PDA

View Full Version : За изправена коса...

kuklataaa
04-19-2011, 11:53
Здравейте! Имам въпрос към момичетата... Знаете ли шампоан, балсам, маска или каквото и да било, за да ми стои права косата? Искам да кажа понеже моята е чуплива, къса леко къдрава и като се изправя с пресата ефектът не е много дълготраен, а не искам да използвам лакове и т. н. Просто ако знаете продукт за изправяне на коса или за да стои по-дълго изправена моля да ми кажете... Предварително благодаря! :)

FuckingFreak
04-19-2011, 11:55
Че наистина ли си вярваш, че с балсами и маски косата ти ще стане права? Трябва да се нагрее, за да се изпари влагата от нея и да се запази в каквато форма искаш. А ти като измиеш шампоана, каква е файдата, всичко отива в канала и косата ти отново е мокра. Ако ставаше така, мислиш ли че някой хора щяха да дават по 100 лв за преси и да си горят косите?

Pamaa
04-19-2011, 12:00
Освен с качествена преса, не знам с какво друго ще постигнеш това, което искаш :D .

ElManana
04-19-2011, 12:39
Има какви ли не лосиони и спрейове за термозащита. Специално за това имай предвид ,че е хубаво да дадеш повече парички ,ако държиш да е качествено изправянето. Имам спрей на Syoss и не бих казала ,че има някакъв ефект от него.
Ако имаш възможност от фризьорка си поръчай.

Bonbonenata
04-19-2011, 13:46
Писала съм вече и в няколко други теми - ако искам изправянето след като си измия косата да издържи повече, слагам терапията на Avon (оранжевата) -> цък (http://avonvarna.com/images/stories/avon-lotus-shield.jpg).

В салоните предлагат и химическо изправяне, т.е. с различни препарите. Само внимавай да не те оплескат с къдрин /да, и за изправяне се ползва/, че косата ти сто на сто ще отиде на кино. Ето тука има още инфо (http://www.momi4eto.com/index.php?/hair/traino-izpravqne-na-kosata.html) за различните марки чудесии за изправяне на косата.

btw - болшинството фризьори НЕ препоръчват трайното изправяне

Donnie
04-19-2011, 14:05
Освен с качествена преса, не знам с какво друго ще постигнеш това, което искаш :D .

Абе момичета, не разбрахте ли, че няма такова животно, колкото и скъпо да струва, което да ви пази косите, докато си ги горите??? :?

Hilary_
04-19-2011, 14:10
Съгласна съм, че пресите увреждат косата, но ако се използват качествени продукти за предпазването й и качествена преса рискът се намлая до минималното .. ;)

Колкото до шампоани и балсами за изправяне на коса поне аз НЕ знам!
Има само такова, които приглаждат косъма, но това не значи, че я правят права като дъска .. :?

Pamaa
04-19-2011, 17:12

Абе момичета, не разбрахте ли, че няма такова животно, колкото и скъпо да струва, което да ви пази косите, докато си ги горите??? :?

Момичето иска по-дълготрйно изправяне / не 1-2 часа / и затова казвам, че само с хубава преса това се постига. Ти, момиче, къде в моя пост прочете нещо за това, че косата не се изтощава :? ? Казаха ти го по-горе, качествен продук за предпазване+качествена преса и всичко е ОК.
Омръзнало ми е да обеснявам на хората, които 'толкова ги е грижа за себе си', че на нас, хората, на които 'не им пука' за здравето на косата си, че не е много приятно да се разхождаш по улиците като кошница в главата :x .
Повече няма да пиша, защото само спамя и то заради някакви глупости :-x :shock:

FuckingFreak
04-19-2011, 17:50

Момичето иска по-дълготрйно изправяне / не 1-2 часа / и затова казвам, че само с хубава преса това се постига. Ти, момиче, къде в моя пост прочете нещо за това, че косата не се изтощава :? ? Казаха ти го по-горе, качествен продук за предпазване+качествена преса и всичко е ОК.
Омръзнало ми е да обеснявам на хората, които 'толкова ги е грижа за себе си', че на нас, хората, на които 'не им пука' за здравето на косата си, че не е много приятно да се разхождаш по улиците като кошница в главата :x .
Повече няма да пиша, защото само спамя и то заради някакви глупости :-x :shock:

Подкрепям Pamaa напълно! Да, и аз няколко пъти съм се буквално 'врязвала' в постовете и, но се извинявам за което. Ама да си имаме уважението, това момиче, в темата за "Какво си купихте последно" едно друго момиче беше написало 'цигари' и веднага започна да чете лекции за това колко е вредно и си дава парите на вятъра и едва ли не да си съсипва здравето.... Съжалявам че се отделих от темата, но просто вдъхновението ми дойде в повече. Всяка която ползва преса знае как уврежда тя косата, да вярно няма значение сумата, но ако полагаш правилните грижи косата ти изобщо няма да си личи че е изправяна, ще стои като естествена, и най-вече здрава, бляскава и хубава.. Всички знаем колко се гори, няма нужда и това да ни обясняваш, не сме расли в саксия..

А я ми обяснете малко повече за въпросното трайно изправяне?

ch0purche
04-19-2011, 18:19
Олеле!! :lol: И да търсиш ,няма да намериш!!
Преди време рекламираха на Глис .. май беше един лилав,преди 2 лета :D и аз ест. реших да си го купя,че мания за права коса ... :razz: повече тази грешка няма да я повторя!!!

Ефект - НИКАКЪВ! Пари на вятъра :x всичко е реклама :D ама .. късно 8-) :lol:

Bonbonenata
04-19-2011, 19:55
А я ми обяснете малко повече за въпросното трайно изправяне?

Ами аз по-нагоре съм дала линк (http://www.momi4eto.com/index.php?/hair/traino-izpravqne-na-kosata.html), където има обяснение.
Нарича се бразилско издухване и представлява трайно изправяне на косата. С различните серии е различно. Но в общи линии първо се мие косата със специален шампоан, след това се подсушава, пръска се със спрей с кератин, който да я изглади. След това се издухва със сешоар, намазва се със специален продукт, който бива оставен да действа 10-20мин. Косата се измива пак и следва последно изсушаване. Процедурата трае около 3 часа, цената може да варира 300-400лв., а трайността е от 2 до 6 месеца.

http://www.youtube.com/watch?v=r9KhydvXks8 - клипче за бразилско издухване

Трябва да знаеш със сигурност има ли формалдехид в продуктите - той е опасен. При бразилското издухване се ползва кератин, а при бразилското изправяне - формалдехид.

Обаче това не е единственият вариант - има и други наичини, всеки фризьор използва различна техника и съответно продукти.

Африканките масово ползват т.нар. relaxer-и, с които изправят буйните си коси. Гледай това клипче, преди да се подлагаш на каквото и да било (http://www.youtube.com/watch?v=1aWlYOUlAP8).

Passionate
04-19-2011, 20:12
Има шампоан на “Шаума“ - лилавия :D , но ако трябва да бъда чесна.. няма НИКАКЪВ ефект :D

evilGirL97
04-19-2011, 20:28
Има шампоан на “Шаума“ - лилавия :D , но ако трябва да бъда чесна.. няма НИКАКЪВ ефект :D

Вярно е :D

Sunshin3
04-19-2011, 22:11
абе с тия шампоани, балсами, спрейове и т.н. не се изправя косата, целта е да се приглади косъма, за да е по-лесно изправянето :?

аз съм много доволна от този протектор, косата става много гладка и мекичка:

http://www.ivis-bg.com/images/hot%20liss%20krem%20za%20izglajdane%20copy.jpg

Pamaa
04-20-2011, 11:03
FuckingFreak, трайното изправяне е супер прецаквация :? .
1. Косата става на нищо след него.
2. Като започне да расте в корените си стои къдрава/чуплива, а надолу е права :lol: .
3. Ефекта е като при къдрене с къдрин - след 3-4 седмици вече започва да губи форма и да не прилича нищо :? .
4. Ако нещо се издъни фризьорката има да си ходиш като рошав г*з в глава 2-3 месеца :-x :shock: .

lubovnaeuforiq
04-20-2011, 12:18
Напълно съм съгласна с FuckingFreak...нооо преди да го осъзная това нещо,че ако косата ти не е природно права..без топлообработка по никакъв начин неможеш да си постигнеш ефекта...[трябваше ми мн време да си го набия в главицата хахаха] иии към темата:използвала съм какво ли не и възможни и невъзможни и нечувани и невиждани козметики за коса иии...пак я има тази гадна чупка и бухналия ефект хахаха..опитай с балсама и шампоана на "Garnier Naturals-Avokado and Shea" :P прави косата супер,до някаква степен я прави малко по-правичка и ако решиш да я изправяш след това се изправя супер лесно :-P Успееех

kuklataaa
07-14-2011, 19:43
Благодаря на всички! :)

MoonLightFairy
07-14-2011, 22:31
Не съм съгласна, че за дълготрайно изправяне е нужна само висококачествена преса! :?
Косата се начупва от влагата! В някакво списание бях чела, че ако косата е суха поема влага от въздуха и следователно се къдри... :wink:
Ако използваш хидратиращи шампоани и балсами всичко ще си е наред! И задължително маска веднъж седмично!!!
Може да провериш в нета за домашни подхранващи маски! Или си вземи стимуланта за коса на Икаров!
Стува около 5 лева 125ml. - използваш го също един път седмично на суха коса! Слагаш го в корените и разресваш надолу!
Аз седя с него по 2 часа и след това косата ми е направо като коприна! :smt007
Така че ако косата ти е добре подхранена и здрава ти е нужно само нещо, което да я предпазва от топлина и хубава преса! ;-)
Аз използвам Hot Liss на L'Oreal. Води се термо крем и струва около 8 - 9 лева 150ml. Много съм доволна!
Слагаш го след измиване на влажна коса и изчакваш да изсъхне.
Точно преди изправянето слагаш на крайчетата кристали или бадемово масло и започваш съществената част... :wink:

LoveHurT
07-14-2011, 22:48
кви шампоани,
термозащитен спрей/протектори и даже предназначението им е друго, ако пресата ти набира малко градуси няма как да се получи.

FuCKkK13
07-14-2011, 22:52
като не искаш лак, единственото решение е хубава преса ! ..а за шампоани,маски и т.н. както казаха преди мен .. от тях ефект НИКАКЪВ !.. и не забравяй .. преди пресата термозащитен продукт ;) ..а и иначе пресата трябва да ти е доста мощна и с доста градуси :)