PDA

View Full Version : Родители ....

hriska95
04-11-2011, 05:46
Пиша ви по повод не разбирателството с родителите.В мен ли е причината или в тях ( по точно в маика ми )?Ако не е баща ми тя не би ме пускала никъде.Според мен за момиче на мойте години(15) е съвсем нормално вече да може да излиза до по късно вечер с приялели.Аз не съм като мои съученички да не се прибирам по точно не искам това просто искам да не ме задушава толкова много.Искам малко свобода.Единственото нещо което мога да направя е да изляза с една приятелка до пред блока за час или два и да се притеснявам да не закъснея да гледам часовника постоянно.Попринцип майката трябва да е като най-добра приятелка на детето си,а моята е като злобно куче което иска да ме нападне във всеки един помент.Какво да правя ? Помогнете ми :(

GregoryHouse
04-11-2011, 06:38
Местя темата в правилния раздел.

ПТ: Единствения начин е да говориш с нея, да покажеш, че може да ти се вярва и няма нищо страшно. Може просто да се тревожи за теб. То в днешно време си е за тревога де... Всъщност какво означава малко по до късно?

sexa_na_kompleksa
04-11-2011, 07:34
Постави се на мястото на майка ти - за нея още си нейното малко момиченце, което трябва да опази от целия голям и страшен свят. Разбира се, тя не е постъпва особено правилно като те държи толкова изкъсо, но както казаха преди мен - трябва да й покажеш, че може да ти се има доверие и най-важното - да оправдаеш това доверие.

VaMpiRKaTaaa
04-11-2011, 08:12
Постави се на мястото на майка ти
Не съм съгласна.
Да се притеснява,да..всяка майка го прави.
Но да я пуска само пред блока,при положение,че е на 15години..не е изобщо нормално.
Авторке,помоли баща ти да говори с майка ти сериозно и да и каже,че имаш нужда от малко повечко свобода.Можеби,ако той говори с нея,тя ще се поуспокои и ще ти дава повече свобода.Обясни и на майка си..и тя е била на твойте години,би трябвало да те разбере.

anna93
04-11-2011, 08:20
Аз колко пъти съм говорила с баща ми по повод подобни неща (за кафетата, за дискотеките - той смята, че няма позла да ходиш по кафета и дискотеки. Донякъде е прав, но все пак по такива места ходим днешната младеж), но полза няма! Всичко зависи от самия човек. Колкото и да говориш, ако след няколко разговора, човека не си промени лека - полека държанието си, няма да го промениш, дори и да си повториш доводите 1 милион пъти.
Съжалявам, ако с тези думи те обезкуражавам, но от опит ти го казвам. Но все пак опитай ти или баща ти да поговорите с майка ти и да опитате. Може да си промени държанието и да те пуска.

GregoryHouse
04-11-2011, 08:25
Е винаги има други варианти, но те не са за предпочитане - просто прави каквото ти се иска. Като те накажат - казваш добре и продължаваш. Аз лично когато бях млад, зелен и много по-чепат така правех. И сега с баща си не мога да си кажа 2 приказки на кръст. С разговори ще стане. Но поне до 22ч могат да те пускат.

sexa_na_kompleksa
04-11-2011, 09:27
VaMpiRKaTaaa, аз също съм против това да седи само пред блока и то само за час-два. Мисълта ми беше точно това, което ти каза - всяка майка се притеснява за детето си, просто майката на авторката го показва по много лош начин.

hriska95
04-11-2011, 12:38
И баща ми и кой ли не е говорил с нея и полза няма тя си знае нейното .........

dolly
04-11-2011, 13:07
Ох...моят баща е такъв.Аз се опитвам да го разбера.Знам,че не му е лесно,непрекъснато се тревожи за мен,но мисля че понякога прекалява :? .Когато стане дума за дискотека или за излизане с приятели до по-късно вечер(20:00-22:00) категорично казва не!Направо ме вбесява :-x Дори когато за първи път бях на дискотека(бах на 13) с класа бях и с класнатаслед като се прибрах той ми вдигна един грандиозен скандал и ми крещеше,че съм била пияна :shock: ,а аз не бях!!!!!Просто не бях лизвала и капчица алкохол! Ама той не-пияна си и тва е! :? Направооо........и аз не знам какво да правя.Няма ми доверие,а това недоверие с нищо не съм го предизвикала.И моят баща като твоята майка е като някой цербер(е не винаги де,рядко се случва но стане ли такъв....... ми се иде да избягам и повече никога да не се върна.)Опитвам да се да проявя разбиране,защото знам че като родител иска най-доброто за мен,ама......тъй като той не проявява разбиране казах,че ми писна и няма да се занимавам с него.Радвам се че имам разбрана майка :-) Тя е единствения човек на когото мога да се доверя,да споделям,да поискам съвети от нея.Ако не е тя може би щях да пропусна най-прекрасните мигове прекарани с приятелите ми.
Чесно да ти кажа незнам как ще се справиш с майка ти.Според мен е най добре да ги събереш(майка ти и баща ти) някоя вечер да седнете и да си поговорите сериозно,да им кажеш всичко,което мислиш за тяхното отношение към теб,да има споделиш кое би жялала да се промени помежду ви.Пожелавам ти да постигнеш желания резултат и майка ти да стане по-разбран човек(както и моят баща:D )

Agllka
04-11-2011, 13:26
Много е възможно майка ти да няма вяра на хората с които искаш да излизаш. При мен го имаше до преди няколко години - двоен стандарт - с едни: пълна свобода, ходи където искаш, прибирай се когато искаш. С други - разчет по часове и ако закъснея малко - лудница...

Може пък да ти няма доверие на теб, да не вярва че няма да се увлечеш покрай приятелите и да закъснееш много или да тръгнеш да ходиш някъде, където не ти е работа да стъпваш на 15 години. Дай си сметка дали й даваш поводи за съмнения и притеснения..

Най-доброто, което можеш да направиш е да я помолиш да говорите. Не бъди с нагласата, че след този разговор ще ти позволи да излизаш - вероятно е да не си промени мнението. Но поговори с нея като възрастен - все пак искаш част от привилегиите на възрастните, трябва да покажеш че ги заслужаваш (това от гледна точка на родителите). Обясни й, че имаш нужда, че си го заслужила, помоли я пробно един път да те пусне някъде с приятели и ако те пусне - гледай всичко да мине по вода - кажи и тоно къде и с кого ще бъде, дай й телефони на приятелите си, ако трябва и на техните родители - ако излизат легално де, прибери се малко по-рано от колкото те е пуснала, а не чакай до последнат минута и така.. тези неща от опит ти ги казвам, правят много силно впечатление. Дори и да няма резултат на момента ще й дадеш повод за размисъл дали не бърка в преценката си.

и последно - майка ти ако наистина не те обичаше и искаше да ти навреди въобще нямаше да си прави труда да те ограничава... сигурна съм че си дава много ясна сметка, че може и да я напразиш за това, което прави, но за родителите е по-важно детето им да е живо и здраво от колкото да ги обича

Ssummerjam
04-11-2011, 13:29
Жената просто се притеснява за теб, но в опита си да те предпази наистина е попрекалила. Поговорете, обясни й как се чувстваш и би трябвало да има ефект. :)

hriska95
04-11-2011, 14:29
Благодаря на всички ще опитам :wink: :wink: :wink:

Greennight
04-11-2011, 14:44
Помоли я за разговор.Ако е 60-65 набор,сигурно си живее в комунизма жената и е по-старомодна.А може и да е от възрастта...Моят баща е на 45 и последните година-две от време на време му прищраква нещо и почва да ми се кара и да го обсебват някви идеи,но аз не му обръщам внимание...

Agllka
04-11-2011, 18:48
хах 60-65-и набор е добре... пробвай да са на 60-65 години... не набор.. да видиш тогава за какво става въпрос :shock:

chefyy
07-08-2011, 09:29
Пиша ви по повод не разбирателството с родителите.В мен ли е причината или в тях ( по точно в маика ми )?Ако не е баща ми тя не би ме пускала никъде.Според мен за момиче на мойте години(15) е съвсем нормално вече да може да излиза до по късно вечер с приялели.Аз не съм като мои съученички да не се прибирам по точно не искам това просто искам да не ме задушава толкова много.Искам малко свобода.Единственото нещо което мога да направя е да изляза с една приятелка до пред блока за час или два и да се притеснявам да не закъснея да гледам часовника постоянно.Попринцип майката трябва да е като най-добра приятелка на детето си,а моята е като злобно куче което иска да ме нападне във всеки един помент.Какво да правя ? Помогнете ми :(

Някои хора са ти написали да говориш с нея!Но при мен тая работа не става!Всъщност аз съм на 12 ии ми дават свобода като за моите години да излизам навън с приятелки,да се разхождам,да ходя на гостии!Е примерно не ми дават на дискотека всъщност аз не съм ги и питала,защото аз знам,че още не ми е време,ноо ако под малко по-късно вечерта имаш предвид 2 не си права!И мне няма да ме пуснат на дискотека примерно на 15,но ще ме пускат навсякъде другаде(за дискотеката не съм сигурна),но ако наистина майка ти е такава значи имаш сериозен проблем,защотоо тва вече си е ненормално да пускаш 15 годишната си дъщеря ПРЕД БЛОКА ЗА 1-2 ЧАСА и да ти дава точно определено време!

4o4ina
07-08-2011, 09:43
Майка ти просто се опитва да те предпази за нея все още си малка,поговори с нея обясни и всичко което чувстваш,но бъди деликатна!
И започни постепенно да излизаш,примерно първо по центъра за един час и така всеки ден,постепенно ще започнеш с по весели мероприятия и така...

п.п.Пак ти казвам просто е загрижена за теб,не и се сърди,предполагам слушаш по телевизията всеки ден какви неща стават,така че...

Nithael
07-08-2011, 09:47
Майка ми е същата..като изляза, ако не ми звънне поне 5 пъти да ме пита какво правя и къде съм няма да стане просто...при положение че съм на 17... :D ако се прибера по-късно да не говорим какви караници има...
И да се говори с такива майки файда няма...просто трябва да изчакаш да навършиш 18, за да не те ограничават толкова.