Влез

View Full Version : Къдрицитее мии :(

GrippingBosh
04-16-2011, 09:58
Хелоууу
По принцип имам гъста къдрава коса,като се среша и става чуплива тук -таме къдрица.Не ползвам маши,преси ,лакове глупости.Само пяна де,ползвам маската с тривитаминол.Обаааче забелязвам от известно време че къдриците и да не се реша почват да се изправят и изпадам в ужас 8-) Мислех ,да си купя дифузер да ги дооформям ,но не знам....Вие какви продукти ползвате ,тези които имате къдрави коси
Другия ми въпрос е ... нямам пърхот до момента,но ме е страх да не се появи.От какво се получава ?
10x :* :)

FuckingFreak
04-16-2011, 10:03
Същата съм като теб. Значи и аз не обичам да се реша, само след баня, което е доста странно. Тогава суша с кърпа до колкото е възможно, слагам пяна и действам с дифузера - наистина се получават много готини къдрици, които не изглеждат изкуствени като например с маша, а са такива едни готини,обемни и разхвърляни. И така, а като спя и на втория ден вече обема е леко спаднал, тогава косата почва да се изправя. Мокря си ръцете съвсем леко и започвам да си чупя косата, както все едно с пяна. И така пак се получава. Реша с пръсти или леко с много рядък гребен, че ако реша с нещо друго просто ми остава да забравя за къдравата коса и изглежда една изпръхнала, безформена и хвърчаща на всички посоки. Абе направо всеки косъм си има собствено мнение, така да го кажа 8-)

Пърхот ми се появи на мен от един лак за коса - на Тафт черния. Много го хвалят, но знам че беше точно от него, и не бих го повторила... Е,на всеки човек се отразява различно, но внимавай как използваш тези продукти.

misheli7a
04-16-2011, 10:10
Здравейте къдрокоски. :) И аз съм като вас с гъста и къдрава коса. И аз като FuckingFreak се реша само когато се изкъпя. След баня стоя 20-25 минути с кърпа на главата и после я пускам. Когато е почти изсъхнала и слагам пяна. Дифузер не използвам. Само лекоо я подухвам със сешоара отвреме на време, ако се е сплескала много. :) :)

Pamaa
04-16-2011, 10:58
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/196891_1520080736752_1676558283_975688_977327_n.jp g

Така става с дифузер на естесвено къдрава коса + пяна :) .
П.П: Всяка сутрин гледай да си я поддържаш, защото има някои, които приличат на разплетени кошници :lol: :lol: .

GrippingBosh
04-16-2011, 11:10
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/196891_1520080736752_1676558283_975688_977327_n.jp g

Така става с дифузер на естесвено къдрава коса + пяна :) .
П.П: Всяка сутрин гледай да си я поддържаш, защото има някои, които приличат на разплетени кошници :lol: :lol: .

Под поддръжане какво точно имаш предвид?
Дооформяне на къдриците с пяна може би :)

FuckingFreak
04-16-2011, 11:23
Да бе, всяка сутрин пяна, ще почне да ти капе олио от косата 8-) В смисъл ще ти стане доста мазна..
На мен ми се получава подобно, както Pamaa показа, но подреждам къдриците и леко ги сресвам с пръсти, за да изглежда естествено, така ми изхлежда хм, много рошаво и странно 8-)

mimssss
04-16-2011, 13:15
Моята коса е много права само в краищата е съвсем малко начупена.Искам да се накъдря,но не с маша,ако след баня си сложа пяна и я начупя с нея и после с дифузер ще станат ли хубави къдрици или няма нищо да се получи :-o

darrie
04-16-2011, 13:32
Да бе, всяка сутрин пяна, ще почне да ти капе олио от косата 8-) В смисъл ще ти стане доста мазна..
На мен ми се получава подобно, както Pamaa показа, но подреждам къдриците и леко ги сресвам с пръсти, за да изглежда естествено, така ми изхлежда хм, много рошаво и странно 8-)

Какво олио да ти капе от косата? :shock:
Става дума за ДОоформяне.. Съвсем малко пяна и мачкаш краищата, не корените..
Е, аз имам естествено права коса и именно за това трудно се къдри. Когато я накъдря, след няколко часа започва да се изправя, затова действам така и не се омазнява. А косата ми е като кожата на лицето. Нормална, но склонна да се омазнява. :D :?
Щом вашите коси са естествено къдрави малко пяна смятам, че ще свърши работа.

FuckingFreak
04-16-2011, 14:10
^ Пяната не е подходяща за всекидневна употреба. Точно затова се слага 1 път, и после чак след следващото къпане, а не всеки ден. Аз също не слагам в корените, но е факт че след 3 дни косата ми се омазнява и е точно от нея,въпреки че съм сложила само 1 път, пък и става една такава странна на пипане. Същия ефект върши и водата, поне при мен, съвсем леко навлажнявам, и ако имам време правя с дифузера, а и да не е навлажнена, нали имам пяна, или поне се надявам да е останала, може само с дифузер..

mimssss, пробвай, една приятелка с права коса си я начупва с дифузер и става нещо като ефект след разплетени плитки и е готино..

ginny
04-16-2011, 21:34
След баня слага стилизант за къдрици на ДЕНИС => http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=101424
и после я намачквам с пияна , след което я оставям да си изсахне сама и не я пипам мн мн . Друго важно е , че ако искаш хубави къдрици нетрябва да си решеш косата всеки ден ( знам, че звучи странно)

Bonbonenata
04-16-2011, 21:59
При мен къдриците се изправят като ми стане много дълга косата. Като поотрежа малко и стават по-добре.

ginny
04-16-2011, 23:06
^ Пяната не е подходяща за всекидневна употреба. Точно затова се слага 1 път, и после чак след следващото къпане, а не всеки ден. Аз също не слагам в корените, но е факт че след 3 дни косата ми се омазнява и е точно от нея,въпреки че съм сложила само 1 път, пък и става една такава странна на пипане. Същия ефект върши и водата, поне при мен, съвсем леко навлажнявам, и ако имам време правя с дифузера, а и да не е навлажнена, нали имам пяна, или поне се надявам да е останала, може само с дифузер..

mimssss, пробвай, една приятелка с права коса си я начупва с дифузер и става нещо като ефект след разплетени плитки и е готино..

Чак сега забелязах "спора" които водите и съм съгласна, че пяната не е подходяща за всекидневна употреба. FuckingFreak е права, че само с навлажнени ръце е достатъчно, а ако не е съвсем малко количество стилизант ( 1-2 капки) върху мокри ръце и готово.

darrie
04-17-2011, 09:03
Е, при мен пък вода или стилизант не вършат работа.. :?
Лак избягвам да слагам и НЕ СЛАГАМ ПЯНА ВСЕКИ ДЕН. :shock:
И аз слагам само след като си измия косата, но смятам да спра понеже не ми върши работа. Единствено като я накъдря, след самото къдрене 'мачкам' къдриците с малко пяна, за да не се изправи. Аз това имах в предвид, не знам защо решихте, че говоря за всекидневна употреба.

Малко извън темата имам един въпрос (да не правя нова тема, тук пишат достатъчно хора): Казаха ми, че косата се омазнявала заради 'честото' миене. И аз отвърнах, че я мия 2/3 пъти седмично и останах ето така -> :shock: , когато ми казаха, че трябвало да се мие веднъж седмично, за да не се омазнява. Вие как мислите? :-o

mynichka
04-17-2011, 09:15
^ аз съм говорила с фризьор и е напълно нормално косата да се мие 2 пъти седмично, но не и по- често

GrippingBosh
04-17-2011, 09:24
И аз слагам само след като си измия косата, но смятам да спра понеже не ми върши работа. Единствено като я накъдря, след самото къдрене 'мачкам' къдриците с малко пяна, за да не се изправи. Аз това имах в предвид, не знам защо решихте, че говоря за всекидневна употреба.

Малко извън темата имам един въпрос (да не правя нова тема, тук пишат достатъчно хора): Казаха ми, че косата се омазнявала заради 'честото' миене. И аз отвърнах, че я мия 2/3 пъти седмично и останах ето така -> :shock: , когато ми казаха, че трябвало да се мие веднъж седмично, за да не се омазнява. Вие как мислите? :-o

Каква е косата ти?
Моята е суха,мия я 2 пъти седмично,не се омазнява,обаче започна ли по-често и веднага започва

Infinity
04-17-2011, 09:50
С къдрава коса съм и откакато се помня не съм си разрешвала косата сутрин с гребен !! :shock: 8-)
Това автоматично означава, че буклите, на които е косата ми ще се развалят и ще ми бухне прекалено косата.
Сутрин използвам спрей за разресване, след което само прекарвам пръсти през косата, за да не е заплетена.
Дооформям леко с пяна и съм готова.
Използвам я всеки ден и не вога да кажа, че косата ми се омазнява от нея. Разбира се слагам малко сутрин, само за дооформяне.
Къдриците стоят естествено, но пък са и подредени.
Ето това е пяната, от която съм СУУУПЕР доволна :

http://shopix.bg/img/products/thumbs/339/products_7002581_142641545326.jpg
Използвала съм доста скъпи продукти, но мога да кажа, че това е най-доброто, на което съм попадала, колкото и странно да звучи. 8-)

Pamaa
04-17-2011, 11:00
Под дооформяне имах предвид само малко с дифузера, като предварително косата е леко навлажнена с вода или пък е сложена още пяна :-) .

FuckingFreak
04-17-2011, 11:54

Каква е косата ти?
Моята е суха,мия я 2 пъти седмично,не се омазнява,обаче започна ли по-често и веднага започва

И за мен не е нормално 1 път в седмицата. Ако е така - връхчетата започват да ми се заплитат, а в корените започва да ми се омазнява, въпреки че надолу е суха. И понеже съм с бретон, започва да лъщи. Аз я мия на всеки 3 или 4 дни, зависи как ми се падне и как съм с времето, но наистина ако я миеш по-често от 2-3 пъти започва да се омазнява и ако ползваш по-силен шампоан тя ще се изтощава, тъй като отмиваш естествените и обвивки и не и даваш шанс да си ги 'изработи' отново.. Веднъж седмично е прекалено малко, през 1та седмица полепват боклуци по косата, прах.. просто не е възможно да се мие само веднъж в седмицата и да бъде хубава, особено пък за човек през пубертета.

ri41
04-17-2011, 15:31
С къдрава коса съм и откакато се помня не съм си разрешвала косата сутрин с гребен !! :shock: 8-)
Това автоматично означава, че буклите, на които е косата ми ще се развалят и ще ми бухне прекалено косата.
Сутрин използвам спрей за разресване, след което само прекарвам пръсти през косата, за да не е заплетена.
Дооформям леко с пяна и съм готова.
Използвам я всеки ден и не вога да кажа, че косата ми се омазнява от нея. Разбира се слагам малко сутрин, само за дооформяне.
Къдриците стоят естествено, но пък са и подредени.
Ето това е пяната, от която съм СУУУПЕР доволна :

http://shopix.bg/img/products/thumbs/339/products_7002581_142641545326.jpg
Използвала съм доста скъпи продукти, но мога да кажа, че това е най-доброто, на което съм попадала, колкото и странно да звучи. 8-)
и аз съм много доволна от тази пяна, само нея ползвам и сутрин съвсем леко слагам, за да не седи косата разплетена :)