- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- вярвате ли в човешката доброта
Вярвате ли в доброто,познавате ли човек,който е много добър и въпреки че хората някои де се отнасят лошо с него той да си е пак добър и кажете кой е той ?
Доброто съществува във всеки един човек! Въпроса е как той изразява своето добро и как той разбира доброто. Повярвай ми , доброто не е нещо , което днес го има , а утре го няма.
iiordanova много точно се е изказала..подкрепям мнението й \
/
... Живей с мечти, а не със спомени ...
Има добро. Просто от ден на ден се среща все по-малко.
Според мен всеки човек се ражда равен с останалите хора и доброто е част от всеки човек. Хората защо слагат синец и червен конец на малкото бебе против уроки, защото детето е все още чисто и непорочно, незасегнато все още от реалността. С течение на времето и обстоятелствата хората се променяме искаме или не. Това е факт, но аз мисля,че дори и кривнал от правия път всеки може да се върне и да го намери стига той да го иска. За това трябва много силна воля и вяра в това което искаш да промениш и да бъдеш.
DON'T LET THE SPIRIT OF ROCK DIE!!
ДОБРО...
Това е много относително..
Мога да напиша цяло есе,по темата..но айде няма.
Доброто се среща веки ден.
И в малките неща..
Например да си хвърлиш боклука в кошчето,a не на земята,пак е добро.Пак си направил добро.Да дадеш последният си залък на гладно куче,пак е добро дело.Да ,определено има добри хора,но напоследък те са все по-мaлко.
Може да се каже, че има добри хора, да, но те са такива, защото са се научили да бъдат такива било чрез възпитание, било чрез средата, в която са били. Вярвам, че човешката същност в основата си е нито добра, нито лоша, просто напълно егоистична и всяка постъпка съзнателно или несъзнателно е продиктувана от този егоизъм.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Оф колкото и нескромно да прозвучи - мисля че аз съм такъв човек![]()
Винаги всеки ми казва, че съм прекалено добра и това не е хубаво, защото в един момент всички почват да ми се качват на главата. Не знам,в последно време като че ли малко се попромених и започнах вече да се замислям с кой как да се отнасям, но въпреки всичко не мога да правя гадно на някой умишлено. Такава съм си просто... не мога да правя мръсотии на хората, каквото и да са ми сторили те...
Иначе определено вярвам в доброто. Ако човек седне и са замисли дори за най-дребните неща ще разбере колко добрини са му сторени![]()
Вярвам и в това, че рано или късно всеки получава това, което заслужава.
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
У всеки човек има поне малко добро.Всеки си е добър по свой начин.
Ще цитирам от един български филм:
"един и същи човек веднъж може да е добър,а друг път-лош, зависи какво са поискали от него и на коя страница са отворили душата му"
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
^ThePowerOfLove, хубав подпис. И още по-хубава книга.
P.S. Сори за спама, не можах да се сдържа.![]()
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Познавам-себе си.Понякога се мразя за това,че съм прекалено великодушна и помагам на хора,които не само не са правили същото за мен ами са вървели срещу мен,но съм такава и не мога да се променя![]()
Да,вярвам,но вече станаха много малко такъви хора.Така е,защото такива хора често биват лъгани,мамени,обирани,отхв рляни и т.н.Например идва някакъв при един"добър"човек му иска пари назаем с обяснението че е закъсал или нещо от тоя род че ще му ги върне бързо,двойно,тройно и т.н.Та човека щом е "добър" му дава и онзи изобщо не му ги връща.После онзи,който е взел парите се хвали на приятелите си,и те следват неговия пример.Та после се разчува и хората започват да му се подиграват,да го грабят,да го топът и т.н.
Затова са малко такъви хора,пък и не всички са истински.