Влез

View Full Version : За или против избиването на улични кучета?

Страници : 1 [2]

darkPaladin
04-19-2011, 19:19
пп
до някои създания по ниски от тревата да внимават как ме наричат

Естествено, като нямаш какво да кажеш. Давам логични, подредени аргументи и ти мълчиш, защото освен с обиди, няма с какво друго да отговориш. Май някой друг е по-нисък от тревата.

Къде във Виена ли? По вътрешния ринг. Говори ли ти нещо? Не? Ами да ти обясня, БАШ центъра на Виена.

Violenza, супер тийм сме :Д

ти започна първа да обиждаш
помниш ли?
и пак казвам във Виена имаше масова евтаназия преди години и моите аргументи са доста ясни за разлика от твоите

anonymous708973
04-19-2011, 19:24
"Във Виена имаше масова евтаназия преди години" - супер ясно е, мдааа.
Коя година, кой го е организирал, КАКВА евтаназия? Не с чук в главата, нали? Дай ми доказателство, не твърдение.

От друга страна, аз казвам като собственик на куче как стоят нещата - първо, второ, трето, четвърто. :wink:

darkPaladin
04-19-2011, 19:27
"Във Виена имаше масова евтаназия преди години" - супер ясно е, мдааа.
Коя година, кой го е организирал, КАКВА евтаназия? Не с чук в главата, нали? Дай ми доказателство, не твърдение.

От друга страна, аз казвам като собственик на куче как стоят нещата - първо, второ, трето, четвърто. :wink:

четох го в едни новини с подобна тема ако не ми вярваш потърси

и кой е казал за чук в главата?

колко видове евтанаизя познаваш?

аз само една

ти казвай квото искаш имаш право то си е твое мнение

amk933
04-19-2011, 19:40
Много ме кефи как последният ми пост по темата беше удобно пропуснат, защото обърканите хуманистки не можаха да му отговорят. :lol:

Nam3less3
04-19-2011, 19:44
Много ме кефи как последният ми пост по темата беше удобно пропуснат, защото обърканите хуманистки не можаха да му отговорят. :lol:И на мене 10 поста ми пропуснаха, но тука си чеша езика, не очаквай смислена и аргументирана дискусия със заблудени ученички. Виж че половината казват "категорично против!!!" и дотам. Но просто няма как да кажеш на бялото черно, тъй че няма как и да получиш аргументи, след като не съществуват :D

darkPaladin
04-19-2011, 19:59
Много ме кефи как последният ми пост по темата беше удобно пропуснат, защото обърканите хуманистки не можаха да му отговорят. :lol:И на мене 10 поста ми пропуснаха, но тука си чеша езика, не очаквай смислена и аргументирана дискусия със заблудени ученички. Виж че половината казват "категорично против!!!" и дотам. Но просто няма как да кажеш на бялото черно, тъй че няма как и да получиш аргументи, след като не съществуват :D

аз ги попитах защо другите по-развити държави като Австрия имат заболявания на трихофития ние не :D

Biskfitka
04-19-2011, 20:02
Ох защо не спрете да се обиждате? Приемете,че има различни мнения и различни хора.За вас ние сме егоисти,защото не харесваме кучетата (а аз не харесвам никакви животни...)...за мен пък не е нормално вие да защитавате така някакво куче,което утрешния ден може да ухапе и детето ви...Пита се за или против,не е нужно да се убеждавате един на друг... :-o

amk933
04-19-2011, 20:31
Ох защо не спрете да се обиждате? Приемете,че има различни мнения и различни хора.За вас ние сме егоисти,защото не харесваме кучетата (а аз не харесвам никакви животни...)...за мен пък не е нормално вие да защитавате така някакво куче,което утрешния ден може да ухапе и детето ви...Пита се за или против,не е нужно да се убеждавате един на друг... :-o

Права си. Просто е глупаво като на хората им свършата аргументите да започнат като малките деца да тропат с крак на тяхното си, но без да могат да се аргументират. Или пък другото съвсем смешно е като започнат да се хващат за странични неща и да отклоняват темата. :)

SlowDownBaby
04-20-2011, 06:45
Омг вие четете ли кво пишете въобще ? :lol:
Боже,на всеки коментар разсъждавате като психолози,ще се избиете за да стигнете до едно решение,слагате АБСОЛЮТНО ВСЯКАКВИ АРГУМЕНТИ,и накрая на всички ви мненията са ви:

Просто е глупаво като на хората им свършата аргументите

не очаквай смислена и аргументирана дискусия

Давам логични, подредени аргументи и ти мълчиш

И още мноооого,много...Та една дума сте научили и се скъсахте да я употребявате.Ставате смешни !!!!! Спрете да спорите (най-вече за darkPaladin и Nam3less3 .....) Толкова ли не можете да дадете гласа си в анкетата и да млъкнете ! И аз спорих с вас по едно време,ама ми писна,не знам нямате ли си работа,че само следите темата за да се заяждате ? Не работите ли,не ходите ли на дск,не излизате ли ?
И извинявай "ветеринаря" работно време нямаш ли ? Или само дето си взел дипломата и се хвалиш на всякъде всички да те разберат ? Горко им на животните с такива ветеринари. :?

anonymous708973
04-20-2011, 08:08

Права си. Просто е глупаво като на хората им свършата аргументите да започнат като малките деца да тропат с крак на тяхното си, но без да могат да се аргументират. Или пък другото съвсем смешно е като започнат да се хващат за странични неща и да отклоняват темата. :)

Не знам дали четеш същата тема като мен, но и аз, и Виоленца даваме солидни доказателства. Точно пък останалите са тези, които се хващат за странични неща. Каза "зарази", на ти аргументи за зарази.
Ти случайно да видя някъде аргумент за това, че нямало невинни животни? Аз виждам само ТЕЗИ/ТВЪРДЕНИЯ. Никакви доказателства. А ти?

ДаркПаладин, сериозно ли ще се хванеш за грешка на езика/клавиатурата? Поправих си поста.

Хайде кажете кое сме пропуснали, за да ви просветим.

darkPaladin
04-20-2011, 09:11

Не знам дали четеш същата тема като мен, но и аз, и Виоленца даваме солидни доказателства. Точно пък останалите са тези, които се хващат за странични неща. Каза "зарази", на ти аргументи за зарази.
Ти случайно да видя някъде аргумент за това, че нямало невинни животни? Аз виждам само ТЕЗИ/ТВЪРДЕНИЯ. Никакви доказателства. А ти?

ДаркПаладин, сериозно ли ще се хванеш за грешка на езика/клавиатурата? Поправих си поста.

я чакай какво каза за зарази?
4. Само за информация, устата на улично куче съдържа три пъти повече бактерии от устата на случаен човек, спрян на улицата. Не се хаби, проверен източник е.
ти казваш че кучето има повече бактерии от един случаен човек и казваш че човека пренася повече неща?

ти за бяс чувала ли си?
аз дадох пример в Австрия казахте животните се допускат на повече места в България не
ама там има трихофития точно поради тази причина ето защо са глупави
знаеш ли какво е трихофития? едно заболяване дето се предава и на хората няма излекуване цял месец ;) а колко е заразно да не ти казвам

и момиче на мене това ми е занаята не ме прави на идиот спри да говориш глупости и си затвори устата

за правописни грешки не се хващам то си пише че съм неграмотен
неграмотни не закачам
и мюзик фена беше прав вие отклонявате темата в момента какво е общото на темата с това дали кучетата имат съвест?
и пп
не може ли просто да си дадете гласа в анкетата и да млъкнете?

darkPaladin
04-20-2011, 09:16
Омг вие четете ли кво пишете въобще ? :lol:
Боже,на всеки коментар разсъждавате като психолози,ще се избиете за да стигнете до едно решение,слагате АБСОЛЮТНО ВСЯКАКВИ АРГУМЕНТИ,и накрая на всички ви мненията са ви:

Просто е глупаво като на хората им свършата аргументите

не очаквай смислена и аргументирана дискусия

Давам логични, подредени аргументи и ти мълчиш

И още мноооого,много...Та една дума сте научили и се скъсахте да я употребявате.Ставате смешни !!!!! Спрете да спорите (най-вече за darkPaladin и Nam3less3 .....) Толкова ли не можете да дадете гласа си в анкетата и да млъкнете ! И аз спорих с вас по едно време,ама ми писна,не знам нямате ли си работа,че само следите темата за да се заяждате ? Не работите ли,не ходите ли на дск,не излизате ли ?
И извинявай "ветеринаря" работно време нямаш ли ? Или само дето си взел дипломата и се хвалиш на всякъде всички да те разберат ? Горко им на животните с такива ветеринари. :?

какво общо има това кой съм с темата?

95% от животните които са идвали при мен са живи здрави

а за останалите 5% какво да кажа ако ти докарат кон с некротична рана на 4 карака какво може да се стори освен да го дадеш на кланницата? ако го вземе някой...
аде без лични нападки нито съм почнал да казвам ти си такъв и онакъв нито съм почнал да наричам хората хитлеристи
спрете с простащината това е жалко вече

amk933
04-20-2011, 09:46

Отговори ми адекватно на постовете от 14 страница, защото Виоленца не се справи със задачата. Като казвам адекватно, нямам предвид с утопично-нереалистичните ви идеи.

Коментираме доколко е предвидимо едно животно. Прочети ми постовете, след това ми кажи доколко реалистични са ви екстрансенските изяви и т.н.

Nam3less3
04-20-2011, 09:51
Ти случайно да видя някъде аргумент за това, че нямало невинни животни?wtf? Какъв аргумент ти трябва, нима може да наречеш някое животно виновно/невинно и да му придаваш човешки качества?

Lucho
04-20-2011, 11:01
Карам на ред с отговорите.

Лъчо, в столицата на модата влизам в магазина за дрехи, дори в супермаркета с кучето и си пазарувам, без никакъв проблем, за градския транспорт да не говорим. Във Виена е абсолютно същото. Там хората какви са???
Колкото до търпението и "съсипването" на автобуса - и аз не съм длъжна да търпя нечистоплътни хора, ама на тях не им забраняват да влизат в автобусите, нали? И не ми е ясно как едно куче може да съсипе автобус? Няма проблем за малките лекета, дето драскат навсякъде с маркерчетата, ама едно куче направо ще го изяде автобуса, барабар с хората вътре!

Дай ми конкретен линк с информация на превозвачи във Виена, които разрешават кучета да се возят в автобусите им ! Защото ще се постаря да ти намеря интериорни снимки на автобуси със съответните отличителни табели вътре за забранени неща за превозване.

Хората са хора, каквито и да са, но кучетата са си кучета. Не можахте ли да разберете, че НЕ МОЖЕШ под никакъв предтекст да приравняваш един средностатистически човек и едно средностатистическо куче ? Защото колкото и да е пропаднал един човек, работи, извършва дейност, комуникира, помага на държавата с 0,000001%, но помага по някакъв начин. Какво помага кучето на държавата? Отговор на този въпрос очаквам от теб! Личното ми мнение, към "малките лекета с маркерите" е по-твърдо от това към кучетата - при хващане на лице да прави такова нещо, първата нормална постъпка от нормален човек трябва да е стабилен бой (може и счупване на предните крайници) + един месец или повече работа в гаража на фирмата по излъскването на всички налични автобуси отвън и отвътре. Кучето може да причини вреди по автобуса - може да се изходи, може да остави козина в салона, може да изцапа автобуса, може да надраска пода и какви ли не други неща. Извинявай, но нови автобуси за по 200-300 000 евро да бъдат освинявани от кучета, начело с техните инфантилни стопани, това не е нормално, било то и стари автобуси, всички имат нужда от добра поддръжка, а още повече - от нормални пътници.

1. НЯМА КАК кучето ми да пренася бълхи и кърлежи. На всеки два месеца минава едноседмичен курс на лечение срещу това.
2. Момичето ти казва, че в МИЛАНО и ВИЕНА влиза с куче в магазин за дрехи, ти обаче продължаваш да повтаряш, че било забранено. Еми, очевидно не е.
3. Кучето ми няма да се изходи, защото няма да го кача в автобуса 5 секунди след като съм го извела. То излиза два пъти на ден за по достатъчно време, за да свърши нуждите си. Не ги прави вкъщи.
4. Само за информация, устата на улично куче съдържа три пъти по-малко бактерии от устата на случаен човек, спрян на улицата. Не се хаби, проверен източник е. [/i]

Преди две мнения, мисля, че точно на теб писах да престанеш с частните случаи. Разбери, че ако България беше толкова подредена и проверена, за колкото я представяте, нямаше да сме на този хал. Никого не го интересува твоето куче. Тук говорим за средностатистическите кучета и кучетата като цяло, разберете го най-после и престанете с вашите лични частни случаи, които представляват единици. Обсъждаме кучетата такива, каквито са по природа и каквито си ги поддържа масовият български стопанин... не можеш да говориш за всички като съдиш само по себе си. И повярвай ми, да, има хора, които правят обратното на описаното от теб в точки от №1 до №3. Писах горе, пиша и тук - за Милано и Виена очаквам конкретни линкове със снимки или сайтове на превозвачи или общинска наредба, разрешаваща возенето на кучета в МГТ (Масов градски транспорт).

По точка №4 няма две мнения, поне едно единствено нещо в поста ти е наистина вярно. В човешката уста се съдържат от 20-30000 повече бактерии от тези в кучешката такава, казано по друг начин.

programings
04-20-2011, 12:04
Няма невинни животни! Животно ли е, то е виновно, че се е родило! А тези, които са още по-виновни от него са тези, които не могат да се справят с кастрирането на неговите родители във огромни кавички, защото носителите на зарази не могат да имат родители! Говоря в частност за псетата!
Просто не мога да си помисля как може един носител на зарази да се допуска във супермаркет и всякакви други търговски обекти, че и административни сгради?
А после ревете, че имало хепатит, срамни въшки, та и холерия! Как няма да има, като покрай храната, която купувам минава носител на зарази, че не е изключено и да уринира върху нея или пък да се изходи по голяма нужда върху храната, а после аз да да я сложа на масата си, и да ям от нея!
А това за игрищата за кучета направо ме тръшна! Ти да си видяла да има по света игрища за мечки, леопарди или хиени? Явно предположението ми, че все още живееш в детският розов свят се потвърждава! Кучето е хищник! То не е играчка! За какви игрища за кучета по дяволите говорим? Ако за вас кучето е нещо, на което може да обличате дрешки, да го закичвате с розови панделки, и да му правите прически, значи за вас кучето е играчка, а вашият коефицент на интелигентност е в опасно ниски граници В нашата пропаднала държава има толкова малко игрища за деца! Остана и за псета да правим!

Кучето не е домашен любимец! Единствено вие си мислите, че е така!

Колко пъти да го повторя?

Просто продължавате да се залъгвате, че вашият носител на зарази е нещо повече, отколкото е всъщност! Крайно време е да излезете от розовият детски свят в който живеете!

iiordanova
04-20-2011, 12:08
Аз пък мисля,че е възможно във Виена и Милано да се разрешава возенето на кучета в автобуси, влизането им в магазини и т.н. Та, във Виена правят сладолед за кучета, в Милано салони за разкрасяване и масажи на кучета. За какво говорим? Щом правят такива неща за кучетата, не вярвам да не ги допускат в автобуси или магазини. Не знам от къде сте чули за евтаназия на кучета във Виена. Чичко Гугъл не е чувал, а пък вие претендирате. Както тръгна това с доказателствата .. чакаме доказателства,че е имало евтаназия.

programings
04-20-2011, 12:11
Не веднъж съм казвал по форуми, че съм твърдо за това да се сложат специални пунктове за евтаназия на носители на зарази по улицата!
Така броят им ще се ограничи драстично!

WishICouldForgetYou
04-20-2011, 12:23
programings, моля ти се, не ме разсмивай! :razz:
"Псе ли е, виновно е, че се е родило" :razz:
Виновно е викаш, така ли? Скрий се бе, мъдрецо!
Как 1 куче ще е виновно, че се е родило, като държавата бива управлявана от идиоти и не се обръща никакво внимание на кучетата.
Болните кучета, които се мъчат, носят зарази и т.н. трябва да бъдат подложени на евтаназия. Колкото и тъжно да е. А останалите кучета трябва да бъдат кастрирани, за да НЕ СЕ РАЖДАТ НОВИ И НОВИ помияри и ТИ ДА КАЗВАШ, ЧЕ СА ВИНОВНИ, което е смешно..
Аз съм твърдо против, пак казвам, човек да се саморазправя с кучетата като им троши главите и т.н. по-неприятни неща.. Защото мога да ти кажа, че когато моето куче роди и дадохме 1 малко на село.. това кученце беше супер добричко и вече кажи-речи на 2 годинки беше излязло от нас ( нито беше агресивно, нито болно, нито каквото и да било..) съседа или не знам кой го уби. Е, за какво си говорим?
Значи, видим ли куче на улицата, независимо дали е избягало от вкъщи или е бездомно, трябва да го убиваме, така ли?
СКРИЙТЕ СЕ ВСИЧКИ И СПРЕДЕ ДА СПОРИТЕ, ЗАЩОТО СТЕ ЖАЛКИ!
Мога да давам още много примери, но няма смисъл, защото вие сте всезнайковци и никога няма да спрете с простотиите си.

darkPaladin
04-20-2011, 13:30
Аз пък мисля,че е възможно във Виена и Милано да се разрешава возенето на кучета в автобуси, влизането им в магазини и т.н. Та, във Виена правят сладолед за кучета, в Милано салони за разкрасяване и масажи на кучета. За какво говорим? Щом правят такива неща за кучетата, не вярвам да не ги допускат в автобуси или магазини. Не знам от къде сте чули за евтаназия на кучета във Виена. Чичко Гугъл не е чувал, а пък вие претендирате. Както тръгна това с доказателствата .. чакаме доказателства,че е имало евтаназия.

аз казах от къде от един новинарски сайт случайно прочетен ;)

ако не вярваш търси по-добре на мен не ми се занимава да доказвам на никой нещо

и другото което е с кастрация нищо не се постига в кучкарника дето работех имаше кастрирани над 3000 кучета и пак бълваха а моят град не е голям 100 000 души

и като не ми вярвате защо във Виена няма улични кучета щом практиката показва че кастрацията не помага?то е близко до ума можеш да се сетиш и без да търсиш сайта от който съм го прочел

аз искам след време детето ми да играе спокойно на улицата не да бъде заобиколено от глутници или кучешки лайна в пясъка

и както казва сталин нет человек нет проблем

и имам въпрос защо господата природо защитници не заядоха с бизнесмените дето секат горите и да им държат същия език какъвто държат на нас?

щото ще им избият зъбите за тва

DevilsAdvocate
04-20-2011, 19:56
Ходих в Швейцария, Италия, после във Франция и в Австрия, но никъде не видях дори едно улично куче (само 5-6 котарака имаше в Милано :D ). Да не би там хората да си нямат кучета? Не, имат си, ама самото им възпитание и начин на живот не им позволяват да си зарежат техните и да ги пуснат по улиците, където представляват заплаха за спокойствието на другите. Тоест, проблемът е в хората. Така че, първо се отстраняват по някакъв начин животинките, и склед това и некадърните им стопани.

anonymous708973
04-21-2011, 06:42
4. Само за информация, устата на улично куче съдържа три пъти повече бактерии от устата на случаен човек, спрян на улицата. Не се хаби, проверен източник е.
ти казваш че кучето има повече бактерии от един случаен човек и казваш че човека пренася повече неща?

Човек, не знам колко пъти да ти го повторя, обърках се покрай словореда. Устата на улично куче съдържа три пъти по-малко бактерии от устата на случаен човек. Изследването е направено в Америка.

А "един новинарски сайт, случайно прочетен" на мен не ми прилича на прилично доказателство.

и имам въпрос защо господата природо защитници не заядоха с бизнесмените дето секат горите и да им държат същия език какъвто държат на нас?

Хаха, колко умно.
Защото темата е за УЛИЧНИ КУЧЕТА, не за бизнесмени. А вие що толкова държите да са избити, след като има далеч по-големи проблеми.

SlowDownBaby
04-21-2011, 08:17
Ама чакайте малко,не съм била във Виена,ама кой е казал,че в автобусите не може да се качват домашни животни ? Помислите малко бе хора.
Тва със заразите на някой друг го разправяйте.Какво като се доближиш до някое домашно куче сигурно на секундата ти се прехвърлят бактерии и болести. :lol: По тъпо нещо не бях чувала чесно.Та тва което бях почнала да казвам е,че НЕ във всеки автобус сигурно е позволено качването на животни.Както казах тва със заразите е пълна глупуст.Единственната причина поради която не бива кучета и котки да пътуват в автобусите е това,че може да има алергични хора,на които найстина няма да им понесе.
А може би има автобуси забранени за домашни любимци,и такива които позволяват превозването им ? Не виждам нищо странно в това,така всеки човек има право да решава дали да се качи в автобуса пълен с "ЗАРАЗИ И БОЛЕСТИ" или при ЧИСТОПЛЪТНИТЕ ГРАЖДАНИ.

sweetyKari
04-21-2011, 08:58
ПРОТИВ! ПРОТИВ! ПРОТИВ!

Lucho
04-21-2011, 14:06
Ама чакайте малко,не съм била във Виена,ама кой е казал,че в автобусите не може да се качват домашни животни ? Помислите малко бе хора.
Тва със заразите на някой друг го разправяйте.Какво като се доближиш до някое домашно куче сигурно на секундата ти се прехвърлят бактерии и болести. :lol: По тъпо нещо не бях чувала чесно.Та тва което бях почнала да казвам е,че НЕ във всеки автобус сигурно е позволено качването на животни.Както казах тва със заразите е пълна глупуст.Единственната причина поради която не бива кучета и котки да пътуват в автобусите е това,че може да има алергични хора,на които найстина няма да им понесе.
А може би има автобуси забранени за домашни любимци,и такива които позволяват превозването им ? Не виждам нищо странно в това,така всеки човек има право да решава дали да се качи в автобуса пълен с "ЗАРАЗИ И БОЛЕСТИ" или при ЧИСТОПЛЪТНИТЕ ГРАЖДАНИ.

Не съм била, ама кой е казал, че в автобусите можело... е като не си сигурна какво пишеш, тогава защо изобщо го пишеш? Аз когато пиша нещо се опирам на база факти, аргументи и личен опит. За бактерии и болести никъде няма гаранция, но лятото например, се качва куче в автобуса до теб и ти прехвърля най-спокойно един кърлеж ? Отделно на това, човек не използва МГТ по желание (с изключение любителите) - всички останали ползват съответната кола, която дойде в съответен момент, когато на тях им е необходим транспорт, т.е. пътникът не е в състояние да избира колата и пътниците - всичко е на случаен принцип. Ако ще се возят каквито и да било животни в автобус, според мен това трябва да бъде строго забранено или ако е разрешено, гореописаната група животни да бъдат в клетки с най-малкият възможен размер, за да не затрудняват придвижването на останалите пътници в автобуса.

zlatit0o
04-21-2011, 15:48
ПРОТИВ :x

Nam3less3
04-21-2011, 16:32
Забележете последните 2 дечица дето са против, особено 1вата фенка е фенка на бобъра :razz:

darkPaladin
04-21-2011, 17:02

Човек, не знам колко пъти да ти го повторя, обърках се покрай словореда. Устата на улично куче съдържа три пъти по-малко бактерии от устата на случаен човек. Изследването е направено в Америка.

А "един новинарски сайт, случайно прочетен" на мен не ми прилича на прилично доказателство.

Хаха, колко умно.
Защото темата е за УЛИЧНИ КУЧЕТА, не за бизнесмени. А вие що толкова държите да са избити, след като има далеч по-големи проблеми.

ти знаеш ли какво се случва на улично куче попаднало във ферма?

дивите животни разнасят най-много зарази било то учлични кучета които бърникат из кофите за смет а там всичко лъщи

не ставай смешна

и първо каза 3 пъти повече ;) след това го редактира

пп

знам за какво е темата ама отговори ми на въпроса

anonymous708973
04-21-2011, 18:14
ДА, редактирах го, защото се ОБЪРКАХ!

darkPaladin
04-21-2011, 18:17
ДА, редактирах го, защото се ОБЪРКАХ!

ти за кучешка тения чувала ли си?

''много приятно заболяване лесно се лекува и въобще не е опасно и много рядко се среща''

ти знаеш ли през какви неща минават заболелите?

а през какво минават обезобразените деца и родителите им?

за тяхното здраве мислиш ли?

anonymous708973
04-21-2011, 18:25
Ъъ, ти сериозно ли си ветеринар? Никога не бих си довела кучето при теб.

Куче се заразява с кучешка тения, душейки чужди кучешки изпражнения.
А ти случайно да си тръгнал да пипаш/душиш/вдишваш кучешки изпражнения? Или не си миеш ръцете, след като си пипал куче?

Бтв, аз си пипам кучето денонощно, то си и спи при мен или върху прането, което после аз обличам, и нямам тения. Стрейндж, хъх?

darkPaladin
04-21-2011, 18:46
Ъъ, ти сериозно ли си ветеринар? Никога не бих си довела кучето при теб.

Куче се заразява с кучешка тения, душейки чужди кучешки изпражнения.
А ти случайно да си тръгнал да пипаш/душиш/вдишваш кучешки изпражнения? Или не си миеш ръцете, след като си пипал куче?

Бтв, аз си пипам кучето денонощно, то си и спи при мен или върху прането, което после аз обличам, и нямам тения. Стрейндж, хъх?

не кучето не се заразява така то се заразява консумирайки заразено месо или пиейки замърсена веда
после ехинококозата се развива в тънките черва и след около 48дни напуска кучето креч изпразжненията и тъй като яйцата са прекалено леки те се поемат от вятъра и достигат навсякъде водата плодовете и тн
и да речем ако заразен плод бива погълнат от (човек)междинен гостоприемник той се заразява с ЯЙЦАТА НА ТЕНИЯТА които в тънките черва стават личинки и чрез кръвносните съдове се разпространяват до всички части на тялото (мозък сърце бял дроб черен дроб)

и по органите се образуват ехинококови мехури които имат имат големината на човешка глава и ако този мехур се разкъса се одтелят милони сколекси всеки сколекс образува нов ехинококов мехур и когато междинния гостоприменик умре по ''неизвестни причини''някое куче вълк и тем подобно си го хапва и цикъла се повтаря

от фекалиите се заразява междинния гостоприемник не кучето но както казах яйцата са леки и се разнасят надалеч така че само ако си близо до някое кучеко Л може да се заразиш

ем нищо не знаеш ем ме плюеш

пп
ти ако щеш любов прави с кучето си но в един град има средно 30 човека с кучешка тения искаш ли ти да си от тях?

anonymous708973
04-21-2011, 19:11
Значи хем яйцата са леки и си хвърчат наляво-надясно, хем трябва да съм близо до лайно, за да се заразя... Куца ти логиката.

darkPaladin
04-21-2011, 19:55
Значи хем яйцата са леки и си хвърчат наляво-надясно, хем трябва да съм близо до лайно, за да се заразя... Куца ти логиката.

поинтересувай се малко за заболяването търси в гугъл ехинококоза

исках да кажа че е досатъчно да си близо
спри да показваш своята тъпотия и прочети малко

mayaaa
04-21-2011, 20:28
ПРОТИВ! ПРОТИВ! ПРОТИВ!
И винаги ще съм ПРОТИВ!
+

BaffaLsc
04-21-2011, 20:32
Винаги, ама абсолютно винаги ще бъда против.
Твърдо ПРОТИВ !!
Що за хора сте вие, уе ?
Бати извергите..

programings
04-22-2011, 05:33
И защо сте против?
Може ли да си аргументирате мненията?

BaffaLsc
04-22-2011, 06:22
^ Да, мога, а вие можете ли да ми кажете
защо сте ЗА ? Как ще избиват горките животни,
от вашия страх да не се заразите от нещо,
майкоо.. само Господ може да отнема живот,
т`ва вие сте няк`ви хора безчувствени и без капка
милост, ненормална работа..

anonymous708973
04-22-2011, 06:25
даркПаладин, имам куче. Наистина ли мислиш, че не съм прочела за кучешката тения?

Programings, не беше ли ти тоя, който каза „куче ли е, виновно е, че се е родило”? Леко е... жалко точно ти да искаш артументи.

darkPaladin
04-22-2011, 07:20
даркПаладин, имам куче. Наистина ли мислиш, че не съм прочела за кучешката тения?

Programings, не беше ли ти тоя, който каза „куче ли е, виновно е, че се е родило”? Леко е... жалко точно ти да искаш артументи.

от това което написа по-горе видях колко си прочела и въобще не ти вярвам аз съм направил малко повече от това да прочета ;)

http://paper.standartnews.com/archive/2002/08/02/interview/s3443_2.htm

я прочети и тука да видиш някои неща

пп
звездичке я виж снимките които ти пратих по скайп

BaffaLsc
04-22-2011, 08:26
пп
звездичке я виж снимките които ти пратих по скайп
Тъкмо влизам в скайп, сега ще ги видя :-)

Nam3less3
04-22-2011, 08:46
милост, ненормална работа.. Значи вярваш в Господ, така ли? Ами ако искаш да знаеш, именно той е отредил да господстваме над животните и т.н., значи нямам право примерно да си заколя кокошката на село щото само Господ може да отнема животи така ли?

Айде някой да ми обясни, защо 95% от хората, дето сте писали, че сте против, сте все разни ученички, на които не им се отдава много да разсъждават?

danibebi
04-22-2011, 09:26
Аз съм категорично против. :(

BaffaLsc
04-22-2011, 11:06
милост, ненормална работа.. Значи вярваш в Господ, така ли? Ами ако искаш да знаеш, именно той е отредил да господстваме над животните и т.н., значи нямам право примерно да си заколя кокошката на село щото само Господ може да отнема животи така ли?

Айде някой да ми обясни, защо 95% от хората, дето сте писали, че сте против, сте все разни ученички, на които не им се отдава много да разсъждават?

Вярвам, да.
Нали точно с този пост ти обясних защо съм против,
к`во повече искаш ? + т`ва ученички, да, форум за
тийнове е все пак. :)

Nam3less3
04-22-2011, 11:21
Вярвам, да.
Нали точно с този пост ти обясних защо съм против,
к`во повече искаш ? + т`ва ученички, да, форум за
тийнове е все пак. :) Точно Господ е определил хората да стоят над животните, да ги ядат, да ги убиват когато са заплаха и т.н., заради това аргументите ти не важат.
Досега никой не даде смислена причина против избиването, само плямпате против против против и приказвате разни глупости, че животните били невинни.
Epic Fail за природозащитниците.

BaffaLsc
04-22-2011, 11:44
:)

programings
04-22-2011, 15:01
Предлагам да се избиват наред с кучетата и тези, които ги защитават! Така ще има равновесие!

Nam3less3
04-22-2011, 15:18
само Господ може да отнема животТъй като на последният ми пост не можа да отвърнеш с нещо повече от усмивчица, ето ти още един пример. Ако ей сега реша да убия някой и го убия, нима аз не го правя чрез Господ, тъй като той ми е дал воля и възможност и не е предпазил чрез съдбата жертвата ми? Примерно ако тръгна да убивам някой, Бог може да направи така, че да катастрофирам по пътя, или някой друг да ме спре, или да не улуча жертвата ми ако съм с пистолет и т.н.

Unendlich
04-22-2011, 16:16
Nam3less3, просто спорът е безсмислен. Има много повече аргументи, които са в полза на ликвидирането на пумярите, а и са предостатъчни, за да оборят всеки от отсрещната страна. Един проблем е решен, когато вече не съществува.

Nam3less3
04-22-2011, 16:31
Nam3less3, просто спорът е безсмислен. Има много повече аргументи, които са в полза на ликвидирането на пумярите, а и са предостатъчни, за да оборят всеки от отсрещната страна. Един проблем е решен, когато вече не съществува.Да, но отсрещната страна трябва да си признае грешките и да подкрепя, а не да спъва ликвидирането на кучетата.
Но хората не са като кучетата да ги дресираш кое е правилно и кое не е, за жалост са твърдоглави и ги е срам да си признаят грешките.
Но тая анкета ако се проведе някъде, където НЕ преобладават заблудени ученички, сигурно би имала обратният резултат. А за аргументи против, аз освен повтаряне на "против против против" друго кой знае какво не видях, явно толкова и могат да кажат.

Lucho
04-22-2011, 21:07
Но тая анкета ако се проведе някъде, където НЕ преобладават заблудени ученички, сигурно би имала обратният резултат. А за аргументи против, аз освен повтаряне на "против против против" друго кой знае какво не видях, явно толкова и могат да кажат.

Почти същото написах назад на 15-та или 16 страница, не помня вече, но си прав, и то много. Докато преобладават "мекушавите" хора и техните твърдения, спора ще се води до край. Дори да беше пусната темата в раздел Политика, смятам че, както казах и преди, резултата на тази анкета щеше да е обратнопропорционален. Да не говорим, че всеки, който е казал против не се е аргументирал, а е написал три пъти против... което е доста слаб аргумент лично за мен и говори следните неща: изкуствено създаване на спам, т.е. целене на по-голям брой коментари (характерно за детската част <14) или хора с изострено емоционално състояние. А най-лошият тип са тези, които се опитват да кажат нещо, но фактически не казват нищо съществено...

http://store.picbg.net/pubpic/54/14/157d13b7aa045414.jpg

Остави, че е "Стрейндж", то "Стрейндж" е меко казано, т'ва си е направо "патетик". Отвратен и шокиран съм от това, което чета. И ти, PinkPan7her ще обясняваш утре, че кучетата са мили и добри животни, които не хапят, не правят никакви проблеми в системата на МГТ, изобщо не пречат на хората, а сигурно ще излезе, че това гадно човечество пречи на кучетата да си живеят живота и какво ли още не ще изчетем. Пак казвам: Отвратен съм.

ForzaFelipe
04-22-2011, 21:12
Против!
Кучетата не са виновни, че държавата не се интересува и няма желание да се занимава с тях.

По същата логика вмомента могат да ни нападнат извънземни или някакъв друг биологичен вид и да ни изтреби,щото им пречим ;) Животните са на тази земя както и ние,тва че по някаква причина ние можем да разсъждаваме(въпреки че като гледам тази "функция" рядко се използва от хората...) не значи че можем да си избиваме каквото си искаме и ей така защото "ни пречело"...ако хората се грижеха малко за кучетата,котките и т.н. нямаше да е така,как искаш да не те напада едно куче което през ден е ритано и биено от някой кавали,то не може да знае дали ти няма да направиш същото...

darkPaladin
04-22-2011, 23:23
докато има улуични кучета ще има нападнати хора да не говорим за обезобразяване и разкъсване

ако искате да има твакива разбирам защо сте за

но ако не искате следващия да сте вие или някой ваш познат роднина дете по-добре вземете мерки

само да допълня гледам някъв го съдят щото лаел срещу куче

а тука няква си от нз си къде ме изкарва че съм некадърен бръщолевейки пълни глупости и неща които само тя знае и какво нищо

извод едно куче има повече права от мен ето до къде я докарахме

BladeDancer
04-23-2011, 00:27
Кучета болни от бяс и други болести трябва да се избиват. Другите да се кастрират и да си живеят.

Violenza
04-23-2011, 04:36
Лъчо, (всъщност не знам как да се обръщам към теб, защото на няколко места пишеш в женски род...) толкова пъти съм била във Виена, така че ми е пределно ясно, че е абсолютно разрешено. Как може да коментираш, че е забранено, като ти дори не си стъпвал там?

И е най-удобно да казваш "няма аргументи". Има, отделен въпрос е, че като не можете да ги опровергаете и е най-лесно да се каже, че няма такива. Това и за неймлес се отнася, който искрено ме разсмя с последния си пост на миналата страница. Благодаря за което, наистина такива писания не се срещат всеки ден... 8-)

Амк, на теб какво да ти обяснява човек, като може 98% да е бяло, 2% черно и ти ще кажеш, че бялото е изключение.

Докторе, що не си поплачеш малко за правата си? Много ти се насъбра...
И не знам защо бъркаш това, че щом някой е против избиването им, то иска да са на улицата. Не вярвам да има такъв.

darkPaladin
04-23-2011, 05:45
Лъчо, (всъщност не знам как да се обръщам към теб, защото на няколко места пишеш в женски род...) толкова пъти съм била във Виена, така че ми е пределно ясно, че е абсолютно разрешено. Как може да коментираш, че е забранено, като ти дори не си стъпвал там?

И е най-удобно да казваш "няма аргументи". Има, отделен въпрос е, че като не можете да ги опровергаете и е най-лесно да се каже, че няма такива. Това и за неймлес се отнася, който искрено ме разсмя с последния си пост на миналата страница. Благодаря за което, наистина такива писания не се срещат всеки ден... 8-)

Амк, на теб какво да ти обяснява човек, като може 98% да е бяло, 2% черно и ти ще кажеш, че бялото е изключение.

Докторе, що не си поплачеш малко за правата си? Много ти се насъбра...
И не знам защо бъркаш това, че щом някой е против избиването им, то иска да са на улицата. Не вярвам да има такъв.

не искам и да ми взимат данъци за да храня кучета на някой природозащитник

и кажи нещо по фраканата тема различно от това кой какъв е поне веднъж

аде дай някой аргумен сега да видим какво не мога да опровергая

Lucho
04-23-2011, 06:32

Ти коментираш Виена - аз мога да коментирам Манчестър. Не съм бил във Виена, но след като едно нещо е разрешено/забранено, трябва някъде в интернет да има документ или сайт, който регламентира тази забрана или това разрешение. Моите наблюдения са следните: на 90% от местата по света, всичко зависи от шофьора - т.е. той сам преценява дали иска да превърне превозното си средство в обор или да го запази чисто и приятно за пътниците.

И да, името ми е Лъчо, можеш така да се обръщаш към мен или направо с никът от форума, не знам къде съм писал в ж.р., вероятно тавтология се е получила...

SlowDownBaby
04-23-2011, 06:37
Aман от тея аргументи ейййй,уляхте се.Добре darkPaladin тогава я ти ми обясни защо след като в тоя форум пишат само "заблудени ученички" ти още продължаваш да спориш ? Плюс тва,след като си толкова "зрял" ( не че си личи ) какво въобще търсиш във форума ? И сега какво следва ? "Даааа аз имам право да правя каквото си искам и да пиша където си искам." Ами щом е така-съобразявай се.Все нямало аргументи.Ти кьорав ли си ? Хората ти изписаха куп причини ( ако щеш аргументи,твоята любима дума ) и ти ОТНОВО продължаваш да повтаряш във всеки един твой пост,че такива нямало :lol: Не знам кой е заблудения ученик в случая !

darkPaladin
04-23-2011, 06:47
Aман от тея аргументи ейййй,уляхте се.Добре darkPaladin тогава я ти ми обясни защо след като в тоя форум пишат само "заблудени ученички" ти още продължаваш да спориш ? Плюс тва,след като си толкова "зрял" ( не че си личи ) какво въобще търсиш във форума ? И сега какво следва ? "Даааа аз имам право да правя каквото си искам и да пиша където си искам." Ами щом е така-съобразявай се.Все нямало аргументи.Ти кьорав ли си ? Хората ти изписаха куп причини ( ако щеш аргументи,твоята любима дума ) и ти ОТНОВО продължаваш да повтаряш във всеки един твой пост,че такива нямало :lol: Не знам кой е заблудения ученик в случая !

аде напиши ми един аргумент дето са казали тука и да не съм го коментирал!!!
никъде не съм казал кой какъв е

и да имам някой друг диоптер

и аде стига с тия лични нападки може да съм умствено изостанал да съм женствен да съм сляп глух и тн това си е лично мой проблем вас не ви интересува и не смятам че трябва да коментираме който и да е било като личност

и това какво търся във форума от кога е твой проблем?
има много по-големи от мен тук нещо да имаш да им казваш?

SlowDownBaby
04-23-2011, 06:55
Ами да има много по големи ест. ама сега така ти утърва нали ? До преди малко нямаше зрели хора във тоя форум щом подкрепяха кучетата.
Плюс тва никъде не съм казала,че ти не даваш аргументи , а че получаваш такива и не знам не ги виждаш ли какво ? Или както казах по-горе просто и това не ти утърва.Мога да ти копирам достатъчно постове за да видиш колко причини са ти изредили,но просто ми омръзна да чета едно и също по 100 пъти в тая глупава тема.Добре щом си по голям ( не знам колко ) и ако имаш рег в някой друг форум пусни и там такава анкета.Нека да видим кой е за и кой против,ако и зрелите хора мислят така,нищо повече няма да кажа по темата.
Другото което е,възрастните,честно казано въобще не се интересуват дали има бездомни кучета или не.Сега като се замисля,познавам толкова възрастни хора и никой нито се е оплакал,нито е казал,че пречат.Може би само на вас,хората дето се мислите за нещо много повече ви оттърва така да се реши проблема.

Violenza
04-23-2011, 07:03
аде напиши ми един аргумент дето са казали тука и да не съм го коментирал!!!

На мен така и не ми обясни за дините?

Лъчо, аз говорех за конкретни градове, какво ми обясняваш какво можеш ти да коментираш? Аз за Манчестър да съм спорила изобщо? И какво значи 90% от местата по света? Ще ги коментираш като обиколиш тия 90%, а не чул/прочел оттук и оттам в интернет. И нищо не зависи от шофьора, защото е просто служител.

darkPaladin
04-23-2011, 07:04
е аде копирай да те видя

тва че кучетата нямат съвест и колко бактерии имат в устата аргумент ли е?

само това видях аде копирай

и престани с личните нападки пак ти казвам какъв съм що съм какво правя си е мой проблем

cigarettekisses
04-23-2011, 07:22
за.
ако няма да ги избиват,поне да ги прибират някаде ддз.
аз избягвам да ходя там,където има супер мнг бездомни кучета,озлобели някви.
веднъж щяха да ме нахапят някви.:D аве да се избиват.:D

Lucho
04-23-2011, 07:56
Лъчо, аз говорех за конкретни градове, какво ми обясняваш какво можеш ти да коментираш? Аз за Манчестър да съм спорила изобщо? И какво значи 90% от местата по света? Ще ги коментираш като обиколиш тия 90%, а не чул/прочел оттук и оттам в интернет. И нищо не зависи от шофьора, защото е просто служител.

Ами нали и аз обяснявам за конкретни градове. И недей да обясняваш, че нищо не зависи от шофьора - именно той като изпълнител може най-спокойно да ти забрани да се качиш в автобуса с животно. Пък ако искаш пускай жалби, прави оплаквания или чакай другия автобус.

И понеже твърдиш, че шофьора е никой, ето ти пример от сайта на Arriva, които са едни от най-голямата транспортна корпорация в Европа, обслужват градски и междуселищен транспорт на територията на Великобритания, Полша, Чехия, Германия и други страни. Сайта им е: http://arrivabus.co.uk/. Пишем в търсачката 'dogs' -> http://arrivabus.co.uk/faqs/ и ни излиза една дълга страница от въпроси. В началната и част обаче се откроява следният въпрос:

Can I take my dog on the bus?

А отговорът на Arriva е: Dogs are permitted on buses at the absolute discretion of the driver. Guide Dogs and Assistance Dogs are permitted at all times. There is no charge for dogs

Не мисля да го превеждам, мисля, че хората ясно са го описали.

Violenza
04-23-2011, 08:07
Ами нали и аз обяснявам за конкретни градове. И недей да обясняваш, че нищо не зависи от шофьора - именно той като изпълнител може най-спокойно да ти забрани да се качиш в автобуса с животно. Пък ако искаш пускай жалби, прави оплаквания или чакай другия автобус.

Това е абсурдно... Аз съм ти дала пример с градове, като не можеш да ги опровергаеш, какво ми даваш примери с други градове не разбирам? Аз да съм казала, че по целия свят пускат кучета?
И да, шофьорът е именно изпълнител - ако е забранено, ще забранява, ако е позволено - ще позволява. Тази фирма за първи път я чувам, не съм ползвала техни услуги, така че няма да коментирам, щом това им пише в сайта, значи и такъв вариант има.

programings
04-23-2011, 08:11
Преди да се стигне до инкриминиране на насилието над животни трябва непременно :

1. Да се избият всички улични кучета. Не да се кастрират и да се настаняват по приюти, а да се избият. Без изключение. Който си харесва песа пред блока, да си го вземе у тях, а след това като го извежда навън да му събира произведенията на изкуството и да го води с намордник.
2. Да се затворят всички приюти за кучета, тъй като това са места, които генерират безсмислени разходи. Тези пари по-добре да се дадат за домовете за деца или за стари хора.
3. Да се инкриминира обучението в агресивно поведение на кучета и други животни.
4. Да се инкриминира извеждането на кучета без намордници, независимо от размера им и твърдението на собственика природозащитник, че то не хапе! Не съм длъжен да се притеснявам за себе си, децата, възрастните, че могат да бъдат нападнати от куче, което не хапе!
5. Да има данъчни проверки за всички собственици на кучета, които не си плащат данъка.
6. Домашните кучета да се облагат с допълнителен висок данък, поради простата причина, че са преносители на зарази!

Ето чак след всички тези неща можем спокойно да инкриминираме насилието над животни, след като всички улични преносители на зарази бъдат избити, а на собствениците на домашни преносители да се извършват редовни проверки дали преносителят се извежда с надморник, и дали се спазват всички правила относно притежанието на псе!

А докато нашата пропаднала държава се сети, че трябва да се стартира масова кампания за избиване на уличните кучета, то всеки от нас може сам да действа! Предполагам повечето имате газови, въздушни или бойни пистолети или пушки! Какво чакате? Те са навсякъде!

Violenza
04-23-2011, 08:27
Късно, късно... Законът вече е приет.

Нищо де, ти си помечтай.

SkiCatA
04-23-2011, 08:59
Не съм За избиването - твърдо за кастрирането им !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ForzaFelipe
04-23-2011, 09:01
Аз съм бил в Австрия,Германия,Франция,И алия,Швейцария... и навсякъде имаше бездомни кучета,който обаче имаха каишки и вечер се прибираха да бъдат нахранени и да спят там вечерта.На никой не пречеха,никой не се стряскаше,никой не гонеха,никой не лаеха...

Едвали някой тук може да бъде "за" кучетата да си бъдат ей така на свобода,това е ясно,но трябва да се направи нещо с който те да не са опасни за околните.В нашата държава няма пари и няма кой да мисли малко,не само за кучетата,те не са номер 1 в списъка..."решението" kill them all не е никакво решение,да има животни който трябва да бъдат умъртвени защото са болни,но другите?Има хиляди решения но няма кой да ги направи...

Violenza
04-23-2011, 09:09
Аз съм бил в Австрия,Германия,Франция,И алия,Швейцария... и навсякъде имаше бездомни кучета,който обаче имаха каишки и вечер се прибираха да бъдат нахранени и да спят там вечерта.На никой не пречеха,никой не се стряскаше,никой не гонеха,никой не лаеха...

Какво им обясняваш, ей сега ще скочат няколко, дето не са излизали никога зад граница, ама веднага ще те уверят, че говориш глупости и че няма нищо такова! Те все пак са чели статии в интернет за евтаназията! 8-)

Lucho
04-23-2011, 09:11

Това е абсурдно... Аз съм ти дала пример с градове, като не можеш да ги опровергаеш, какво ми даваш примери с други градове не разбирам? Аз да съм казала, че по целия свят пускат кучета?
И да, шофьорът е именно изпълнител - ако е забранено, ще забранява, ако е позволено - ще позволява. Тази фирма за първи път я чувам, не съм ползвала техни услуги, така че няма да коментирам, щом това им пише в сайта, значи и такъв вариант има.

Не, абсурдно е ти с твоето поредно мнение всячески да избягваш да ми докажеш, че на кучетата е разрешено да пътуват във Виена. И понеже ти така любезно не пожела да го направиш, аз отскочих до няколко сайта и сам проверих. Да, факт е, някой превозвачи позволяват превозването на кучета, но само при условие че същите са със сложен намордник. Визирам в случая

Violenza
04-23-2011, 09:16
И като се убеди сега какво? Спечели ли нещо? Душичката ти поне спокойна ли е?

Момче, какво съм казала, аз за тая компания, че само ми я буташ във всеки пост? :-o

Lucho
04-23-2011, 09:30
Нищо особено, просто няколко поредни поста вместо да поставиш един линк и да обясниш две неща, да защитиш тезата си, ти се заяждаш за елементарни неща, несвързани с естеството на темата, за да се принудя аз сам да проверявам истинността на твърдението, изказано от теб.

Но това ще е за последен път. Защото всички, които сте казали "НЕ" на избиването, сте по същият начин - протаквате темата без да давате нужните аргументи, казвате "ПРОТИВ, ПРОТИВ, ПРОТИВ" ++++ и т.н., размивате дискусията с множество странични неща, пишете множество постове, в които казвате едно и също, извъртяно от пет страни, но не и да дадете конкретен линк и да кажете: Ето там, тази община/фирма и т.н. е решила проблема по този и този начин. И точка. А не 5 страници спам.

@Violenza, спокоен съм, просто не ми е приятно сам да споря със себе си...

darkPaladin
04-23-2011, 09:31

Момче, какво съм казала, аз за тая компания, че само ми я буташ във всеки пост? :-o
ако кучетата те обезобразят пак ли ще ги защитаваш така?

Violenza
04-23-2011, 09:42

Ти не ми пиши празни постове, ми виж предната страница. Щеше аргумеНи да даваш.

Лъчо, аз не съм писала само "против" и ++++ , не минавай пак с тоя номер. Както и да е, спорът с теб приключи.

darkPaladin
04-23-2011, 09:48

Ти не ми пиши празни постове, ми виж предната страница. Щеше аргумеНи да даваш.

Лъчо, аз не съм писала само "против" и ++++ , не минавай пак с тоя номер. Както и да е, спорът с теб приключи.

добре ето ти аргументи

случаите на кучешка агресия зачестяват

разнасят паразити да не говорим за кучешка тения жална ти майка ако я хванеш

или бяс

в годината в един град постъпват средно 40 човека с охапвания от кучета
някои хора не влизат в болницата а директно в моргата

издръжката на едно куче от държавата излиза над 1000лв

кастрацията не помага което значи че трябват други мерки

ето ти аргументи

и отговори ми на въпроса искаш ли да охапе куче или да те обезобрази?

Violenza
04-23-2011, 09:59
На теб наистина трябва много, ама много подробно да ти се пояснява, защото явно не схващаш лесно.
За дините щеше да ми обясняваш. Повтарям - дините. (припомни си какво си писал за тях и аз какво те попитах, та да не ми ги въртиш и сучеш пак други глупости)

Че има ли някой, който да иска такова нещо? Аз не знам и човек, който да иска да има бездомни животни... Но проблемът не може да се реши просто с убийство.
А ти ако катастрофираш и останеш инвалид, ще искаш ли всички коли да отидат в автоморгата??
Ето така звучат твоите въпроси...

darkPaladin
04-23-2011, 10:04
На теб наистина трябва много, ама много подробно да ти се пояснява, защото явно не схващаш лесно.
За дините щеше да ми обясняваш. Повтарям - дините. (припомни си какво си писал за тях и аз какво те попитах, та да не ми ги въртиш и сучеш пак други глупости)

Че има ли някой, който да иска такова нещо? Аз не знам и човек, който да иска да има бездомни животни... Но проблемът не може да се реши просто с убийство.
А ти ако катастрофираш и останеш инвалид, ще искаш ли всички коли да отидат в автоморгата??
Ето така звучат твоите въпроси...

и аз не искам да има бездомни животни

и да може да се реши с убийство

и катастрофите се пораждат от човешки грешки не от грешки на колите човек сам си е виновен за това

а сега ти ми дай причина да не евтанизираме уличните кучета!!!!

пп

въпроса за дините е риторичен и отговора му е даден преди векове

SlowDownBaby
04-23-2011, 12:45
Не мога да разбера как може да си такъв егоист ! Нямам думи.

2. Да се затворят всички приюти за кучета, тъй като това са места, които генерират безсмислени разходи. Тези пари по-добре да се дадат за домовете за деца или за стари хора
Аман с тея деца и с тея стари хора ! Ти какво си мислиш,че като затворят приютите ( което е невъзможно ) хората,които са дарявали за тях ще почнат да си дават парите за домовете ли ? Много се лъжеш.Ако няма приюти ще стане много по зле.В ЕС сме,все има някой свестен гражданин,който да се откаже от кучето си и да иска да го остави в приют.И какво става ? Приютите ги няма,'щото разбираш ли,за теб за излишни пари.И кучето отново се озовава на улицата.Да проблема ще се реши по същия начин,и това куче ще убиеш,кажи ми можеш ли обаче да дебнеш всяко изоставено куче за да го убиеш ? Логигата ти е изключително тъпа и просташка.И не ми казвай да не те нападам,защото найстина ми лазиш по нервите,най - вече след като прочетох този ти пост.Още нещо да поискаш ? Те в САЩ не спазват всичките тея неща,та искаш тука ли да се спазват,само щото на тебе не ти оттърва ???? Аман от прости хора !!!!!! :-x

skatew
04-23-2011, 13:32
Може ли въобще да спорите за това... Как някои хора ще са ЗА избиване?
Проблемът в много други държави е решен - уличните кучета НЕ трябва да се избиват :shock: просто се кастрират и след 10 години проблемът ще е много по-малък... Немога да разбера как може да не ви пука за кучетата, точно ние, хората, сме виновни за това да има толкова кучета по улиците и точно ние трябва да решим проблема по ХУМАНЕН начин..... :shock:

programings
04-23-2011, 13:46
Твоето мнение за мен е, че съм тъп, а моето мнение за теб е, че просто все още живееш в детският, розов свят на приказките и животинките, които те заобикалят от всички посоки, и просто не можеш да проумееш огромният проблем с уличните преносители на зарази!
Грешката е моя! На мястото на приютите трябва да се създадат специални пунктчета за евтаназия, където всеки човек да може безпроблемно да реши проблема с своят пес, ако се е отказал от него! За това не трябват много средства, една барака с една бойна пушка, и един човек, който да може да я използва! Трябват само патрони, ама и те вече не са толкова скъпи!
По този начин на улицата няма да има кучета, и всеки, решил да се отказва от домашният си преносител на зарази, ще може да реши проблема си с него веднъж за винаги!

Лесен и много евтин начин да решим проблема с преносителите на зарази! :)

SlowDownBaby
04-23-2011, 13:55
Не мисля,че знаеш колко ми е "дестки света",нито пък можеш да разбереш как разсъждавам,само поради причината,че съм съпричастна към участта на кучетата.
Спирам да споря с теб,зашото колкото повече пиша,толкова повече показваш извратения си начин на мислене.
И от сърце ти пожелавам и теб някой да те гръмне ,защото "пречиш".
И сигурно сега ще ми го върнеш като ми пожелаеш някое куче да ме нападне или да се заряза с нещо и предварително ти казвам,че ще чакам с нетърпение,ако се случи ( защото шанса е 1 на 100 ) и първо на теб ще споделя за да си спокоен.

darkPaladin
04-23-2011, 16:04
вече 10г решаваме хуманно проблема няма ефект

а съпричастна ли си на обезобразените хора?

и тяхната съдба?
ти шанса ако е едно на 100 раздели 7милиона на 100 и виж какво се получава

70000 души са нахапани на година звучи ли ти добре?

againstyou
04-23-2011, 16:06
Тва стана като спор на вечното дерби - Левски/ЦСКА.

Nam3less3
04-27-2011, 19:48
Може ли въобще да спорите за това... Как някои хора ще са ЗА избиване?
Проблемът в много други държави е решен - уличните кучета НЕ трябва да се избиват :shock: просто се кастрират и след 10 години проблемът ще е много по-малък... Немога да разбера как може да не ви пука за кучетата, точно ние, хората, сме виновни за това да има толкова кучета по улиците и точно ние трябва да решим проблема по ХУМАНЕН начин..... :shock:Защо НЕ трябва да се избиват? Какво ще стане ако ги избием, защо да не трябва, краят на света ли ще дойде кво?

Изобщо какви аргументи има против избиването им, какво губим, освен намаляване на броя на нападнатите хора?

Има улични кучета - има нахапани хора, няма улични кучета - няма нахапани хора?

Абе за кво са ви притрябвали тия улични кучета изобщо, какъв е смисълът да ги има, освен че създават неприятности?

SlowDownBaby
04-27-2011, 21:09
Пак ли тея аргументи бе боже :shock: Как не ти омръзна да спориш....нямам думи.

Nam3less3
04-27-2011, 21:21
Пак ли тея аргументи бе боже :shock: Как не ти омръзна да спориш....нямам думи.Е за кво е тоя форум, да викаме против против против ли. Защо против?
Как може да сте против, вие сте човекомразци, кучетата отнемат човешки животи а само Бог може да решава кой да живее и кой не(или кучетата служат на Бог?) :lol:

cntex
04-27-2011, 21:38
Твърдо ЗА !!!

Стига с тези глупости за хуманност.Хуманно ли е както си вървиш по улицата да те нападнат 5 песа , да те обезобразят целия , да си с опасност за живота или в най-лошия вариант да умреш.Никой не ви казва да ги избиваме с бухалките и да ги газим с колите , а да ги приспиваме.

П.С. Като толкова ви е грижа за тях си ги вземете у вас ( и някой циганин ако вземете няма да е лошо , че и те са много )

kalpazanka
04-28-2011, 17:48
programings, какво ще кажеш да пробием черепа и на стопанина, който е решил да се откаже от кучето си? Като се взема любимец, се мисли!!!
На предните страници ви загатнах за феномена на наклонената плоскост, но никой не захапа за какво иде реч.

xWandereRx
04-28-2011, 19:08
докато има малоумни хора да си захвърлят кучетата по улиците ще има и улични кучета, най - добре почнете с избиването на тия хора, като толкова искате да убивате

iv24
04-29-2011, 14:23
Против. Какво са виновни кучетата че хората ги изоставят? Кучетата могат да се приберат в приют и да се предложат за осиновяване. Помислете малко откъде идва тяхната агресивност и хапането... От страх? Защото хората са ги научили? От средата в която живеят? Ми като убивате кучетата защо и те да не ви убиват?

flower757
04-29-2011, 18:36
Как ти дава сърце да умре едно такова животинче , което вероятно се е озлобило , заради безотговрните си стопани//които са ги пуснали// .. да, наистина преследват..да,опасни са , но чак да се избиват .. ''категорично против'' .. ако случайно някое куче ухапе някой, има си приют и може и д бъде умъртвено в краен случай ... ноо .. в България уличните кучета са нещо повече от нормално.. някой даже си вървят след мен донякъд е, после се махат .. съвсем нормални животинки ;п

Nam3less3
04-29-2011, 20:45
Против. Какво са виновни кучетата че хората ги изоставят? Кучетата могат да се приберат в приют и да се предложат за осиновяване. Помислете малко откъде идва тяхната агресивност и хапането... От страх? Защото хората са ги научили? От средата в която живеят? Ми като убивате кучетата защо и те да не ви убиват?Кучетата не са нито виновни, нито невинни, тъй че това няма значение.
А хората, които си взимат кучета, обикновено си купуват породисти, малко са тия, които биха прибрали рандом улично куче, тъй че няма много смисъл от такива приюти.

darkPaladin
04-30-2011, 07:18
programings, какво ще кажеш да пробием черепа и на стопанина, който е решил да се откаже от кучето си? Като се взема любимец, се мисли!!!
На предните страници ви загатнах за феномена на наклонената плоскост, но никой не захапа за какво иде реч.

както някои хора правят каквото си искат с парите така и всеки би трябвало да прави каквото иска с кучето си

и никой копче не може да ми каже

възмутени има ли?

kalpazanka
04-30-2011, 07:45
^Айде тогава, след като п,авя каквото си искам с парите си, да започна да правя каквото си искам и със събратята от хомо сапиенс? Съгласен ли си първият гръмнат да си ти?

darkPaladin
04-30-2011, 07:56
^Айде тогава, след като п,авя каквото си искам с парите си, да започна да правя каквото си искам и със събратята от хомо сапиенс? Съгласен ли си първият гръмнат да си ти?

съгласен съм ела да ме гръмнеш ;)

много добре знаеш каква е разликата между човека и кучето

ако ме гръмнеш може да ти се сърдят

а ако аз вкарам един 37 калибър патрон на една улична никой нищо няма да ми каже

kalpazanka
04-30-2011, 07:58
А ако за мен твоят живот струва толкова, колкото този на кучето?
Нали хомо сапиенс се имаме за черешката на тортата. Защо тогава мерим с двоен аршин?

Nakadah
04-30-2011, 08:00

както някои хора правят каквото си искат с парите така и всеки би трябвало да прави каквото иска с кучето си

и никой копче не може да ми каже

възмутени има ли?

Тоя "мозък" де "учеше" за вед доктор се появи бе :lol: :lol:

Как не те е срам да си показваш носа в тоя форум бе майна? :razz: :razz:

Shakiro
04-30-2011, 08:07
А защо на анкетатаима само два радикални отговора!!!! това не е анкета

darkPaladin
04-30-2011, 08:23
Нали хомо сапиенс се имаме за черешката на тортата. Защо тогава мерим с двоен аршин?

да ти кажа честно все ми е тая колко струва моя живот за теб

като толкова искаш да ме гърмиш ела ме гръмни

пп
не ме е срам напоследък съм безкрупулен

Nakadah
04-30-2011, 08:25

да ти кажа честно все ми е тая колко струва моя живот за теб

като толкова искаш да ме гърмиш ела ме гръмни

пп
не ме е срам напоследък съм безкрупулен

Я се обоснови мой вожде на простотията :lol: :lol:

Rorschach
04-30-2011, 08:31
Пробвах се да прочета цялата тема, ама просто нямах сили... тук пишат адски лицемерни и злобни идиотчета, чиито безсмислен живот е редно да бъде прекъснат.

Това, което ни прави хора е състаданието - помислете над тази мисъл.

А за всеки идиот, който си мисли, че може да прави с животните каквото си иска, защото са по-слаби от него - нека не забравя, че винаги в живота има и по-силни от теб. И щом веднъж вече си избрал да действаш според този примитивен закон - правото на силния, тогава не се оплаквай, когато някой дойде и те смачка, гнидо.

Nam3less3
04-30-2011, 13:41
Това, което ни прави хора е състаданието - помислете над тази мисъл.
Ами именно състраданието към хората води до премахване на уличните кучета. А човек трябва да е по-състрадателен към хората, отколкото към животни/растения/полезни изкопаеми.

SPP
04-30-2011, 14:52
SlowDownBaby ако те попитат кой да умре БАВНО И МЪЧИТЕЛНО и трябва да избираш междо МАЙКАТА,КОЯТО ТЕ Е РОДИЛА или кучето ти ти кого ще избереш?

SlowDownBaby
04-30-2011, 15:28
SlowDownBaby ако те попитат кой да умре БАВНО И МЪЧИТЕЛНО и трябва да избираш междо МАЙКАТА,КОЯТО ТЕ Е РОДИЛА или кучето ти ти кого ще избереш?

Какво е тва тъпо сравнение ??? Определено не ми се налага да избирам,така че нямам намерение да казвам... и не виждам нищо общо с темата ! Лично мое право си е,да избирам дали да защитавам животните или не... не разбирам вас какво ви бърка ?
АЗ ПОСТАВЯМ ЖИВОТНИТЕ НАД ХОРАТА независимо какви глупави въпроси ще ми зададете за да си извъртя мнението,по някъв глупав начин.Защитавам И животните И хората.Страдам ако има някое пострадало дете,страдам ако има и пострадало куче.Не ми пука кой какво мисли за това !

Rorschach
04-30-2011, 16:51

А ако те попитам дали би искал да умреш ти бавно и мъчително, но да умрат и всички улични кучета или да си живееш и те да живеят?

А ако те попитам дали като те хвана да сипваш отрова да ти счупя ръцете или краката, кое ще избереш?

А ти тъп ли си като цяло или просто се правиш в тази тема?

Ами именно състраданието към хората води до премахване на уличните кучета. А човек трябва да е по-състрадателен към хората, отколкото към животни/растения/полезни изкопаеми.

Състраданието е към живите същества, видовисте. Иначе е много забавно, че за теб едни са на пиедестал, а другите са принизени до полезни изкопаеми - говори за богата душевност и морални ценности с покритие.

Nam3less3
04-30-2011, 17:16
Състраданието е към живите същества, видовисте. Иначе е много забавно, че за теб едни са на пиедестал, а другите са принизени до полезни изкопаеми - говори за богата душевност и морални ценности с покритие.По-хубаво така, отколкото:

АЗ ПОСТАВЯМ ЖИВОТНИТЕ НАД ХОРАТА независимо какви глупави въпроси ще ми зададете за да си извъртя мнението,по някъв глупав начин.

SlowDownBaby
04-30-2011, 17:17
Напълно подкрепям Rorschach !
Днес в предаването на Карбовски,великия професор,говореше за бездомните кучета, И КАК МОЛЯ ТИ СЕ Е ВЪЗМОЖНО ГЕРМАНЦИТЕ ДА ДАВАТ ПАРИ ЗА ПРИЮТА вместо за децата !!! Ето това е България...една голяма издънка.От кога и тоя прост водещ седна да разсъждава кой къде да си дава парите,че и вие като него.

SlowDownBaby
04-30-2011, 17:19
Състраданието е към живите същества, видовисте. Иначе е много забавно, че за теб едни са на пиедестал, а другите са принизени до полезни изкопаеми - говори за богата душевност и морални ценности с покритие.По-хубаво така, отколкото:

АЗ ПОСТАВЯМ ЖИВОТНИТЕ НАД ХОРАТА независимо какви глупави въпроси ще ми зададете за да си извъртя мнението,по някъв глупав начин.

Боже,не знам какъв ти е проблема,че само се захващаш с мен.Както видях из коментарите ( защото следя темата от начало) не съм само аз и явно ти е проблем,че си държа на своето и не виждам с какво право ме упрекваш.Както ти казах,пука ми и за хората (не и такива като теб) и за животните ! кое по точно не разбра ?

youarehotnyouarencold
04-30-2011, 17:21
хората са казали "не прави на другите това, което не искаш те да направят на теб" , и са били прави

Nam3less3
04-30-2011, 17:28
Човек има право да критикува грешни позиции. Просто това е грешна позиция, както е примерно грешна позиция това да поставяш дърветата да речем над хората 8-)
Всъщност не мога да проумея точно какво означава да поставяш животните над хората, трябва да бъде дефинирано, но е толкова безумно, че няма как.

Nam3less3
04-30-2011, 17:31
хората са казали "не прави на другите това, което не искаш те да направят на теб" , и са били прави Значи примерно ако идва опасна комета към земята не трябва да я взривяваме, защото и ние не искаме да ни взривят ли? Ако използваш този израз за животни, то може успешно за всяко друго нещо да го използваш.

SlowDownBaby
04-30-2011, 17:34
Да,само че разликата е,че дърветата нямат чувства и не хапят ^^ А сега ми обясни и защо се секат ?!
Какво имам предвит с тва,че поставям животните над хората ли ? Ами например,че едно животно никога няма да те убие за 1 лев,или защото имаш същата като неговата дреха (примерно).А теб с какво да те поставя над животните ? С това,че искаш да ги избиеш само защото ти пречат ?? Ти какъв си ? За някъв цар ли се мислиш,какво ?
Пак ти казвам,за не знам кой път, всеки има право на избор и това е моя !
Ако беше в друга страна,а не в България,едва ли щеше да си позволяваш да пишеш по такъв начин във форум.

SlowDownBaby
04-30-2011, 17:35
хората са казали "не прави на другите това, което не искаш те да направят на теб" , и са били прави Значи примерно ако идва опасна комета към земята не трябва да я взривяваме, защото и ние не искаме да ни взривят ли? Ако използваш този израз за животни, то може успешно за всяко друго нещо да го използваш.

А земи дай още някой пример,че се изчерпаха. :)

darkPaladin
04-30-2011, 17:41
хората са казали "не прави на другите това, което не искаш те да направят на теб" , и са били прави

добре значи кучетата могат да разкъсват хората посред бял ден ние нямаме право да гръмнем някоя подивяла кофреманска мастия

извод те ни колят ние им се радваме

и някой по горе каза нека мерим по едно не по две

добре кучетата нападат хора хората ще нападат кучетата тогава
както си е досега
кучетата винаги ще нападат хора по вашата логика трябва да ги изколим
няма проблеми ще ви послушам

Nam3less3
04-30-2011, 17:44
Да,само че разликата е,че дърветата нямат чувства и не хапят ^^ А сега ми обясни и защо се секат ?!
Какво имам предвит с тва,че поставям животните над хората ли ? Ами например,че едно животно никога няма да те убие за 1 лев,или защото имаш същата като неговата дреха (примерно).А теб с какво да те поставя над животните ? С това,че искаш да ги избиеш само защото ти пречат ?? Ти какъв си ? За някъв цар ли се мислиш,какво ?
Пак ти казвам,за не знам кой път, всеки има право на избор и това е моя !
Ако беше в друга страна,а не в България,едва ли щеше да си позволяваш да пишеш по такъв начин във форум.Мисля, че един робот би ти свършил същата работа като кучето...
И 2те нямат свободна воля, и 2те нямат разум, просто едното е програмирано, а другото има инстинкти(в бъдеще сигурно и инстинктите ще могат да се програмират 8-) ).

SlowDownBaby
04-30-2011, 17:49
И 2те нямат свободна воля, и 2те нямат разум,
И третото ТИ.
Както и да е...щом имаш още да обясняваш давай,чета.
Само че не разбирам какъв е смисъла на аргументите ти ?
Да ме откажеш да ги защитавам,или да почна да ги мразя като теб? Какво се опитваш да постигнеш :-o .Честно..безмислено е...

Nam3less3
04-30-2011, 17:51
Какво да ги мразя, че аз си имам куче?
Но истината е една, че хората стоят над животните. Другото е все едно да казваш на бялото черно.

SlowDownBaby
04-30-2011, 17:53
Добре,а след като имаш куче как се отнасяш с него ? Като те ухапе го пребиваш от бой ли ?! :-o

Nam3less3
04-30-2011, 17:57
Добре,а след като имаш куче как се отнасяш с него ? Като те ухапе го пребиваш от бой ли ?! :-o Не, защо да го бия, то не е виновно, все едно да обвинявам някоя комета, че иска да падне на земята :D

SlowDownBaby
04-30-2011, 18:01
Ами ти сам го каза бе човек.

Не, защо да го бия, то не е виновно,

По същата логика,ако някое бездомно те ухапе,защо то да е виновно ?

Nam3less3
04-30-2011, 18:03
Ами ти сам го каза бе човек.

Не, защо да го бия, то не е виновно,

По същата логика,ако някое бездомно те ухапе,защо то да е виновно ?Не съм казвал това, написах, че животните не са нито виновни, нито невинни.

WishICouldForgetYou
04-30-2011, 18:11
Нямате представа колко сте смешни отстрани с тея ваши мъдри мисли.
Някои хора спорят, защото си нямат работа. Ами поне се погледнете какво пишете.
Айде сега.. не е удачно да пишеш едно, а после съвсем друго. Хехе..

Rorschach
04-30-2011, 19:06
Но истината е една, че хората стоят над животните. Другото е все едно да казваш на бялото черно.

Но някои хора седят над други хора - ако си в позицията на по-низшестоящия дали ще искаш този, който е по-високо да си мисли, че всичко му е позволено?

Да решава дали да ти съсипе живота или да те остави на мира, но да клони повече към варианта, че той е по-високо и следователно ти си низш и трябва да си заминеш?

iv24
04-30-2011, 19:28
Против. Какво са виновни кучетата че хората ги изоставят? Кучетата могат да се приберат в приют и да се предложат за осиновяване. Помислете малко откъде идва тяхната агресивност и хапането... От страх? Защото хората са ги научили? От средата в която живеят? Ми като убивате кучетата защо и те да не ви убиват?Кучетата не са нито виновни, нито невинни, тъй че това няма значение.
А хората, които си взимат кучета, обикновено си купуват породисти, малко са тия, които биха прибрали рандом улично куче, тъй че няма много смисъл от такива приюти.
Така ли мислиш? Само че аз например ако ще имам куче, то предпочитам да е бездомно. А и кучетата да не би да нямат право на живот, какво значение има дали е породисто или не...

Nam3less3
04-30-2011, 19:36

Но някои хора седят над други хора - ако си в позицията на по-низшестоящия дали ще искаш този, който е по-високо да си мисли, че всичко му е позволено?

Да решава дали да ти съсипе живота или да те остави на мира, но да клони повече към варианта, че той е по-високо и следователно ти си низш и трябва да си заминеш?Хората имат свободна воля - всичко могат да правят, могат да се защитят, да носят вина, да не носят, няма нищо общо с животните.

SPP
05-01-2011, 07:25

А ако те попитам дали би искал да умреш ти бавно и мъчително, но да умрат и всички улични кучета или да си живееш и те да живеят?

А ако те попитам дали като те хвана да сипваш отрова да ти счупя ръцете или краката, кое ще избереш?

А ти тъп ли си като цяло или просто се правиш в тази тема?

Състраданието е към живите същества, видовисте. Иначе е много забавно, че за теб едни са на пиедестал, а другите са принизени до полезни изкопаеми - говори за богата душевност и морални ценности с покритие.
1?-Ще избера и аз и кучетата да си живеем :D

2?Като ме хванеш да тровя кучета тогава ще му мисля :D

Rorschach
05-01-2011, 08:00

Да решава дали да ти съсипе живота или да те остави на мира, но да клони повече към варианта, че той е по-високо и следователно ти си низш и трябва да си заминеш?Хората имат свободна воля - всичко могат да правят, могат да се защитят, да носят вина, да не носят, няма нищо общо с животните.

Принципа, принципа... ;)

Rorschach
05-01-2011, 08:02
1?-Ще избера и аз и кучетата да си живеем :D

2?Като ме хванеш да тровя кучета тогава ще му мисля :D

1. След като не си готов да пожертваш себе си в името на общото "благо", тогава колко ли струват твоите идеи?

2. Ако те хвана да тровиш кучета, повярвай ми - няма да можеш да мислиш. На тази планета най-долното и гадно нещо са отровителите, презирам ги с цялото си сърце и душа.

SunT
05-01-2011, 15:55
Против.
Четох тази тема до 3стр и като гледам още се карате едни и същи хора за едно и също нещо.Тук има няколко човека, които упорито се опитват да ни начукат канчетата по тяхната форма. :?

Не искам бездомни кучета, но това избиване е прекалено жестоко.Да тровиш животно умишлено и да го гледаш как се мъчи... По-добре го застреляй, щом е толкова злобно и държиш на саморазправа, но не му причинявай ненужни мъки.А има кучета които не го заслужават - добри животинки, които не трябва да са там.Те са за приют.Друг е въпроса имаме ли такъв.

Моето мнение според мен е нещо средно между вашите.Определено има злобни кучета, които трябва да се евтанзират, но определено не по тези жестоки начини.Има си препарати, прилага ги ветеринар, животното заспива и край.Без излишни мъки и тем подобни.С това се занимават тези организации, които оплювате.Тва е жестоко дето говорите вие, че сте готови едва ли не да ги помеляте.Това, че сте по-висши не ви дава правото да решавате кой да живее и кой не.

Спрете да сте скръндзи и да викате "Ама що пък да плащам за тая измет?Който иска да плаща.", защото Някой друг е свършил твърде много, не мислите ли?Ако всички казваме така, какво ще стане?Все някой трябва да се погрижи за тези кучета.Недейте да плюете тези хора, защитниците, защото те са единствените, които ги е грижа как му е на животното и не казват някой друг да го свърши.

Пък вие, които се саморазправяте - според вас хуманно ли е?Я се поставете за малко на мястото на животинчето.От раждането глад, студ, жега, дъжд, злоба, ритници, бой, викане и още много други всеки ден.И вие щяхте да изперкате по някоето време.И щяхте за започнете да се защитавате.А защото се защитавате трябва да умрете.Брей, че логика.
Изводът е, че сами сме си виновни.Отношението ни е такова и провокира съответните реакции, дори и у едно животно.То не ни е виновно.

jo0zy
05-01-2011, 16:54
леле едва се сдържам да не псувам !!

Защо мислите, че някои кучета са злобни? Защото така са се родили ли? Ми не.. Стават злобни и нямат доверие на хората точно, защото някой умник е решил да се "пошегува " с някое куче - да го удря с пръчка ,да му метне камък [лично аз съм виждала такива случаи ] и накрая въпросното животинче си създава грешна представа за нас хората и оттам започват да нападат от страх, от притеснение само, за да се защитят а вие после "ъъъ ама то ме ухапа т'ва псе то е лошо аре да му хвърлим отрова " кво искате вие? да си сподели единсвената подхвърлена кора хляб с вас?!? Чували ли сте, че кучетата усещат страха ви? Еми това е факт. Когато един човек е наплашен от кучета - ако като малък родителите му са наговирили глурости, ако някой му е разказвал някакъв случай или е гледал нещо по телевизията той се наплашва, кучето го усеща и напада. Даже веднъж едно ходеше по мен и една приятелка да си играе с нас с като мина един дядо, то веднага започна да го лае и дядката започна да му посяга с бастуна да го млати и да го псува. Успокойте се най - вече с вашите "верни " мнения и се запрете.. Това, че животните са по - глупави от не значи, че заслужават да ги третират и да умират незаслужено. Хайде живи и здрави и не си правете труда да ме цитирате тая тема повече няма да отварям, защото ми е пределно ясно какво ще стане