View Full Version : вярвате ли в човешката доброта
Вярвате ли в доброто,познавате ли човек,който е много добър и въпреки че хората някои де се отнасят лошо с него той да си е пак добър и кажете кой е той ?
iiordanova
04-08-2011, 17:18
Доброто съществува във всеки един човек! Въпроса е как той изразява своето добро и как той разбира доброто. Повярвай ми , доброто не е нещо , което днес го има , а утре го няма.
rosencetooo
04-08-2011, 17:42
iiordanova много точно се е изказала.. :) подкрепям мнението й \:D/
gabri3lla
04-08-2011, 17:55
Има добро. Просто от ден на ден се среща все по-малко.
BunnyInlove3e
04-08-2011, 18:01
Вярвам, но много малко останаха наистина добрите хора. :?
Според мен всеки човек се ражда равен с останалите хора и доброто е част от всеки човек. Хората защо слагат синец и червен конец на малкото бебе против уроки, защото детето е все още чисто и непорочно, незасегнато все още от реалността. С течение на времето и обстоятелствата хората се променяме искаме или не. Това е факт, но аз мисля,че дори и кривнал от правия път всеки може да се върне и да го намери стига той да го иска. За това трябва много силна воля и вяра в това което искаш да промениш и да бъдеш.
VaMpiRKaTaaa
04-08-2011, 19:54
ДОБРО...
Това е много относително..
Мога да напиша цяло есе :D ,по темата..но айде няма.
Доброто се среща веки ден.
И в малките неща..
Например да си хвърлиш боклука в кошчето,a не на земята,пак е добро.Пак си направил добро.Да дадеш последният си залък на гладно куче,пак е добро дело.Да ,определено има добри хора,но напоследък те са все по-мaлко.
BrokenInnocence
04-08-2011, 21:46
Може да се каже, че има добри хора, да, но те са такива, защото са се научили да бъдат такива било чрез възпитание, било чрез средата, в която са били. Вярвам, че човешката същност в основата си е нито добра, нито лоша, просто напълно егоистична и всяка постъпка съзнателно или несъзнателно е продиктувана от този егоизъм.
GossipGirl89
04-09-2011, 11:08
Оф колкото и нескромно да прозвучи - мисля че аз съм такъв човек :oops: 8-) Винаги всеки ми казва, че съм прекалено добра и това не е хубаво, защото в един момент всички почват да ми се качват на главата. Не знам,в последно време като че ли малко се попромених и започнах вече да се замислям с кой как да се отнасям, но въпреки всичко не мога да правя гадно на някой умишлено. Такава съм си просто... не мога да правя мръсотии на хората, каквото и да са ми сторили те...
Иначе определено вярвам в доброто. Ако човек седне и са замисли дори за най-дребните неща ще разбере колко добрини са му сторени :)
Вярвам и в това, че рано или късно всеки получава това, което заслужава.
У всеки човек има поне малко добро.Всеки си е добър по свой начин.
ThePowerOfLove
04-09-2011, 13:32
Ще цитирам от един български филм:
"един и същи човек веднъж може да е добър,а друг път-лош, зависи какво са поискали от него и на коя страница са отворили душата му"
BrokenInnocence
04-09-2011, 13:38
^ThePowerOfLove, хубав подпис. И още по-хубава книга.
P.S. Сори за спама, не можах да се сдържа. :D
SUNinTHEsunset
04-09-2011, 15:16
Познавам-себе си.Понякога се мразя за това,че съм прекалено великодушна и помагам на хора,които не само не са правили същото за мен ами са вървели срещу мен,но съм такава и не мога да се променя :x
zviar7539
04-09-2011, 20:12
Да,вярвам,но вече станаха много малко такъви хора.Така е,защото такива хора често биват лъгани,мамени,обирани,отхв рляни и т.н.Например идва някакъв при един"добър"човек му иска пари назаем с обяснението че е закъсал или нещо от тоя род че ще му ги върне бързо,двойно,тройно и т.н.Та човека щом е "добър" му дава и онзи изобщо не му ги връща.После онзи,който е взел парите се хвали на приятелите си,и те следват неговия пример.Та после се разчува и хората започват да му се подиграват,да го грабят,да го топът и т.н.
Затова са малко такъви хора,пък и не всички са истински.