Влез

View Full Version : Как да изкарам малко пари по интернет?

Nqkuf
04-06-2011, 19:38
Не съм сигурен дали това е правилният раздел но:

Има ли някакъв начин да се изкарат пари по интернет, но не говоря за тези сайтове, където уж дават пари за кликвания, ами примерно да продаваш снимки или нещо с Фотошоп да правиш и да ти плащат или да поддържаш някой форум? Някакви такива неща?
Благодаря ви за вниманието :)

GLaDOS
04-06-2011, 20:53
Еми май няма ... ако имаше аз щях да съм милионер ! 8-)

Serphent
04-06-2011, 20:55
еми има и PTC сайтове които наистина си плащат :D но за photoshop услуги трябва май да работиш в някаква фирма или нещо :D но може да предлагаш колажи на някой за определена сума :) :D

Nakadah
04-07-2011, 05:25
Не, но на магистралата може и да направиш некой лев

Nqkuf
04-07-2011, 11:29
Не знаех, че МОМЧЕТА работят на магистралата :Д

Jus7DreamBoy
04-07-2011, 13:51
Ако владееш отлично Български език и/или Английски и можеш да пишеш статии и ако си сериозен пиши ще ти намерим нещо :}

mog1
04-08-2011, 08:10
По принцип и аз търся още хора за писане на статии на български и английски, защото наистина има доста работа. Ако си сериозен ми пиши едно ЛС да разменим конктакти. Можем да започнем почти веднага. Плащането го правя в предплата, в зависимост от големината на поръчката, от която ще имам нужда. Само трябва да разменим някакви контакти на ЛС (skype, e-mail и т.н. )

zviar7539
04-09-2011, 19:54
може,от www.neobux.com ,но едвали ще искараш много или колкото ти трябва,пък и трябва доста време.
Виж тук за повече информация: http://vbox7.com/play:30db160f

Hayashi
04-09-2011, 20:35
В www.DeviantArt.com маса народ продава рисунки по поръчка или css skins. Но се иска или да може да рисуваш много добре или да си добър в програмирането. Иначе от там пари, наистина може да си изкараш.

xellscream
01-10-2012, 17:18
вижте ако искате с малко инвестиции да изкарате пари, тогава NEO e истината! Първо ви трябва регистрация в ALERTPAY! След това може да се регистрирате в http://www.neobux.com/?r=xellscream и да започнете! Желателно е да попълните полето REFFERER с xellscream! И започнете да трупате пари!

Dahlback
01-11-2012, 08:07
едва ли, по околовръстното по-може да изкараш ;)

lad
01-11-2012, 17:20
Най-лесния вариянт е да крадеш лична информация :D

Всичко друго общо взето са малоумни схеми от, които ти почни нищо не печелиш.
Освен, ако не си програмист или преводач, 3д аниматор и тн.

pokozanta
07-11-2012, 12:35
Здравейте,

Знам, че темата е стара, но сега си търся работа свързана с писане на статии и преводи. Ако има проявен интерес ще покажа авторски статии.

DragonLady
07-11-2012, 12:41
Тея надомните работи по интернет не са стока и са само лапни шаранче, толкова ли не го разбрахте? Като искате да имате пари хващайте се на нормална работа ако не с пълно работно време, то поне почасова.

pokozanta
07-11-2012, 13:02
Лошото ер че и да искам не мога. Поне не и на този етап. :D

ismoo16
07-22-2012, 18:47
Пишете на скайп paid_to_click само, ако наистина искате да изкарате пари !

kitagto
10-07-2012, 14:36
Пробваите в тези саитове принципа на деиствие е гледате реклами и за това ви се плащта от 1$ до 10$.http://www.sixdollarclick.com/index.php?ref=kitagto http://www.twodollarclick.com/index.php?ref=kitagto http://www.fineptc.com/index.php?ref=kitagto http://www.neodollar.com/index.php?ref=kitagto http://www.buxinc.com/index.php?ref=kitagto

SurfSky
10-07-2012, 16:21
Това с писането на статии за какво става дума? Може ли да поясните ?

Daydreamer3
10-07-2012, 17:09
покер

♠Joker♠
10-08-2012, 09:52
Има един начин. Ставаш от компютъра и си намираш работа.:D

dimitar_ak
10-08-2012, 12:09
http://www.freelancer.com/

Bozhidar
10-10-2012, 14:24
Здравейте,
темата уж е стара, но виждам, че продължава да се пише в нея. Бих искал да получа допълнителна информация относно предложенията за работа свързани с писане/превод на статии. С две думи за себе си:
Години: 17 и половина
Български език: Много добро ниво
Английски език: Добро ниво

Ходя на частни уроци по английкси от близо 9 години. Сега съм в ниво CPE. Нивото на английския ми не е перфектно, но се справям с превод английски->български. Обратното ми е по-сложно, както може би на всеки, чийто роден език не е английския.
С други думи, ако има оферта за превод английски->български, съм заинтересован. Авторски статии не бих искал да пиша, защото нямам опит в това, но с превода мога да се справям. Тъй като съм ученик в 11 клас, не всеки ден ще мога да превеждам, защото се старая да се подготвя добре за училище, а и се занимавам с доста извънкласни дейности (предимно химия и биология, заради амбициите ми, както и частните уроци по английски, за които споменах).

anonymous708973
10-10-2012, 19:24
Ниво CPE, а не можеш да превеждаш от български на английски? Кой ти каза, че си това ниво?

Bozhidar
10-10-2012, 22:25
Без да се заяждам - никога и никъде не съм казал, че "не мога" да превеждам. Казах, че ми е по-сложно от обратното... Мога да превеждам, дори смятам, че достатъчно добре, но ми е по-трудно. Може да прочетеш отново поста ми, ако желаеш. :)
Относно CPE - уча в Alexander Language Schools от 2-ри клас, а сега съм 11-ти. В момента изучавам споменатото ниво, съответно все още нямам сертификат за завършено ниво CPE. В една от годините направихме интензивен курс, защото другите 3-ма души в групата са 12-ти клас и искаха да приключат навреме за матурата. Съответно не смятам за удачно да се "заяждаш" за нивото.
Както казах, ако някой има такова свободно "работно място" и е заинтересован от мен, може да ме пробва. Обаче предварително трябва да знае, че няма да съм надежден за, да речем, нещо от типа "3 статии/ден" или каквито и да било минимуми, защото не всеки ден ще мога да отделям време.

anonymous708973
10-11-2012, 06:47
Аз пък смятам, че е удачно да се заям за нивото, защото "справям се с превод" е за ниво FCE.
Познавам хора на ниво CPE, направо са факири с езика. Такива думи знаят, такова нещо, че просто ум да ти зайде. Държал ли си изпит досега?

Bozhidar
10-11-2012, 11:06
Стандартните тестове след всеки Unit, примерни тестове след уроците с граматиката, тестове на думите. "Final Test" в края на всяко ниво, след който получавам сертификат за завършването му. В момента съм в процес на обучение, а не съм завършил CPE. Изпитите ще почакат поне до лятото.
Относно поста - "хванал" си се за думата. Звучи ми несериозно 17 годишен ученик да твърди, че знае перфектен английски и затова предпочитам да напиша "справям се с превод", пък ти ако искаш ме пробвай и прецени. От справяне до справяне има разлика.
Прекарал съм 3 месеца в САЩ и 2 седмици в Шотландия, които като опит ми бяха безценни. Никога преди не се бях сблъсквал с толкова много различни начини на изказ, да не говорим за различните акценти. Гледам филми и сериали без превод, ако това има някакво значение. Имам по мое мнение (пак казвам - не искам да се изхвърлям, по-добре скромно, отколкото да ви оставя с големи очаквания и да ви разочаровам) добър "активен" речник (думи, които мога да използвам в разговор[мога да съставям мисълта си чрез тях]), а пасивният ми (думи, които мога да преведа от английски на български с или без контекст) бих казал е предостатъчен.
Ако си заинтересован и можеш да предложиш подобна работа, по-добре ме пробвай на практика, вместо да разчиташ на "обективно" представяне от моя страна. Както мога да се подценя, така и да се надценя. Във всеки един случай най-добра е практическата проверка (според мен). Ако не си заинтересован, можем да продължим да си говорим за езика (нямам нищо против) стига да не е в разрес с правилата на форума (спамене). :)

anonymous708973
10-11-2012, 17:57
Говорим за изпит от Кеймбридж, а не за кирливи файнъл тестове.

Bozhidar
10-11-2012, 18:27
Както казах, изпитите ще изчакат поне до лятото. Мислех за TOEFL и SAT, но госпожата спомена и за друг изпит, който важи доста по-дълго време, но е по-сложен. Съжалявам само, че му забравих името.
Иначе искам да уча медицина, така че английският език не ми е фикс идея да го знам до съвършенство. :) Уча го от доста време, мисля, че го знам достатъчно добре.

Между другото:
1. За какви Кеймбридж и други изпити говорим? Та нали става въпрос за превеждане на статии... Ако ще трябва да превеждам документи - по-добре не.
2. За какъв речник говорим? Та нали ще превеждам вкъщи, пред компютъра, всяка непозната дума мога да я проверя за 20 секунди...
3. Оставам си на мнението - пробвай ме, за да прецениш дали съм годен.

Не казвам, че съм, но все пак си представи, че е вярно. Пише ти човек, завършил в Оксфорд/Кеймбридж/Харвард, живеещ в Англия, но е със свръхниско самочувствие. Ти се захващаш за даден израз от неговата "автобиография", без да си видял дори правописа на една думичка, да не говорим за цял текст на английски език от този човек, но въпреки всичко съдиш за него. Как би се почувствал?

Ако темата е да се хвалим кой колко знае - не ме бройте, не мисля, че се вписвам. Но ако темата е свързана с дадени критерии, които покривам, относно дадено работно място, към което съм заинтересован, нека говорим по темата.
Ще го кажа по друг начин - Трябва ли ти висшист агроном, за да ти прекопае лозето? Трябва ти човек, който може да го направи, но за това диплома не се иска. Разбира се, при подрязването се изисква набор от знания, но има не един и двама дядовци, които се справят повече от добре дори и с тази дейност, която все пак изисква да имаш представа какво правиш...

Hayashi
10-11-2012, 18:33
Пантерката ти скочи, защото твърдиш, че си на ниво CPE без да си се явявал на него. Като се явиш и го вземеш тогава казвай, че го имаш.

Bozhidar
10-11-2012, 19:02
Пантерката ти скочи, защото твърдиш, че си на ниво CPE без да си се явявал на него. Като се явиш и го вземеш тогава казвай, че го имаш.

Хайде бе? Къде съм казал, че го имам?

Сега съм в ниво CPE.

Т.е. в процес на обучение съм. Може да съм в първия час от нивото, може да съм в последния, но със сигурност "в" означава "недовършено" в този контекст... Относно скачането - моля, заповядайте. Не ми пречи. :)

anonymous708973
10-12-2012, 06:52
Не казвам, че съм, но все пак си представи, че е вярно. Пише ти човек, завършил в Оксфорд/Кеймбридж/Харвард, живеещ в Англия, но е със свръхниско самочувствие. Ти се захващаш за даден израз от неговата "автобиография", без да си видял дори правописа на една думичка, да не говорим за цял текст на английски език от този човек, но въпреки всичко съдиш за него. Как би се почувствал?

Винаги съм твърдяла, че в днешния свят човек трябва да умее да се продава - опита и способностите си, имам предвид, естествено. :)

scrooper
10-12-2012, 08:30
Прекалената скромност НЕ краси човека. Така че няма смисъл да твърдиш, че просто се справяш, ако в действителност можеш повече. Със сертификат ще си по- обективен и надежден. И никой няма да ти даде шанс, независимо как се опишеш тук. Накарай евентуалния ти "работодател" да иска да те изпробва поне.

Bozhidar
10-12-2012, 14:20
Никой от тук пишещите не се е представил като "работодател". А във всяко от мненията си писах, че искам да ме изпробват, за да преценят нивото ми.

Наистина, ако трябва да съм обективен, смятам, че превода на текстове особено от английски на български е елементарен. Никога не бих "кандидатсвал" за дадена работа, ако не съм убеден, че съм квалифициран. И въпреки всичко не знам какъв тип текст ще бъде. Ако трябва да превеждам закони и юридически термини, по-добре да не се разчита на мен. Ще го преведа и дори предлопалам вярно по смисъл, но не съм сигурен дали ще се справя с "българската интерпретация".

Относно скромността - за съжаление съм такъв човек. Тези, които ме познават, знаят, че съм срамежлив и съм склонен да подценявам възможностите си, вместо обратното. Баща ми винаги ми е казвал, че е добре човек да има с една идея повече самочувствие спрямо покритието, но не и обратното, така че съм напълно съгласен с теб, но го имам този навик и именно. Именно затова ми е по-добре да приема оценка на работодателя за свършената работа по "пробния" текст, отколкото да изразя собствено мнение. :)

Е, в тази връзка променям първоначалното "справям се с превод" на "преводът ми е отличен". Дано вече няма объркани как така изучаващ ниво "CPE" се "справя с превод". :)

kitagto
10-12-2012, 14:34
Ако някой наистина се интересува кака да изкара пари от интернет чрез гледане на реклами за което естествено плащат от 1$ до 10$ а не 0,001 или 0,002 и тем подобни. Пишете на този E-Mail: kitagto@abv.bg

Zyra
10-20-2012, 14:55
Аз печеля пари като графичен дизайнер от къщи. Правя лога, банери и тн. и ми плащат добре. Може и да си уеб дизайнер. Също печеля пари като намирам клиенти за флаш банери в различни сайтове. Аз лично работя за торент сайтове, където посещаемостта е голяма. Работи се на процент. Нормалния е 10-30%, най-често се работи на 20% от сумата на банера всеки месец, докато е на сайта-ако банера на месец е 100лв и е качен за 6 месеца, ти в продължение на 6 месеца взимаш 20% от 100лв всеки месецно. Намираш им 4/5 клиента и това са супер допълнителни доходи. Ако работиш към други сайтове ще взимаш още повече. Аз работя към 3 и си взимам добри пари. В който и да е сайт винаги се търсят такива хора, понеже фирмата всъщност нищо не ти плаща. Ти намираш клиенти, които единствено внасят пари във сайта, а ти си взимаш процента, така фирмата нищо не губи и без проблем и да имат 50 такива човека, пак ще те вземат, понеже те печелят от реклами-колкото повече, толкова по-добре за тях.
Ако имаш добри познания по графични програми като CorelDraw и PhotoShop може да пробваш да работиш като freelancer и да участваш в конкурси за проекти за изработка на лога и тн. Много добри пари са.
Ето и една идея, която хем те забавлява, хем печелиш пари от къщи. Играеш компютърни игри и ти плащат за това. Пробвай да се регистрираш тук: http://www.anno1777.com/index.php?i=347324
Това е икономическа текстова игра. Водиш битки и печелиш пари, купуваш къщи, пускаш ги под наем и печелиш, взимаш роби и пак печелиш, работиш (работата се върши сама за определено време) и за всеки час ти плащат. Заверяваш си профила и всеки ден получаваш 2,50 бонус. Ако 5 последователни дни работиш (както казах е автоматично и не изисква усилия от теб, по-големи от това да кикнеш "work") получаваш 25лв и така на всеки 5 дена. Добри допълнителни доходи са, за да се развличаш пред компютъра.

Zyra
10-20-2012, 15:03
А и в момента правя една текстова игра и, ако ти се занимава с даването на идеи за играта, рисуване на някои от елементите или разбираш от програмиране пиши ми на лично ще се договорим. :)

tup40
11-04-2012, 00:20
Аз лично си докарвам някой долар като пиша статии на аглийски в този сайт: http://hubpages.com/_1nzsebdc0jg0t/user/new/ Парите тук идват от рекламите, които се показват. В началото парите ще са малко, но статиите, които напишеш ще ти носят приходи докато сайтът съществува. Аз пиша от няколко месеца (имам 30 статии) и вече съм изкарал първите си 50 долара, но успехът зависи от това как пишеш статиите си и дали съдържанието, за което пишеш се търси. Аз например съм изкарал по-голямата част от парите там от една статия като 95% от приходите ми са генерирани от 4-5 статии. Знам, че има хора, които изкарват по 700-800 долара месечно, но вече имат добър брой написани статии зад гърба си. Чувал съм и че статиите започват да изкарват повече след 9тия месец. В самия сайт има Learning Center, който обяснява всичко доста добре. Можеш да пишеш статии за това, в което те бива като дизайн и PhotoShop.

Мога да ти предложа още един вариант, който е свързан с отговарянето на въпроси отново на английски. http://www.webanswers.com/_y44xdxfn/how-this-works.cfm Отново се печели от реклама като там за няколко месеца изкарах около 30 евро. Парите тук се натрупват в рекламния ти акаунт в Google AdSense. Тук пък може да отговаряш на въпроси от теми, с които си наясно.

Важното и с двата сайта е да не се отказваш и постоянството ти след някой и друг месес (или седмица) обикновенно бива възнагадено, особено ако мислиш за това, което правиш.

Също така, според мен има и поне един сериозен сайт от тези, в които се печели от "цъкане на реклами". Това са сайтове, в които осен жълтите стотинки, които получаваш имаш възможност да всимаш и реферали под наем с парите, които си изкарал вместо да ги теглиш на момента. Реферали са нови членове на сайта. За сайта това е полезно защото използва парите, които му даваш (връщаш) за реклама и намира нови членове. По този начин ти получаваш правото да печелиш от рекламите, които взетите под наем реферали носят. Рефералите, които не цъкат могат да бъдат рециклирани срещу още няколко цента. В крайна сметка ако започнеш да цъкаш, парите, които си натрупал да влагаш в реферали под наем, които пък да ти помагат да изкарваш повече пари, след известно време ще имаш достатъчно количество реферали под наем, които да ти носят истински приходи, а не нищожните, които се плащат за гледане на реклами, които отказват повечето хора, които не виждат огромния потенциал на тези сайтове. Ето ти линк към най-добрия такъв сайт, който ползвам и от който постепенно започвам да печеля: http://www.neobux.com/?rh=4D4E616964656E6F7661

Естествено и трите сайта дават и комисионна от това, което изкарат хората, които пратиш на сайта, което е моята мотивация да споделя тази информация. Това, че някой е изпратен от мен, разбира се, не му струва нищо и не отнема от неговия дял а се плаща от самият сайт.

Big Jo reaper
11-05-2012, 13:33
Не знаех, че МОМЧЕТА работят на магистралата :Д

е са... всеки има различен вкус 8-) 8-) 8-)

mlakniwe
11-05-2012, 13:42
Ако разбираш от програмиране има доста оферти за дистанционна работа с много добро заплащане 1000+лв на месец

raptora90
11-06-2012, 17:27
Може да последвате моя пример и да си направите регистрация в SuperPosting.com.Това е сравнително нов уебсайт, който позволява на новорегистрирани потребители да споделят мнения, да дават съвети или просто да пишат за удоволствие.Като платформата им позволява да слагате свои собствени реклами от adsense по публикациите си.Пиша от скоро там и съм нов но като за начало съм доволен.Отделям средно около 1-2 часа на ден, мисля че е напълно достатъчно.