View Full Version : Как да не го нараня?
SummerSmile
04-04-2011, 16:18
С гаджето ми ходим вече две години. Навремето нещата бяха прекрасни, но по едно време той почна да се държи странно, грубо, стана страшно мързелив и отблъскващ. Дадох му втори шанс. Някои неща се промениха, но всичко е временно и незадоволително. Наистина го обичам (в противен случей нямаше да съм с него толкова време), но не е сега времето да сме заедно. И двамата се обичаме, но смятам, че ни е нужна почивка (месеци,години...колкото е нужно). Трябва ни време да съзреем, да спрем да се държим като деца...искам някой ден той да застане до мен и да се гордея, че до мен седи един съзрял мъж, който може да отговаря сам за себе си, понеже в момента се държи като 3 годишно дете с всички екстри тип "бабо обуй ми чорапите".
Искам да се разделим било и то временно, но той е адски раним. Дайте идея как да се разделим без да го нараня. Не искам да изгубим всичко, което сме имали...хубави моменти, 6 години прекрасно приятелство... Фразата "искам да си останем просто приятели" е толкова истъркана...как да го кажа по друг начин?
не вярвам, че можеш да му кажеш нещо такова без да го нараниш. разбирам каква е идеята ти, но със сигурност ще го нараниш все пак мисля, че е по-лошо да сте заедно, но да липсва това, което забелязваш. така, че дори да го нараниш няма да е лошо да го светнеш за мнението ти. виж обаче как да го кажеш деликатно незнам.
SummerSmile
04-04-2011, 16:34
не вярвам, че можеш да му кажеш нещо такова без да го нараниш. разбирам каква е идеята ти, но със сигурност ще го нараниш все пак мисля, че е по-лошо да сте заедно, но да липсва това, което забелязваш. така, че дори да го нараниш няма да е лошо да го светнеш за мнението ти. виж обаче как да го кажеш деликатно незнам.
Аз много пъти съм му обяснявала какво липсва. Надявах се, че той ще го проумее, но явно просто още не е дошло времето за това. Предпочитам да се разделим сега, да излизаме с други хора, да натрупаме още опит от бъдещи връзки и да си вземем поука. Просто не можа да се сетя за начин как да го кажа по-деликатно, че искам да се разделим. Страшно много ми пука за него. Никога повече не искам да го виждам да плаче отново.
надали ти помагам като го казвам, но си във възможно най-обърканата ситуация. мисля, че двете неща са несъвместими. има и опасност чрез натрупване на опита да намерите други хора, с които да сте щастливи. но според мен колкото и да го нараниш просто трябва да му ги кажеш. надявам се, че ще оцени честността ти.
smoker4e7o
04-04-2011, 16:48
Виж няма как да не го нараниш, но да понасяш болката е част от живота и начин за съзряване. Един вид го приеми така, че всякаш му помагаш да порасне.
SmilezZz
04-04-2011, 17:08
Наистина няма начин,с който да не го нараниш.. Просто му кажи всичко - говорете си очи в очи... Кажи му всичко това,което каза и на нас.. Но знай,че след този разговор - всичко може да се промени.. Мисля,че схващаш за какво ти говоря ?
Но пък ако нещата не вървят,каквото и да правиш,колкото и почивка да си дадете,се съмнявам нещо да се промени.. Изчезне ли веднъж тръпката,всичко друго става безсмислено.. И след това или не го оставяш ,защото си свикнала с него,или защото не искаш да го нараниш...
Точно така както е написано по-горе:изреди му нещата в този ред на мисли.
Кажи му го в очите,наистина няма човек който е изпитвал чувства и емоций към някого и само при самата мисъл да му съобщиш ,че не желаеш да се виждате или да не подържате връзка ,само при тази минимална мъсъл го нараняваш емоционално... Няма просто заобиколен начин да му кажеш за раздялата без дълбокото нараняване което е пряко свързано нещо и най-лошото за едно а и за всички приятелства.Не го познавам и немога да правя предположения към този човек,но попринцип след всяко приятелство остават само спомените и емоциите прекарани с този човек и само това...
А последствията от раздялата не желая да коментирам какви ще бъдат!
И успех!
Vasoto129
04-04-2011, 20:23
Кажи му всичко,бъди смела и ако и тогава не опита да се поправи,не те заслужава :wink: :wink: :) GOOD LUCK :)
Стани и ти такава като него
TeodorKoichinov4ever
04-04-2011, 21:16
Кажи му, че май прекалено много започвате да се карате и искаш да си дадете да речем почивка един от друг за малко. След време единия сам ще потърси другия и ще започнете да си липсвате. И така след тази кратка раздяла всичко ще ви се струва все едно сте във времето, в което сте изживявали най - голямата си любов досега.
DubstepRLZ
04-04-2011, 21:25
каквото и да му кажеш ще го нарани! така че му обясни нещата както на нса ни обясни! и очаквай реакцията му! каквато и да е тя не се страхувай! :)
Rorschach
04-05-2011, 06:05
Истината е, че ти се курвее, а той те дразни с поведението си - доколко това е така или просто всичко си го втълпяваш е отделен въпрос и няма да те съдя, но това което си мислиш е много нормално.
За жалост няма такъв филм, където да не го нараниш, а и няма такъв филм да си се виждате с други хора, той да съзрее и пак да се съберете. В този живот човек се учи от грешките си и твоите нерви и вашата раздяла ще го накарат да ги осъзнае и да не ги допуска в следващата си връзка, но тогава ще му се радва друга... на цената на твоите усилия и нерви. :)
А и сега не ви е времето за такива връзки - сега ви е времето да правите грешки, да излизате с различни хора и да видите какво искате и какво търсите, а след години - вече ще сте натрупали достатъчно опит (от грешки) и ще знаеш какво точно искаш и какво можеш да дадеш.
За късането и нараняването - най-добре е да го направиш, както се маха лепенка от рана - рязко, защото болката е по-мимолетна, а ако се почне с бавните драми - по-мъчително е за всички.
Щом е лесно раним...
Няма как да пропуснеш да го нараниш.
Все ще го заболи и вероятно
ще помни дълго.
Не си ли се замисляла, че
след време, ако сте разделени,
той ще срещне друга, която ще
му дава повече отколкото ти, например?
Ще се влюби в нея и няма да
изпитва такива чувства към теб..
Понякога двойките, които са от
дълго време заедно, се заблуждават по тоя начин:
Много се обичаме дъра-бъра, обаче това е
просто силна привързаност към другия.
2 години не са шега работа на нашата крехка възраст,
такаче той надали бързо ще забрави всичко.
Когато обичаш някой, трябва да го обикнеш
ВЪПРЕКИ неговите недостатъци...
Ти също имаш, но той обяснява ли ти
редовно какво ти куца?.....
:(
ceballos1990
04-05-2011, 08:38
Такъв вариянт да се разделите за повече от месец и пак да сте заедно трудно както четох в по-горните постове има опасноста да си намерите други а това не си е почивка и размисъл макар ,че съм чувал лично за двойки които се събират и аз см на мнение да си дадете време говоря от личен опит и аз см с моята приятелка 2 години разделихме се за месец подържахме контакти никой от нас не е ходил с друг потърсихме се и се събрахме и сега не се караме изобщо променихме някой неща и е по прекрасно дори от преди но все пак не разчитай на такива единици ако мислиш че не може да изчистите грешките по-добре се разделете и с здраве :)
Deni9688
04-05-2011, 10:09
Кажи му, че май прекалено много започвате да се карате и искаш да си дадете да речем почивка един от друг за малко. След време единия сам ще потърси другия и ще започнете да си липсвате. И така след тази кратка раздяла всичко ще ви се струва все едно сте във времето, в което сте изживявали най - голямата си любов досега.
+1 :) :)