли искаш за тях?Значи да стана монахния така ли ?! 8-)
Ако не виждаш се опитвам да се променя и да преодолея срама, а не да си стоя на същото положение. Едни ни е срам малко повече от други :) не може всички да сме оперирани от срам, но това не значи че нямаме право да живеем пълноценно :) както и да е ..

w0sh
04-03-2011, 10:02
Срамът не се преодолява с терапии.

Стискаш очите, стягаш дупето и влизаш в боя.

ми да/

BaffaLsc
04-03-2011, 10:03
Ние няма как да ти помогнем за жалост..
Това си зависи само и единствено от теб..
Сподели.. какво те притеснява толкова много, че не можеш и дума да кажеш ?

mangotango
04-03-2011, 10:08
Срамът не се преодолява с терапии.

Стискаш очите, стягаш дупето и влизаш в боя.

ми да/И как се преодолява ?? Хайде кажи щом си толкова голям разбирач, или искаш да кажеш, че изобщо не се преодолява :-D

w0sh
04-03-2011, 10:10
Преодолява се като вършиш нещта от които те е срам.

Например мен като малък много ме беше срам да говоря по телефона и нашите постоянно ме караха аз да звъня
И така. Все още ми е неприятно ама го правя

anonymous708973
04-03-2011, 12:34

Това ли искаш за тях?

Боготворя начина, по който тролиш, ама моля ти се, спри се 8-)

Мацка, казвам ти го като 16-годишно момиче, което общува предимно с момчета (при това с по-големи), понеже ми е милиони пъти по-лесно - момчетата са лесни (и ние сме лесни, но това е друг въпрос). Наблегнах на това, че са по-големи, защото, повярвай ми, с нашите връстници не мога да се разбера - супер деца са. Когато говориш с по-голям човек (респективно момче/мъж), нещата са честни, прости, без заяжданици и лицемерие. Искаш съвет - дават ти го. Искат съвет - даваш им го. А намеците са изключително забавна част от това, особено като си напълно цапнат в устата като мен 8-)
Кажи ми какво конкретно те притеснява и ще се опитам да ти помогна.

Но мъжките също са хора. Доста готини, при това :)

RoSKo0o0
04-03-2011, 12:36
Сдухала си се! Направи си шопинг терапия или играй WoW, за да обмениш ценен опит в общуването с други асоциални индивиди :lol:

nomatterwho
04-03-2011, 14:18
Просто трябва да си повярваш, че те са нормални хора. Щом са дошли да си говорят с тебе - значи им харесваш (като човек говоря), изглеждаш приятна, мислят, че могат да проведат разговор с тебе и че си печена.

a1a2b3v
04-03-2011, 15:02
А защо си мислиш, че тях не ги е срам да говорят с теб?! Просто се престрашават и действат пък каквото сабя покаже. :) Замисли се над това, сигурно и те на моменти си гълтат граматиката ама въпреки всичко действат. Давай и ти на този принцип и когато те хване срам се сети за това и веднага ще станеш по уверена (поне при мен действа).
Другия начин е да не мислиш за тях толкова като за "момчета" ами като за "хора". Защо ти го казвам? Защото вероятно с момичетата общуваш безпроблемно без дори и да се замисляш какво ще кажеш, как изглеждаш и така нататък. На какво се дължи това? Защото не те интересува тяхната преценка за теб (или поне не толкова). Ако спреш да обръщаш толкова внимание на хорското мнение с времето ще спреш да се "спичаш" и дори няма да обръщаш внимание с кого разговаряш и дали го познаваш... :)
Успех!

Bakemono
04-03-2011, 20:48
Еее... ми то е супер сладко като видиш момиче да го е срам да говори с теб, просто като попаднеш на по сериозен ще те отрака и ще ти мине спека. А до тогава просто опитай да не гледаш много момчетата в очите, ами някъде настрани :D вероятно ще помогне, при мен помага с момичета. И никога, ама наистина никога не гледай другите... колкото и банално да звучи, бъди себе си .. и с риск да се повторя ще кажа, че наистина е супер сладко да видиш как се спича момиче :oops: :P Има вече доста отракани момичета... Ако не ти харесва моето предложение... първите 2-3 изречения на горния комент също са добър вариант, но за момче... ако ти се струва по-лесно (сигурен съм, че не) - опитай.

А това, че не хапем, хич не е вярно - дръж си очите на четири! :razz: :D
Успех и ако решиш да опиташ както ти казах, драсни ми едно ЛС ако не забравиш, за да знам дали си сполучила.

mangotango
04-03-2011, 21:51
Еее... ми то е супер сладко като видиш момиче да го е срам да говори с теб, просто като попаднеш на по сериозен ще те отрака и ще ти мине спека. А до тогава просто опитай да не гледаш много момчетата в очите, ами някъде настрани :D вероятно ще помогне, при мен помага с момичета. И никога, ама наистина никога не гледай другите... колкото и банално да звучи, бъди себе си .. и с риск да се повторя ще кажа, че наистина е супер сладко да видиш как се спича момиче :oops: :P Има вече доста отракани момичета... Ако не ти харесва моето предложение... първите 2-3 изречения на горния комент също са добър вариант, но за момче... ако ти се струва по-лесно (сигурен съм, че не) - опитай.

А това, че не хапем, хич не е вярно - дръж си очите на четири! :razz: :D
Успех и ако решиш да опиташ както ти казах, драсни ми едно ЛС ако не забравиш, за да знам дали си сполучила.Хахаха :D :D добре щом казваш ще го имам предвид това с хапенето :D :-D Иначе благодаря на теб и останалите за мненията :)

mangotango
04-03-2011, 21:55
Сдухала си се! Направи си шопинг терапия или играй WoW, за да обмениш ценен опит в общуването с други асоциални индивиди :lol:Извиявай, ама усещаш ли се колко си жалък :D ?! И моля те, недей да се излагаш по форумите не е нужно да разбират всичко колко малко ти е умствения багаж :-D като нямаш сериозно мнение по темата какво изобщо търсиш тук ?! Не ме изненадваш с нищо, наслушала съм се на простотии колкото искаш :)

BladeDancer
04-03-2011, 22:58
Ъм лол. И аз съм така. Само дето аз съм момче. Ама вече свикнах и се примирих, че аз със друго човешко същество което няма нещо в гащите не мога да общувам.. и кво да се прави. Ех за някои има шанс.
Поне мога да те успокоя, че ние сме си лесни. Няма кво толкова да ни заговаряш усмихваш се два пъти и просто се разбира какво имаш предвит. Няма от кво да те е срам. Честно не разбирам от какво може да те е срам да говориш с такива деградирали индивиди като нас така че :).

TheNewReligion
04-04-2011, 01:05
И аз била в подобен период. С течение на времето забелязах, че с определен тип момчета мога да си общувам съвсем свободно, а с други не. С тези, с които ми е трудно, обикновено, съм се заяждала и хранила взаимно заради т'ва, че са селски бекове, или са си пак такива, но те ми се дразнят от нищото и почват да ме хранят. Тогава почти не се занимавам. В компанията на такива типове, които естествено си имат и добри страни, обикновено изпростявам до страшни нива и/ или се спичам.
Мисълта ми е, че трябва да откриеш типа момчета, с които можеш да общуваш като бял човек. Повярвай ми, трябва да са на твоето интелектуално ниво, независимо какво е то.
Освен това би било добре и да поработиш в/у самочувствието и самоувереността си.

SaRiTaTa
04-04-2011, 08:57
Аз съм по същия начин и напълно те разбирам даже понякога се чувствам като извънземно и си втълпявам някакви пълни глупости, но това просто е някакъв период в тази възраст, така че няма за какво да се притесняваш този период отминава.

emocore21
04-04-2011, 18:52
еп Така първо .. няма от какво да те е срам .. !! Всичко започва със първата крачка .. ако не я направиш .. може да седите така цял ден .. и да се спичате взаимно .. ;))

RoSKo0o0
04-04-2011, 21:15
^ Баа...защо винаги намесваш WoW-а, бре.
Започвам да си мисля, че си претърпял сериозна травма, заради тази игричка. И шегата ти не я биваше, тоест не знам дали е достойно да се нарече дори шега.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ти ДОООООООООООООООООООБРЕ ли си? :D WoW е игра за луузърите и ноулайфърите ... ама виж са... щооо с авторката на темата не се разплачете и не ме изкажете на директора си в УЧИЛИЩЕ :lol: :lol:

nice try for both of you.... EPIC FAIL :razz:

BladeDancer
04-04-2011, 21:31
^ Баа...защо винаги намесваш WoW-а, бре.
Започвам да си мисля, че си претърпял сериозна травма, заради тази игричка. И шегата ти не я биваше, тоест не знам дали е достойно да се нарече дори шега.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ти ДОООООООООООООООООООБРЕ ли си? :D WoW е игра за луузърите и ноулайфърите ... ама виж са... щооо с авторката на темата не се разплачете и не ме изкажете на директора си в УЧИЛИЩЕ :lol: :lol:

nice try for both of you.... EPIC FAIL :razz:
Според мен и ти ще ходиш на протеста за легализиранеот на марихуаната а ?

RoSKo0o0
04-04-2011, 21:47
Аз съм полу-трол в този раздел. Зависи от настроението ми. Ако съм весел - съм трол, ако не съм - съм зле като вас 8-)

BladeDancer
04-04-2011, 21:49
аз съм фул трол
г/д като теб съм смао че по-лейм. Избива си гнева от личния живот във форума .
Та нещо друго да имаме да си казваме ? Ако няма. Би ли се оженил за мен?

RoSKo0o0
04-04-2011, 21:52
аз съм фул трол
г/д като теб съм смао че по-лейм. Избива си гнева от личния живот във форума .
Та нещо друго да имаме да си казваме ? Ако няма. Би ли се оженил за мен?

:lol: Разбрал си, че заобиколно исках да ти го кажа :-) не вярвах, че някой ще успее :-# АЛЕЛУЯ :smt008

villain
09-10-2011, 20:57
Някаква промяна ?

cigarettekisses
09-10-2011, 21:04
Еми опитай се да го преодолееш.
Общувай,въпреки страха от провал и не мисли прекалено много дали ще се издъниш или ще кажеш нещо глупаво..Ако се случи няма да дойде края на света.(:

badsector
09-10-2011, 22:11
[quote="mangotango"]...Сега и гадже не мога да си намеря.../quote]
Въобще да не ти дреме. Бъди такава, каквато си, то гаджето само ще дойде.

Chacho
09-10-2011, 22:35
Преодолява се като вършиш нещта от които те е срам.

Например мен като малък много ме беше срам да говоря по телефона и нашите постоянно ме караха аз да звъня
И така. Все още ми е неприятно ама го правя

Именно. Единствения начин да разшириш зоната на комфорт е да излезеш от нея.

SmilezZz
09-10-2011, 22:49
Отпусни се и приеми това ,че те са си нормално хора като теб ,и като всички останали. Пък и да ти кажа с тях общуването определено е по - лесно , забавно. Да не ти пука за хорското мнение. Бъди себе си. Пък и щом те заговарят - явно те харесват като човек.

munik2805
09-10-2011, 22:53
мисля, че ти трябва някой с когото да поговориш .. и по възможност да е по-голям от теб .. но не родителите ти .. просто по-голям приятел :)

betterman
11-14-2011, 22:39
Аз пък мисля че всичко това е от гледането на романтични филми :(

kukli4kata001
11-17-2011, 18:03
всеки път си казвам ''мяма да се срамувам, ше се отпусна, няма от какво да се притеснявам
Дори не е нужно да си го казваш това.Имаш съученици момчета и общуваш с тях нали? Е същото е и с другите. Просто бъди себе си,бъди усмихната, задавай въпроси и съответно отговаряй.Важно е да се чувстваш в кожата си и никой и нищо да не те притеснява,защото си уверена в себе си. И съм сигурна,че няма причина да бъдеш неуверена! Въобще не се замисляй колко ти е притеснено или че изглеждаш като глупачка или за някой гаф,който си направила. Няма смисъл.И те са хора, а не канибали :).Късмет.

i4o96
11-18-2011, 10:48
Ами ние не хапем, няма да те изядем, няма от какво да се срамуваш :) +1

mimzi06
01-13-2012, 20:43
Аз съм (почти) на 16 имам подобен проблем, въпреки че малко се стеснявам да говора попринцип с хора колкото мен. Се немога да започна разговор, защото сичко ми се струва тъпо, а пък някои кат каже бъзик са сепва и не знам кво да кажа та да не прозвучи задръстено, което е малко странно тъй като попринцип съм забавна личност. После са сещам бая коментари ама... Ма ми омръзна и реших да направа нещо по въпроса, цалото това премисляне е че нямам достатъчно опит в общуването затова тук е подходящо място да се упражнявам с нови хора.Нека доброволците ми драснат по едно писъмце, да си разменим скайповете и да видим какво ще иамислим.

vovka
01-14-2012, 05:10
Аз съм (почти) на 16 имам подобен проблем, въпреки че малко се стеснявам да говора попринцип с хора колкото мен. Се немога да започна разговор, защото сичко ми се струва тъпо, а пък някои кат каже бъзик са сепва и не знам кво да кажа та да не прозвучи задръстено, което е малко странно тъй като попринцип съм забавна личност. После са сещам бая коментари ама... Ма ми омръзна и реших да направа нещо по въпроса, цалото това премисляне е че нямам достатъчно опит в общуването затова тук е подходящо място да се упражнявам с нови хора.Нека доброволците ми драснат по едно писъмце, да си разменим скайповете и да видим какво ще иамислим.

Да не би да те е страх да общуваш заради външния ти вид? Да не си някаква циганка , или грозна или дебелана?

Да не се обидиш сега, нищо лично

tonique
01-14-2012, 09:54
Удари 3-4 шота и си чук след 20-30 минути си се отпуснала :D :D

toad
01-14-2012, 12:58
Честно не разбирам от какво може да те е срам да говориш с такива деградирали индивиди като нас така че :).
Говори за себе си bro :D
Ми мацка , значи имаш някакъв проблем със самочувствието . Прави като останалите кифли , регни се в Аха и Импулс , сложи по-секси снимки и виж как ще завалят похвалите и предложенията и почати си с някое от момчетата , които си харесаш . Съучениците ти ще забележат профила , ще им станеш по-интересна , а и повишеното внимание ще ти даде някаква увереност . Сега не ме нападайте другари , това е един от кифленските начини . Другия начин е да се огледаш в училище за някой готин самотник , който не излиза на слънце никога , защото лъщи ... опа това май беше от ... Няма значение - ами другарите ти го казаха - давай по-смело и да знаеш , че момчетата намираме за интересни и притеснителни момичета , някак cute е . Не си падаме само по кифли . От теб зависи .

Chacho
01-14-2012, 13:19
Тая тема е от миналата гОдин!

Sh@d0w
01-14-2012, 14:43
Леко стара тема.